Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 17:57


Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 15 Okt 2012, 11:58
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
11 pouzdanih znakova da ste pronašli ljubav svog života

Evo jednog pouzdanog testa pomoću kog ćete proveriti koliko je stabilna vaša veza i da li ste napravili dobar izbor partnera.


Slika


Svako zaljubljivanje nas iznova baca u trans i u uverenje da smo zaista upoznali partnera za ceo život. Međutim, kada se strasti slegnu, a leptirići nestanu, počinje da nas muči jedno pitanje – da li smo zaista napravili pravi izbor. Britanski psiholozi su sastavili svojevrstan test koji je zasnovan na uobičajenim svakodnevnim situacijama, poput nemara vašeg partnera kada su kućni poslovi u pitanju i slično, a cilj testa je da razmislite o emocijama u svakoj, naizgled banalnoj, situaciji. Probajte, povucite se u miran ćošak i testirajte vašu ljubav.

TOLERIŠETE MU
Razmislite da li postoji neka sitnica kod vašeg partnera koja vas naprosto izluđuje. Da li vam smeta način na koji žvaće žvaku ili kako ispija kafu? Ako je odgovor pozitivan, potrudite se da to što pre prevaziđete jer i takve sitnice mogu da prerastu u ozbiljnu netrpeljivost. Stručnjaci savetuju i da budete tolerantniji prema bubicama vašeg partnera.

PLANIRATE ZAJEDNO
Kada pričate o dugoročnim planovima, poput kupovine stana ili automobila, osećate se sigurno. To je dobar znak, jer to znači da ste i bez dužeg razmišljanja sigurni da želite s njim da krenete u budućnost. Ako predugo vagate, preispitajte se – da li sebe vidite pored njega za nekoliko godina. Iskoristite neodlučnost da se ozbiljno zamislite nad vašom vezom.

ŠTA TO BEŠE PROŠLOST
Tako ste srećni u vezi da više nemate vremena, a ni želje, da mislite na prošlost. Sve bivše ljubavi su toliko daleko iza vas da se ni u jednom trenutku ne prisetite nekog od momaka. Sve pesme, mesta i ostale uspomene koje su vas vezivale za pređašnje ljubavi kao da su gumicom obrisane. Ako sadašnjeg partnera ne upoređujete s bivšim momkom, to je dokaz da ste srećno zaljubljeni.

AH, TA ČEŽNJA
Ako ste u dugoj vezi, onda sigurno znate koliko je važno da s vremena na vreme vi i vaš partner budete odvojeni. Ukoliko se u takvim situacijama, posle višečasovnog šopinga ili kraćeg poslovnog puta, uvek radujete da mu ponovo potrčite u zagrljaj, to znači da ste napravili pravi izbor i da i dalje umete da ga poželite. Stručnjaci kažu da će vas taj osećaj držati još dugo.

OSEĆATE STRAST
Iako ste već duže vreme zajedno, vi i vaš partner i dalje redovno uživate u strasnim zagrljajima. Čestitamo! Stručnjaci objašnjavaju da upravo erotika ne sme da zafali ni u jednoj vezi. To, naravno, ne znači da ceo život non-stop morate da imate vrhunski seksualni učinak, ali bar malu strast, da. U međuvremenu mogu da nastupe i mirnije faze. Važno je da se u tim potrebama slažete s partnerom.

UŽIVATE U RAZLIKAMA
On želi da gleda fudbal, a vi biste radije da pogledate seriju? Vi hoćete u diskoteku, a on u pozorište? On voli meso, a vi ste vegetarijanac? I tako u nedogled. Ne odustajte tako lako, možda ipak možete da opstanete, jer u jednom dobrom odnosu ne moraju sve želje da budu istovetne. Ali, ako u mnogim životnim pitanjima postoje velike razlike u stavovima, biće vam teže. U takvim situacijama uvek je najbolje da se dogovorite. Ako uspete, onda ste položili i ovaj test.

SLUČAJNI SUSRET
Da li vam se desilo da sretnete partnera na pešačkom prelazu ili u gradu na pauzi za ručak? Ako jeste i ako vas je u tom trenutku preplavio jak osećaj sreće i zadovoljstva, vi ste srećna žena. Britanski psiholozi objašnjavaju da je ovaj ili sličan trenutak odličan pokazatelj koliko ste u stvari iskreni u svojim osećanjima. Prava je stvar ako podjednako uživate u nenadanom susretu s partnerom, baš kao i onda kada ste se dugo spremali za to.

UVEK JE UZ VAS
Osećate kako vas slama grip i ležite sklupčani u krevetu, a vaš partner se ne pomera od vas i ne brine da li će virus preći i na njega. Brine se za čaj i limunadu i nije mu teško da po nekoliko puta skoči do prodavnice po još neki slatkiš. To je pravi pokazatelj koliko mu je stalo do vas. Ne zaboravite da i vi njemu poklonite toliku pažnju u kriznim situacijama.

VOLITE NJEGOVO DRUŠTVO
Još jedan veoma važan element u svakoj vezi jeste poštovanje partnerovih prijatelja. Ako ste uspeli da zavolite njegove drugare, ma koliko se oni razlikovali od vas, to je znak da ste spremni da prihvatite sve mane i vrline osobe s kojom ste u vezi. Razmislite kako se osećate kada vam u kuću spontano svrate njegovi drugari. Ako ne odlazite besno u sobu, već im se radosno pridružujete u muškim pričama, to je dobar znak. Time stvarate atmosferu u kojoj će vaš partner u potpunosti pokazati sve strane svoje ličnosti pred vama, a to je dobro na duže staze.

I KAD NIJE TU, PRISUTAN JE
Čvrsto pripijeni, držite se za ručice ili se divlje mazite u nekom ćošku – iskreno govoreći, to i nije scenario koji svaki put ponavljate s vašim dragim na nekoj žurci. Ali ako, dok stojite s drugim ljudima, uvek osećate da je vaš muškarac tu negde u blizini i da vas stalno gleda, to je dobro. Psiholozi tvrde da je ta nevidljiva povezanost nekada iskreniji pokazatelj koliko ste zapravo prisni s partnerom.

ČESTO VAS SAVETUJE
On nije vaš trener i ne tera vas da stalno imate najbolje rezultate. Ali, vaš partner je dovoljno pažljiv ne samo da primeti promene na vama već i da vas posavetuje, „kupi tu haljinu, fantastično ti stoji“ ili „upiši kurs slikanja, mislim da si talentovana za to“. Kojoj ženi se ne dopada da ima takvu podršku? Ako ste i vi ta srećnica, onda vam i ne treba više od toga. Uvek blagonaklono prihvatajte njegove savete jer su sigurno dobronamerni.


Blic zena


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 17 Okt 2012, 10:58
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Osobine koje treba da poseduje “gospodin Pravi”

Svaka žena priželjkuje muškarca dobrog fizičkog izgleda, sa smislom za humor i dobrim bankovnim stanjem. Ipak, osim toga važni su još neki drugi kvaliteti, a mi vam otkrivamo kojih to pet osobina žene traže u potencijalnom partneru.


Slika


Vernost – Dobar izgled i stav “lošeg momka” možda su zanimljivi na početku veze, ali žene vremenom počnu da cene neke druge kvalitete. Što smo zrelije, to su nam površni kvaliteti manje privlačne.

Odgovornost – Uz neodgovornog muškarca nijedna žena se ne oseća sigurno.

Ljubaznost – Muškarac koji nije ljubazan prema, npr. konobaru, neće biti ljubazan ni prema svojoj partnerki. Mnogim damama važan je način na koji muškarac komunicira sa drugim ljudima.

Samostalnost – Žene žele muškarca koji je sposoban da sam donosi odluke. Nijednu ženu neće oduševiti muškarac koji postupa onako kako mu savetuju prijatelji ili roditelji, već onako kako on smatra da je ispravno. Moralni integritet je posebno važan.

Očinstvo – Htele to priznati ili ne, sve žene, svesno ili nesvesno, procenjuju kako bi se njihov partner snašao u ulozi oca. Ako se partner pokaže kao neko ko ne voli decu, žena će se verovatno udaljiti od njega i baciti se u potragu za novim partnerom.


Lepota i zdravlje


Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Zašto je (da li je) ljubav slepa ?  |  Poslato: 18 Okt 2012, 16:22
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17
Postovi: 6498

OffLine
Kad dvoje zaljubljenih jedno drugom skinu '' mrak sa ociju'' tada ljubav progleda cistim kristalno jasnim pogledom...
U suprotnom...ostaje verovanje da je ljubav slepa..
A u stvari nije ljubav slepa...vec je slepci '' upraznjavaju''

_________________
Samo kada pisem ja sam lav! Papir je jedino bojno polje gde mi niko nista ne moze. Ali,zivot.zivot nije papir. Eh kad bi svi problemi bili od hartije – kako bi se lako mogli zguzvati!


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 19 Okt 2012, 10:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
I muškarci vole komplimente


Komplimenti im podižu samopouzdanje i jačaju ego, pa stručnjaci preporučuju da svom partneru povremeno uputite poneku lepu reč. Komplimenti, naravno, treba da budu iskreni


Slika


IAKO žene vole da primaju komplimente, ni muškarci nisu imuni na njih, pokazuje jedno britansko istraživanje. Komplimenti im podižu samopouzdanje i jačaju ego, pa stručnjaci preporučuju da svom partneru povremeno uputite poneku lepu reč. Komplimenti, naravno, treba da budu iskreni, a za početak je dovoljna pohvala izgleda ili radnih sposobnosti.

Takođe, ne treba se stideti ni pohvala upućenih muškarcu posle seksa, ali i kada popravi kompjuter ili veš-mašinu, pa i kada vam objasni nešto što niste razumeli. Ipak, najvažnije je da mu svaki put kada vam nedostaje to i kažete, jer muškarci na taj način zadovoljavaju svoju želju da se osećaju potrebnim.


Kada se lepo obuče i sredi za izlazak, prijaće mu vaš kompliment a bilo bi dobro da obratite malo više pažnje i kada govori o svom poslu. Tada mu je zaista potrebna podrška koju na taj način indirektno traži, pa budite pažljivi i recite mu da dobro radi svoj posao, pod uslovom da to stvarno mislite.


Novosti


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 19 Okt 2012, 11:25
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Duhovi prošlosti u novoj vezi


Koliko razgovor o bivšima može biti koristan, a kada postaje štetan?


Slika


U svakoj vezi su prisutni duhovi prošlosti. Čak i ako je to na sasvim nesvesnom nivou. Da li to može da povredi novog partnera? S druge strane, da li je pametno kopati po prošlosti partnera i ispitivati o bivšima?

U kojoj meri razgovor o bivšim ljubavima će pogoditi sadašnjeg partnera, zavisi samo od vas. Ako hvalite "njene božanstvene grudi" ili "nezaboravan seks", sigurno ne laskate osobi sa kojom ste sada u vezi.

Oni koji misle da biti s nekim u vezi znači znati o toj osobi sve, moraju biti spremni da čuju i ono što im baš i neće prijati.

Ako po prošlosti partnera čeprkate samo da biste čulo kako ste vi bolji, onda ste na pogrešnom putu. Ko želi istinu mora biti spreman na nju, piše Intimate Medicine.

Takođe, ako ste vi taj koji o prošlosti govori, pažljivo i s merom, izgovarajte pohvale na račun bivše kjubavi. ali ni ne lažite kako ne biste izgubili partnerovo poverenje.

Nema potrebe da podvlačite mane i loše osobine onoga koga ste nekada mnogo voleli, to je, ipak, bio vaš izbor.

Mnogi misle da će kroz razgovor o prošlosti bolje upoznati svog partnera. Greška. Potrebno je znati da partner nije kredibilan izvor informacija. Svaki čovek nam se može predstaviti kako god želi. Činjenica je da prošlost nosimo sa sobom, pa je bolje ne pokušavati da razgovorom o njoj rešimo trenutne probleme.

Ono što nikada nebi trebalo da uradite je da pred sadašnjim partnerom plačete zbog bivšeg.


Mondo


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 20 Okt 2012, 11:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
19 najvećih ženskih tajni


Uz pripadnice lepšeg pola, redovo se pripisuje misterioznost i čuvanje pojedinih stvari samo za sebe. Koliko god se međusobno razlikovale tajne žene, postoje i one koje su su im zajedničke. Otkrivanje tajanstvenih navika i postupaka žena pomoćiće muškarcima da bolje razumeju svoje nežnije polovine.


Slika


Žene se ne odriču ljubavnih uspomena- bez obzira da li je ljubavno pismo napisao pažljiv i divan bivši mladić ili muškarac koji je prevario sa najboljom prijateljicom, žene ne baca ljubavne poruke. One su tu da je posete na događaje iz mladosti i dobar osećaj voljenosti, uvek kada joj zatreba pažnje.

Pomalo mrze svoje partnere- iako su svesne toga da za sve probleme u vezi nisu krivi samo muškarci, žene su skolne tome da njima pripisuju najveću krivicu i da ih potajno pomalo mrze.

Žene su poput mumija- sve te žice, trake, donji veš od najlona i spandeksa čini da dame ispod garderobe izgledaju poput mumija. Muškarci vide samo spoljašnost, jer ta vešta pomagala za lep izgled, žene skirvaju od njihovih pogleda.

Imaju uvidu u sve vaše partnerove onlajn radnje- često se dešava da se lozinka na računaru automatski zapamti ili da se korisnik posle korišćennja kompjuter a ne odjavi, pa je ženama lako da otkriju kako muškarac provodi vreme na računaru. I da im partneri svojom nepažnjom ne olakšavaju posao, zar sumnjate da ne one ne bi našle način da ispune svoje skrivene namere.

Uvek žele poklone- kada žena kaže da joj nije stalo do poklone, najčešće ne govori istinu. Pripadnice lepšeg pola ne mogu da se zasite znacima pažnje, zato muškarci, poklanjajte,poklanjate.

Žene vole da igraju i pevaju- dok obavljaju kućne poslove, žene obožavaju da se pretvore u pop divu, igraju i pevaju sa toliko energije da bi im i Bijonse pozavidela.

Velike su sanjalice- žene uživaju u svojim maštanjima, prija im da zamišljaju da su gošće neke od čuvenih kulinarskih emisijia ili da je omiljena ljubavna pesma napisana baš za njih.

Dugo tuširanje kao spas – ništa ne opušta kao tuširanje koje dugo traje, kada nema brige o deci, telefonskih razgovora sa majkom ili pranje sudova posle doručka.

Zamišljaju kako isaljuju bes- partneru, svekrvi i ostalim osobama koje je nerviraju, žena se sveti u zamišljenoj žestokoj tuči i uvek pobeđuje.

Troše dosta vremena razmišljajući o izgledu- znaju svaku poru, svaki deo tela jer mogu satima da se gledaju u ogledalu.

Kupovina ima tajno ime – „imam dosta posla da obavim?“, često se može čuti od žene, a ona zapravo namerava da obavi dug višečasovni šoping.

Zaljubljene su same u sebe – žene vole da sebi prepisuju besprekoran stil, odličnu genetiku i neodoljiv šarm.

Skrivaju novu garderobu- kada muškarac na ženi primeti novu odeću, i upita je kada je kupila, ona najčešće odgovori da je ro ranije nabavila, muškarac je sam kriv što to nije pimetio.

Vole da budu voljenje- Zagrljaj, poljubac, poruka, sve to ženama prija, iako neće da priznaju.

Često se ljute na partnera- besne su zbog svega, ničega realnog, ali estrogen je zao neprijatelj muškarcima.

Zamišljaju da su glavne junakinje u romantičnim filmovima- žene su sklonije da sebe poistovećuju sa opasnim, prodornim ženskim likovima, nego sa onim naivnijim, jer liderstvo svima odgovara.

Proveravaju partnerov profil na Fejsbuku- moraju da imaju uvid u sve što se događa na društvenoj mreži.

Gledaju porno filmove- iako se gledanje ove vrste filmova najčešće pripisuje muškarcima, ni dame nisu imune na njihov sadržaj.

Mogu da budu tako neuredne- pred muškarcima se ponašaju poput dama, ali kada su same žene vole da kikiriki puter jedu iz tegle, da ližu unutrašnju starnu kecice čipsa, ili da rukama jedu kolače.


Blic zena


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 22 Okt 2012, 11:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Šta je ženama bitno u vezi od muškarca?


Žene žele mnoge stvari od muškarca u vezi, međutim, ukoliko postoji svega nekoliko stvari koje mogu da naprave razliku, to su onda ovi. Šta žene zapravo žele od muškarca?


Slika


NIje lako zadovoljiti ženu – to je mišljenje mnogih muškaraca koji nisu imali sreće u ljubavi.

U stvarnosti je samo potrebno shvatiti šta znači biti dobar muškarac, i što je još važnije, dobro društvo.

Muškarac koji će joj se često udvarati

Ukoliko se setite prvih nedelja ljubavi, setićete se i šta ste sve radili kako bi je impresionirali.

Međutim, nakon što uđu u vezu, muškarci brzo zaborave an ove male nalkonosti.

Iako taj prvi nalet ljubavi kod muškaraca vremenom izbledi kod muškaraca, kod žena plamen gori znatno duže. One vole da se prima njima ophodite sa pažnjom i nežnošću.

Žene vole kad im zavide

Ukoliko možete da učinite da se ona oseća bolje nego sve ostale žene oko nje, na tome će vam biti zahvalna i voleće vas svakog dana sve više i više.

Svi mi baziramo veze na vezama koje vidimo oko nas. Ukoliko drugi varaju, mislimo da je to normalno, ukoliko drugi momci tretiraju svoje žene bolje, pretpostavljamo da i mi to moramo.

Nemojte čekati da neko drugi uzme titulu boljeg dečka, već vi budite taj dečko.

Muškarca koji je ceni

Možda konstantno tražite načine da udovoljite svojoj lepšoj polovini, međutim, ukoliko ona to ne ceni, sigurno se osećate pomalo nesrećno. Isto je i sa ženama. Uvek cenite njene, čak i najmanje, gestove kojima pokušava da vam udovolji. Ma koliko su velike stvari u vezi važne, ipak su male one koje se računaju.

Budite muškarac na koga će biti ponosna

Žene vole mupkarca koji je uspešan i nema problem da se otisne sopstvenim putem. Da li ste svakoga dana ponosni na ono što jeste? Ukoliko ste zadovoljni svojim životom, i žena će biti srećna sa vama.

Muškarac zbog kog je srećna što je njen

Žene žele muškarca koji dobro izgleda i koji se lepo oblači. Budite muškarac kog će vaša lepša polovina želeti da upozna sa svima. Kada vas drugi hvale, ona ća to shvatiti i kao svoj kompliment jer vas je baš ona izabrala i srećna je što ste sa njom.

Muškarca koji može da je nasmeje

Žene vole muškarce sa smislom za humor. Ne morate da budete klovn kako bi je impresionirali, ali potrebno je da uvek pronađete razlog da je nasmejete pa čak i kada stvari ne izgledaju toliko srećno. Ozbiljan muškarac je možda dobar za planiranje porodice u budućnosti, ali zabavan muškarac je savršen sada.

Muškarca koji zna šta želi

Žene vole muškarce koji su sebi pronašli svrhu u životu. Ukoliko se pitate šta žene žele od muškarca u vezu, prvo razmislite o tome šta vi želite od veze. Da li vidite kuda idete i gde želite da stignete? Budite samouvereni i ambiciozni i vaša žena će biti uz vas ceo put.

Muškarca kome je stalo

Na samom početku veze izuzetno ste pažljivi prema njoj, nemojte prestati sa brigom samo zato što je veza ušla u drugu godinu. Žene vole muškarce kojima je stalo do njihovih potreba i koji ih slušaju.

Žene žele muškarca koji ih sluša

Umetnost slušanja jedna je delikatnih niti koja obavija vezu. Ukoliko ne slušate partnera može se desiti da će sve svoje brige podeliti sa nekim trećim. Obraćajte pažnju na to šta priča i kako se oseća. U svakoj uspešnoj vezi mora postojati i dobra komunikacija.

Muškarca koji je prihvata kao jednaku

Međusobno poštovanje izuzetno je bitno u vezi. Da li je zaista poštujete i gledate na nju kao na jednaku? Možda nemate iste talente i kvalifikacije, ali sve dok je poštujete, i razumete da ste jednaki, naučićete da joj se divite.


B92


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 22 Okt 2012, 12:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Već duže vreme ste sami? Naučite nova pravila udvaranja


Ukoliko ste još sami, a prešli ste tridesetu, sigurno vam nije lako. Svi vaši prijatelji su uglavnom „upareni“, a vi se na svakoj žurci osećate kao peti točak. Međutim, iako vam se čini da ste deo nenormalne manjine, naročito ako ste izašli iz dugogodišnje veze, znajte da ste deo sve brojnije društvene grupe.


Slika


Internet sajtovi za provodadžisanje su prebukirani, a broj prijava u agencijama za „usamljena srca“ bukvalno se duplirao.
Šta da radite? Najbolje je da iskoristite činjenicu da imate 30 godina i da ste neudati, pa potragu za partnerom pretvorite u nezaboravan provod.
– Većina žena sa 30 godina ima više novca nego ranije, mudrije su i pametnije, ali dovoljno mlade da umeju da se zabave. Zato iskoristite izlaske kao vreme da naučite nešto o sebi – kaže Petra Bojnton, psiholog s Univerzitetskog koledža u Londonu.
Dakle, ako ne znate kako izgleda uspešan ljubavni sastanak u tridesetoj, upoznaćemo vas s novim pravilima randevua.

OTKRIJTE ŠTA ŽELITE
– Sastanku s novim partnerom pristupite kao i svemu što vam je bitno u životu. Napravite spisak svih osobina koje tražite i vidite uklapa li se vaš potencijalni partner u taj okvir.
Memorišite spisak u glavi i, dok sastanak traje, u mislima štiklirajte ili precrtavajte sve stavke s njega. Na taj način ćete u startu odbaciti sve zgodne, ali nepodesne kandidate – savetuje Sara Litvinof, stručnjak za muško-ženske odnose.

BUDITE HLADNOKRVNI
– Umesto da insistirate na tome u kom pravcu će se kretati vaš budući život, razgovarajte o sadašnjosti. Konverzacija mora da bude laka i neobavezna. Potrudite se da ostavite utisak zauzete osobe koja vodi ispunjen i zanimljiv život. Muškarac s kojim ste izašli ne sme da pomisli da tražite nekoga za popunjavanje praznina u vašem vremenu – kaže Sara Litvinof.

IZGLEDAJTE PREFINJENO
– Dubok dekolte ili mini suknja sasvim su u redu, ali samo pojedinačno. I jedno i drugo, nikako – poručuje Lori Tarner, televizijski savetnik za stajling. – Kad imate 20 godina, niko vam neće zameriti ako na sastanak dođete u farmerkama i košulji, ali sa 30 morate da izgledate prefinjeno. Klonite se upadljivih desena i drečavih boja.

RASPITAJTE SE O NJEMU
– Nikada nije previše rano da se raspitate o njegovom ranijem životu. Tako ćete saznati da li je ozbiljan i kako se ranije ophodio prema ženama. Obratite pažnju i na govor tela.
Ako primetite da je uzdržan u pogledu svoje bivše drage, verovatno je još uvek besan.
Ukoliko priča kao da trenutno čita „Džejn Ejr“, imate posla s romantičnom dušom koja još uvek uči na vlastitim greškama – ističe Triša Mekdermont.

NE ŽURITE
– Ne odustajte od svojih kriterijuma jer vaš životni partner treba savršeno da vam odgovara, i zato ne žurite.
Zabavno je izlaziti s više muškaraca jer ćete na taj način uvek uživati u lepoj atmosferi koja je karakteristična za sam početak veze.
Osoba za koju ćete se vezati verovatno će biti otac vaše dece, pa zato nemojte da pogrešite – savetuje Triša Mekdermont iz onlajn agencije www.match.com.

OSLOBODITE SE DUHOVA
– Ako ne može da izbaci bivšu partnerku iz glave, znači da još nije spreman za ozbiljnu vezu. Vaš muškarac mora da živi u sadašnjosti, a ne u prošlosti.
Zato mu kažite da vam je žao, da ste svesni da je on povređen, ali da, ako želi da nastavi da izlazi s vama, mora da prestane da vas poredi s njom, pošto se razlikujete. Ljubavna veza koja počinje dok jedno od vas dvoje još uvek gaji snažna osećanja prema bivšem partneru nije stabilna.
Ona predstavlja „lekovitu“ prelaznu fazu, ali brzo poželite da krenete dalje. Mnogo je bolje da se prvo zalečite, pa tek onda stupite u novu vezu – savetuje Polin Reni-Pejton.


Blic zena


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: O ljubavi iz štampe  |  Poslato: 22 Okt 2012, 19:04
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Zaljubljeni ste u prijatelja? 12 načina da otkrijete imate li šanse


Šta treba da uradite kada shvatite da se totalno zaljubljujete u jednog od svojih prijatelja? Kako se odnositi prema ovom iznenadnom otkrovenju? Da li reći nešto uz rizik da upropastite prijateljstvo?


Slika


To su neke prilično nemirne vode u koje uplovljavate... Evo nekoliko jednostavnih načina da vidite da li je vaš prijatelj možda zainteresovan za vas.

1) Kada se viđate sa njim bacite na sebe nešto više od farmerki i obične majice. Ne, ne treba da se uparadite i pojavite u koktel haljini, ali ne bi bilo loše da se oblačite malo izazovnije nego inače. Ovo može da vas pokaže u drugačijem svetlu, ili vam ukaže da vas on uopšte ne primećuje.

2) Razgovarajte sa njim. Ne dozvolite da svi razgovori budu o vama, okrenite priču u njegovom pravcu i pitajte ga kako mu je prošao dan. Upustite se u one stvarno divne i duboke razgovore i vidite koliko dobro se vaši ideali poklapaju.

3) Obratite pažnju na njega kada izađete zajedno. Ne treba da pazite na svaku njegovu reč ili pokret, ali potrudite se da zna da ga i u većem društvu primećujete. ***Šta oseća prema vama: Dešifrujte njegove sms poruke

4) Održavajte kontakt očima. Oči su prozori naše duše ... ili tako nekako. Dakle, kada primetite da vaš "drugar" bludi svojim pogledom okolo naokolo, uspostavite kontakt očima i držite ga.

5) Probajte sa malo laganog flerta - ništa preterano i ništa čime biste totalno otkrili svoju "slabost". "Vau, lepo izgledaš večeras, vrši posao", ali nikako "Vau, daj da se bacimo jedno na drugo".

6) Budite spremni da prihvatite da on ne možda nije zainteresovan. Nisu svi momci na koje ste bacili oko neko sa kim u stvari možete da budete, i to je u redu - to je sasvim normalno. Zato budite spremni da se vratite na "samo prijatelji" teritoriju. ***Kada on samo želi da vas odvuče u krevet...

7) Budite kul. Zato što znate (sviđalo se to vama ili ne) da je moguće da vas on nikada neće doživljavati kao bilo šta drugo sem kao dobru prijateljicu. Zato je od velike važnosti da isprobate ove strategije, a ne postanete "ona smaračica". Znate, ona koja je prenametljiva i ne zna kada da stane niti da se povuče. Niko ne želi da bude ta devojka.

8) Saznajte da li on uopšte želi vezu - možda je trenutno u singl fazi koja mu apsolutno odgovara. A ako je to slučaj? To je vreme da vašu pažnju prebacite na nekog drugog.

9) Potrudite se da mu ne bude neprijatno. Često kad se zaljubimo u prijatelja počinjemo da se ponašamo čudno prema njemu, zato pokušajte da budete što mirniji, pribraniji i hladne glave.

10) Dodirnite ga. Ne, onako pohotno. Zagrlite ga ili dodirnite po ruci, bez da se bacite na njega i prestravite ga, možda među vama nešto zaiskri ... ili ne. Ali bar ćete znati na čemu ste. ***Sedam sigurnih znakova da je bivša i dalje u igri

11) Družite se, samo vas dvoje. Gledajte televiziju ili film, i vidite šta se dešava. Nemojte siliti ništa, samo pustite da sve ide pirodnim tokom. Obratite pažnju kako se stvari odvijaju među vama kada ste sami.

12) Ne žurite. Ne želite da upropastite veliko prijateljstvo tako što ćete brzati sa nekim koracima, zato lagano i postupno pobedite u ovoj trci. Nadamo se da će se na kraju desiti nešto više između vas!


S media


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zašto je (da li je) ljubav slepa ?  |  Poslato: 22 Okt 2012, 19:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Da li je ljubav stvarno slepa?


Razotkrivamo misteriju ljubavi. Evo nekih zanimljivosti o ljubavi i vezama - od toga zašto se zaljubljujemo, do odgovora na pitanje šta nas drži zajedno.


Slika


Šta određuje da li će nam neko biti privlačan?
U principu, ljudi gravitiraju ljudima koji su im slični. Zgodne osobe najčešče žele partnera koji može da im parira izgledom, a i socio-ekonomski milje utiče na naš izbor, pa životnog saputnika najčešće tražimo u okviru društvene grupe kojoj pripadamo. Psiholozi i antropolozi se slažu da se ovo dešava jer podsvesno očekujemo da ta vrsta "ravnoteže" pozitivno utiče na stabilnost veze. Ali, jednom kad prevaziđemo "strukturu kostiju" i "bankovni račun" (jer na to se zapravo svode ova dva pristupa), na delo stupa "privlačenje suprotnosti".

"Često se zaljubljujemo u osobe koje su tajanstvene i time za nas izazovne", kaže dr Helen Fišer, antropolog sa Rutgers univerziteta, autor knjige "Zašto volimo: Priroda i hemija romantične ljubavi".

"I ovo okretanje biološkom tipu koji je potpuno drugačiji od našeg ima svoje utemeljenje u evolutivnom razvoju. Ako dve veoma različite jedinke 'pomešaju' svoju DNK, oni će stvoriti potomstvo koje će raspolagati značajno proširenom paletom različitih veština", dodaje dr Fišer.


Koliko je izgled važan?
Fizičke karakteristike značajno utiču na izbor partnera kod oba pola, ali je kod muškaraca to nešto izraženije. "Ako im je žena privlačna, delovi mozga koji kod muškaraca procesiraju vizuelne informacije biće veoma aktivni", kaže Luen Brizendin, profesor psihijatrije na Kalifornijskom univerzitetu. "To naravno, važi i za žene, ali kod njih se dok posmatraju muškarca koji im se dopada aktiviraju i regije mozga koje su odgovorne za procese odlučivanja, što znači da one ipak u obzir uzimaju i neke druge stvari, a ne samo fizički izgled."

Da li je ljubav "slepa"?
Ne baš, ali jednom kad se "upecate", činjenica je da stvari postaju pomalo zamagljene... "Kada započnete novu veze, jednim delom ste svesni mana vašeg partenra, ali mozak šalja signal da je u redu da ih ignorišete", kaže dr Lusi Braun sa "Albert Ajnštajn" koledža u Njujorku. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetskom koledžu u Londonu pokazalo je da je kada zaljubljena osoba gleda sliku svog partnera deo mozga koji je zadužen za kritičko mišljenje "uspavan". Ovaj mehanizam pomaže nam da vezu održimo i kada naiđu stresni, teški periodi.

Da li možemo biti zavisni od ljubavi?
Ljubav pravi "hemijski haos" u našem telu, tako da se može reći da izaziva zavisnost u nekom smislu. Studije pokazuju da kada smo "sveže zaljubljeni" nivo serotonina na primer opada i za 40 odsto, što vodi u određenu formu opsesivno-kompulsivnog poremećaja, zbog čega partnera u ranim fazama veze ne možemo da "izbacimo" iz glave. Istovremeno, oslobađa se kortizol, hormon stresa koji je između ostalog odgovoran za "stanje pripravnosti"... Zvuči poznato?

Zbog čega težimo vezivanju?
Ljudi su kao vrsta "naštelovani" da se drže zajedno. Emotivne veze pokreću oslobađanje oksitocina i vazopresina, "hormona maženja". Samo dodir osobe koju volimo podiže njihov nivo, a posle seksa naše telo je preplavljeno ovim supstancama, što izaziva onaj divan osećaj koji svi tako dobro poznajemo. Ovi hormoni imaju značajnu ulogu za opstanak veze u kasnijim fazama, kada počnemo da upoznajemo i partnerove mane, a naročito oksitocin, pošto on, osim na bliskost, utiče i na osećaj poverenja u partnera.

Da li ljubav utiče na zdravlje?
Istraživanja pokazuju da su ljudi u stabilnim, srećnim vezama generalno zdraviji od onih koji kroz život idu sami. Srećni bračni parovi generalno se bolje nose sa stresnim situacijama, pre svega zbog podrške koju partneri pružaju jedno drugom u teškim trenucima, slažu se psiholozi. Recimo, kod osoba koje su u turbulentnim vezama modrice i sitne povrede prolaze i za 40 odsto sporije nego kod onih koje su zadovoljne svojim životom.

Šta nas "drži" u paru?
Hormoni i mnogo truda. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Pizi pokazalo je da zaljubljenost traje uvrh glave godinu, dve dana. Nakon tog vremena talas hormona koji nas preplavi kada započinjemo novu vezu počinje da slabi. Ali, postoje načini da održite iskrice. Često uživanje u seksu podiže nivo ovih hormona, a isto važi i za zajednička putovanja na mesta na kojima ranije niste bili, koja bude osećaj otkrivanja nečeg novog. Važno je i da, bez obzira na tempo života, zadržite naviku da se držite za ruke dok šetate, da pomilujete partnera u prolazu, poljubite se za laku noć i dobro jutro... To je najbolji način da održite strast i sačuvate ljubav.


Mondo


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 83 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker