O ovoj jos jednoj Ophisaurusevoj zabludi!
Citiraj:
Komšija ovde, komšija onde...
Lav Tolstoj je u svom romanu „Rat i mir” napisao „da je uoči 1812. godine došlo do koncentrisanja zapadnoevropskih snaga koje su krenule sa Zapada na Istok, ka granicama Rusije”.
Javnost u Rusiji ovih je dana iznenađena pojavom građana Hrvatske na strani armije Kijeva, Desnog sektora i Nacionalne garde Ukrajine.
Iznenađeni su samo oni koji ne poznaju istoriju. Vojnici iz Nezavisne države Hrvatske borili su se u Drugom svetskom ratu na strani Hitlera pod Staljingradom. Nezavisna Država Hrvatska je na Istočni front poslala i svoju avijaciju, general Franjo Džal je bio jedan od pilota koji je obarao sovjetske avione.
I u bivšoj SFRJ Hrvatska je imala odlične odnose s Ukrajinom, Srbija sa Rusijom. Koliko je tu i vera uticala, (u Ukrajini ima katolika i unijata) duža je priča. Uglavnom, Hrvati su stali uz Kijev, Srbi sudeći po dobrovoljcima, uz Donbas, dakle- nastavljamo tamo gde se stalo 1945.
Ne znam šta bi rekao veliki pisac i mislilac da može danas da baci pogled na Evropu s početka 21. veka, ali kao da je još tada predvideo „natoizaciju” Evrope, opkoljavanje Rusije i političko-psihološke pritiske na neutralne države da se priključe NATO paktu.
Jos jedna od tvojih zabluda.
Recimo da nije zabluda da je Tolstoj napisao gore navedeno..pazi sad ovo DAVNE 1812 (za one kojima je matematika losija strana..to vam je tocno prije 203 godine...sta je to, nekima je vrijeme stalo, a neki su prihvatili promjene i napredak).
Ali je intersesantno kada kazes povijest se ponavlja ( odnosno ti kazes istorija se ponavlja...a vidi djavla razumijemo se )...pa kazes 'uglavnom Hrvati su stali uz Kijev,Srbi sudeci po dobrovoljcima....'' .... Ja bih rekla
''Hrvati su sudeci po dobrovoljcima stali uz Kijev, Srbi sudeci takodjer po dobrovoljcima su stali uz....itd.
Nije Hrvatska slala svoje trupe...kao sto nije ni Srbija, radi se o dobrovoljcima, kojih je po mom skromnom misljenju jako malo na obe strane.
Jako je malo tih dobrovoljaca, sve su to manjine, ali one se prodaju na nasim bolesnim podrucjima, ali sreca i manjina je ovih koji gutaju ta medijska sranja...zao mi je sto si i ti jedan od njih. Nije im u interesu da se zivi mirno, a sve dok je medija i pojedinaca koji to gutaju i velicaju, i sranja ce biti....
Dakle ja ne nastavljam tamo gdje si ti mozda stao DAVNE 1945, odnosno kazes ''dakle nastavljamO tamo gdje smo stali '' ( za one kojima je matematika losija strana to vam je bilo prije tocno 70 godina...sta je to, nekima je vrijeme stalo, a neki su prihvatili promjene i napredak).
Moje misljenje je ako nista drugo, pozitivno i ne bih ga brate mijenjala za sve pare ovog svijeta....Moj je osjecaj toliko pozitivan i ZDRAV...moj je zivot ljepsi i veseliji gledajuci to na takav nacin a na kraju nije to samo gledanje kroz ruzicaste naocale...ja stvarno mislim da je jako malo tih negativnih ljudi i tih koji gutaju ova nacionalisticna i bolesna misljenja. Ljudi su shvatili da je zivot kratak i da su mediji zlo. Ti nisi realan, i to je moj zakljucak, a mozda i moja zabluda....ne namecem misljenja, a ne gutam ni svakakva negativna sranja. Pristran si jako i gutas ta medijska naklapanja nevidjeno i pises onako kako ti odgovara..evo upravo recenica koju sam ispravila gore, sada totalno drugacije zvuci i nije toliko nakloljena negativnom i mrznjom prozetom misljenju.
Nema nista lose sto se neko odlucuje za stranu u odredjenim sukobima....ali koji su razlozi, motivi, dizanje toga na neku wow razinu, davanje znacaja svemu tome, toj bolesnoj manjini.....sve su to naklapanja i sve je to negativa, i uglavnom su ptsp osobe opsjednute tim stvarima..ali proci ce i njihovo vrijeme...Samo se treba nadati da djecu nece naopako odgajati...jer sve u zivotu mozes da biras, samo roditelje i rodbinu ne mozes!
Zasto ti se tema zove 'Moje zablude' !?