Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 10:49


Autoru Poruka
Iskra
Post  Tema posta: Re: Preporuci knjigu  |  Poslato: 16 Dec 2016, 11:35
Korisnikov avatar
kure nane moj milane

Pridružio se: 18 Maj 2012, 12:17
Postovi: 42717

OffLine
Lovac na duše - Donato Karizi


Slika




Rimom tuče jaka kiša. Dva muškarca istražuju slučaj devojke koja je nestala. Možda je kidnapovana, ali i ako jeste još živa, nije joj preostalo mnogo vremena.

Markus je lovac na mrak, obučen da prepozna anomalije, da pronađe zlo i otkrije njegovo skriveno lice. Jedan detalj čini ovaj slučaj nestale devojke drugačijim od bilo kog drugog i zbog toga samo on može da je spase. Dok dodiruje ožiljak na slepoočnici, muče ga sumnje. Kako će uspeti da reši slučaj, tek nekoliko meseci nakon nesreće u kojoj je izgubio pamćenje?

Sandra je forenzički fotograf i njen je posao da snima mesta na kojima se desio zločin. Kroz objektiv aparata, ona pronalazi tragove i krivca, i detalje u kojima se krije smrt. Međutim, postoji jedan neobičan detalj i u njenom životu.

Kada im se ukrste putevi, Markus i Sandra otkriće užasan svet pun tajni, skriven među mračnim sokacima Rima. Svet koji je osmišljen do najsitnijeg detalja, savršeno zlokoban.
Svet smrti.

Nevidljiva tajna koja je svima tik pred očima. Priča o drevnom, večnom zlu i onima koji mu se suprotstavljaju.


vulkan

_________________
that's it!

Slika


Vrh
lOOla
Post  Tema posta: Re: Preporuci knjigu  |  Poslato: 07 Feb 2017, 00:22
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05
Postovi: 1388

OffLine
Osama
Vladimir Kecmanović




phpBB [media]




Za roman Osama Vladimir Kecmanović dobio je nagrade Instituta „Ivo Andrić“ i „Pečat vremena“.

Pripovedač ove potresne priče, stari musliman iz Bosne, ispoveda svoj život nekadašnjem zemljaku s kojim se susreo u Americi, gde je dospeo posle ratova i raspada Jugoslavije. Njegova priča o moćnicima i žrtvama jednog do juče mirnog i srođenog sveta, o Muratovom sinu Baji koji se u pomračenju uma poistovećuje sa Osamom bin Ladenom, kao da priziva povest o Ćamilu i Džem-sultanu, samo na ovim prostorima i u skorašnje vreme, u ovdašnjoj „prokletoj avliji“.

Istorija se ponavlja a zlo ne bira, kao da nam poručuje pisac na usta nesrećnog srpskog dečaka iz romana Top je bio vreo, a sada i u Osami kroz ogledalo nesrećnog Baje. Živopisnim bosanskim govorom, prepoznatljivim stilom sa jezgrovitim i isečenim rečenicama, Kecmanović gradi nezaboravne likove meštana, ratnih profitera, dođoša i porobljivača, džihadista i sforovaca, novih silnika i starih porodica koje je rat razorio, i potvrđuje svoje visoko mesto u savremenoj srpskoj književnosti.

„Novi roman Vlade Kecmanovića je djelo koje možemo svrstati u žanr knjiga „otvorenih vena“. Pisan je jezikom njegovog djetinjstva, govorom u kome su izostavljeni vokali i gdje se značenja riječi gube u bujici strasti i osjećanja koja autorove junake vode kroz snažne zaplete. Srpski pisac transcendira jezikom bosanskih muslimana – hrabro poštovanje komšije i melanholično poznavanje kasabe. Osama – još jedan trijumf Kecmanovićevog čovjekoljublja.“ Emir Kusturica

„Dijalekt stiče dostojanstvo kad se na njemu ispripoveda veliko umetničko delo. Znalački i maestralno, Kecmanović svoj književni svet programski uklapa u Andrićevu tradiciju, a možda i najveća sličnost Kecmanovića sa Andrićem jest u njegovom dubinskom razumevanju tragizma istorijske sudbine bosanskih muslimana.“ Muharem Bazdulj

„Kecmanovićeva istina najradije progovara na usta dece ili jurodivih. I ova priča je ispričana vedrim i nepobedivim uličnim jezikom. I malo kad je vedrijim jezikom ispričana tužnija priča.“ Vladimir Pištalo


Vrh
Nemirna
Post  Tema posta: Re: Preporuci knjigu  |  Poslato: 03 Apr 2017, 17:50
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2017, 16:18
Postovi: 186
Lokacija: Tu i tamo

OffLine
Teri Pračet - Akrepski odred

_________________
Kojim to perom misli mi pišeš i svilenim platnom snove mi krojiš, pod kožu se uvlačiš kroz krv protičeš,svojim mirisima svu me obojiš.


Vrh
maraja*
Post  Tema posta: Re: Preporuci knjigu  |  Poslato: 30 Apr 2018, 17:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Mar 2017, 22:25
Postovi: 3084

OffLine
Hiljadu čudesnih sunaca


Haled Hoseini


Slika


Hiljadu sjajnih sunaca je nezaboravan portret jedne ranjene zemlje i duboko potresna priča o porodici i prijateljstvu. To je zanimljiva i moćna priča koja para srce, priča o jednom vremenu koje ne prašta, o jednom neobičnom prijateljstvu i jednoj neuništivoj ljubavi.

Marijam je tek petnaest godina kada je šalju u Kabul da se uda za nesrećnog i ogorčenog Rašida, trideset godina starijeg od nje. Gotovo dvije decenije kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora da napusti svoj dom i stupi u Marijamino nesrećno domaćinstvo. Lejla i Marijam naći će utjehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postaće veza snažna kao veza dvije sestre, neraskidiva kao veza majke i kćerke.

Kako vrijeme prolazi, u Avganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula ječe od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha. Istrajnost dvije žene nailazi na iskušenja koja nisu mogla da naslute ni u najgorim košmarima. A ipak, ljubav umije da čoveka natjera na nezamisliva djela, da mu pomogne da čudesnim junaštvom prevaziđe najstrašnije prepreke. Na kraju ljubav pobjeđuje smrt i uništenje.

_________________
Slika


Vrh
esa
Post  Tema posta: Re: Preporuci knjigu  |  Poslato: 08 Maj 2018, 21:22
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2018, 19:22
Postovi: 342

OffLine
NISMO STIGLI DA SE OPROSTIMO


Linvod Barkli




Slika




U kući je bilo tiho. Nije čula roditelje da se spremaju za posao, niti da joj brat kasni u školu. Da li je roditelji kažnjavaju zbog sinoć? Izašla je s dečkom, a trebalo je da uči i gadno se posvađala s ocem. A gde su svi sada? Zašto joj je porodica nestala? Dvadeset i pet godina kasnije, ta misterija i dalje nije rešena, a Sintiju i dalje progone pitanja na koja nema odgovore. Da li joj je porodica ubijena? Ili oteta? I ako je tako, zašto je ona pošteđena? A ako su živi, zašto su je napustili? A onda stiže jedno pismo ? pismo koje nema smisla. Uskoro, Sintija počinje da shvata da bi kopanje po prošlosti moglo da bude njena najveća životna greška...


Vrh
Ornela
Post  Tema posta: Re: Preporuci knjigu  |  Poslato: 12 Feb 2021, 18:41
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2021, 21:47
Postovi: 138

OffLine
Slika


Vizije, stvorenja koja vrebaju iz senke, susreti sa božanstvima, čovek koji opseda telo mačke – proverite da li su vam sva svetla upaljena kad budete čitali ovu knjigu.


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 57 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker