Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 11:17


Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 14 Jan 2016, 00:43
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
U 90. GODINI
Preminuo Zaharije Trnavčević


BEOGRAD - Novinar Zaharije Trnavčević preminuo je danas u 90. godini.

Slika

Radio je na RTS, gde je vodio i Dnevnik. Bio je autor poljoprivredne emisije "Znanje - imanje", koju je vodio pod imenom "Znanje na poklon" na TV B92.

Bavio se publicistikom i književnošću, ali i politikom.

Bio je član DS, koji je napustio 2010. i poslanik DOS-a. Bio je i savetnik u Ministarstvu poljoprivrede.

Tokom 2012. bio je poslanik u Skupštini na listi "Preokret" koju je predvodila LDP.


Kurir

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 26 Jan 2016, 16:12
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Dizajnerica i spisateljica Žuži Jelinek preminula u 96. godini

Žuži Jelinek rođena je 17. srpnja 1920. u Budimpešti. Odrasla je uz trojicu starije braće i roditelje Izidora i Ružu Ferber. Bila je inspiracija čak i Stevenu Spielbergu

Slika

Slika

Slika

Preminula je Žuži Jelinek. Istinska legenda hrvatskog javnog života napustila nas je u 96 godini.
Naša najživopisnija i najstrastvenija dizajnerica, kolumnistica i spisateljica, Žuži Jelinek, u posljednjim danima svog života živjela je u prostranom stanu u centru Zagreba. Upravo time ispunila je obećanje samoj 12-godišnjoj sebi koja je odrasla u siromašnoj židovskoj obitelji i trpjela poniženje od vlastite tete koja se sramila Žužinog gluhonijemog oca.
Žužini roditelji, Izidor i Ruža Ferber upoznali su se u Budimpešti gdje su pohađali specijaliziranu školu za gluhonijeme. Izidor, rodom iz Ludbrega i Ruža iz Mađarske dobili su trojicu sinova, Imrea, Aleksandra i Ivana. Odmah nakon rođenja prve im kćeri, Žuži, otac Izidor odlučio je obitelj preseliti natrag u Zagreb.
U Zagrebu su godinama živjeli na kraju Maksimirske ceste, od kuda je Žuži svakoga jutra putovala u školu za krojačice na Borongaju. Siromaštvo je tada, kazala je, lakše podnosila jer je bila mlada.

Tragedije tijekom rata

No zbog očeva domoljublja i želje da se vrate u Hrvatsku, Žužina obitelj doživjela je tragediju 1941., uspostavom Nezavisne Države Hrvatske.
- Obojicu moje braće zbog židovskog podrijetla strijeljali su ustaše, a roditelji, iako gluhonijemi, bili su dodatno kažnjeni. Morali su gledati pogubljenje svoje djece. Jedan od moje braće prije strijeljanja skinuo je sat i dao ga majci. Zamislite koju je bol doživjela ta žena - prepričala je Žuži.
Žuži je, tada u prvom braku s uglednim zagrebačkim zubarom dr. Erihom Jelinekom, saznala da će joj roditelji biti deportirani u Koncentracijski logor Jasenovac. Odlučna da im spasi život, 21-godišnja Žuži je otišla do talijanskog časnika i zavela ga te s njim provela nekoliko noći.
- Baš me briga što će ljudi reći. Dala bih i desnu ruku da spasim roditelje - kazala je Žuži na premijeri dokumentarca o svom životu.
Njen život je, naime, htio ekranizirati i redatelj Steven Spielberg. Iako bi joj to moglo promijeniti cijeli život, Žuži nije htjela živjeti dvije godine u Americi pa je ponudu odbila.

Svi muškarci Žuži Jelinek

Žuži će najviše biti zapamćena zbog svojih gorljivih pisanih, ali i izgovorenih riječi o muškarcima, vezama i seksu.
- Imala sam puno muškaraca dok sam bila slobodna, ali nikad nisam varala muževe. Ima tu posla jer tada treba organizirati život i sa suprugom i s ljubavnikom. Sad mi je žao zbog svakog muškarca kojeg sam odbila. Stoga savjetujem ženama da si priušte svakog frajera kojeg požele. Poslije biste se mogle kajati zbog propuštenih prilika - rekla je Jelinek, koja je u braku bila četiri puta.
Takve i slične mudrosti, Žuži je voljela dijeliti sa ženama u svojim knjigama poput 'Seks liječi sve', 'Žene, osvajajte', 'Mijenjaju li se muškarci' i 'Živjeli muškarci'.

Šivala i za Jovanku Broz

Žuži je školu za krojačice završila u Zagrebu, a sa 17 godina počela raditi kao krojačica u Parizu kod poznate Nine Ricci, a kraće vrijeme radila je i za modnu dizajnericu Coco Chanel. U Zagreb se vratila 1939. godine, u osvit Drugog svjetskog rata te otvorila krojačku radnju.
Jelinek je izložila i četiri pisma koje su '70-ih izmijenila ona i Jovanka Broz. U pismima Jovanka nju zove drugarica Žuži, a Žuži joj odgovara s 'vrlo poštovana drugarice Jovanka'. Jovanka od Žuži iz 'Švajcarske' naručuje pamučnu čipku za dugu večernju haljinu te joj odgovara da je 'uvijek zainteresirana za udobnu, lijepu i modernu cipelu'.
- Jovanku sam jako voljela, žao mi je što je umrla. Bila je jako dobra prema meni. Još danas pamtim kako mi je na dar, kad sam je upoznala sa svoje dvoje djece, donijela kutiju naranči bez koštica - prisjetila se Žuži. Ta šnajderica koja je od sirotinje postigla bogatstvo, uglavnom svojim radom, ali i bogatim muževima, Jovanku je upoznala tako što je imala 'velike neprilike' s maršalom Titom.
- Tito mi je zabranio da u Americi imam modne revije pod svojim imenom. Mi smo u Jugoslaviji živjeli u komunizmu i nitko se nije smio isticati. Tito mi je ponudio da dođem raditi u jednu jugoslavensku tvornicu i da revije držim pod imenom te tvornice. To sam odbila! Naravno, tko se u to vrijeme usudio suprotstaviti maršalu. Ali ja sam bila umjetnica i nisam se dala - prepričala je Žuži.
Kada se vratila iz Amerike, muž ju je ostavio nakon 22 godine braka jer se 'spetljao' s njezinom sluškinjom, a njezin tadašnji prijatelj gospodin Lang, dekan nekog fakulteta, upozorio ju je da hitno mora pobjeći iz Hrvatske jer će inače završiti na Golom otoku.
Tito joj je u Beogradu predložio da bude Jovankina osobna krojačica.
- Pristala sam! Savjetovala sam i njega, a Varteks je šivao Titova bijela odjela. Jovanka je dolazila u Zagreb probati haljine koje bih joj sašila, a probe smo imale u Visokoj na Gornjem Gradu. Materijal za njezine haljine kupovala sam u Parizu, a jednom smo zajedno u Parizu bile na Diorovoj modnoj reviji. Bili su počašćeni što je Jovanka došla, ipak je ona bila supruga maršala Tita - obožavala ju je Žuži.
Jednom je Jovanki sašila bijelu haljinu. Stajala joj je kao salivena. Tito je ušao u sobu u kojoj su je isprobavale, priča nam Žuži, i uzviknuo: 'Pa gdje je nestao špek?' Jovanka je, naime, bila uska struka, ali debelih bokova.


24satahr

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 14 Feb 2016, 21:09
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Umro Slobodan Santrač

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener je preminuo od posledica srčanog udara u 70. godini

Slika

PROSLAVLjENI fudbaler i selektor naše zemlje, Slobodan Santrač, je preminuo u 70. godini. Srpski fudbal je ostao bez jednog od najvećih asova na ovim prostorima, koji je ceo život posvetio u ovom sportu.

Karijeru je počeo u pionirskom timu Takova iz Gornjeg Milanovca, a u mlađim kategorijama je igrao i za Metalac iz Valjeva. Jedan od naših najboljih strelaca svih vremena, slavu je stekao u OFK Beogradu, za koji je sa velikim uspehom nastupao devet godina, od 1965. do 1974. Za “romantičare” je odigrao 244 meča i postigao 160 golova, posle čega se na dve godine preselio u Grashopers, a zatim vratio na Karaburmu. Do kraja karijere je nastupao još i za Partizan (1967-1970) i Galeniku iz Zemuna, u kojoj se od aktivnog igranja oprostio 1983. godine (odigrao 1359 mečeva i postigao 1301 gol).

Santračevim golgeterskim sposobnostima su se divili svi ljubitelji fudbala, bio je poznat kao kralj šesnaesterca, a pogotke je postizao na sve moguće načine. Nikome nikada nije bilo jasno kako je samo osam puta nastupao za reprezentaciju Jugoslavije (postigao jedan gol), kada mu nije bilo ravnog što se tiče realizacije. Računajući sve utakmice i u mlađim i seniorskim kategorijama, postigao je više od hiljadu golova. I dan-danas je njegov rekord aktuelan, pošto je postigao 218 golova u domaćoj ligi.

Imao je i uspešnu trenersku karijeru, a ostaće upamćeno da je našu reprezentaciju kao selektor uveo u nokaut-fazu Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine. Tamo je predvodio ekipu punu asova, Dragan Stojković Piksi, Dejan Savićević, Predrag Mijatović...



novosti

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 04 Mar 2016, 17:25
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Ekrem Jevrić pronađen mrtav!

Prema Expressovom izvoru, Jevrić je krenuo na posao i u automobilu je dobio jak srčani udar

Slika

Kako prenose mediji, jutros oko osam sati u 55. godini života umro je Ekrem Jevrić.

Informaciju o smrti internet i rijaliti zvezde su za avaz potvrdili menadžeri iz Amerike.

Prema Expressovom izvoru, Jevrić je krenuo na posao i u automobilu je dobio jak srčani udar.

Dok su lekari stigli, Jevrić već nije davao znakove života.

Vest o njegovoj smrti objavljena je i na stranici Gusinja, rodnog mesta ove internet zvezde.


Novosti

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 10 Mar 2016, 15:52
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Odlazak splitske legende: U 97. godini umrla Lepa Smoje

Lepa Smoje, plesna koreografkinja, supruga Miljenka Smoje i jedan od zaštitnih znakova Splita umrla je jutros u 97. godini u svom stanu na splitskom Dražancu

Slika

Slika

Slika

Lepa Smoje , plesna koreografkinja, supruga Miljenka Smoje i jedan od zaštitnih znakova Splita umrla je jutros u 97. godini u svom stanu na splitskom Dražancu, javlja Slobodna Dalmacija .

Rođena je 20. veljače 1920. u Zadru kao Leposava Čatipović , a ostat će zapamćena kao energična, dinamična i agilna voditeljica splitskog Mozaika, kroz kojeg su tijekom desetljeća duge karijere proplesala brojna poznata splitska lica, kao što su Severina i Jelena Rozga .


Mnogi će je pamtiti i kao najveću ljubav i muzu dalmatinskog novinarstva, Miljenka Smoje, s kojim je provela pola stoljeća.

Kada je 1944. u splitskoj Lenjingradskoj ulici, nedaleko od svoje kuće, srela dvije godine mlađeg Smoju, Lepa je iza sebe imala propali brak sa židovskim trgovcem Karlom Gleicherom, u kojem se 1942. rodila kći Renata .

– Upoznao nas je zajednički prijatelj Frane Lentić. Zavoljeli smo se istog momenta, to je bila kemija, nešto jače i od ljubavi. Otkako smo se sreli, uporno me nagovarao, ali nisam se htjela udavati. Šta nam je falilo, živjeli smo zajedno, slagali se beskrajno, nismo gnjavili jedno drugo. Pa mi smo se vjenčali kad smo se sreli, to je bilo gotovo - rekla je svojedobno. Ona i Smoje ozakonili svoju ljubav u matičnom uredu u Žrnovnici.

Žrnovnica će biti i njihovo posljednje zajedničko počivalište, na tamošnjem groblju sahranjen je i Miljenko Smoje, kao i majka i kći Lepe Smoje .


24satahr

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 11 Mar 2016, 13:43
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Umro Dragan Nikolić

Legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo je jutros u Beogradu, posle duge i teške bolesti, u 73. godini

Slika

Legendarni glumac Dragan Nikolić preminuo je jutros u Beogradu, posle duge i teške bolesti, u 73. godini.

Doajen srpskog glumišta rodio se 1943. godine u Beogradu. Posle završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio, jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Nakon dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, i tada, kao sedamnestogodišnjak, bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Filmsku karijeru otpočinje 1964. godine manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari", tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić. Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" iz 1965. godine kada mu je u kaironu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

Prvu značajniju glavnu ulogu ostvario je ulogom sezonskog radnika labilnog morala koji pogine, a da nije našao svoje mesto u društvu i u životu (osobine i mnogih njegovih kasnijih likova) u filmu "Kad budem mrtav i beo" (1967) Živojina Pavlovića, za koju je (s onom u filmu "Tri sata za ljubav", (1968) F. Hadžića) nagrađen diplomom na festivalu u Puli 1968. Glumačko sazrevanje, sa nizom uspelih kreacija likova iz svoje generacije, donosi mu 1985. Oktobarsku nagradu grada Beograda za „kreativnu sposobnost da uzbudljivo predoči lik velikog psihološkog raspona“ (uloga nasilnika Gare u filmu "Život je lep" B. Draškovića).




Glavne i veće sporedne uloge ostvario je u više od trideset filmova; ističu se još „Horoskop“ (B. Drašković, 1969); „Bube u glavi“ (M. Radivojević, 1970), „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ (B. Čengić, 1971), "Mlad i zdrav kao ruža" (J. Jovanović, 1971), „Bez reči“ (M. Radivojević, 1972, Car Konstantin u Nišu), „Kičma“ (V. Gilić, 1975), "Nacionalna klasa" (G. Marković, 1979, Car Konstantin), "Ko to tamo peva" (S. Šijan, 1980), „Banović Strahinja“ (V. Mimica, 1981), gde je za ulogu turskog pljačkaša Alije nagrađen Zlatnom arenom u Puli, „Sezona mira u Parizu“ (P. Golubović, 1981), „Nešto između“ (S. Karanović, 1983), "Balkan ekspres" (B. Baletić, 1983), „Obećana zemlja“ (V. Bulajić, 1986), "Poslednji krug u Monci" (A. Bošković, 1989), "Original falsifikata" (D. Kresoja, 1991).



Nastupao je i u kratkim igranim filmovima te na televiziji; veliku popularnost kod mlađe publike doneo mu je lik Prleta iz filmova i televizijskih serija "Otpisani" (1974) i "Povratak otpisanih" (1976), režisera Aleksandra Đorđevića, a istakao se i u seriji šou programa "Obraz uz obraz", zajedno sa suprugom Milenom Dravić.

Godine 2000. dodeljena mu je Nagrada „Pavle Vuisić“, koja se dodeljuje glumcu za životno delo.



Novosti

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 26 Mar 2016, 16:32
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
U 38. GODINI
IZGUBIO ŽIVOTNU BITKU: Marinko Madžgalj preminuo od opake bolesti


Glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas posle teške i opake bolesti, u 37. godini.

Slika

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao i u Kotoru. Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja, ali i u grupi Flamingosi u kojoj je pevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Oprobao se i kao voditelj. Molijer mu je na početku karijere doneo veliku popularnost, a publika je hrlila da gleda predstave u kojima je glumio. Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović s kojom ima ćerku.

Slika

Madžgalj se hrabro borio protiv opake bolesti - raka pankreasa, ali je nažalost izgubio životnu bitku tako mlad - u 37. godini, kada je kao već stasali glumac mogao izuzetno mnogo da pruži i filmskoj i pozorišnoj publici.

Marinko Madžgalj operisan je u avgustu prošle godine zbog problema sa pankreasom.

Sve Marinkove uloge

Ovo su serije i filmovi u kojima je Madžgalj glumio: "Lisice", "Crni Gruja", "Crna Gora i kamen mudrosti", "Ne daj se, Nina", "Ranjeni orao", "Drug Crni u NOB-u", "Greh njene majke", "Moj rođak sa sela", "Na slovo, na slovo", "Pevaj, brate".

Slika


Kurir

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 31 Mar 2016, 21:02
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
SLAVA MU

Preminuo Hamdija Jusufspahić


Počasni Reisu-l-ulema i dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić, preminuo je danas popodne u Beogradu, saopštio je rijaset Islamske zajednice Srbije.

Resized Image - Click For Actual Size
Hamdija Jusufspahić je 2014. odlikovan Sretenjskim ordenom prvog stepena

"Našeg vrhovnog poglavara ispratićemo zajedničkom molitvom, dženaza namazom, sutra 1. aprila, nakon džume namaza u 14 časova u Bajrakli džamiji u Beogradu", navedeno je u saopštenju.

Hamdija Jusufspahić je obavljao dužnost beogradskog imama i muftije od 1967. godine. Na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994. godine, a ujedinjenjem Islamske zajednice Srbije 2006. godine postao je prvi Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije.

Od 2008. godine je u mirovini nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog, počasnog vrhovnog poglavara reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije, navedeno je u saopštenju.

Nikolić uputio saučešće porodici Jusufspahić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici Jusufspahić povodom smrti dugogodišnjeg muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića.

"Ostajete bez roditelja čija vas je ljubav, posvećenost i čestitost podizala u ljude. Za takav gubitak nikada nismo spremni", naveo je Nikolić u telegramu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

"Opraštamo se od izuzetnog čoveka koji je voleo svoju zemlju Srbiju i posvetio život istinskom razumevanju i zajedništvu svih ljudi, bez razlike u veri i naciji. Pamtićemo ga kao osobu koja je u svakom najpre videla i prepoznavala čoveka. Bila mi je čast što sam poznavao vašeg oca koji mi je u našim čestim razgovorima poveravao svoje mudre misli", naveo je Nikolić.

Vučić uputio saučešće povodom smrti Jusufspahića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće porodici i Rijasetu Islamske zajednice Srbije povodom smrti reis-l-uleme, dugogodišnjeg muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića.

- U ime Vlade Srbije i u lično ime, izražavam najdublje saučešće porodici i Rijasetu Islamske zajednice u Srbiji. Preminuo je veliki prijatelj Srbije, koji je i u najtežim trenucima upućivao poruke mira, koje su vraćale nadu u bolje sutra i u neophodnost zajedničkog života” - naveo je premijer, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.


Alo

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 03 Apr 2016, 14:21
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
JUGOSLOVENSKA ZVEZDA Preminula Lola Novaković

Poznata jugoslovenska i srpska pevačica Lola Novaković preminula je u 81. godini života, prenosi RTS.

Resized Image - Click For Actual Size

Lola Novaković rođena je 25. aprila 1935. godine u Beogradu.

Izuzetno popularna bila je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka. Kao predstavnica Jugoslavije, 1962. godine je sa kompozicijom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto na takmičenju za "Pesmu Evrovizije".



Lola je zvanično počela svoju karijeru 1957. kada je primljena u Radio Beograd kao stalna vokalna solistkinja i iste godine je sa zapaženim uspehom branila državne boje na sajmu u Lajpcigu.

Tada je snimila prvu ploču za diskografsku kuću DEKA sa pesmama "Alisa u zemlji čuda" i kubanskim hitom "Babalu" na španskom jeziku.

Učestvovala je na Opatijskom festivalu 1958. sa pesmom "Kućica u cveću", a 1959. odlazi na turneju po Bliskom istoku i zadržava se u Bejrutu do leta 1960.

Po povratku u Beograd održava prvi solistički koncert u Domu sindikata, za koji su ulaznice bile rasprodate za dva nepuna časa.

Lola je bila prvi domaći estradni umetnik koji je gostovao u Rusiji 1960. godine.


Alo

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: In Memoriam  |  Poslato: 04 Maj 2016, 22:49
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
(VIDEO) ODLAZAK ŽENE ANĐEOSKOG GLASA: Preminula Jadranka Stojaković

Nekadašnja jugoslavenska zvezda, veoma uspešna kantautorka i slikarka Jadranka Stojaković preminula je danas u 65. godini života.

Slika

Jadranka je bolovala od motornog neurona, koji joj je ustanovljen nakon pada na bini pre četiri godine. Ova teška bolest postepenog odumiranja mišićnog tkiva sve više je uzimala maha.

Muzičku karijeru je počela u Sarajevu. Tokom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom pesama Alekse Šantića i Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu. Radila i primenjenu muziku za televiziju (Dječje emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

Slika

Godine 1988. se preselila u Japan odakle se vratila zbog zemljotresa. Od 2011. živela je u Banjaluci, u staračkom domu. Bila je zaposlena kao urednik u muzičkoj produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

Njene najpoznatije šansone su: "Sve smo mogli mi", "Ima neka tajna veza", "Muzika je svirala", "Čarobnjaci", "Tijesno doba", "Na drumovima Srema", "Vjerujem", "Nedovršeni valceri", "Što te nema".

Jadranka je nastupila i na Evroviziji 1981. godine gde je pevala prateći vokal Seidu Memiću Vajti za pesmu "Lejla" zajedno sa Nedom Ukraden i Ismetom Krvavcem.




Poslednjih pet godina živela je u domu u Banjaluci, ali nije bila zaboravljena. Posećivali su je mnoge kolege, prijatelji, poštovaoci njene muzike, a u februaru je održan humanitarni koncert 400 ljudi. Na binu su se popeli Željko Joksimović, koji je ujedno bio i inicijator i organizator koncerta, zatim Maja Tatić, ‪‎Iva Čurić‬, ‪‎Marko Bošnjak‬, ‪Romana Panić,‬ ‪‎Jelena Tomašević‬ i ‪‎Haris Džinović.


kurir

_________________
Slika Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 95 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker