|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 10:22 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Rio Ferdinand: UEFA mora da se šali Kazne uopšte nisu adekvatne. UEFA rasizam uopšte ne shvata ozbiljno, nema nikakav uticaj na Saveze, klubove, navijače, igrače, napisao je igrač Junajteda Bivši reprezentativac Engleske Rio Ferdinand "prozvao" je na svom Tviter profilu Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) - nezadovoljan kaznama za incidente u Kruševcu na meču mladih selekcija Srbije i Engleske.
"UEFA mora da se šali. Ne shvata rasizam ozbiljno. Kazne uopšte nisu adekvatne. UEFA nema nikakav uticaj na fudbalske saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebne su oštrije kazne", napisao je on na Tviteru.
Ferdinand je jedan od retkih koji se posle meča u Kruševcu nije pridružio "hajci na Srbiju". On je tada na Tviteru poručio FA Engleske da "prvo očisti svoje dvorište, pa tek onda da drži lekciju Srbima o rasizmu".
Njegov mlađi brat Anton nedavno je bio meta rasističkog napada od strane kapitena Čelsija Džona Terija. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 10:31 |
|

rang

|
Ljupko Petrović kralj Kazahstana Kao i svuda ceni se pre svega rezultat, ali je moj Taraz po opštem uverenju igrao i najatraktivniji fudba. Cilj je da Evropa, kaže trener koji je izabran za stratega godine  LjUPKO Petrović, jedan od najiskusnijih srpskih trenera, izabran je u Kazahstanu za trenera godine iako je njegov Taraz prvenstvenu trku završio na četvrtom mestu! To jasno govori koliko je nekadašnji trener Crvene zvezde, s kojom se popeo na krov Evrope i sveta, cenjen u toj zemlji, a ujedno i koliko je veliki uspeh napravio.
- Posle dužeg vremena, nekako u smiraj moje karijere, stiglo je i ovo priznanje koje mi je jedno od najdražih - kaže Ljupko. - Jer, kada preuzmete tim koji se poslednjih desetak godina borio za opstanak, a borite se za Evropu i postanete hit sezone, onda je jasno zašto sam prezadovoljan.
Kako i ne bi bio kada je prvo mesto osvojio sa 65,5 odsto glasova, dok je drugoplasirani trener stigao tek do 14,5 procenata.
- Kao i svuda u svetu, ceni se pre svega rezultat, ali je moj Taraz po opštem uverenju igrao i najatraktivniji fudbal u Kazahstanu. Nismo imali daha da sezonu krunišemo ulaskom u Evropu, ali taj cilj smo sebi postavili za narednu sezonu.
Pred Petrovićem su, dakle, novi izazovi.
- Ambicije su porasle, ali to je ono što meni odgovara, jer nikada nisam bio trener koji se utapa u prosečnost. Produžio sam ugovor na još godinu dana, zadovoljan sam uslovima i sad polako razmišljam kako da skockam ekipu koja će ispuniti san svih u Tarazu, a to je da izađemo na međunarodnu scenu.
Ljupko na novoj stazi uspeha. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 10:33 |
|

rang

|
Golman Aleksić na meti večitih Reprezentacija mi je san, a na gol državnog tima se ne staje igrajući drugorazredne uloge. Zato želim u klub gde ću biti selektoru na oku, kaže golman Spartaka  PROŠLE sezone bio je hit, ove je stabilnošću i kvalitetom potvrdio da spada među najbolje "jedinice" u Srbiji. Mladi golman Spartak Zlatibor vode Branimir Aleksić može da bude delimično zadovoljan kad podvuče crtu ispod 2012. godine jer je bio neprikosnoven na golu mlade selekcije Srbije. Kod njega se već vide rutina, postojanost i sigurnost, pa onda i ne čudi što pored inostranih, postoji interesovanje Crvene zvezde i Partizana.
Pred početak sezone čak se pronela glasina da je prodat Partizanu...
- Ne znam koliko je i ko zainteresovan, ali i sama činjenica da se priča o mom eventualnom transferu u Beograd meni prija i podstiče me na bolji rad. Ne krijem da bih voleo da napravim iskorak u karijeri jer sam spreman za veliku scenu, ali ako se ništa ne dogodi, ne bi mi ništa falilo da ostanem još malo u Spartaku - kaže Branimir.
Nije tajna da su francuski i nemački klubovi čak dostavljali zvanične ponude za golmana "golubova". "Večiti" ili inostranstvo, za stasitog momka iz ravnice nije esencijalno pitanje.
SPARTAK MOŽE BOLjE POSLE startnih poraza, Subotičani su jesen završili dobro. - Kako smo se nadali dobro smo se udali. Novi šef Kurćubić nas je probudio, prodrmao, pa smo odigrali na zavidnom nivou. Pobedili smo Zvezdu, Jagodinu, odigrali nerešeno sa Partizanom. Ofanziva i malo rizika se isplatilo, a verujem da će Spartak na proleće biti bolji - uverava Aleksić. - Bitno je da branim, da odem u klub gde ću napredovati, jer vidim da mogu da budem bolji u gotovo svakom segmentu. I u taktici, tehnici, igranju nogom, izlascima... Ne zadovoljavam se ovim što sam do sada postigao, uvek želim više i kad bih video da je ovo limit, bacio bih rukavice u kantu. Ne bih voleo da odem u inostranstvo i da sedim nekoliko godina na klupi. Šta sam onda uradio? Ništa. Zato sam rekao da je onda bolje da branim u Spartaku nego da sedim na klupi u nekom drugom klubu.
Ambicija je jedan od glavnih ljudskih pokretača 22-godišnjeg golmana.
- Reprezentacija je moj san, tome stremim, a na gol državnog tima se ne staje igrajući drugorazredne uloge. Zato želim u klub gde ću biti selektoru na oku, gde ću moći da se nametnem - ne krije Aleksić. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 10:34 |
|

rang

|
Sulejmani blizu Borusije Menhenglajdbah Za našeg napadača zainteresovan je Bešiktaš, a “Bild” ističe da bi mogao u januaru da ode u Bundesligu za tri miliona evra MIRALEM Sulejmani je sve bliži transferu u Borusiju iz Menhengladbaha. Iako je sportski direktor Ajaksa Mark Overmars potvrdio da je pored nemačkih “koltova” za našeg napadača zainteresovan i Bešiktaš, “Bild” ističe da je srpski reprezentativac na korak do dolaska u Bundesligu.
I to za sumu od tri miliona evra jer je januarski prelazni rok poslednja šansa Ajaksu da za Sulejmanija inkasira neku sumu pošto mu ugovor ističe na leto. Iako je Miralemova cena na tržištu 7,5 miliona evra, očigledno je da će “kopljanici” po svaku cenu prodati igrača na koga trener De Bur ne računa.
Borusija je letos od Tventea kupila napadača Luka de Jonga, a trener Luisan Favr smatra da bi se srpski dribler odlično uklopio s njim i pomogao klubu da na proleće napravi i neki bolji rezultat u Ligi Evrope. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 10:36 |
|

rang

|
Adrijano: Sanjam da se vratim u Italiju Najlepši trenuci mog života bili su tamo. Imam divne uspomene, često se čujem sa bivšim saigračima iz Intera, kaže problematični Brazilac  Bivši napadač milanskog Intera, Brazilac Adrijano, priznao je da još sanja da o povratku u Italiju, zemlju koju voli i u kojoj je ostvario najveća igračka dostignuća u karijeri. Problematični fudbaler rekao je za italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" da bi povratkom na Apenine mogao da "rasplamsa" karijeru, posle neuspele epizode u rodnom Brazilu.
Adrijano (30) se poslednjih godina borio da održi kondiciju, takođe je imao problema sa alkoholom, što je doprinelo da je trenutno bez angažmana.
- Razmišljam o povratku u Italiju, najlepši trenuci mog života bili su tamo. Imam divne uspomene, često se čujem sa bivšim saigračima iz Intera. Osećam nostalgiju za hranom, narodom i navijačima, nikada neću zaboraviti vreme provedeno tamo - rekao je Adrijano.
Svojevremeno jedan od najboljih svetskih napadača takođe je potvrdio da milanski plavo-crni imaju posebno mesto u njegovom srcu i da i dalje prati njihove igre.
- Oni su deo mog života. Gledam ih na televiziji kada sam u prilici, video sam nedavno pobedu protiv Palerma - kazao je Adrijano, koji je u Italiji igrao još za Fiorentinu, Parmu i Romu, a od povratka u Brazil prošle godine nastupao je nezapaženo za Korintijans i Flamengo.
Taj fudbaler odigrao je 48 utakmica za nacionalnu reprezentaciju Brazila i postigao 27 golova. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 10:38 |
|

rang

|
UEFA kaznila FSS sa 80.000 evra Ovaj incident i izrečene mere predstavljaju poslednje upozorenje svima koji rade u srpskom fudbalu, i trenerima i igračima i navijačim, kao da je svanulo Zoranu Lakoviću  NEZAPAMĆENA histerija Engleza oko "slučaja Kruševac", pritisak od premijera države do fudbalera drugoligaških klubova koji su redom tražili izbacivanje Srbije iz svih UEFA takmičenja - nisu prošli! Disciplinska komisija evropske kuće fudbala je u četvrtak dobro odmerila argumente za i protiv, uvažila sve adute Fudbalskog saveza Srbije i donela odmerenu odluku, u skladu sa mnogim dosadašnjim kada su slični prestupi u pitanju. Kazna glasi: mlada reprezentacija naše zemlje će u narednim kvalifikacijama odigrati jednu utakmicu bez publike, dok će FSS platiti 80.000 evra globe!
Dakle, ništa od izbacivanja iz svih takmičenja, od desetogodišnjih suspenzija i sličnih neskrivenih želja koje su se čule u prethodna dva meseca iz "kolevke fudbala". Čak je i juče, uoči donošenja odluke, premijer Velike Britanije Dejvid Kameron imao nastup u kojem je tražio "oštre kazne" za Srbiju...
KAŽNJENI I INS I KOKER Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas mlade reprezentativce Engleske Tomasa Insa i Stivena Kokera sa jednom, odnosno dve utakmice neigranja zbog incidenata na utakmici sa Srbijom u oktobru u Kruševcu. Ins će tako propustiti prvu utakmicu "Albiona" na Evropskom prvenstvu sa Italijom sledeće godine, dok Kokera neće biti ni u duelu drugog kola protiv Norveške.
Ipak, članovi disciplinske i kontrolne komisije, koje su Zasedale u sastavu Tomas Partl (Austrija), Džim Hansen (Danska), Žak Antenen (Švajcarska), Šandor Berzi (Mađarska), Žoel Volf (Luksemburg), Hans Lorenc (Nemačka), Rudolf Repka (Češka) i Džejms Šo (Severna Irska) nisu podlegli pritisku i napravili presedan izbacivanjem Srbije iz svih takmičenja, niti su doneli neku drakonsku kaznu, kada za nju zaista nije bilo osnova.
- Iako je ovaj slučaj pratila izuzetno velika medijska hajka, mišljenja sam da članovi UEFA Kontrolne i disciplinske komisije nisu podlegli uticaju. Ako se uzmu u obzir predložene kazne od strane disciplinskog inspektora Žan-Samjuela Leube, a koje su bile veoma drastične, možemo da zaključimo da i nismo toliko loše prošli - zadovoljno je konstatovao generalni sekretar FSS Zoran Laković.
Ceo slučaj, kako tvrdi čelnik naše "kuće fudbala", ovim još nije gotov. Ali, bez obzira to, da je ovo poslednji trenutak da se svi u fudbalskoj Srbiji, uključujući i navijače, urazume i da shvate da reakcijama kao u Kruševcu samo nanose štetu FSS i reprezentaciji.
- Smatram da ovaj incident i izrečene mere predstavljaju poslednje upozorenje svima nama koji radimo u srpskom fudbalu, takođe i trenerima i igračima i navijačima, jer podsećam da smo još uvek pod posebnom pažnjom UEFA i naredna najmanja greška može uticati na izricanje najrigoroznijih kazni - podvukao je Zoran Laković.
Komisije Evropske kuće fudbala odredile su kazne i za srpske reprezentativce, koji su započeli i učestvovali u tuči sa vršnjacima iz Engleske u Kruševcu. Nekoliko njih će morati da preskoči mečeve državnih selekcija u narednom periodu. Najviše je kažnjen Goran Čaušić, koji je dobio četiri utakmice suspenzije za sve reprezentativne ekipe, po tri su dobili Filip Malbašić i Ognjen Mudrinski, a dve Nikola Ninković. Protiv Aleksandra Pantića je obustavljen postupak. NIJE JOŠ GOTOVO... CEO "slučaj Kruševac" nije još formalno-pravno gotov, pošto postoji rok za žalbe, a nije nemoguće da nezadovoljni tužilac za tim potegne. - Postupak ovime nije završen, jer nam ostaje rok od tri dana da eventualno uložimo žalbu, ali i isti period za disciplinskog inspektora Leubu da se žali u slučaju da nije zadovoljan saopštenim merama - kaže Laković. Najgore su prošla, pak, dvojica "učitelja". Andreja Milutinović, kondicioni trener mlade reprezentacije, kažnjen je sa dve godine zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim što mu je druga godina izrečena uslovno na tri godine. Apel FIFA je da u slučaju ponavljanja prekšraja, suspenzija se proširi na ceo svet! Predrag Katić, pomoćni trener, dobio je dve godine zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim što mu je poslednjih šest meseci izrečeno uslovno na tri godine. I sa istom željom FIFA kao u slučaju sa Milutinovićem.
Kazne igračima i članovima stručnog štaba su očekivane, pogotovo što je FSS mnogo pre UEFA sproveo svoju, internu istragu povodom tuče u Kruševcu, kada su rigorozno kažnjena četvorica aktera. Fudbaleri Nikola Ninković i Ognjen Mudrinski dobili su po godinu dana suspenzije iz svih reprezentativnih selekcija, dok su trener golmana Srđan Maksimović i kondicioni trener Andrija Milutinović kažnjeni sa po dve godine isključenja iz državnog tima.
Kada se sve sabere, iako je ostalo pravo žalbi, utisak je da je FSS dobro prošao u Nionu, gledajući kolika se prašina digla oko celog slučaja, ali da zaista nije ni bilo razloga da UEFA donese bilo kakvu drugačiju, oštriju odluku od ove. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 11:16 |
|

rang

|
FSS: Cela liga duguje, slede kazne Večiti rivali i svi polufinalisti kupa dobili su oštro upozorenje od FSS zbog neizmirenih obaveza prema igračima i klubovima.  Fudbalski savez je upozorenje poslao posle sednice Disciplinske komisije.
Među 11 superligaša koji su dobili pismo upozorenja su i Crvena zvezda, zbog neizmirenih obaveza prema Borcu iz Čačka i Javoru, kao i prema bivšim igračima Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću i Milanu Jeremiću, kao i Partizan zbog duga prema Komgrapu i bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću.
FSS je, između ostalog, upozorio i na posledice koje ih čekaju u slučaju da ne izmire svoje obaveze.
Na listi dužnika su još: Jagodina - dug prema Vladimiru Đilasu i treneru Mladenu Dodiću. Javor - dug prema fudbalskom klubu Bane. Sloboda - dug prema Marku Pavićeviću i Predragu Laziću. BSK Borča - dug prema Vladimiru Krstiću. Novi Pazar - dug prema Edinu Ademoviću, Ivanu Babiću i Milošu Ćalcu. OFK Beograd - dug prema Darku Jovandiću. Vojvodina - dug zbog neizmirenja novčane kazne zbog odustanka od organizacije utakmice finala Kupa Srbije. Smederevo - dug prema Branislavu Staniću, Peđi Jeriniću, Nenadu Mladenoviću, trenerima Draganu Đorđeviću, Dejanu Majstoroviću i sekretaru stručnog štaba Draganu Paunoviću.
Na listi nalaze se i Radnički iz Niša, zatim lider PLS Napredak iz Kruševca, Inđija, Metalac, Novi Sad, Radnički iz Nove Pazove, Timok, Jedinstvo Putevi, Bežanija i Mladost.
Kao što se vidi iz spiska dužnika, mnogi među njima su klubovi koji su tokom 2012. uložili veliki novac u pojačanja i infrastrukturu. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Dec 2012, 11:34 |
|

rang

|
B92: Mijailović kod Prosinečkog? Reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde Srđan Mijailović nalazi se na korak do prelaska u turski Kazjerispor, koji vodi Robert Prosinečki. Kako nezvanično saznaje B92, dogovor između Kajzerija i Zvezde već je postignut, ostaje samo da se usaglase detalji koji nisu u vezi sa dogovorom dva kluba (plata igrača…).
Ukoliko se transfer realizuje, Zvezda bi dobila vrlo važna novčana sredstva, a beogradski mediji su prethodnih dana spominjali da Mijailovićeva cena nije ispod dva miliona evra.
Robert Prosinečki tako u ekipi dovodi igrača kojeg je on maltene ‘stvorio’ i od juniora napravio prvotimca.
Poznato je da Mijailović i Prosinečki imaju posebno dobar odnos, da su ostali u kontaktu i posle odlaska Prosinečkog iz Zvezde, a i bivši trener Zvezde u prošlosti je izjavio da bi u svojoj ekipi iz ‘crveno-belog’ tabora najradije video Bajkovića i Mijailovića. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 15 Dec 2012, 09:25 |
|

rang

|
FIFA: Mesi je rekorder FIFA je odbila zahtev Zambije da se kao rekorder po broju golova datih u jednoj godini prizna njijhov fudbaler Godfri Čitalu, a ne Lionel Mesi Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je zahtev Zambije da se kao rekorder po broju golova datih u jednoj godini prizna njijhov fudbaler Godfri Ccitalu, a ne Lionel Mesi.
- Hvala vam na pitanju koje ste postavili u vezi rekorda Čitalua, ali naša zvanična statistika vodi se samo za takmičenja pod okriljem FIFA, tako da ne možemo da priznamo ovaj rekord Čitalua - saopštilo je danas odeljenje za komunikacije FIFA na Tviteru.
Mesi je ove godine postigao 88 golova i time za tri pogotka nadmašio prethodni rekord Nemca Gerda Milera, star 40 godina.
Zambijska fudbalska federacija je u subotu objavila da je njihov fudbaler Čitalu postigao 107 golova 1972. godine.
Sličan zahtev za priznavanjem rekorda uputili su u sredu i čelnici brazilskog kkluba Flamengo, smatrajući da je njihov bivši fudbaler Ziko bio 1979. godine sa 89 golova efikasniji od Mesija. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 15 Dec 2012, 09:27 |
|

rang

|
Manćini nije uspeo, Jaja Ture igra na Kupu afričkin nacija Dvadesetdevetogodišnji fudbaler Mančester Sitija odlučio je da pomogne reprezentaciji Obale Slonovače na šampionatu „crnog kontinenta“ Vezni fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture će biti deo reprezentacije Obale Slonovače na predstojećem Kupu afričkih nacija iako je menadžer Roberto Manćini insistirao da odlični fudbaler ostane sa ekipom.
Dvadesetdevetogodišnji Ture je odlučio da pomogne nacionalnom timu na šampionatu „crnog kontinenta“ u Južnoj Africi, koji će biti održan od 19. januara do 10. februara.
Dakle, jedan od ključnih igrača šampiona Engleske će propustiti čak pet utakmica u tom periodu i italijanski stručnjak na njega neće moći da računa u duelima Premijer sa Arsenalom, Fulamom, Kvins Park Rendžersom, Liverpulom i Sautemptonom.
Siti trenutno zaostaje šest bodova za liderom prvenstva Engleske Mannčester Junajtedom, prenosi "Sportklub.info". Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|