Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Mar 2024, 09:15


Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 17 Maj 2017, 15:01
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Preminuo legendarni šansonijer Zvonko Špišić!

Zvonko Špišić, po broju izvedenih pjesama i nagrada, prvi je na festivalima u Zagrebu i Krapini, a po broju nagrada treći u Splitu.

Slika

Najpoznatiji hrvatski šansonijer Zvonko Špišić preminuo je danas u 81. godini u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Zvonko Špišić rodio se 26. veljače 1937. godine u Zagrebu. Glazbom se profesionalno počeo baviti od 1958. godine. Glazbenu školu nije završio već je samouk. Objavio je više od 320 skladbi te je za svoj rad primio šezdesetak domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

U glazbenom opusu najpoznatije su mu skladbe koje se vežu uz Zagreb poput "Zagrebačke španciracije", "Grič u suncu, Grič u seni", "Trešnjevačka balada", "Zagrebačko ljeto", "Zagreb i ja", "Zakaj volim Zagreb", "Od Selske do vječnosti", "Tango argentino", "Trešnjevački plac", "Stari dečki", "Pisme gosponu J. Prevertu v Pariz" i mnoge druge. Od 1979. do 1980. bio je potpredsjednik, od 1980. do 1984. predsjednik, a od 1984. do 1988. tajnik Hrvatskog društva skladatelja. Zvonko Špišić, po broju izvedenih pjesama i nagrada, prvi je na festivalima u Zagrebu i Krapini, a po broju nagrada treći u Splitu. U svojoj karijeri bio je na mnogim funkcijama pa je tako od 1979. do 1980. bio potpredsjednik, od 1980. do 1984. predsjednik te od 1984. do 1988. godine tajnik Hrvatskog društva skladatelja. Sedam godina u dva mandata bio je predsjednik Zajednice umjetnika Hrvatske. Direktor zagrebačkog festivala zabavne glazbe bio je 1980., 1981. i 1987. godine. Od 1972. do 1976. godine bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, te je od 1982. do 1986. godine bio odbornik u Skupštini grada Zagreba. Osim brojnih skladbi koje se povezuju s Gradom Zagrebom, Zvonko Špišić napisao je i niz mediteranskih skladbi, među kojima su "Šjor Perina", "Barbara", "Konoba kod dva ferala", "Barkarole, barkarole", "Materina spara", "Bog nek ti pozlati ruke", "Zvona moga grada" i mnoge druge. U suradnji s Dragom Britvićem i Vice Vukovom kao interpretatorom, napisao je skladbe "Plavi putevi", "Na kraju ljeta", "Zadnji trabakul", "Zeleni se ruzmarin", "Dobra večer uzorita", "Adio mala", "Zasvirat će jedna mandolina", "Mom ćaći", "Tri su puta zvonile gitare", "Plima" i mnogih drugih. Također je napisao mnoga scenska djela, djela za zbor te brojne šansone od kojih su neke "Kockar", "Bicikl", "Milioner" i mnoge druge. Kao likovni umjetnik priredio je 18 samostalnih i veliki broj skupnih izložbi. Objavio je tri knjige s tekstovima svojih pjesama, od kojih mnogi pripadaju antologiji hrvatske lirike. Špišić je posljednji koncert održao još 2000. godine, i tada je proslavio 40 godina na sceni. Posljednjih godina živio je povučeno u svojoj kući na Trešnjevci. – Rodio sam se u ovoj kući i ovdje živim čitav svoj život. Živim za Trešnjevku, a i za Zagreb, i sve to vidi se po mojim pjesmama. Kad sam pisao o njima, to su bila više ljubavna pisma, manje pjesme. Sama Balada nastajala je čak devet godina. Imao sam naziv pjesme i jedva sam našao nekog tko će mi napisati baš ono što sam želio. Veliki pjesnik Drago Britvić napravio je to nakon četiri godine, a onda je pjesma još pet godina stajala u ladicama radiopostaja. Tek kad se počela puštati na radiju u Ljubljani, prepoznali su je i u Zagrebu. Nakon toga Balada je postala slavna, zvali su me u Sarajevo, Beograd, ali i u sve ostale gradove Europe samo da pjevam o Trešnjevci, i to uvijek u pratnji velikih orkestara. I u Zagrebu sam nastupao baš svuda. Doduše, nisam u onom "zlatnom" toaletu na Trgu – rekao je u intervjuu za Večernji list prije tri godine.


večernjihr

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 22 Jun 2017, 21:31
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
IZNENADAN ODLAZAK LEGENDARNOG GLUMCA: Preminuo Bata Đoša (VIDEO)

Poznati srpski glumac i humorista, Bogoljub Mitić Đoša, preminuo je iznenada jutros u 49. godini

Slika
Bogoljub Mitić-Đoša, Foto: Milutin Labudović

POZNATI srpski glumac i humorista, Bogoljub Mitić Đoša, preminuo je iznenada jutros u 49. godini, potvrđeno je ''Novostima'' iz pozorišta u Leskovcu.

Nadimak Đoša ili Bata Đoša je dobio po ulozi Đoše koju je igrao u TV seriji „Porodično Blago“. U TV seriji „Agencija za SiS“ je pored glavne uloge (Mulja) bio i saradnik na pisanju scenarija. Iza sebe je ostavio ženu i dve ćerke.









večernjenovosti

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 21 Jul 2017, 15:28
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Predrag Cune Gojković (VIDEO)

Poznati pevač izvorne muzike Predrag Cune Gojković preminuo je u 85. godini


Slika

Poznati pevač izvorne muzike Predrag Cune Gojković preminuo je u 85. godini.

Bio je srpski pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama.

Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine.

Cune je krenuo u prvi razred osnovne škole 1939. godine, u osnovnoj školi "Vojislav Ilić". Srednju školu je završio u Osmoj muškoj gimnaziji na Crvenom krstu u Beogradu, gde se družio i išao u školu sa kasnije proslavljenim glumcima Velimirom Batom Živojinovićem i Danilom Batom Stojkovićem.

Nakon gimnazije, studirao na Trgovačkoj akademiji, ali ga pevanje odvlači od studija, tako da nikad nije diplomirao.

Nadimak "Cune" je dobio, kako je sam objasnio u emisiji "Balkanskom ulicom" Radio-televizije Srbije, po majčinom dozivanju "Odi da te majka cune" (ljubi).


(RTS)



_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 04 Avg 2017, 21:16
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
ODLAZAK TOME KURUZOVIĆA: Vagon života gurao je sam

U istom danu srpska kultura ostala bez velikana - glumca Tome Kuruzovića i pesnika Petra Pajića. Nezaboravne uloge Bursaća, Bandića, Misirca...

Slika
Toma Kuruzović, Foto A.Stanković

NAJOSOBENIJI izvođač Ćopićevih dela, večni Nikoletina Bursać našeg detinjstva, poznati glumac Toma Kuruzović, preminuo je danas u svom stanu u Beogradu, od posledica srčanog udara.

Rođen je 18. oktobara 1930. godine na Bistriku iznad Principovog mosta u Sarajevu. Za sebe je govorio da je dete teatra: otac je radio kao pozorišni frizer, vlasuljar i šminker, a majka kao krojačica. Prvi put na scenu stao je u svojoj petoj godini (sa sestrama Ksenijom i Nadeždom) i na njoj je proveo više od osam decenija:

- U Beograd sam došao 1947. godine, na nadsihronizaciju jednog filma. I ostao. Studirao sam režiju i književnost, a završio glumu u klasi Joze Laurenčića - otkrio je u jednom razgovoru za “Novosti”. - Najdraže uloge sam igrao i režirao u Šekspirovim komadima, ali mi je Pomet u “Dundu Maroju” doneo Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva. Ipak, gotovo ceo vek proveo sam na Crvenom krstu u Beogradskom dramskom pozorištu.

U sećanjima publike ostaće upamćen po Ćopićevim likovima. Kao poznavalac piščevog zavičaja bojio ih najtoplijim bojama, od Nikoletine do Pepe Bandića... S piscem je godinama drugovao, a Ćopić je za glumca znao da kaže:

- Ako su nekada carevi imali dvorske lude, pisac Branko Ćopić ima svog glumca! I što je najinteresantnije, Tomo voli da me “dodaje” a ja se ne bunim.

Kuruzović se bavio i pisanjem proze i poezije.

"Ono malo časti"

Slika

Igrao je u filmovima “Život je naš” , “Šolaja”, “Pod sumnjom”,” Tuđa zemlja”, “Jazavac pred sudom”, “Sudanija”, “Licem u naličje”, “Orlovi rano lete”, “Horoskop” ,”Davitelj protiv davitelja”, “Tajvanska kanasta”, serijama “Levaci”, “Salaš u malom ritu”, “Povratak otpisanih” (čuveni Misirac), “Više od igre”, “Osma ofanziva”, “Vuk Karadžić”, “Kraj dinastije Obrenović”... Samo tri nedelje od ugradnje pejsmejkera zaigrao je u još neemitovanoj seriji “Senke nad Balkanom”.

Na pitanje otkud toliko snage, radoznalosti i stvaralačke volje, Kuruzović nam je svojevremeno odgovorio:

- Vagon života uvek guram sam, sa škripom. A kad ga otkačim i krene nazad, on polagano klizi. Taj vagon je bez lokomotive, bez ičije pomoći: večno prepušten sam sebi. Iz njega se čuju razne tuđe misli i reči, a svoje govorim šapatom da drugima ne nanesem bol. I zato stalno ponavljam - mnogo mi je lepše sa bogom u monologu, nego sa ljudima u dijalogu...

RENATA ULMANSKI: NOSIO JE OSMEH U OČIMA

- KADA čujem ime Tome Kuruzovića, jedino čega se setim je jedno davno, vedro doba njegove i moje mladosti, predstava u BDP “Vuk Bubalo”, i pisac te predstave Branko Ćopić. Sećam se i scene, u kojoj devojka i momčić stidljivo razgovaraju, i lica tog dečkića, sveg u osmehu. Uspeo je taj osmeh u sjaju svojih očiju, i tu radost da sačuva do kraja. U ovoj davnoj sceni on je meni darivao jabuku. Sad je otišao, i odneo i jabuku i sve sa sobom...

Slika
Kao Misirac u "Povratku otpisanih"


DRAGAN BJELOGRLIĆ: KRASIO GA MLADALAČKI DUH

- TOMA je, premda u godinama, bio toliko pun života i mladog duha da imam osećaj kao da je preminuo neki mlad čovek. Izuzetno neobičan umetnik, igrao je kod mene od “Roda”, preko “Montevidea” do “Senki nad Balkanom”. Tu je odigrao vrlo lepu ulogu seljaka na pijaci pored Glavnjače, i upečatljivu scenu u kojoj prodaje srpski kajmak Paveliću. Naravno, i povodom te priče o NDH Toma je imao anegdota, kojih je bio prepun. Uvek razgovorljiv, zabavan...

SAHRANA U SUBOTU

- MOJA supruga Mirjana, deca i ja, sa tatom smo poslednji put razgovarali pre neki dan. Zvučao je dobro, nije se žalio na probleme sa zdravljem. Možda nije želeo da nas opterećuje... - kaže za “Novosti” Aleksandar Kuruzović, Tomin sin. - Mada je imao problema sa srcem i zbog toga mu je početkom leta ugrađen pejsmejker i predlagana jedna teža operacija, on nije prihvatio.

Porodica je saopštila da će sahrana biti u subotu, 5. avgusta, na Bežanijskom groblju i da će od 10.30 primati saučešće.


večernjenovosti

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 02 Okt 2017, 16:37
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
NAPUSTILA NAS JE DONNA ARES

U 41. godini života sinoć je u Bihaću preminula Donna Ares (Azra Kolaković).

Slika

Njeno srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe za teškom bolešću. Kako hayat.ba saznaje, Donna je prebačena iz Danske u Bihać i bila je u veoma kritičnom stanju u posljednja tri dana.

Podsjetimo, rođena je 1. januara 1977., u Bihaću. Muzikom se počela baviti još kao dijete. Još kao mala djevojčica nastupila je na dječjem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rock grupom “Camino Verde” u lokalnim diskotekama kao pjevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala engleski jezik i književnost.

1997. prvi put javno nastupa pod imenom “Donna Ares” na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna” na festivalu “Bihać ‘97”, koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.



hayat

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 10 Okt 2017, 15:17
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Estrada u suzama! Preminula srpska muzička legenda i profesor koji je "stvorio" mnoge pevačice!

Čuveni profesor Milojko Mića Pajević je preminuo, a od njega se opraštaju mnogi estradni umetnici.

Slika

Profesor Pajević svojoj karijeri odigrao je preko 300 mjuzikla i opereta. Sa kamernom operom imao je preko 200 nastupa na prostorima bivše Jugoslavije i u inostranstvu, a tri je snimio za Radio Televiziju Srbije. Svoj najveći pevački uspeh dostigao je u Verdijevoj operi "Don Karlos" na domaćoj sceni.

Za svoje pevanje i glumu dobio je niz pohvalnih kritika u jugoslovenskoj štampi. Od 1988. je radio kao vokalni pedagog u "Savremenom pozorištu" na Terazijama.

Slika

Veliki broj njegovih učenika ostvarilo je karijere u inostranstvu, a neki su postali i estradne muzičke zvezde u Srbiji čije glasove i dan danas prepoznajete. Učestvovao je i kao profesor u Operaciji trijumf.

Slika


bktvnews

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 21 Okt 2017, 12:20
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
PREMINUO GLUMAC LJUBOMIR UBAVKIĆ PENDULA! Da je živeo u Holivudu, Džeri Luis bi mu davao šlagvorte...

U Kragujevcu je u 86 godini preminuo glumac Ljubomir Ubavkić Pendula

Slika

Umesto drugog komentara, evo reči Radivoja Lole Đukića:
- Smešan kao Čkalja, studiozan kao Mija, a glumi celim telom kao Marsel Marso. Da živi u Beogradu, ne bi silazio sa malog ekrana. Da živi u Holivudu, Džeri Luis bi mu davao šlagvorte na velikom ekranu. Možda je, ipak, srećan što živi u Kragujevcu - jer tu ne silazi sa žive scene, na njoj nije samo slika svoje slike kao na malom ekranu, sa nje vidi osmeh svojih gledalaca, nadohvat ruke su njihove ruke koje pljeskaju. Da li je uopšte potrebna veća slava?

Komemoracija povodom smrti našeg glumca je u subotu, 21. oktobra u 9 časova na Sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra. Sahrana je istog dana na Varoškom groblju u 14 časova.
Ubavkić je rođen 13. januara 1931, u Otočcu, u Lici, u onoj, "onoj" staroj Jugoslaviji - kraljevini, gde mu je otac službovao kao oficir.

Kao dete dolazi u Kragujevac i prve glumačke korake pravi u sanduku maminog klavira, a kasnije ih nastavlja u Dramskoj sekciji kragujevačke Druge muške gimnazije, OKUD-u "Sreta Mladenović" i Dramskom studiju Doma omladine.

Tu ga je pre više od šest decenija zapazio tadašnji istaknuti kragujevački glumac Stevan Mišić Ceca, i odveo ga ondašnjem upravniku pozorišta Ljubiši Ružiću, "uveren da će od njega biti nešto".

I bilo je.

Praktikant i Sava Savić u "Protekciji", Ivković i Sekulić u "Narodnom poslaniku", Učitelj muzike u "Svetu", Mita telefonista, Svetislav, Rista, Ministar i Jovanča Micić u "Putu oko sveta", Toma kafedžija i Toma pisar u "Opštinskom detetu", tri uloge u "Malim komadima", Pera Kalenić u "Gospođi ministarki", Milorad i Života Cvijović u "Dr-u", Žan u "Mister dolaru", Spasoje u "Pokojniku", Agaton u "Ožalošćenoj porodici", Jerotije u "Sumnjivom licu"...

Na daskama koje "život znače" Ljubomir Ubavkić Pendula odigrao je preko 300 uloga i dobio sledeće važne nagrade.

Osim na domaćim pozorišnim scenama igrao je i na pozornicama Austrije, Nemačke, Francuske, Bugarske, Poljske, Švajcarske, Amerike i Kanade, i ostvario značajne role u televizijskim serijama i TV komedijama kao što su: "Jovan i Jovanka", "Dr" "Glumac je glumac", "Otpisani", "Povratak otpisanih", "Više od igre", "Vreme belog konja", "Levaci", "Naše priredbe", "Vruć vetar" i "Budilnik"...

Igrao je pođednako uspešno Steriju i Boru Stankovića, Stevana Sremca i Aleksandra Popovića, Branka Ćopića i Dušana Kovačevića, Gogolja i Ljubomira Simovića, Molijera i Mrožeka, Maksima Gorkog...


informer

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 28 Sep 2018, 22:58
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Preminuo Predrag Ejdus: Glumac izgubio bitku sa opakom bolešću

Predrag Ejdus je iza sebe je ostavo suprugu Milicu i dvoje dece

Slika

Poznati srpski glumac Predrag Ejdus preminuo je večeras posle duže bolesti u 72. godini.

Mislio sam bolje da umrem, nego da ostanem paralizovan: Predrag Ejdus progovorio o bolesti i teškom periodu iz kog je uspeo da se izvuče

Predrag Ejdus se rodio se 24. jula 1947. godine u Beogradu. Završio je 14. beogradsku gimnaziju, a glumu diplomirao 1972. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.

Od 1985. do 1989. godine bio je predsjednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, 1993. godine se priključuje Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Od 2000. godine je vanredni profesor glume na Akademiji umetnosti.

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 tv-serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd.

Dobitnik je više nagrada i priznanja.

Predrag Ejdus je iza sebe je ostavo suprugu Milicu i dvoje dece.


telegrafrs

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 14 Okt 2018, 15:26
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
PREMINULA MILENA DRAVIĆ

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini, kažu u Udruženju dramskih umetnika Srbije.

Slika
Milena Dravić

MIlena se tamo nalazila na lečenju, poslednjih dana joj je bilo loše, lekari su sve pokušali ali nije bilo spasa.

Pre dve i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću. Ovog leta je boravila u Puli i na Paliću gde je promovisana monografija o njoj.

Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.

Milena Dravić, jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih glumica, rođena je 5. oktobra 1940. u Beogradu.

Pohađala je osnovnu školu "Janko Veselinović" u Dušanovoj ulici, a potom upisala Prvu mušku gimnaziju.

Slika
Milena Dravić i Dragan Nikolić u mladosti

Glumila je u preko sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžicem.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Prekobrojna", "Jutro", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova".

Slika
Milena sa Ljubišom Samardžićem

Poznata je i kao učiteljica iz kultne serije "Priče iz Nepričave", Vera iz "Policajca sa Petlovog brda", zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV–komedija "Pozorište u kući" i "Lud, zbunjen, normalan".

Sa svojim trećim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program Obraz uz obraz.

Resized Image - Click For Actual Size

Milena je često igrala samohrane majke, seljanke, žene iz radničke klase, bila je i pionir i ekscentrična junakinja filmova Crnog talasa, a velikim delom na uspehu u karijeri duguje i romantičnim komedijama u kojima je glumila uz Ljubišu Samardžica.

Dravićeva je dobitnica Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada Dobričin prsten i "Žanka Stokic" za celokupan doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade „Joakim Vujic”, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini i čak rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli.


republikars

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 13 Dec 2018, 17:24
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
ODLAZAK GLUMAČKE LEGENDE: Preminuo glumac Božidar Stošić

Jutros je ovaj svet napustio legendarni glumac Božidar Bole Stošić.

Resized Image - Click For Actual Size

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u 82. godini posle duge i teške bolesti.



Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji "Hiljadu zašto", a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu "Fantom iz opere" u svom Pozorištu na Terazijama.



U poslednjem intervju za Kurir otkrio je da jedino nije igrao u seriji "Bolji život", iako je bio miljenik pisca Siniše Pavića, jer njegov kolega Miodrag Petrović Čkalja nije hteo da snima s njim.



"U „Boljem životu“ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka. Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana", ispričao je.



Boletova devojka je bila glumica Jelisaveta Seka Sablić kad su prvi put stali na scenu pozorišta "Boško Buha".

Resized Image - Click For Actual Size

Ovog glumca zauvek ćemo pamtiti po legendarnim ulogama u serijama "Pozorište u kući", "Vruć vetar", "Kraj dinastije Obrenović", "Srećni ljudi", "Porodično blago", Agencija za SiS", "Ljubav, navika, panika"...


glossy.espreso.rs

_________________
Slika Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker