|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 10 Dec 2012, 09:23 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Golovi Đuričića i Gudelja Srpski fudbaleri Filip Đuričić i Nemanja Gudelj postigli su golove za svoje timove u mečevima 16. kola holandske Eredivisie. Đuričić je postigao vodeći gol za Herenven u remiju svog tima sa Rodom 4:4, dok je Gudelj u duelu Brede i Fejenorda postavio konačni rezultat (2:2) u 76. minutu, kada je glavom poslao loptu u mrežu. Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Tvente u porazu od PSV Ajndhovena 3:0. Golove u derbiju kola dali su Vijnaldum, Matavž i Narsinj. U poslednjem nedeljnom meču Venlo je iznenadio Vitese sa 3:1.
Gol Nemanje Gudelja: B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 10 Dec 2012, 19:46 |
|

rang

|
FIFA: 5000 franaka kazne za FSS Disciplinska komisija FIFA kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 5.000 švajcarskih franaka zbog nesportskog ponašanja navijača na meču sa Velsom. Srbija je u Novom Sadu deklasirala Velšane rezultatom 6:1, u drugom meču kvalifikacija za SP i za sada je to jedini trijumf našeg tima na putu ka Brazilu.
Članovi disciplinske komisije upozorili su FSS da u slučaju ponavljanja incidenata ovakve težine, mogu da budu izrečene i oštrije sankcije, poput oduzimanja bodova ili isključenja reprezentacije Srbije iz takmičenja.
Savez je kažnjen za prekršaje članova 65 i 67, stav 1 i 3, koji propisuju bezbednost utakmice i aktera, kao i ponašanje gledalaca.
Fudbalski savez saopštio je da se neće žaliti na ovakvu odluku FIFA. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 11:34 |
|

rang

|
Mihajlović: Karadžić ima moju punu podršku Ima u Srbiji dosta stvari koje bi trebalo popraviti, a “kuća fudbala” to nije, kaže selektor Orlova začuđen time što se ponovo priča o promenama na čelu FSS
 NOVA godina, nove želje. Nije rukovodstvo FSS ispucalo ni prvu godinu mandata, a već su se pojavile aspiracije drugih da se promeni vrh srpske “kuće fudbala”. Govorilo se jedno vreme o Draganu Džajiću, ali pošto je pristao da postane ponovo predsednik Crvene zvezde, stala je (zasada) priča kako bi trebalo da zameni Tomislava Karadžića na Terazijama 35.
Sve to iz Rima prati selektor reprezentacije Siniša Mihajlović i čudi se kako “igranka” oko fudbala u Srbiji nikako da stane.
- Mislim da su sve te priče o promenama u FSS čiste gluposti! Ne znam šta će se dogoditi, ali Tomislav Karadžić ima od mene punu podršku, jer je to jedna od retkih organizacija u Srbiji koja dobro funkcioniše - stav je Siniše Mihajlovića. - Ljudi koji vode FSS zaslužuju samo čestitke, jer sve ide bez problema, plate ne kasne, uslovi za rad su odlični. LAZAR MORA DA IGRA BEZ obzira na to što nema zvanične potvrde iz klubova, srpski i engleski mediji tvrde da je Lazar Marković na korak od potpisivanja za Čelsi. A, u redu za njim stoje i Inter, Liverpul. Pitanje za selektora Srbije je koliko je dobro za tako mladog asa da se sa 19 godina otisne u neki od najjačih klubova Evrope. - Ne znam gde će Lazar igrati na proleće, ali za njega je najvažnije da to bude klub u kojem će moći standardno da igra. A nisam siguran koliko bi prostora dobio kad bi sad otišao u Čelsi, Inter... Osim u slučaju da ga ne pošalju dalje na pozajmicu, baš da bi igrao - smatra Mihajlović. Za “revolucionare”, po mišljenju Mihajlovića, ima dovoljno posla u Srbiji i bez FSS.
- Ono što je dobro ne treba menjati, pa ako ima zainteresovanih da nešto “popravljaju” u fudbalskoj Srbiji, neka se uhvate nečeg drugog, jer onog što ne valja ima na pretek. FSS nije u tom košu, naprotiv, može svima da služi za primer.
Mihajlović nije za promene u “kući fudbala”, ali zato navija da bude promena kod srpskih reprezentativaca, da u predstojećem prelaznom roku mnogi od njih koji nemaju minutaže u svojim klubovima nađu nove sredine za dokazivanja.
- Brine me što toliko igrača nije standardno u klubovima. Tome smo platili ceh protiv Belgije, kada smo doživeli veliki pad u igri u 60. minutu, jer šestorica-sedmorica fudbalera nisu mogla da izdrže tempo utakmice, pošto nisu imali kontinuitet mečeva u nogama. Željom i svežinom se može donekle, ali kada se igraju dve utakmice u četiri dana, tu već nastaju veliki problemi. Bilo bi veoma pozitivno po reprezentaciju da momci koji nisu standardni u klubovima pronađu u januaru nove sredine.
Prva asocijacija koja se javlja kada se dođe do ove teme je zašto su onda, recimo, Ignjovski i Fejsa, bez minutaže u klubovima, bili sve vreme kvalifikacija ispred Petrovića i Matića, koji su standardni u Turskoj i Portugalu?
- Petrović i Matić ne mogu da igraju zajedno kada nastupamo sa dvojicom zadnjih veznih. Mogu jedino u formaciji 4-3-3 pa da jedan od njih bude ispred odbrane. Ignjovski i Fejsa su odlično odigrali dosadašnji deo kvalifikacija, osim meča u Makedoniji. Oni su, uz Radovanovića, tip igrača koji se meni uklapaju u koncepciju: igraju sa jednim-dva dodira, ne zadržavaju loptu, imaju dug pas, daju ritam igri. Sve to, pak, nisu odlike Petrovića i Matića - objašnjava Mihajlović. Do februara i prve naredne akcije reprezentacije dosta je još vremena, selektor i stručni štab se spremaju u novu rundu razgovora sa igračima, praćenja forme, snimanja igara... Po jedna pohvala i opomena, pak, stižu već sada.
- Nikola Đurđić je ponovo postigao i “namestio” gol, tako da ćemo ga zvati u februaru na okupljanje. S druge strane, krediti za Marka Šćepovića su sve manji, pa iako ima do marta još dosta vremena, ako nastavi ovako, da nije standardan ni u Partizanu, videćemo šta će biti - opominje selektor Siniša Mihajlović.
NAJBOLjI JE IVANOVIĆ KRAJ godine uvek donosi razne izbore za najbolje. Koji fudbaler i trener su u 2012. najviše postigli, po mišljenju Siniše Mihajlovića? - Od igrača to su Bane Ivanović, koji je sa Čelsijem postao prvak Evrope, i Lazar Marković od mlađih, iz domaće lige. Što se tiče trenera, tu stvarno ne znam koga bih izdvojio - mišljenje je Mihajlovića. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 11:37 |
|

rang

|
Trajković u dilemi: Traka i Kup ili pečalba Ako ponuda bude zaista dobra, naravno da bih otišao jer bi u tom slučaju bila zadovoljna i Vojvodina. Do sada ništa nije konkretizovano, kaže kapiten Novisađana  NI na nebu ni na zemlji. Štoper Vojvodine Branislav Trajković (23) je u velikoj dilemi. Ide mu se u inostaranstvo a rado bi i ostao u novosadskom superligašu. Razlog za to je da bi po svemu sudeći na proleće trebalo da ponese kapitensku traku, jer je lider tima sa “Karađorđa” Miroslav Vulićević pred odlaskom.
- To me jedino sprečava da donesem odluku - kaže Trajković. - Čast je biti kapiten kluba kao što je Vojvodina, a imamo veliku šansu da osvojimo kup Srbije na proleće. Znači, u tom slučaju bio bih prvi kapiten koji je poneo pehar i ušao u istoriju kluba. Verujte, mnogo je jak motiv za ostanak. Tako nešto, jasno je, ne može da se kupi.
S druge strane, za Trajkovića se interesuju klubovi iz Turske i Rusije, ali osim raspitivanja nema konkretnih ponuda.
- Ako ponuda bude zaista dobra, naravno da bih otišao jer bi u tom slučaju bila zadovoljna i Vojvodina. Sve do sada nije konkretizovano niti precizirano. Lično, više bih voleo u Tursku jer tamo vole igrače mog tipa, borbene i srčane. Međutim, složićete se da ni Rusija ne bi bila loš izbor. U svakom slučaju, odlučan sam da tu dilemu rešim pre Nove godine - potencira Trajković. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 11:41 |
|

rang

|
Gudelj: Želim da spasim tatu Otac Nebojša je na klupi i moje je da mu pomognem da tu i ostane, kaže prvotimac Brede koji je postigao izjednačujući gol protiv favorita iz Roterdama  GUDELj na klupi, Gudelj na terenu. Obojica sa duplom ulogom. Jedan je trener Brede i otac prvotimca holandskog prvoligaša, a drugi je strelac izjednačujućeg gola i mogući spasilac žuto-crnih. Nebojša Gudelj je pre nekoliko nedelja preuzeo vruć krompir u misiji opstanka u Erediviziji. Nemanja (21) je u nedelju popodne doneo zlata vredan bod Bredi izjednačujućim golom za 2:2 u 76. minutu meča protiv favorita iz Roterdama.
- Ne stojimo baš najbolje posle 16. kola holandskog prvenstva. Ipak, korner iz 76. minuta protiv Fejenorda i gol glavom za 2:2 mogao bi da bude potvrda da smo vratili samopouzdanje i da smo na putu da nađemo put do opstanka u ligi. Ovo mi je drugi gol iu sezoni, ali svakako najdraži do sada - kaže Nemanja Gudelj.
Tata u ulozi trenera, mlađi Gudelj u ulozi spasioca. A već sledeće nedelje sledi direktan duel u gostima protiv još jednog davljenika, Rode, koja je korak iza Brede, takođe na ivici provalije.
Mlađi Gudelj umalo da promeni sredinu pre nekoliko nedelja. Ozbiljno su bili “zagrizli” Fiorentina, Viljareal i Njukasl.
- Sada neću da idem. Hoću da pomognem tati, Bredi i naravno sebi. Do leta imamo priliku da se spasimo, ali da ja odigram još bolje. Za odlazak u veći klub ima još vremena - jasan je Nemanja Gudelj.
TANDEM SA BRATOM DRAGIŠOM NEMANjA Gudelj bi možda mogao da zaigra sa bratom Dragišom koji uskoro puni 16 godina i igra za mladi tim Brede. - Pitanje je koliko je to izvodljivo, ali znam da bi mnogi voleli da vide tatu na klupi i nas dvojicu na terenu u istom danu, na istom meču - kaže Gudelj.
Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 11:55 |
|

rang

|
Anri u Arsenalu od 6. januara Legenda Arsenala Tjeri Anri definitivno će se sledećeg meseca vratiti u redove ’tobdžija’ na kratkoročnu pozajmicu iz Njujork Red Bulsa.  35-godišnji Anri se na sličan način vratio u londonski klub prošle sezone, kada je Arsenalu doneo pobedu nad Sanderlendom, a pre toga bio strelac i u trijumfu nad Lidson u FA kupu.
Svoj treći debi u dresu ’tobdžija’ Anri će prema trenutnom informacijama imati u trećoj rundi FA kupa protiv Svonsija 6. januara.
Kako prenosi ESPN, Arsenal je intenzivirao pregovore oko pozajmice Anrija zbog gotovo izvesnog odlaska Maruana Šamaka u januarskom prelaznom roku, kao i Žervinjovog odsustva zbog Kupa afričkih nacija. Pored toga, još uvek nije sigurna budućnost Tea Volkota u klubu, a iako su i klub i igrač nagovestili želju za nastavkom saradnje, novi ugovor još uvek nije potpisan.
Povratak Anrija, iako kratkoročan, mogao bi dosta da pomogne Arsenalu, pošto je francuski fudbaler poslednjih meseci u MLS ligi bio u odličnoj formi. Uz to, poslednjih nedelja je trenirao sa londonskim timom upravo da bi ostao u formi u slučaju da pozajmica bude potvrđena. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 12:00 |
|

rang

|
Čelsi bez Romeua šest meseci Fudbaler Čelsija Orijol Romeu odsustvovaće oko šest meseci van terena, posle operacije kolena, saopštio je londonski klub. Španski fudbaler je u subotnjem meču protiv Sanderlenda morao da napusti igru u 20. minutu zbog povrede, a u ponedeljak je operisao meniskus.
U prvi mah se nije sumnjalo da je 21-godišnji fudbaler ozbiljnije povređen i da će moći da putuje s klubom na Svetsko klupsko prvenstvo u Japan, ali je posle lekarskih ispitivanja utvrđeno da je Romeu ozbiljnije povređen.
Romeu je na leto 2011. godine prešao iz Barselone u Čelsi, a za londonski klub nastupio je 33 puta, dok je ove sezone igrao na devet mečeva i na utakmici protiv Vulverhemtona u Liga kupu u septembru je bio strelac jednog gola. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 12:01 |
|

rang

|
Mančini: Ne prodajemo Balotelija Menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini rekao je da ’građani’ ne nameravaju da prodaju napadača Marija Balotelija. Mančini je posle gradskog derbija sa Junajtedom otvoreno kritikovao mladog centarfora, a i navijači Sitija su počeli da gube strpljenje sa Balotelijem.
Italijanski stručnjak rekao je da Baloteli traći svoj talenat i naveo da su partije koje je pružao u dosadašnjem delu sezone ispod nivoa vrhunskog igrača.
„Baloteli nije na prodaju. Mario je igrač Sitija, ima podršku svih u klubu. On je veoma važan igrač za našu ekipu. Igrač njegovih kvaliteta mora da misli samo na svoj posao i porodicu. Ne sme da se kocka sa talentom koji ima kao što to sada radi. Mogu da menjam igrače u prvom timu, ali Mario ostaje deo ekipe“, rekao je Mančini.
Baloteli je u dosadašnjem toku sezone za Siti odigrao 15 utakmica i postigao tri gola, a veliko interesovanje za njegov transfer pokazao je Milan. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 11 Dec 2012, 22:42 |
|

rang

|
Het-trik Ibrahimovića, PSŽ gazi Fudbaleri Pari Sen Žermena ostvarili su novu ubedljivu pobedu na krilima Zlatana Ibrahimovića.  Šveđanin je postigao het-trik u trijumfu PSŽ-a na gostovanju protiv Valensijena sa 4:0, u meču 17. kola Lige 1. Novi kiks napravio je Ren koji je poražen u Nici 1:0 sa dva igrača manje, kasnije igraju Lil i Tuluz.
PSŽ je smanjio zaostatak za liderom Lionom na dva boda, ali uz meč više. Valensijen, Nica i Ren dele četvrto mesto sa Sent Etjenom i Bordoom sa po 26 bodova.
Ibrahimović je u Valensijenu u 28. minutu doneo prednot "svecima" na asistenciju Ezekijela Lavecija, da bi u prvih osam minuta drugog dela postigao još dva gola i potvrdio pobedu.
Osam minuta pre kraja na listu strelaca se upisao i sve bolji Argentinac Laveci. Karlo Ančeloti je očigledno pronašao svoj ubitačan tandem, Ibrahimović-Laveci, koji je dominirao i u prošlom kolu.
Ren je sve dalje od borbe za Ligu šampiona. Nakon što je prokockao dva gola prednosti protiv Bresta proteklog vikenda, u utorak je poražen u Nici minimalnim rezultatom.
Domaći tim je do pobede stigao pogotkom Darija Cvitaniča iz penala u 66. minutu, posle prekršaja i crvenog kartona Jasinea Đebura, samo šest minuta pošto je ušao u igru. Bio je to drugi crveni karton za Ren na meču, jer je već u 53. minutu Džan Armel Kana Bijik dobio drugi žuti karton.
Srpski internacionalac Nemanja Pejčinović bio je rezerva u Nici, ali je zaigrao na početku drugog poluvremena. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 12 Dec 2012, 10:59 |
|

rang

|
FK Sloboda: Zvezda nas je prevarila Više puta smo obmanuti od prethodne uprave. Spremni smo na razgovor, ali ako treba idemo i do UEFA, kaže predsednik kluba koji je pustio menicu na 305.000 evra  STRPLjENjE je iscurilo. Sloboda je prijavila Crvenu zvezdu Arbitražnoj komisiji Zajednice superligaša i pustila menicu zbog duga od 305.000 evra (sa PDV-om) za transfere Nikole Maksimovića i Filipa Kasalice. Predsednik Užičana Dragan Subotić istakao je da razume situaciju u kojoj se nalaze novi rukovodioci na “Marakani”, ali se neće libiti da zaštitu interesa svog kluba potraži preko organa Fudbalskog saveza Srbije, pa čak i UEFA!
- Bili smo više nego strpljivi, već devet meseci čekamo novac koji nam pripada, ali smo više puta prevareni i obmanuti od prethodne uprave Crvene zvezde. Imamo sluha za probleme ljudi koji su preuzeli Zvezdu, ali i mi imamo obaveze prema igračima i drugim klubovima, tako da se pitanje razumevanja ne postavlja. Ovo je za sada krajnja mera i žao mi je što smo morali da posegnemo za njom. Ali meni je Sloboda na prvom mestu i ako bude potrebno tražićemo zaštitu od strane FSS i UEFA - istakao je Subotić za “Novosti”.
Predsedniku Užičana posebno je zasmetao potez Zvezdine prelazne uprave uoči meča s Partizanom. TIJAGO (NI)JE NA PRODAJU U MEDIJIMA se pojavila priča o interesovanju Zvezde za najboljeg igrača Slobode Tijaga Galvaa... - Samo lud bi mogao da razgovara o novim poslovima a da nije izmirio prethodne obaveze. Čitao sam i ja za Tijaga... Istina je da za njega postoji veliko interesovanje i domaćih i stranih klubova, ali još nismo odlučili da li ćemo ga prodati ili ćemo još više ojačati ekipu i “napasti” četvrto mesto - kaže Subotić. - Pred derbi su nekim svojim tokovima isplatili deo duga prema igračima kako bi ih motivisali za utakmicu, a mi nemamo da platimo naše. To ne može tako kad znaju da su dužni.
Subotić ipak pristaje da razgovara o rešenju problema s Radnom grupom Crvene zvezde, ističući da ima izuzetno dobre odnose s Nebojšom Čovićem.
- Čekamo poziv iz Zvezde. Želimo da čujemo kakvo rešenje nude i spremni smo da povučemo menicu ukoliko nam ponude adekvatnu dinamiku isplate duga. Ali, to nije sve. Mi od Zvezde čekamo i 25 odsto od obeštećenja za Maksimovića koji je prodat, kao i 20 odsto kada ode Kasalica. S postojećih 305.000 to je ozbiljan novac od kojeg naš klub može da funkcioniše godinu ili dve.
U javnosti se pronela priča da je i Sloboda prodala svoj udeo u pravima na Maksimovića agenciji Pinija Zahavija...
- To nije istina! Mi nismo hteli ni da razgovaramo o tome kada nam je prethodna uprava Zvezde ponudila da i mi prodamo svoj deo, a prethodno nam nisu dali garancije ni za stari dug. Spremni smo da idemo do kraja u oba slučaja - poručio je Subotić.
PRIJAVE ĐUROVIĆA I MAROVIĆA NIJE samo Sloboda podnela prijavu protiv Zvezde Arbitražnoj komisiji - uradili su to i Žarko Đurović i Slobodan Marović. Asistenti Prosinečkog potražuju zarade i premije za koje su im u nekoliko navrata pomerani rokovi, ali nikada im nisu isplaćene. Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|