Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 20:34


Autoru Poruka
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 28 Jun 2018, 21:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Mina doneo Kolumbiji prvo mesto, Senegalce izbacio fer-plej!




Reprezentacija Kolumbije savladala je Senegal u poslednjem, odlučujućem meču trećeg kola grupe H i kao prvoplasirana prošla u osminu finala Svetskog prvenstva – 1:0 (0:0), dok je afrička selekcija eliminisana zbog većeg broja žutih kartona u odnosu na Japan!

Junak 'Kafeterosa', koji su od 30. minuta igrali bez povređenog Hamesa Rodrigesa, bio je štoper Barselone Jeri Mina – pogodivši mrežu posle sjajnog skoka u 74. minutu.

Istovremeno, 'Samuraji' su se domogli naredne faze takmičenja na istorijski način, i pored poraza od Poljske istim rezultatom, pošto su dobili dva žuta kartona manje žutih kartona u odnosu na Senegalce – 6 na prema 4.

Kolumbijci i Japanci će imena svojih rivala u borbi za četvrtinu finala saznati negde oko deset časova, kada Engleska i Belgija odigraju međusobni duel za prvo mesto.

Ipak, veliko je pitanje kako će taj meč uopšte izgledati jer prvoplasirani, ukoliko savlada Japan, u meču za polufinale igra sa boljim iz duela između Brazila i Meksika, dok prvo mesto vodi na pobednika iz duela Švedska – Švajcarska.

Važnost meča učinila je svoje, pa nismo gledali previše kvalitetan i zanimljiv fudbal, iako je sve lako moglo da ode u drugom smeru da nije bilo VAR sistema. Milorad Mažić odmah je pokazao na belu tačku posle starta Dejvisona Sančesa nad Sadiom Maneom u 16. minutu, ali je nedugo zatim reagovala ekipa pored video tehnike, naš arbitar je pregledao snimak i promenio prvobitnu odluku – pošto je u pitanju bio zaista sjajan start defanzivca Totenhem Hotspura.

Do odlaska na odmor gledali smo tek sporadične pokušaje na obe strane, ali nijedna od dveju selekcija nije želela previše da srlja, pa pravih prilika za promenu rezultat nije ni bilo.

Ništa se značajnije nije promenilo ni u nastavku, s tim da je ekipa Hosea Pekermena bila ta koja je više kotrolisala ritam – svesna da je trenutno stanje rezultat na oba stadiona ne donosi plasman dalje.

Nastavili su sa napadima, iako su oni u većem delu susreta bili poprilično jalovi, da bi im se pristup napokon isplatio posle kornera koji je izveo Huan Kintero, a defanzivac Barselone postigao svoj već drugi pogodak na ovom Mundijalu, i to ponovo glavom. Imali su i Senegalci šanse do kraja da nešto promene, odmah posle gola Mane se našao u sjajnoj prilici, ali je i David Ospina veoma dobro reagovao i tako doneo još jednu, novu stranicu istorije.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 28 Jun 2018, 22:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Tunis slavio posle preokreta, Panama najgora ekipa Mundijala




Reprezentacija Tunisa savladala je Panamu 2:1 (0:1) posle preokreta u meču bez rezultatskog značaja poslednjeg kola grupe G.

Tunis je preokretom došao do prve pobede na Mundijalu, posle poraza od Belgije i Engleske, i Panamu poslao kući bez ijednog osvojenog boda, sa gol razlikom od minus devet.

Tunis je bio bolja ekipa tokom celog meča, ali je Panama uspela da postigne gol iz bukvalno jedine prilike u celom prvom poluvremenu.

Tunišani su nastavili da napadaju i kontrolišu tempo meča i u drugom poluvremenu, a to im se i i spaltilo. Prvo je Ben Jusef, na asistenciju Hazrija, izjednačio rezultat, a onda je upravo Hazri doneo, ispostavilo se odlučujući gol svom timu za konačnu pobedu od 2:1.

Ekipa iz Afrike zaslužila je ovu pobedu, jer je bila, bez dileme, bolji rival ove večeri. Navijači Tunisa imaće utešnu nagradu s obzirom da njihova zemlja nije završila takmičenje bez ijednog osvojenog boda, a za to najzaslužniji je Hazri. Međutim, ako ovo je samo još jedan primer "Pirove pobede".

U grupi G Belgija je prva, Engleska druga, Tunis je ovom pobedom zauzeo treće mesto, a poslednja je Panama, koja je ujedno i statistički najgora reprezentacija Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 28 Jun 2018, 22:59
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Januzaj za pobedu Belgije, Engleska izbegla teži žreb!




Reprezentacija Belgije savladala je Englesku sa 1:0, u poslednjem kolu grupe G Svetskog prvenstva u Rusiji.

Pred početak meča znalo se da ekipa koja iz ovog duela izađe kao pobednik, da će ići na težu stranu žreba, gde se nalazi reprezentacija Brazila.

Kako je Belgija pobedila minimalnim rezultatom, to znači da će u osmini finala igrati protiv Japana, a potom u potencijalnom četvrtfinalu sa reprezentacijama Brazila ili Meksika.

Sa druge strane, Engleska će se na startu nokaut faze sastati sa Kolumbijom i ako izbaci Južnoamerikance, u borbi za polufinale igraće se sa Švajcarskom ili Švedskom, što je na papiru mnogo bolje od Brazila ili Meksika.

Jedini pogodak na meču postigao je Adnan Januzaj u 51. minutu meča, kada je sa ivice kaznenog prostora poslao 'projektil' ka golu Džordana Pikforda.

Iako je ovo bio meč u kojem nijedna reprezentacija nije želela do pobede, u prvom poluvremenu nismo gledali toliko loš meč. Imale su obe selekcije svoje šanse, međutim vidno je bilo da se ne igra sa 100 odsto.

Tokom drugog poluvremena odlučila je majstorija Januzaja. 23-godišnji fudbaler Belgije sjajno je šutirao sa ivice kaznenog prostora i Džordan Pikford nije imao nikakve šanse da to i odbrani.

Sa ovakvim stanjem na terenu Engleska je bila zadovoljna, ali nije da nije želala gol. Najbolju šansu propustio je Markus Rašford u 66. minutu.

Džejmi Vardi poslao je odličnu loptu ka napadaču Junajteda, ali je Tibo Kurtoa kao 'mačka' odbranio ovaj pokušaj. Do kraja Belgija je mogla do još nekog pogotka, ali je ostalo 1:0.

U petak je dan pauze, a potom od subote kreće osmina finala.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 28 Jun 2018, 23:06
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 30 Jun 2018, 22:17
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Ludnica i majstorije u Kazanju – Mbape srušio Mesijev san!






Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji neverovatnom pobedom nad Argentinom sa 4:3 u Kazanju.

Francuzi su u "ludoj" utakmici prvi poveli, potom gubili u drugom poluvremenu, ali su stigli do velikog preokreta zahvaljujući neverovatnom Kilijanu Mbapeu koji je postigao dva pogotka.

Napadač Pari Sen Žermena je na taj način srušio san Lionela Mesija o osvajanju Mundijala i jednog od najboljih fudbalera svih vremena izvesno ostavio bez najvažnijeg pehara u svetu fudbala – "Boginje".

I dok će se Mesi, koji ponovo nije bio strelac, i još verovatno nekoliko igrača južnoameričke selekcije penzionisati iz nacionalnog tima, Francuzi će čekati 20 časova i pobednika meča Urugvaj – Portugal.

Ukoliko Portugalci savladaju 'Uruse', gledaćemo reprizu finala Evropskog prvenstva od pre dve godine, kada je 'Evropski selesao' šokirao domaćina i došao do krune.

Utakmica na ‘Kazanj areni’ garantovala nam je spektakl i pre početka, pošto je duel Francuske i Argentine najveći derbi ove faze. Selektori su se opredelili za nešto defanzivnije postave, a posebno je iznenadio Horhe Sampaoli jer nije ubacio klasičnog špica.

Od samog starta je bilo jasno da će ‘Galski petlovi’ prepustiti posed rivalima, a onda pokušavati iz kontri i polukontri da dođu do šansi.

Za svaki slučaj su udarili Lionela Mesija dva-tri puta u uvodnim napadima, a već u devetom minutu stigli do prve šanse. Posle faula Havijera Masćerana, Antoan Grizman je odlično izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je zatresao prečku.

Ipak, u sledećem napadu ekipa Didijea Dešana je stigla do vođstva i to iz penala. Ever Banega je loše primio loptu, Kilijan Mbape je uzeo na nekih 30 metara od svog gola i onda se stuštio ka polovini rivala. Pretrčao je sve igrače i otresao Markosa Roha, koji ga je oborio u kaznenom prostoru i sudija Alireza Fagani nije imao dilemu.

Odgovornost je preuzeo Grizman koji je poslao golmana Armanija u jedan, a loptu u drugi ugao za vođstvo Francuske od 1:0.

Mbape je u 18. minutu učinio isto i pobegao odbrani, sada nije bila najstroža kazna, ali je Pol Pogba očajno šutirao iz još jedne opasne situacije.

Tada je polako počeo da opada pritisak ‘Trikolora’, Argentinci su polako hvatali ritam i približavali se golu. Međutim, uvek bi nailazili na plavi bedem ispred Iga Lorisa i činilo se da ni Mesi ne može da proizvede magiju koja će ga probiti.

On nije, ali jeste Anhel Di Marija i to u najboljem trenutku – u samom finišu prvog dela igre. Posle akcije po levoj strani, loptu je Banega dodao do veziste Pari Sen Žermena, koji je ostao usamljen na nešto manje od 30 metara. On je brzo namestio i iz kolena šutirao, poslavši projektil u desne rašlje za 1:1 na pauzi.

Ako je prvo poluvreme bilo interesantno, šta tek onda reći za drugo koje je počelo srećnim pogotkom Argentinaca. Di Marija je promešao čuvare i izborio prekid na levom boku. Posle centaršuta Banege, lopta se odbila do Mesija, ovaj šutirao iz okreta i pogodio saigrača Merkada koji iz nehata matira Lorisa – 1:2.

Međutim, Sampaolijeva ekipa je od tog trenutka prepustila potpunu inicijativu protivniku, što im se obilo o glavu samo deset minuta kasnije, pošto je Grizman propustio da kazni grešku rezerviste Federika Facija.

Ono što on nije, učinio je Benžamin Pavar i to na kakav način! Ngolo Kante je idealno proigrao Ernandesa koji je centirao na suprotni ćošak šesnaesterca gde je Pavar uhvatio iz prve i poslao u suprotne rašlje za novo izjednačenje.

‘Gaučosi’ su bili u nokdaunu, nisu uspevali da se oporave od evrogola desnog beka Štutgarta, pa je samo šest minuta kasnije na scenu stupio Mbape.

Opet je veliku ulogu imao Ernandes koji je ubacio sa leve strane, pa je posle odbitka lopta stigla do 200 miliona vrednog Parižanina. Supertalentovani napadač je prevario čuvare i umesto šuta zalomio, a onda levom poslao ispod golmana Armanija za novi preokret!

Da tu nije kraj bilo je jasno nekoliko trenutaka kasnije – isti igrač je krunisao divnu akciju svog tima i zapečatio sudbinu Argentine.

Malo je falilo da Mesi i družina dožive pravi debakl jer su u narednih nekoliko napada velike šanse propuštali Žiru i spomenuti Kilijan, a napadač Barselone je po poslednji put povukao svoje saigrače u finišu.

Argentinci su stvorili nekoliko poluprilika, sve do drugog minuta nadoknade, kada je Leo bukvalno izmislio treći pogotak. Savršeno je proigrao još jednog rezervistu Serhija Aguera, koji glavom daje "veštačko disanje" svom sastavu.

U poslednjim trenucima Maksimijano Meza, jedan od najlošijih igrača tima na prvenstvu, upropastio je priliku za povratak i moglo je da počne slavlje Francuza.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 30 Jun 2018, 22:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Urugvaj slavi Kavanija – kraj za Ronalda i šampiona Evrope!





Reprezentacija Urugvaja plasirala se u četvrtinu finala Mundijala u Rusiji, pošto je sa 2:1 eliminisala Portugal

"Nebesko plavi" do trijumfa su došli zahvaljujući sjajnom Edinsonu Kavaniju koji je postigao oba gola - u sedmom i 62. minutu.

Jedini strelac za aktuelnog šampiona Evrope bio je Pepe u 55. minutu. Kristijano Ronaldo trudio se, međutim nije uspeo da bude opasan po gol Muslere i za njegove standarde odigrao je meč ispod proseka.

Urugvaj će u četvrtini finala igrati protiv Francuske, koja je sa 4:3 pobedila Argentinu.

Ovo znači da su dva najbolja fudbalera sveta Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo ponovo ostali kratkih rukava na Svetskom prvenstvu.

Utakmica je sjajno otvorena za Urugvaj, odnosno očajno za Portugal. Kavani i Suares odigrali su možda i najbolju akciju na turniru.

Napadač PSŽ poslao je odličnu loptu ka igraču Barselone, Suares je potom uposlio Kavanija koji je sjajno pratio akciju, i nakon toga glavom savladao Patrisija za sjajan start Urugvaja.

Do kraja poluvremena Portugal je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali nijednom nisu ozbiljno ugrozili gol Fernanda Muslere.

Ništa drugačije nije bilo ni početkom drugog poluvremena, međutim pad koncentracije doneo nam je izjednačenje. Pepe je nekako ostao sam u kaznenom prostoru i potpuno neometan glavom savladao golaman Urugvaja.

Tada je momentum bio na strani aktuelnog šampiona Evrope, makar se tako činilo. Loše je Portugal izneo loptu, ona je došla do Nandesa, koji je odmah poslao pâs ka Kavaniju.

Urugvajac nije oklevao, šutirao je iz prve i prelepim pogotkom savladao je Patrisija. Golman Portugala loše je bio pozicioniran i nije imao šanse da odbrani ovaj šut.

Usledili su ponovni napadi Portugala, ali nigde nije bilo Kristijana Ronalda. Bio je aktivan najbolji igrač sveta, ali uglavnom van kaznenenog prostora, gde je potpuno bezopasan.

Rikardo Kvarežma uneo je energiju u igru šampiona Evrope, ali mreže su mirovale do kraja meča. Urugvaj je tako došao do velikog trijumfa i za plasman u polufinale igraće protiv Francuske.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 01 Jul 2018, 21:11
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Akinfejev izbacio Španiju, Rusi u četvrtfinalu!




Fudbaleri Rusije izbacili su Španiju sa Svetskog prvenstva u Rusiji posle penala 4:3. Glavni junak pobede Rusa je golman Igor Akinfejev koji je odbranio dva jedanaesterca u penal seriji. U regularnom delu meča je bilo 1:1.

On je "skinuo penal Jagu Aspasu u četvrtoj seriji pa su Rusi zahvaljujući njemu prošli dalje. Penal za Španiju je prethodno promašio i Koke, pa su njih dvojica tragičari "Furije". Za Ruse su bili precizni Smolov, Ignaševič, Golovin i Čerišev.

Nijedna od ekipa nije uspela ozbiljnije da pripreti u prvih deset minuta, ali je već tada postalo jasno da će Španci strpljivo čekati propust u odbrani Rusa, dok su Rusi merkali kontre.

Prvo se desio propust Rusa. Žirkov je vrlo nesmotreno i opasno krenuo otvorenim đonom na nogu Nača pored kaznenog prostora u 11. minutu. Iz idealne situacije za ubacivanje, lopta je išla na drugu stativu do Serhija Ramosa.

Njega je u tom trenutku držao iskusni Ignaševič, obojica su pali na zemlju ali je Španija koji trenutak kasnije povela 1:0 jer se lopta od Ignaševiča odbila u mrežu, iako je isprva delovalo kao da je Ramos dao gol.

Od tog trenutka je Španija počela da pritiska poslednje linije odbrane Rusa, ali nije mogla do gola.

Rusi su tek sporadično pokušavali da napadnu, a jedna od boljih prilika bila je za Golovina u 36. minutu. Ušao je u kazneni prostor posle dodavanja Dzjube i šutirao malo pred stative De Hee.

Pet minuta kasnije ruka Pikea je posle ruskog kornera bila previsoko, Dzjuba je loptu glavom poslao ka njoj i sudija Bjern Kujpers je svirao penal.

De Hea skače u pogrešnu stranu, Dzjuba je precizan i Rusija do poluvremena uspeva da izjednači na 1:1.

Imala je "Furija" protok lopte, probali su igrači u crvenim dresovima čak 438 dodavanja i imali loptu u nogama 72 odsto vremena, ali i samo tri šuta ka golu Rusa

Teško je bilo probiti odbranu Rusije i u nastavku i usledilo je jedno od najdosadnijih poluvremena na prvenstvu. Taktika Rusa je bila jasna – preživeti u odbrani, a u napadu šta bog dâ.

Prva prilika je bila za Iska koji se lepo prikrao u kazneni prostor i primio loptu od Koste, uspeo i da šutira, ali mu Akinfejev brani.

Rusi su se potom zatvorili u bunker koji Španci nisu mogli da načnu sve do kraja. Malo je energije u igru "Furije" uneo Rodrigo, ali izuzev šuta Inijeste iz 85. minuta nije bilo ozbiljnijih šansi koje mogu da podignu gledaoca iz fotelje.

Doskorašnji vezista Barselone je ciljao u donji desni ugao gola Akinfejeva koji je taj udarac odbio do Aspasa. Igor je i to odbranio i praktično odveo svoj tim u produžetke.

U produžecima su Španci "davili" loptu, ali nisu stvarali prilike, a videlo se da su i jedni i drugi poprilično umorni i potrošeni.

Rusi nisu primili gol do 120. minuta iako se isključivo igralo na njihovoj polovini terena, što će se ispostaviti kao dobitno jer su u penal seriji oni uspeli da budu skoncentrisaniji i obezbede senzaciju.

Igrači Rusije sada čekaju protivnika iz duela Hrvatska – Danska, a ovo je prvi put od osamostaljenja da su prošli među osam najboljih reprezentacija na svetu.

Da podsetimo, na Mundijal su došli kao 70. selekcija na FIFA rang listi.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 01 Jul 2018, 22:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Subašić nadmašio Šmajhela – Hrvatska u četvrtfinalu!




Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pobedom nad Danskom na penale 3:2, nakon 1:1 tokom 120 minuta igre!

Junak Hrvatske bio je golman Danijel Subašić koji je odbranio tri jedanaesterca u penal seriji, nadmašivši kolegu s druge strane Kaspera Šamajhela koji je zaustavio dva udarca "vatrenih".

Meč u Nižnjem Novgorodu je počeo na spektakularan način, Danska je povela već u prvom minutu golom Matijasa Jorgensena, ali je već u četvrtom minutu poravnao Mario Mandžukić.

Usledilo je 112 minuta žestoke borbe kada je Hrvatske došla na korak od pobede u produžecima. Jorgensen je napravio penal, ali je Šmajhel odbranio šut Luki Modriću.

Usledili su penali gde su oba tima bila neuspešna u prvoj seriji, golmani su zaustavili šuteve Eriksena i Badelja, potom su sigurni sa bele tačke bili Kjer, Kramatić, Kron-Deli i Modrić, a onda su Subašić i Šmajhel zabeležili nove odbrane Šeneu i Pivariću.

Međutim, Subašić zaustavlja i pokušaj Nikolaja Jorgensena, a tačku na meč stavlja Ivan Rakitić za 3:2 u penal seriji.

Hrvatske će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina Mundijala Rusije.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 02 Jul 2018, 18:38
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Očoa nije svemoćan, silni Brazil u četvrtfinalu!




Fudbaleri Brazila pobedili su Meksiko sa 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Golove za Brazil postizali su Nejmar i Roberto Firmino, posle 21 udarca ka golu Giljerma Očoe. Golman Meksika je štošta odbranio "Kanarinjosima", ali nije mogao sve.

Brazilci su bili pomalo zatečeni stavom rivala na početku utakmice. Meksikanci su samo donekle iznenadili agresivnom i dinamičnom igrom i pre svega izborom da napadnu umesto da se brane.

"Selesao" je na to bio spreman pa smo u prvih desetak, petnaest minuta mogli često da vidimo i sve igrače Brazila na svojoj polovini, gde je najistureniji Gabrijel Žezus bio unutar kruga na sredini terena.

Već u drugom minutu Alison primoran da boksuje loptu koja dolazi do Lozana, a ovaj šutira. Izblokirao ga je Miranda, ali su Meksikanci prvi napali.

Samo tri minuta kasnije uzvratio je Nejmar udarcem van kaznenog prostora koji Očoa odbija. To je međutim bio jedini pravi pokušaj Brazila u prvih 25 minuta.

Lozano je u 15. minutu mogao bolje da uposli Ernandesa na drugoj strani kaznenog prostora kada je krenuo u kontru, ali je taj napad propao.

A propala je i lepa kontra iz tri poteza u 18. minutu kada su Meksikanci stigli od jednog do drugog kaznenog prostora munjevitom brzinom. Meksiko je pretio još i preko Erere koga je izblokirao Kazemiro i nakon toga kreće ofanziva Brazila.

Nejmar u 25. minutu vara dvojicu čuvara, šutira iz blizine u dalji ugao gola Očoe, ali ovaj brani vrhunski i spasava mrežu.

Minut kasnije šutirali su Žezus i Kutinjo, a Brazil je sve više bio na polovini rivala, gde su na sve većim mukama bili Očoa i drugovi.

Uspeli su da se odbrane do poluvremena. Očoa je i u prvim minutima nastavka odbranio Kutinju snažan udarac iz šesnaesterca, ali nije ništa mogao u 51. minutu.

Tada je Nejmar petom ostavio za Vilijana, ovaj je utrčao po levoj strani i oštro po zemlji centrirao pored Očoe. Na drugoj stativi su bili Žezus i Nejmar na uklizavanju. Žezus je kasnio za milisekund, Nejmar je bio na lopti i Brazil je poveo 1:0.

Meksikanci su tek sporadično uspevali da napadnu, uglavnom sa distance poput udarca Vele iz 60. minuta kad je Alison izbio loptu u korner.

Brazilci su nadmoć na terenu pokazali i brojem udaraca, do kraja meča su čak dvadeset jednom šutirali na gol Očoe. Čuvar mreže "Sombrerosa" je branio Paulinju, Kutinju, Vilijanu redom snažne šuteve.

Dok se Meksiko mučio, Brazil je igrao opuštenije i stvarao šanse.

"Selesao" je posao završio kontrom u 89. minutu. Nejmar je povukao po levoj strani, ćušnuo loptu pored Očoe koji je uspeo da je zakači nogom, ali je na drugoj stativi ovog puta bio Firmino.

Igrač Liverpula je lako pogodio nebranjenu mrežu i Brazil zasluženo ide u četvrtfinale sedmi uzastopni put na Mundijalima.

Poslednji put su u osmini finala ispali još 1990. godine od Argentine.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Vladimir
Post  Tema posta: Re: Svetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018  |  Poslato: 02 Jul 2018, 22:17
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 18:49
Postovi: 1437

OffLine
Japanska tragedija, Belgija od 0:2 do pobede u 94!




Fudbaleri Belgije pobedili su Japan 3:2 (0:0) posle spektakularnog preokreta u 94. minutu meča osmine finala Svetskog prvenstva u Rostovu. Belgija će igrati sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji.

Prvo poluvreme za zaborav, drugo za pamćenje! Belgijanci su prošli golgotu u Rostovu, ispisali nove stranice istorije i izborili spektakularan sudar sa Brazilom u četvrtfinalu SP!

Belgija i Japan nisu pokazali apsolutno ništa u prvih 45 minuta u svom duelu osmine finala. Japanci su krenuli ambiciozno u prvih 15 minuta, ali su potom morali da prepuste kontrolu rivalu.

"Crveni đavoli" su imali apsolutnu inicijativu, ali su Azar i Lukaku bili potpuno odsečeni od ostatka tima, često su Belgijanci grešili i prilikom dodavanja, pa su povremeno i preskakali vezni red, svoj najjači adut.

Međutim, sve je to zaboravljeno u narednih 45 minuta, a kako je krenulo drugo poluvreme očekivalo se čudo na Donu.

Belgijanci su pokazali u prvom delu meča da su izuzetno ranjivi posle konttanapada Japana, ali niko nije očekivao da će se tako raspasti.

"Samuraji" ih hvataju na pogrešnoj nozi i u roku od pet minuta stižu do šokantna dva gola prednosti. Prvo Genki Haraguči koristi grešku Fertongena i izlazi sam na Kurtou, koga inteligentno vara i šalje dijagonalu u mrežu za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 2:0. Suviše su nezainteresovani bili Belgijanci prilikom razmene pasova Japanaca na 25 metara od svog gola, to je uočio Takaši Inui koji šalje prijektil, Vitsel kasni u blok, a Kurtoa nije mogao dovoljno da se ispruži da stigne tu loptu.

U međuvremenu je Azar pogodio stativu, ali u narednih desetak minuta nakon 0:2 Belgijanci ne pokazuju da su sposobni da se vrate u meč.

Međutim, na scenu stupa njihov selektor Roberto Martines, pola sata pre kraja poziva De Brujnea na konsultacije, a potom u igru uvodi Marunana Felainija i Nasera Čadlija.

Bio je to potez utakmice.

Belgijanci preuzimaju kontrolu i kreće opsada gola Japana. "Samuraji" su dugo odolevali i nastavili da opasno vrebaju iz kontranapada. Međutim, sopstvenim kiksom dozvoljavaju Belgiju da se vrati u život.

Odbrana Japana ne uspeva da izbaci loptu iz svog kaznenog posle nekoliko traljavih šuteva i centaršuteva Belgijanaca, ali golman Kavašima posebno greši i to koristi Fertongen koji ga lobuje iskosa sa leve strane.

To je dalo krila Belgiji koja poravnava svega pet minuta kasnije. Azar je prošao po levoj strani, poslao idealan centaršut pred peterac, gde sjajno skače pomenuti rezervista Felaini i glavom zakucava loptu mrežu za 2:2 na 15 minuta do kraja.

Usledio je pad ritma u igri oba tima, nekoliko solidnih pokušaja Japana preko tandema Kagava-Honda, Kurtoa je morao nekoliko puta da reaguje pa se očekivao remi i produžeci.

Međutim, Japanci opet sami sebi skaču u stomak, bespotrebno kreću u napad u 94. minutu, nakon čega je usledila munjevita kontra Belgije, Menije ostaje sam na desnoj strani, šalje loptu po zemlji u srce kaznenog, Lukaku je sjajno propušta na drugu stranu do usamljenog Čadlija koji šalje "Đavole" u četvrtfinale.

_________________
*Zivot se ne meri brojem udisaja,vec trenucima koji ti oduzimaju dah*


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 57 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker