|
Autoru |
Poruka |
Nina
|
|

Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33 Postovi: 5555
|
Prvi kuvar Srbije: Bojan punjenim lignjama do najboljeg kuvara dana!

Aleksandra Janković kao jučerašnja pobednica dobija posuđe, i to vok, šerpu i tiganj u kojem će spremati današnje jelo, a to su lignje. Svi ostali takmičari imaju pravo da biraju samo jednu posudu u kojoj će spremati jelo.Kuvari imaju pet minuta za prodavnicu i Ana misli da su namerno promenili raspored namirnica da bi zbunili kuvare. Posle nabavke namirnica, kuvari kreću da kuvaju. Petar je rekao da danas najviše očekuje od Bojane i Bojana i da su mu svi takmičari danas simpatični. Danijel je ponovo imao primedbe na Petrove komentare i misli da ponovo ništa pametno nije rekao.On smatra da je Petar ljubomoran na njega jer bolje kuva, a i lepši je od njega. Takođe misli da nije pobedio do sada, jer ga on ne “gotivi”. Većina kuvara puni lignje i to Cakana pečenim lešnicima, Bojan blitvom, morskim plodovima, maslinama i belim lukom, a Anja španaćem i parmezanom. Suzana pravi lignje na grčki nacin, jer se setila srećnih dana provedenih u Grčkoj. Uložila je protest kod žirija jer im ne daju alkohol, tačnije vino. Marko je pravio salatu od lignji, a Big Lale je grilovao i posolio toliko da otkazuju bubrezi, kako reče Nenad Čanak. Posle 40 minuta, dat je znak za prestanak kuvanja. Dinča je punio pečurkama i pipcima, ali ih je slabo začinio.Za Bojanine punjene i pohovane lignje, žiri nije imao komentar i ona misli da je zbog toga što je napravila samo četiri, a morala je da spremi celo pakovanje. Posle ocenivanja svih takmičara, žiri je rekao da su današnje lignje ili tvrde ili žilave, da nisu začinjene i da nisu zadovoljni današnjim kuvarima, ali po pravilima ipak moraju izabrati pobednika dana. Danas je to Bojan i ostali kuvari misle da je to zato što je iz Crne Gore, gde se lignje često spremaju, zbog blizine mora. On je zadovoljan pobedom, ali takođe misli za svoje jelo da je moglo biti bolje i sutra ga čeka zaslužena nagrada. Petar je najavio da će kuvari sutra imati zanimljiv zadatak, a o čemu se radi, videćemo u 18. emisiji Prvi kuvar Srbije.
 Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
Treba joj odmor od kuvanja i izlazaka: Bojana Stojković premorena i raščupana!

Ovako izgleda poznata manekenka kada je premorena! Nakon što se vratila sa snimanja “Prvog kuvara Srbije”, Bojana Stojković se požalila prijateljima da je premorena. “Raspad od umora”, napisala je Bojana na Tviteru, a može se primetiti na fotografiji, koju je postavila ispod komentara, da uopšte ne liči na sebe – usta su joj veća nego obično, raščupana kosa i sitne oči… Možda bi joj zaista bio potreban odmor od šporeta i bezbedna udaljenost od istog, bar na neko vreme. Ili od izlazaka?! Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
Prvi kuvar Srbije: Nemanja mariniranim brancinom doplovio do treće pobede!

Ana Milenković je kao jučerašnja pobednica dobila je priliku da bira ribu koju će danas spremati, kao i ribu od koje će kuvari danas praviti jelo. Ona za sebe bira tunu, a za takmičare brancina. Svi odlaze u prodavnicu gde biraju namirnice za jelo i gde Petar deli brancine kuvarima. Oni su danas veseli i raspevani, što je žiri primetio i pohvalio. Počinju sa čišćenjem ribe i Nenad ih savetuje da obavezno odstrane i škrge. Svi imaju poteškoća sa čišćenjem brancima, ali im žiri pomaže, pa je tako Mišelu Nenad Čanak očistio celu ribu. Ana je zadovoljna što je uzela tunu, jer ne mora da se muči oko čišćenja. Anja dobija pohvale od Petra da dobro kuva, što je posebno raduje, jer su pohvale od njega. Nenad Čanak je pitao Bojanu da li pravi šnenokle ili brancina u soli, videvši koliko je jaja umutila. Prošlo je i 45 minuta i kuvari su završili sa spremanjem jela. Nekoliko kuvara je spremalo brancina u soli i žiri ih je pohvalio za smelost i ideju.

Aleksandra Janković je servirala brancina sa pireom od avokada i senfa, i žiriju se sviđa izbor jela, samo što se riba malo više raspada. Cakana je pravila brancina na havanski način, kojeg je probala kada je bila na Kubi i servirala ga je sa voćem kao prilogom. Ana je spremala mariniranu tunu na pirinču i Petar je rekao da je spremala isuviše prosto jelo, a i da je loše upotrebila prednost koju je imala kao pobednica. Bojan je punio ribu blitvom i belim lukom, a Romana pečenog brancina u foliji, ali ga nije dovoljno začinila. Romana nije imala dovoljno začina u svom jelu, ali je Suzana imala vise limuna u sosu koji je služila sa filetima brancina, pa je jelo bilo prekiselo.
Najbolje jelo od ribe danas je napravio Nemanja i to mariniranog brancina, sa krompirom i šargarepom kao prilogom. To je njegova treća pobeda, četvrta ukupno ako se računa to da je jednom bio najbolji kuvar nedelje, što ga svrstava u favorite serijala Prvi kuvar Srbije. On će sutra dobiti svoju nagradu, a jedan od takmičara će napustiti takmičenje, s obzirom na to da petkom neko od kuvara napušta takmičenje. Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
Marija Petronijević o kritikama na njen račun u “Prvom kuvaru Srbije”: Petar Gajić je precenio sebe!

Glumica Marija Petronijević, koju ovih dana gledamo u šou-programu “Prvi kuvar Srbije”, dobila je ulogu u jednoj italijanskoj seriji koja će se emitovati na televiziji Rai uno! Atraktivna glumica, za koju se šuška da je u vezi sa rukometašem Vladom Mandićem, za Press otkriva detalje uloge kojom planira da osvoji evropsko tržište. “Uloga je mala, ali zapažena, jer čitava priča počinje iz radnje u kojoj radim kao prodavačica. Tada ću kupcu prodati bombu koja će kasnije eksplodirati na centralnom italijanskom trgu. Ulogu sam dobila na kastingu i mislim da mi je ovo dobra šansa da me zapaze neki bitni ljudi iz sveta glume i eventualno angažuju na nekim drugim projektima. Trenutno učim italijanski i jedva čekam snimanje prvih scena serije, koja još nema naziv”, kaže glumica, koja je karijeru započela ulogom u filmu “Zavet” Emira Kusturice, a kasnije je bila zapažena i po roli Ivane u seriji “Selo gori, a baba se češlja” Radoša Bajića. “Najveću zahvalnost ipak dugujem Emiru, jer je on došao u moju srednju školu u Požegi i odatle me povukao u svet glume. Tako je počela moja karijera, koja se nastavila saradnjom sa Radošem. Prvobitni plan bio je da se pojavim u pet epizoda serije, nakon čega je Ivana nestala. Posle godinu dana usledio je poziv da nastavim snimanja i tada sam shvatila da je moj prethodni angažman bio dobar”, objašnjava Marija. Petronijevićevu imamo priliku da vidimo i za kulinarskim stolom u “Prvom kuvaru Srbije”, u kome član žirija Petar Gajić često ima primedbe na njeno jelo. “On je malo precenio sebe i previše ozbiljno shvatio svoju ulogu. Ima veliku želju da se istakne, to ne mogu da razumem. Menja kriterijume svakodnevno: ono što mu je danas ljuto, sutradan mu ne smeta. Zato ne mogu ni da zamislim ko bi mogao da pobedi jer ne mogu da ustale kriterijume po kojima ocenjuju”, ističe glumica. Iako o njenoj vezi sa rukometašem Vladom Mandićem mediji izveštavaju već mesecima, Marija ne želi da otkriva detalje te romanse. “Emotivno sam vrlo zadovoljna, ali privatni život držim daleko od očiju javnosti”, tajanstvena je glumica i dodaje da o braku ne razmišlja. “Još nisam spremna na ludosti koje nosi ludi kamen, ali svakako da ću jednog dana i na njega stati. Volim decu i neću ih sigurno rađati u 90. godini, ali ima vremena, ne žuri mi se”, kaže glumica, koja je nedavno diplomirala na fakultetu Megatrend, odsek Odnosi sa javnošću, zbog čega planira da se posveti i tom delu karijere. “U svetu glume sam šest godina, ali ne bežim od ideje da se oprobam u voditeljstvu i PR-u”, kaže Marija. Marija kaže da je šokirana vešću da je član žirija “Prvog kuvara Srbije”, u kojem ona učestvuje, Nenad Čanak, pretukao čoveka ispred kafane u Novom Sadu. “Ne bih da sudim o nečemu što nije dokazano da se desilo. Ukoliko Čanak u ružičastoj kuhinji u te svrhe upotrebi štap, braniću se tiganjem”, kroz smeh kaže glumica. Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
U DILEMI SMO: DA LI NEŠTO NOSI ISPOD KECELJE? (FOTO)
Pevačica se takmiči u "Prvom kuvaru Srbije", ali pored kulinarskih veština, ona pokazuje i mnogo više!

Nije tajna da je Romana Panić jako zgodna, ali to je još jednom pokazala, i to u rijalitiju. Na prvi pogled se čini da nema ništa ispod kecelje, ali kada se malo bolje zagledate, shvatićete da je reč o veoma kratkoj haljinici koja poprilično otkriva njene vitke noge!
 Smedia
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
Prvi kuvar Srbije: Danijel Đokić izbačen, Bojan Marović najbolji kuvar nedelje!

Jučerašnji pobednik Nemanja je danas pošteđen izbacivanja i on danas ne mora da kuva. Ostali takmičari danas biraju jedno od dva crnogorska jela koje će praviti, a to su njeguški stek ili podgoričke popeke. Od Bojana Marovića svi očekuju danas najviše, budući da je iz Crne Gore, a obe Aleksandre takođe znaju kako se spremaju jela, jer je jednoj dečko Crnogorac, a druga je crnogorska snaha. Posle nabavke namirnica u prodavnici, kuvari kreću da spremaju crnogorska jela.
Suzana je počela da pravi popeke, ali se predomislila i ipak pravi stek. Danijel nikada nije pravio zadata jela, pa pravi stek na svoj nacin. Marija je stavila malo više ulja, jer pravi prvi put njeguški stek, ali joj je žiri pomogao. Vreme za kuvanje je isteklo i žiri je odlučio da proba sva jela takmičara. Prvo ocenjuju Anju, koja je pravila popeke i krompir pržen zajedno sa mesom, što joj je žiri zamerio. Dinčin krompir nije bio završen, jer je samo obario krompir i izmrvio ga. Danijel je pravio, kako reče, moderni njeguški stek sa pomorandžom, što je Petar nazvao promašenim zadatkom.

Mišelovo i Cakanino jelo je bilo preslano, a Bojanin stek je bio nepečen i žilav. Rođeni Crnogorac Bojan je pravio stek na kačamaku i žiri ga je ponovo pohvalio. Najveće probleme sa sosom od pečuraka imali su Aleksandra Bursać, Romana i Big Lale, a u sosu crnogorske snahe Aleksandre Janković bilo je previše senfa. Nenad Čanak je Markovo jelo nazvao karpaćo od krompira. Kao i svakog petka, žiri prvo bira najboljeg kuvara nedelje i to je ovaj put Bojan, što su kuvari pozdravili gromoglasnim aplauzom.
On je dobio nagrade sponzora i zadovoljan je svojim kuvanjem do sada. Danas su najlosije kuvali Aleksandra Bursać i Danijel, pa će jedno od njih dvoje napustiti serijal. Oni će danas pogađati zadato jelo i to sa povezom preko očiiju. Petar im oboma daje po zalogaj jela sa tanjira i prvi se oglašava Danijel koji smatra da je to riblja pašteta koju je pravio Petar, a Aleksandra pogađa iz prve da je u pitanju tunjevina, i to iz konzerve, pa samim tim ostaje i dalje u trci za prvog kuvara Srbije.
Danijel je izbačen iz daljeg takmičenja i dobija nagradu sponzora koju želi da pokloni u humanitarne svrhe. Zahvaljuje se svima i drago mu je što je nešto naučio od Nenada i Vece, a i sto je neke od takmičara upoznao baš ovde. Za nama je četvrta nedelja serijala, a šta će se dalje desavati u najpopularnijem kulinarskom šou programu u Srbiji, videćemo u narednim epizodama. Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
Prvi kuvar Srbije: Suzana i Marko pofeznama do zajedničke pobede!

Počela je peta nedelje serijala “Prvi kuvar Srbije” i to zadatkom za takmičare, da za jedan minut ubede žiri da baš oni imaju najveću strast prema kuvanju. Pre toga imaju pet minuta da smisle kako će to pokazati žiriju, pa tako Suzana priča da će u svojoj sledećoj knjizi objaviti recepte kako praviti jela od muškaraca, Aleksandra Bursać prepevava Cunetovu pesmu “Kafu mi draga ispeci”, Marko priča žiriju kako je u prvom razredu imao samo 17 kg, a sada mnogo više, što govori o njemu da mnogo voli da kuva, ali i da jede. Mišel takođe napominje da voli da kuva, jer voli da jede i da je zato tako velik.

Marija je poslužila žiriju svoje omiljene namirnice, šampinjone i senf, a Nemanja zdravu hranu. Anja peva žiriju pesmu “Kolačići”, a Ana svoju pesmu prilagođenu kuvanju. Romana je zagrlila šporet da pokaže koliko voli da kuva. Aleksandra Janković je danas bila najubedljivija i ona će postavljati žiriju po dva pitanja, da bi što bolje kuvarima dočarala koja su omiljena jela žirija, a koja su oni zapisali na tablama. Žiri odgovara sa “da” i “ne” i na osnovu toga takmičari imaju danas zadatak da naprave jelo za koje smatraju da je omiljeno članovima žirija, pa su tako jedino saznali da Veca voli jelo od crvenog mesa, a to je inače sote Stroganof, Petar voli pohovanu piletinu sa krompirićima i graškom, a omiljeno jelo Nenada Čanka su pofezne ili prženice.

Posle nabavke u prodavnici, kuvari počinju da spremaju omiljena jela članova žirija. Nemanja sprema piletinu za Petra, jer misli da je on voli u svakom obliku. Bojana pravi japanske palačinke, mada ne zna da li to jelo i postoji. Marko se seća da Nenad voli pofezne, pa ih pravi, kao i Suzana. Anja misli da Petar uvek traži razlog da joj priđe i nešto kaže, pa mu ona poručuje da ako ima nešto konkretno da joj kaže, slobodno to i uradi. Posle vremena predviđenog za kuvanje, žiri kreće da ocenjuje jela. Šest takmičara je kuvalo za Petra, petoro za Vecu, a četvoro za Nenada. Posle degustacije jela svih takmičara, jedino su Suzana i Marko pogodili omiljeno jelo, i to pofezne. Žiri je imao tešku odluku da proglasi pobednika, ali se složio da su oba kuvara zaslužila pobedu, pa su tako najbolji kuvari danas Suzana i Marko. Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
A da otvori školu?! Bojana Stojković preko Tvitera daje “časove” mode!

Manekenka Bojana Stojković, pored činjenice da odlično kuva, može da se pohvali i sjajnim osećajem za modu, zbog kog važi za jednu od najstilizovanijih dama domaće javnosti. Revoltirana modnim promašajima koje svakodnevno vidi na ulici, VIP kuvarica je odlučila da na svom Tviter profilu podeli modne savete. “Prestanite da uklapate torbu i cipele, aman!!! Ne treba da budu u istoj boji i istom dezenu. Ne treba!!!”, napisala je supruga golmana Partizana, Vladimira Stojkovića. Da li će uskoro napisati knjigu (to je sad moderno!) o modnim pravilima, možda čak otvoriti i školu, ili će svoje umeće čuvati isključivo za sebe – ostaje nam da vidimo. Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
VIP kuvari: Prva pobeda Marije Petronijević!

Nova emisija počinje odlaskom svih kuvara u prodavnicu, gde će za tri minuta izabrati šest namirnica koje će im danas biti potrebne za kuvanje i koje moraju biti upotrebljene. Jučerašnji pobednici Suzana i Marko imaju mogućnost da od izabranih namirnica sprave svoje jelo, dok će svi ostali takmičari zameniti korpe i to kako žiri bude odredio. Pobednici mogu izabrati još jednog takmičara koji će praviti jelo od svojih namirnica, pa Suzana bira da to bude Mišel. Svi kuvari imaju još po minut u prodavnici i imaju mogućnost da izaberu po jedan začin koji će koristiti. Posle povratka iz prodavnice, kreću da kuvaju i za to imaju 30 minuta.

Aleksandra Bursać po Petrovom nagovoru pravi ćufte u pararajz sosu, Mišel rižoto, Romana pileće bečke šnicle, a Big Lale pastu. Suzana je rekla da je počela da se goji od kada učestvuje u Kuvarima i da mora da smrša, da bi bila u top formi do promocije svoje knjige. Petar je primetio da Cakana ima više namirnica od dozovljenih, pa ona danas ne učestvuje u trci za pobednika, ali će žiri probati njeno jelo. Isteklo je vreme predviđeno za kuvanje i žiri poziva kuvare na ocenjivanje.

Marko nije servirao svoje jelo, pa kao i Dinča, koji nije iskoristio sve namirnice, ne učestvuje u današnjem takmičenju. Ćufte koje je pravila Aleksandra su dobile pohvale žirija, kao i Anina testenina sa piletinom, kojoj je malo falilo sosa, kao i Bojanovoj pasti sa sirom i pavlakom.. Petar je rekao da su Laletove testenine sa tunjevinom najbolje jelo koje je on do sada napravio. Suzanino jelo žiri nije ni probao, a za Anjine punjene paprike su rekli da su baš punjene i preslane. Marijin gulaš na palenti i Romanine bečke šnicle su zaslužile finale današnjeg dana, zajedno sa Nemanjinom odlično serviranom piletinom sa tikvicama i krompirom, pa će jedno od njih troje biti današnji pobednik. Romana je pohvaljena za ponovo odlično prženo meso, a u finalu između Nemanje i Marije, Nemanja je imao tu čast da prvi čestita Mariji na današnjoj pobedi. To je njena prva pobeda do sada u serijalu i ona će za to sutra biti nagrađena. Svet
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

|
Suzana Mančić: Nova šansa za ljubav

Jedna od najlepših dama na našim prostorima, voditeljka Suzana Mančić, koja se oprobala i u pevačkim i u glumačkim vodama, oduvek je vodila buran i sadržajan život. Iako je od tinejdžerskih dana zaokupljala pažnju mnogih muškaraca, njeno srce više od decenije čvrsto je „držao“ grčki biznismen Simeon Ocomokos, sa kojim je bila u skladnoj vezi. Međutim, prošlog meseca lepa plavuša je, na veliko iznenađenje javnosti, odlučila da okonča vezu sa dugogodišnjim izabranikom dok je boravila u njegovom domu u Atini, a posle nesuglasica koje su imali, uzela je stvari i vratila se u Srbiju pre nego što je planirala. Harizmatična dama ne želi da otkrije pojedinosti vezane za okončanje njihove veze, ali priznaje da razmišlja o tome da nekadašnjem vereniku pruži novu šansu za ljubav. - Naš odnos je trenutno veoma osetljiv, a ja nisam sigurna da li bi trebalo da mu pružim novu šansu. Morao bi dobro da se potrudi da bi je zaslužio – počinje priču Mančićeva. - Moja osećanja su podeljena. S jedne strane, želim da pružim šansu našoj ljubavi, ali, sa druge, nisam baš sigurna da je on čovek za mene. Čak su mi i moje kćerke Teodora i Natalija rekle da ne bi trebalo da se pomirim sa njim ukoliko ne dobijem izvinjenje. S obrizom na to da više nismo deca, za mene izvinjenje ne znači dobijanje sto jedne ruže – ističe nekadašnja voditeljka igre na sreću „Loto“. Atraktivna plavuša priznaje da se posle raskida više puta čula sa doskorašnjim partnerom, ali i da su imali priliku da se vide. Uskoro ih očekuje novi susret kada će pokušati da izglade sve nesporazume. - Mi smo civilizovani ljudi tako da razgovaramo. Od kada smo se razišli imali smo priliku da se jednom i vidimo i odemo zajedno na ručak, međutim, tada nisam od njega dobila izvinjenje koje sam očekivala – kaže Suzana, koja je pri čvrstom stavu da je do raskida došlo zbog greške grčkog biznismena. - Da nisam sigurna da sam u pravu, ne bih ostala pri tako čvrstom stavu kada je reč o našem pomirenju – naglašava lepa dama. Dok bude odlučivala da li će nekadašnjem izabraniku pružiti još jednu šansu, poznata voditeljka će se istovremeno pripremati i za promociju autobiografije pod nazivom „Neukrotivo srce“ čija se promocija očekuje 17. septembra. - Planiram da tim povodom napravim veliku promociju u renoviranom hotelu „Metropol“ gde će se okupiti mnogi moji prijatelji, ali i predstavnici sedme sile. Već smo osmislili veoma zanimljiv program i neizbežnu lutriju, kada će najsrećniji dobiti vredan dar od zlatare „Andrejević“. Mojim gostima ću osim knjige pokloniti i CD sa pesmama koje sam snimala prethodnih godina – otkriva atraktivna plavuša. - Pošto je moj izdavač „Alnari“ knjiga će se prodavati u knjižarama „Vulkan“, a ono što me posebno raduje je što ću imati priliku da se družim sa čitaocima na “Sajmu knjiga”. Tada planiram da potpisujem moj roman svim zainteresovanim ljudima i da malo popričam sa njima. Sigurna sam da će nam biti zanimljivo – zaključuje Suzana koja je u romanu opisala najinteresantnije pojedinosti iz njenog poslovnog i privatnog života. Hello
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|