|
Autoru |
Poruka |
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Je l" imaju tv? Ili postavljam glupo pitanje? Msm cime se oni bave,je l" ima doktora, advokata,ucitelja i tako tih zanimanja gde dobijaju platu da mogu da zive pristojno???? Jesi ti u gradu ili na selu, mozda u naselju? Zainteresovala si me za Afriku jbt ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) Izvini ako ti spam temu....
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49 Postovi: 31310
|
MeGi je napisao: Pa gdje su im politicari da im poprave puteve???????????? A zanima me, Molena te zgrade, ako jeto na slici uopste zgrada, je l" im stan ono pristojno sredjen,da spadaju u srednji sloj? Ili kod nji imaju samo ono bnas bas bogati u zlatu, i oni bas bas siromasni,u supama? Je l" moguce da su tako bas bas siromasni???? jesu li uredni??? msm ne moras sbiti bogat da bibio uredan,slozio lepo stvari, da ne basac te kutije,smece p o ulici... Jesu lsicni Romima,kao kod nas?
A ove slike sa svadbe fino,fino Kao i kod nas:)) Znaci svadba ko svadba:)) Jelo se ,pilo se,plesalo se:)) A lepo su i obuceni....jos i torta na 4 sprata:))) Politicari hahahah. Megi ako smo mislili mi da smo korumpirana zemlja onda pojma nemamo. Ovdje svako samo sebi gleda....politicari gledaju kako ce oni zaraditi kao i nasi, nema tu velike razlike.Samo sto ovdje nema vise stranaka....jedan predsjednik koji nema opozicije i vojska. To je vlast.Megi imas bas bogate i sirmomasne. Jako malo srednjeg staleza..skoro pa nikako. Ja sam bila u nekim stanovima koji su uredni pravo, onako kao napucani..oni pate za kičom. A bila sma kod nekih ljudi koji imaju para, ali im jeto nebitno skroz...spavaju u ovakvim zgradama kao na slikama, i ti stanovi su supe. Ljudi spavaju na cesti jer je njima to nebitno. A bila sam u ovim zlatom okovanim kako kazes...nevjerovatno...ni kod nas nisam tako nesto vidjala. Jako puno paradoksa....Gori su od nasih cigana iaoko su u rangu sa njima. Opet ne generaliziram...ali vecinski je tako. Kada sam isla u skolu francuskog..imali smo jedan dan temu o ekologiji i smecu i to. Sa mnom je u razredu bilo jako puno lokalaca, jer mnogi od njih ne znaju francuski, samo lokalni jezik. I na tu temu...na pitanje sta rade sa smecem od kuce ili plasticnom bocom kada popiju vodu ili colu, nebitno...kaze non salantno ''bacimo na cestu'' ...To je to. Nema kulture, i oni zive u smecu...Ne kapiraju da je to najveca bolest. Mnogi djelovi grada jos uvijek nemaju vodu i struju...oni malo dalji djelovi grada. Pa vidjela si ured direktora skole....Kod istog tog direktora sma bila i kuci...nije to puno drugacije da se razumijemo. To su africki uvijeti. Ja radim sa drugacijim stalezom ljudi...mnoge sma posjetila kuci..sve je to malo ljepse i zive u boljim djelovima grada..ali opet daleko od onih nasih standarda.
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Pa msm i kod mene je tako nekad bilo ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) ali vremenom je napredovalo... ali daa, tako sam mislila jednostavno koliko sus iromasni,toliko i kad imaju....navikli tako.... Kao Romi kod nas, dzabe im dati i vodu i struju,oni i dalje prljavi... A mlade te devojke, je l" vole da se sredjuju???? Je l" izlaze ono kao i diskoteku? Msm njima je diskoteka verovatno ples na ulici??? jE L" SE drogiraju? Odakle im pare za drogu? E da pitala sam te i za ono africke zvezde neke da mi kazes? Msm je l ima neki pevaca ,pevacica sto su poznati?? Msm i ti siromasni ako idu u skolu,i rade, je l" mogu nekako bar malo da se obogate???? Ili njih uopste ne zanima da bolje zive... Meni te zgrade na slikama i to sto uslikas....izgleda kao da je tek sad sagradjeno...kao da je naselje tek nastalo,pa kao ima mnogo da se radi jos... Pa mi naspram ovih sto si ti opisala, i uslikala zivimo kao kraljevi...znaci vise necu da kukam:)) ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
MeGi je napisao: Je l" imaju tv? Ili postavljam glupo pitanje? Msm cime se oni bave,je l" ima doktora, advokata,ucitelja i tako tih zanimanja gde dobijaju platu da mogu da zive pristojno???? Jesi ti u gradu ili na selu, mozda u naselju? Zainteresovala si me za Afriku jbt ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) Izvini ako ti spam temu.... Hahahaha. Tv im je glavna stvar...to moraju imati. I ebeni tv gledaju od 0-24 sata i uvijek je upaljen i na najjače pojačan. Kad sma jednom pitala sto je to tako..pa kaze da komsija zna da je u kuci i da ima tv  Imas svi profesija...pa rekoh ti jednom, ovo je grad od 12 mil stanovnika....Imaju oni univerzitete, bolnice, sve....Tu su i doktori i advokati i ucitelji..razna zanimanja. Imaju i sportske nacionalne timove za razne sportove hehe. Nisu bas svi tutkumi. Ali medju ovolikom populacijom...oni su manjinski broj. Skolu moze otvoriti svako ko ima para. Jako je puno privatnih skoli...i drzavi ej to super jer placati porez moras. Drzava njih ovdje dobro dere i nema da nema da platis kao kod nas. Njihova primanja su normalnija....prosjecna, nisu nista manja nego primanja istih u nasim zemljama. Od toga mogu pristojno da ''zivotare''. Ja zivim u centru...u naselju koje je najsigurnije, koliko to ovdje moze biti sigurno. Jucer me policija zaustavila na cesti...sad cu da ti ispricam. U autu sma bila..i paf, odjednom njih cetvorica. Dvojica stanu naprijed i sa svake strane po jedan....to da ne bih slucajno pobjegla. Odmah sam znala da cu morati nesto da platim i pocela sam da razmisljam koliko para imam u novcaniku i kako da maknem pare iz novcanika a da oni ne vide. I sta je problem..poceli pricati na lokalnom jeziku i ja im govorim kako ih ne razumijem. Uglavnom objasni on meni na francuskom ... kao zmigavac mi ostao upaljen hahaha. A prozor sam otvorila mrvicu samo i dala mu vozacku ( lokalnu koju imam)...I ja i dalje govorim kako ne razumijem i kazem sacekajte nazvat cu sefa svog. I nazovem svog sofera i objasnim mu i kazem daj vidi s njima sta je problem..dadnem policajcu telefon i on se odmakne od auta da prica s njim i jos jedan s njim ode. Ova druga dvojica odu iza auta i ja u tom trenutku iscupam iz novcanika sve pare i ostavim ih u vrata od auta i ostavim u novcaniku 15 $. Kad su se vratili ovaj mi lupa na prozor da otvorim vrata , a ja necu i govorim im da necu. Jer tako ti udje u auto i nema ici dok ne platis. Na kraju da im platim 100 $ radi zmigavca i ja otvorim novcanik i kazem imam samo 15...on kaze 100. I ja dreknem kao nemam 100 iizvratim novcanik, vidis da imam samo 15 hahaha. Kaze daj. I ja mu kazem prvo mi vratite dokumente..kaze daj pare, prvo dokumente hahah. Malo netazanja. Ali sam dobro prosla. To je realnost. A prije toga me na semaforu u drugom kraju grada policajac na prozoru molio da mu dam dolar da kupi nesto za popiti jer je vruce. Jbg...naviknes, oguglas....
_________________ 'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
MeGi je napisao: Pa msm i kod mene je tako nekad bilo ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) ali vremenom je napredovalo... ali daa, tako sam mislila jednostavno koliko sus iromasni,toliko i kad imaju....navikli tako.... Kao Romi kod nas, dzabe im dati i vodu i struju,oni i dalje prljavi... A mlade te devojke, je l" vole da se sredjuju???? Je l" izlaze ono kao i diskoteku? Msm njima je diskoteka verovatno ples na ulici??? jE L" SE drogiraju? Odakle im pare za drogu? E da pitala sam te i za ono africke zvezde neke da mi kazes? Msm je l ima neki pevaca ,pevacica sto su poznati?? Msm i ti siromasni ako idu u skolu,i rade, je l" mogu nekako bar malo da se obogate???? Ili njih uopste ne zanima da bolje zive... Meni te zgrade na slikama i to sto uslikas....izgleda kao da je tek sad sagradjeno...kao da je naselje tek nastalo,pa kao ima mnogo da se radi jos... Pa mi naspram ovih sto si ti opisala, i uslikala zivimo kao kraljevi...znaci vise necu da kukam:)) ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) Megi grad se poceo razvijati tek prije nekoliko godina i sada se gradi na sve strane. I nemoj vise nikada kukati...imas previse vjeruj mi. Zene su napucane i sredjene...to je jako vazno...Nije pozeljno vidjeti zenu u patikama..moras biti napucana i na petama i nasminkana. Samo sto su u diskotekama sve iste, a dosta je prostitutki..jer je to najrasireniji biznis ovdje...pa nekada ne znas koja je normala a koja prostitutka. Drogiraju se naravno....imaju rasirenu i veliku stopu SIDE jer se jebu ko stuke svak sa svakim. Imaju po nekoliko zena i po dvocifren broj djece od kojih vis eod 70% zavrsi na cesti kao prosjaci. Imas normalnije populacije koja se skoluje, ulaze u sebe, misli drugacije..ali uglavnom su to oni koji su baremjednom osjetili ''miris'' zapada, i nekog boljeg svijeta. Ovi ostali..manje vise. Imas normlanih klinaca po karzovima koji igraju kosarku, dok zene plesu, curice navijaju itd....Ali kazem ti, 12 miliona stanovnika....U jednom danu mozes svasta da vidis i da ne vjerujes da je sve to na jednom mjestu i u jednom gradu.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Auuuuuu Molenaaa, pa poslije ove price sta da ti kazem Nego -ti si hrabra zenska Jbt , pazi ti to sa 100 spusti na 15....ahahaha i jos su tako drski...msm odakle im pravo da ako udju u auto uzmu sve pare koje nadju??? A je l" kod njih ne postoji bas nikakav zakon....a daa, a za kriminalce jesu stroge zatvorske kazne???? Je l" se desava nasilje na ulicama, msm verovatno da,kao u crnackim filmovima....a je l" osude na dugo godina za ubistva???? I to ako imaju tv,cudi me opet da ne viide i preko tog tv-a nesto bolje. pa da i oni zele...
|
|
|
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Pa zele oni Megi...ali ne kapiraju kako je to. Oni misle da u Europi svi zive ko kraljevi i da je tamo sve okovano u zlato. Vecina tako misli. Cudom se cude kad im ja kazem da ja nemam spremacicu u svojoj zemlji i da ja sama sebi i i kuham i peglam i perem i cistim...kaze, auuuuu madam, kako je to moguce !?  Ja ima kazem da prvi put u zivotu zivim u stanu gdje imam bazen i to..kaze nemoguce, u Europi svi imaju bazene haha. Vecina je tih koji misle da je tamo sve med i mlijeko. Nemaju bas svi para za kablovsku i satelitsku pa su osudjeni na lokalnu televiziju...Zamisli da ti moras po cijeli dan da gledas tv novi sad  Za policiju...pa oni se drze jedan drugog i to posebno kad su bijelci u pitanju. Da sam otvorila auto mogli su da me maltretiraju i da traze da se vozimo do bankomata da podignem pare da im platim inace idem u stanicu...a tamo bolje da ne ides, samo veci problem i veci trosak. Ima kriminalaca i stalno ih lupaju na cesti, ima i ubistava, pljacki, napadaja....kako da ne bude u ovolikom gradu. Ima i onih koji su u zatvoru godinama...Sve je to drugacije za bijelog i crnog covjeka i to je nesto sto ne smijes nikako zaboravoti kad si ovdje. Ja imam dobre prijatelje lokalce...i zene i muskarce. Oni ti cak kazu..ne zajebavaj se i budi oprezan kad si sam....
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 46112
|
Iz svega ovog što sam pročitala,znam jedno...ne bih željela to ni da vidim...a kamoli da tu živim makar jedan jedini dan... 
|
|
Molena
|
|

*VIP*
|
Steta za tebe..sta drugo reci.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
A je l" ima tu brakova ono crnac sa belom zenom i obrnuto??? Je l" ti se udvarao neki crnac? Aj nam opisi kako to izgleda:)) Jooj nemoj se tamo zaljubiti Molena,mooolim te....i pazi to sa sidom jbt , nemoj slucajno da ti padne tu nesto na pamet da isprobavas,uveravas se itd ahahahah Mani se ti njih:)) Sto Senka? Ja bih volela videti.....sto da ne...... alimislim da bih npr kad bi dosla tu,odmah prvi dan dobila batina ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|