Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 18 Jul 2025, 15:40

Autoru Poruka
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 14 Sep 2012, 23:05
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33

Suzana Mančić: Uzbudljiv život pretočen u knjigu

Slika

Mesec dana pre nego što će proslaviti pedeset šesti rođendan Suzana Mančić objaviće autobiografiju. Voditeljka će u javnost izneti veliki broj detalja iz svoje dugogodišnje uspešne karijere, ali i iz privatnog života. U knjizi će se naći mnoge njene dogodovštine prema kojima, sigurna je, nijedan čitalac neće ostati ravnodušan. Uvek nasmejana Suzana za desetak dana će svom izdavaču predati rukopis, a u oktobru, na „Beogradskom sajmu knjiga“, sa ponosom će predstaviti svoje prvo književno delo, za koje se nada da će postići uspeh.
– Bila sam u Grčkoj, ali tamo nisam mogla da radim, nisam pronašla potreban mir, pa sam se vratila u Srbiju. Sama sam se organizovala i mislim da mi je to najpametnije. Trenutno sam na Rtnju, boravim u jednom etno-selu, gde se prelepo osećam. Imam vremena za sve, pišem po pet, šest, nekada i po osam sati dnevno, odlazim u šetnje, obilazim prelepe destinacije na kojima mnogo toga mogu da vidim i srećem se sa dragim ljudima. Nekoliko dana pre odlaska na planinu Rtanj bila sam u Vrnjačkoj Banji, gde sam takođe pisala – kaže raspoloženo Suzana, u čijem glasu se primećuje sreća što svoj rad na pisanju autobiografije privodi kraju.
Ideja da piše o svom burnom životu postoji desetak godina, ali zbog karijere, a pre svega zbog majčinskih obaveza, tek sada, kada su joj kćerke, dvadesetogodišnja Natalija i sedamnaestogodišnja Teodora, porasle, za taj poduhvat je pronašla vremena.
- Moj život je oduvek bio dinamičan i interesantan. Sve što mi se dešavalo u mladosti sada izgleda neverovatno. Kada pišem o osamdesetim godinama i vremenu pre rata, sve mi izgleda kao da je to druga planeta, kao da sam sve to što mi se događalo sanjala. Smatram da sve to treba staviti na papir da se ne bi zaboravilo kakvo je to vreme bilo, kakvu sam karijeru imala, gde sam sve putovala, kako su me dočekivali. Imala sam odličnu karijeru o kojoj ću pisati, ali biće tu i detalja iz privatnog života, jer se sve to prepliće. Dok pišem shvatam da imam toliko uspomena kao da sam živela deset života. Nisam očekivala da ću se setiti nekih stvari jer nisam vodila dnevnike. Knjiga će biti interesantna i sigurna sam da će se čitaoci smejati, a možda će čitajući neke delove i tugovati sa mnom, u svakom slučaju neće im biti dosadno. Ovo je romansirana biografija, ne prati hronologiju događaja, imam fleš bekove, sećam se, neka dešavanja poredim sa današnjim vremenom, imena sam izmenila, ali sam sigurna da će se ti ljudi prepoznati.
Jedna od najlepših žena na prostoru bivše Jugoslavije ostaviće pisani trag i o svojim velikim ljubavima, kao što je ona koju je doživela tokom studija, kada je sa čovekom kog aje volela neko vreme provela u Iraku i Kuvajtu gde su zajedno živeli.
- Neću pisati o svim svojim ljubavima, već samo o onima koje su bile velike i ostavile traga u mom životu i u mom srcu, o onima koje su me promenile, koje su od mene napravile bolju Suzanu - priča voditeljka koja je karijeru započela kao pevačica sa nepunih osamnaest godina, a najveću popularnost stekla kao voditeljka igre na sreću „Loto“.
O vezi sa grčkim biznismenom Simeonom Ocomokosom neće previše biti reči jer veruje da će raditi i nastavak, u kome će veliki deo posvetiti trinaestogodišnjoj ljubavi, za koju nije sigurna da li ima budućnost. Šarmantna voditeljka na neko vreme se razdvojila od Simeona i tek će doneti odluku da li će se njihova romansa nastaviti.
– Imam prava na slobodu, želim da završim posao koji sam započela i koji mi mnogo znači, a u tome niko ne bi trebalo da mi smeta. I sama sam zbunjena svojim trenutnim emotivnim statusom, najbolje je da kažem da smo Simeon i ja napravili pauzu. Glavni ralog te odluke je moja potreba da malo budem sama i prija mi samoća, ali uzroci su verovatno negde dublje u meni, možda je do svega ovoga dovelo to što smo dugo zajedno. Ništa značajno se nije dogodilo, jednostavno, umorila sam se od putovanja, želim normalan život, a da li ću u njemu biti sama ili će Simeon biti sa mnom pokazaće vreme. Nalazim se na prekretnici i tek treba da donesem odluku šta će se dogoditi sa našom vezom. Jedno je sigurno, ne tugujem jer smatram da se ništa loše nije dogodilo, srećna sam i pozitivna – sa vedrinom u glasu kaže Suzana.

Hello

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 15 Sep 2012, 15:55
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Prvi kuvar Srbije: Odlazak Viktorije, izbacivanje Jellene i Nemanja obeležili večerašnje kuvanje!

Slika

Deseta jubilarna emisija pocela je diskvalifikacijom Viktorije koja je odbila da izvrsi jučerašnji zadatak da sprema palačinke, pa je izbačena iz daljeg takmičenja. Za rastanak, ona je napravila žiriju mantije, ali je Petar odbio da jede jer je našao dlaku u tanjiru i nije želeo da proba.
Romana je kao pobednica jučerašnjeg dana pošteđena današnjeg izbacivanja. Današnji zadatak takmičara je da naprave jelo koje najvise liči gotovom jelu koje je napravio Petar, a to je rolovana piletina, tikvice, šargarepa i krompir neobičnog oblika. Danas se ocenjuje tehnika rada i oblikovanje, a ne ukus. Posle vremena provedenog u prodavnici, žiri je dao znak za početak zadatka. Članovi žirija pomažu svim takmičarima u rolovanju, seckanju, oblikovanju tikvica i šargarepe. Anji je potrebna pomoć, a Nenad Čanak je smatrao da je to jedan očinski zagrljaj, pa ju je zagrlio, što je izazvalo ovacije kod kuvara.
Pred početak ocenjivanja jela, u studio je ušla Viktorija koja je želela da se raspravi sa Petrom oko njegovog odbijanja da proba njeno jelo i nađene dlake u tanjiru. Takmičari smatraju da žiri ovaj put nije u pravu i da se nije lepo poneo prema njoj.
Posle ocenjivanja jela, ziri je smatrao da su Jelica i Jellena napravile jela koja najmanje liče zadatom jelu, pa su im dali šansu da se zajedno bore za opstanak, tako što će probati zadato jelo i naizmenično pogađati koje se namirnice i začini nalaze u jelu. Jellena je smatrala da je od mesa korišćena svinjetina, Jelica da je teletina, pa je svinjetina koštala Jellenu izbacivanja, tako da je ona drugi takmičar koji je izbačen iz serijala.
Od ove emisije, žiri bira najboljeg kuvara protekle nedelje, a ove nedelje je to Nemanja, koji je dobijene poklone dao u humanitarne svrhe, a dobijeni bedž će ga zaštiti od izbacivanja, onda kada on bude smatrao da je ugrožen.
Za nama je druga nedelja serijala Prvi kuvar Srbije…

Prvi kuvar Srbije Viktorija

Svet

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 15 Sep 2012, 19:37
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

POSLE DISKVALIFIKACIJE U „PRVOM KUVARU SRBIJE" PEVAČICA NAPRAVILA SKANDAL

Viktorija napala žiri i vikala: Petre, bacicu ti crve u restoran

Prvi kuvar Srbije Viktorija napala Petra

Svađa i suze - Revoltirana što je kuvar Petar Gajić odbio njene kolače kao poklon, pevačica prekinula snimanje emisije i verbalno ga napala! Vidno uznemirenu i rasplakanu Viktoriju iz Pinkovog studija izgurala Dragica Radosavljević Cakana

Rok zvezda Snežana Mišković Viktorija, koja je sinoć odlukom žirija diskvalifikovana u rijalitiju „Prvi kuvar Srbije", napravila je skandal u Pinkovom studiju u Šimanovcima.

Naime, pošto su joj Nenad Čanak, Petar Gajić i Velimir Veca Dejanović saopštili da mora da napusti dalje takmičenje jer u prethodnoj emisiji nije htela da napravi palačinke, Viktorija je odlučila da im pokloni kolače - mantije koje je sama spremila. Petar je u šali prokomentarisao da je tanjir prljav i pun dlaka što je rokerku bukvalno dovelo do nervnog sloma.

- Niko od takmičara i ekipe nije očekivao da će doći do skandala. Žiri je saopštio da je Viktorija diskvalifikovana, a ona je objasnila da je to i želela jer više nije mogla da izdrži u šouu. Ona je tada pred njih kao poklon iznela kolače koje je napravila kod kuće, ali ju je Petrov komentar da su loše napravljeni uvredio i razbesneo. Međutim, ona je tada mirno izašla iz emisije, sela na stolicu i neposredno pred kraj snimanja uletela u studio, stala ispred žirija i počela da viče na Petra. Svi takmičari su se uplašili i u prvi mah nisu znali šta se dešava - priča izvor koji se zatekao na licu mesta, i dodaje:

Prvi kuvar Srbije Nemanja Pajic

Nemanja Pajić proglašen za najboljeg kuvara dosad, Jellena izbačena

Na kraju desete emisije za najgoru kuvaricu proglašena je Jellena, koja je napustila dalje takmičenje, dok je urednik u Pressu Nemanja Pajić postigao još jedan uspeh i pobedu! Naime, on je proglašen za najboljeg kuvara u celoj protekloj nedelji, zbog čega je dobio imunitet koji može iskoristiti u jednoj od narednih emisija prilikom ispadanja. On je takođe dobio brojne nagrade - proizvode „Aleve" i „Frikoma" koje je odlučio da pokloni u humanitrane svrhe - domu za nezbrinutu decu.

- Viktorija je počela da preti da će Petru ispred njegovog restorana baciti crve, jer nije ispao fer prema njoj. Ona se čak u jednom trenutku i rasplakala, a iz studija je prvo pokušala da je izvede Cakana, a zatim je ušlo i obezbeđenje koje je pevačicu sprovelo do apartmana da se smiri.

U izjavi za Press i dalje vidno uznemirena Viktorija kaže da su je izazvali stav i ponašanje članova žirija.

- Donela sam im mantije, tradicionalno kosovsko jelo koje oni nisu hteli ni da probaju, a onda su na nekom od tanjira koji su bili tamo pronašli dlaku i ispalo je kao da je spala sa moje glave. Bili su izuzetno bezobrazni. Ma neću, bre, više ništa da komentarišem, neka ljudi gledaju televiziju pa neka njoj veruju, džaba ja pričam kada me niko ne sluša - rekla je Viktorija i spustila slušalicu.

Press

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 17 Sep 2012, 17:09
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Marko Kon: Ne nosimo burme da nas ne udari struja

Mesec dana posle venčanja u Las Vegasu otišli smo kod muzičara i njegove supruge Milice, i na beogradskih 100 stepeni rashladili se uz priču o čarima Njujorka, koji ih je opčinio

Slika

- Sine, Marko, da nisi bolestan, nismo mogli da se uzdržimo a da ne pitamo Marka Kona odmah sa vrata. Jer, nekada korpulentni Marko posle nekoliko meseci stroge dijete sada izgleda previše mršavo, da smo se skoro zabrinuli.
- Za nepuna tri meseca sam sa 138 došao na 113 kilograma. To je bilo pre Amerike, ali sam tamo nabacio pet. Sada ponovo gladujem. Dijeta je vrlo teška, potvrđuje nam Marko ono što smo i sami videli. Iza Marka se pojavljuje slatka Milica, koja pored muža, iako on sada sa samo 113 kilograma, deluje kao mrvica.
Mi se sa Markom odmah bacamo na garnituru, Marko "hvata banku", a Milica ne seda. Tako će ostati skoro do kraja kafenisanja.
Dijeta lakše drži u dvoje, ali ovde to verovatno nije mogao da bude slučaj. Jer, Milica je prava mršavica. Ipak, ne verujemo da je i ona bila "oversized". E sada, počele su različite procene da li je Milici bila potrebna dijeta.
- Malo, kaže Marko.
- Jesam, jesam, bila sam debela, potvrđuje Milica. - I trebalo bi da skinem još pet kilograma.
Ma hajde, a odakle da skineš, sa kostiju? Marko prevrće očima:
- To je njen doživljaj.
- Da, to je moj doživljaj.
- To su ženski doživljaji, a nema veze sa mozgom! Pazi, petnaest kila, pa nije normalna! Jeste, malo je smršala, i to je to. Ta moda je jeziva. Zamisli, pa i Merlin Monro je po današnjim merilima debela. A ono u stvari super. Sve su to krivi ped.. iz modne industrije kojima se sviđaju dečaci pa nam podvaljuju mršave devojčice.
- Marko, ovo se snima, Milica ga utišava.
- Sada jedem na svaka tri sata. I ja sam bila jedno vreme na njegovoj dijeti i ona ti potpuno promeni ritam. Kada ustaneš, odmah moraš da doručkuješ. Nego, šta ćete da pijete, s nogu pita Milica i odlazi u kuhinju, a sa Markom nastavljamo priču o problemima sa kilažom. Imamo i predlog za njega, koji on glat odbija. Trčanje.
- Ne želim da trčim, još uvek, kaže nam Marko uz facu koja govori više od ovih reči. - Trčanje mi baš deluje besmisleno. Puno mi ljudi priča da je to super, ali ja imam problem sa tim. Sada sam se u Njujorku video i sa Radovanom iz "Zane", i on mi isto to priča. On trči maraton! Tri puta nedeljno čovek trči po 20 kilometara! I to uradi za sat i dvadeset minuta. Ma, meni je i brzi hod još problem, a kamoli trčanje! - ne da se Marko, uprkos našem navaljivanju da je trčanje nešto najbolje što može da mu se desi u životu.

Slika
Prostran i udoban dnevni boravak

"Sportovanje"

Milica donosi kafu, pazi ko šta pije, pažljivo postavlja podmetače, a Marko je celo vreme zavaljen i priča. Milica nema mira, ide okolo, namešta, pazi da se gosti osećaju kako treba.
- I to ekstremno "sportovanje" isto nije prirodna stvar. Na kraju se uvek pokaže, ishrana je najvažnija. Čega sam se odrekao? Svega! Jedem zelenu salatu i proteine. Nervoza je samo prva tri dana a posle uđeš u taj režim. Počne da ti pada šećer i to je dobro. A nesvestice sprečavaš tako što piješ puno suplemenata. Vitamini, kalcijum, magnezijum, to se guta u nenormalnim količinama. Šest grama multivitamina na dan! Ali i to je zdravije nego da imaš 140 kilograma.
Milica se smeška, ne možemo ni da zamislimo kako je izgledao sa tom kilažom.
- Kada sam počeo pre dvadeset godina da radim u studiju, gojio sam se osam kilograma godišnje!
Pa, da, malo po malo...
- Malo! Pa nije to malo! Sećam se da sam 1994. godine svirao sa Mobi Dikom na nekom festivalu i imao sam 94 kilograma. Super. To znači da 2012. ima 2012 kilograma! A najdeblji sam bio 2009. na Beoviziji, imao sam 146! Strašno. Ali, kao, sve kul. Nikakav problem nisam imao do jednog trenutka. Šećer otišao na 23 i jutarnji pritisak 170 sa 130! I onda sam se nervirao kada su doktori počeli da mi govore da moram da smršam. Bio sam u fazonu, čekaj, pa i prošle godine sam imao toliko, pa mi je bilo dobro. Sada je ipak sve bolje. Peške više nije problem da idem. U Njujorku smo šetali kao nenormalni. Izađemo u 11 ujutro i vratimo se u dva ujutro, ne stanemo, i super.
- A u Berlinu je baš bila drama, ofira ga Milica, a on potvrđuje:
- Baš drama. Sat vremena hodamo, pa moram da sednem i odmorim. Boli kičma, bole noge, vruće je, hladno... Sve. Sada sam rešio i da bacim pljuge!
Milica ga zafrkava:
- Da nećeš da postaneš veganac, ili da kreneš sa solarnom jogom?
- To, solarna joga, sviđa mi se.
- Super, iz krajnosti u krajnost, "prima" se Milica.
- Jao, sada smo po Njujorku viđali te manekenke, i kada ih vidiš tako mršave, jeste malo grozno. Ima nogu kao moja ruka, kaže nam Milica.
Zato smo zapretili da ćemo prijaviti mami njene samoubilačke akcije sa kilažom.

Na putu s mamom

Tabla iz Las Vegasa "Just married" odmah nas, posle priče o klopi, baca na glavnu temu, put u Ameriku i venčanje u Las Vegasu.

Slika

- U Americi smo bili mesec dana, od toga u Vegasu četiri. Sa nama su bili moji roditelji i sestra sa zetom. Kada su čuli za naš plan, priključili su se. Hteli smo da pobegnemo, ali ne može. Šalim se. Bilo nam je super. Oni imaju više energije od nas, objašnjava Marko.

Slika
Kocke, nego šta. Da se zna da su bili u Vegasu

Ženski saosećajno smo pogledali Milicu, ali nas je sačekala neočekivana reakcija.
- Meni je njegova mama najbolja drugarica. Ja nigde neću da idem bez nje.
- Ha-ha-ha-! - umire Marko od smeha.
- Ne, stvarno, kuda god da idemo, ja pitam da li oni mogu s nama - viče Milica kroz Markov smeh.
- Njuca je ludilo. Tamo su svi, pa ima 25 miliona ljudi. Sedneš u metro i u jednom vagonu imaš etničku sliku sveta. Kineze, Meksikance, Arape, plave, crne, bogataše, beskućnika... I niko nikoga ne gleda i svi su kul. I užasno je sigurno. Znaš, desi se nešto, odmah je tu policija, hitna pomoć. Tamo imaš sve najbolje na svetu, jer je nenormalna konkurencija. Pa i ta srpska kafana "Kafana" je ušao u 30 najboljih etno-restorana u Njujorku. I tako za sve. Jeli smo fenomenalnu kinesku, indijsku hranu. U sred Kvinsa fenomenalan indijski restoran, unutra sve Indijci, i samo jedna devojka priča engleski i to 'nako. Mi smo bili jedini belci.
Čekaj, čekaj, a Vegas?

Slika
Frižider - raj za magnete sa cele planete

Ludi crnac

- Las Vegas mene nije ni privlačio, iskren je Marko. - Zato smo i odlučili da idemo samo na četiri dana, venčamo se i nazad. Ali, da sam znao, išli bismo na deset dana.
- A meni je falilo još dva dana, priznaje Milica. To je kao velika igraonica, Diznilend za odrasle. Ima tamo svašta i ako ne želiš da kockaš. Nije poenta samo u tome. Divno je to što su svi ljudi koji šetaju ulicama nenormalni. Šetaju u donjem vešu, u pižamama, sad ja kao izađem do pijace sa peškirom oko glave jer me mrzi da se presvučem.
- Fotografisao sam jednog crnca na biciklu, mršav, u ženskom roze jednodelnom kupaćem kostimu, s rajfom u obliku Kipa slobode. I najnormalnije, opušteno vozi bajs.
A kockanje.
- Mi smo kockali turistički. Ubaciš cent pa povučeš ručku.
- Meni su ponudili da kockam sa 25 centi, a ja sam rekla da bacim 25 centi. Ne! Onda sam našla mašinu za pet centi - hvali se Milica.
- Ubaci pet centi i dobije 50 novčića! A ti pomisliš da će to isto da ti se desi kad ubaciš dolar, ali ti se ne desi. A tek što je klopa fantastična - vraća se Marko na svoju omiljenu temu. - Preko puta našeg hotela bio je "Hard teck grill" koji se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda i gde se prodaje najkaloričniji hamburger na svetu. Imaš jednostruki, dvostruki, trostruki i četvorostruki "baj-pas" hamburger. Mi smo uzeli jednostruki i ja nisam mogao da pojedem ceo. Oni te obuku u bolničku uniformu, pa te izmere pre i posle klope - ne prestaje Marko da se oblizuje, a Milica ga prati u stopu.
I dok Marko meditira o hrani, Milica po stanu vodi našeg foto-reportera i objašnjava mu gde sve može da škljocne.

Slika
Spavaća soba, u kojoj spava laptop

A Marko nastavlja...
- Kažu da su ćevapi kao na Baščaršiji, a tek suši! Nisam bio u Japanu, verovatno je samo tamo bolji. U samoposluzi najnormalnije "don kafa", "C kafa", "smoki", čokoladne bananice, kisela voda "knjaz miloš", ma sve. Ništa nije problem. Tako i Njujorku. Sve imaš. I zato mi je utisak da je put u Ameriku, naročito u Vegas i Njujork, kao put oko sveta - veze Marko bez prestanka, pun utisaka posle putovanja koje mu je prijalo.

Slika
U kupatilu sitnica do sitnice

Kristofer, tako gej

Ne zna o čemu će pre...
- Dopada mi se u Njujorku što ima puno ljudi koji voze taksi, a veoma su obrazovani. Mene je vozio čovek koji je bio profesor Univerziteta u Pakisatnu i koji zna sve o Srbiji, Jugoslaviji, o Titu. A pričao sam i sa jednim holivudskim producentom, pa kada sam rekao da sam iz Srbije, on reče da zna, "to je između Poljske i Rusije". I onda sedneš u taksi sa Pakistancem koji zna sve, prevrće očima Marko.
Miliceeeeeee - dozivamo je s vremena na vreme jer ona nikako da sedne s nama. Moramo da je podsećamo da nam i ona kaže neke utiske.

Slika
Ovo im je omiljena slika

Ali Marko opet preuzima reč...
Fascinacija Njujorkom trajala je dok smo ispijali kafu, a nama se baš nije ni izlazilo na beogradskih +40 toga dana.
U jednom trenutku, dok nam pogled pada na tablu "Just married" pitamo Marka gde je "uhvatio ovo slatko pile". Tu nastupa Milica:
- Ma ko? Pa ja sam njega startovala! Ih, da sam ja na njega čekala! Šta da ti kažem, mogu da napišem priručnik - kako se dobro udati.
I onda se desilo ono što smo mislili da nikada neće - Marko Kon se postideo i pocrveneo.
A gde je verenički prsten, moramo da ga fotografišemo. Da li možemo?
- Naravno, uglas odgovaraju "just married" Konovi.
Milica spremno stavlja verenički prsten i zadovoljno pozira.
- Jao, stalno zaboravljam, jel' se nosi na levoj ili desnoj ruci.
On ti je i veliki, primećujemo.
- Zato ga ni ne nosim. Dva puta mi je već spao. A burmu ne nosim, to mi je malo seljački.
A ti još hoćeš i da smršaš.
Smeje se Milica.
- A i ja sam joj objasnio za mene da kada radim na kompjuteru može da skoči varnica i da me udari, ha-ha-ha.

Slika
Rukopis pesnika, iz ostavštine Markovog dede po majci

Njujork nas je zaneo toliko da smo se tek na kraju kafenisanja setili venčanja. Hoće li biti svadbe u Srbiji?
- Mi smo i pobegli u Ameriku da ne bismo to ovde - počinje Marko.
- Mi smo se venčali u Las Vegasu, kaže Milica sa facom "ne znam šta tu nije jasno".
Nismo sigurni da li važi papir koji je overio lažni Elvis Prisli. Oni jesu.
- Naravno da važi ovde. Mora samo da se nostrifikuje, kao i bilo koji drugi strani dokument.
Milice, jesi li ti sada gospođa Kon?
- Pa, razmisliću...
- Daću ti ja po razmišljanju, odgovara preko ramena Marko.

Puls

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 18 Sep 2012, 00:54
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Prvi kuvar Srbije: Dinča limunovima do pobede!

Slika

Na početku prve emisije treće nedelje Prvog kuvara Srbije, žiri je doneo odluku da takmičari zamene mesta, tačnije da sa jedne strane studija pređu na drugu, da bi se malo “razbili klanovi” koju su se napravili u toku ove dve nedelje. Zadatak pre današnjeg početka kuvanja je da takmičari za što kraće vreme sitno iseku 10 čenjeva belog luka. Najbrži je bio Bojan i on kao nagradu dobija tri minuta vremena koje ce moći da iskoristi da pita žiri kako bi danas mogao praviti zadato jelo, a to je riba, i to pastrmka.
Posle nabavke namirnica u prodavnici, žiri je dao znak za početak kuvanja. Članovi žirija smatraju da ce čišćenje ribe biti najzanimljivi deo zadatka. Petar pomaže Bojani da napravi filete i smatra za Mariju da je mnogo tvrdoglava i da drži do sebe. Danijel smatra da Petar ima nešto protiv njega, a posle Petrove primedbe, čak mu se i isplazio, kada ovaj nije video. Anji je drago što Petar ovaj put nije u pravu, jer nije znao da se pirinač nabavljen u njihovoj prodavnici, kuva u kesici.
Žiri je dao znak za kraj kuvanja i krenuo u ocenjivanje, pa su tako za Cakaninu mariniranu pastrmku rekli da nisu skinute škrge i da je loše aranžirano jelo. Ona je na to odgovorila Nenadu Čanku da nije imala njegovu pomoć, pa je zato i servirala ribu sa škrgama. Na odlično filetiranu ribu Big Laleta, žiri je imao primedbu da nikada kupus salata ne ide na tanjir sa ribom. Romana je servirala samo jedan prilog uz ribu, a Aleksandri Bursać su rekli da joj pastrmka viši liči na barenu nego pečenu. Anju su pogodili komentari žirija, jer je aranžirala kupus sa pomorandžom, sto je velika greška. Nemanjino i Bojanino jelo je ocenjeno kao najbolje, ali je žiri odlučio da im danas najmanje smeta kiselost, pa je tako današnji pobednik Dinča, koji je pravio krutone sa pastrmkom, kaparima i malo više limuna. Nenad Čanak je rekao i da je Dinča današnji pobednik hohštapleraja, i da da ga sutra čeka zasluzena nagrada.

Slika

Svet

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 18 Sep 2012, 01:52
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Cakana: Padam u depresiju zbog fizičkog izgleda!

Prvi kuvar Srbije Srbija-forum

Dragica Radosavljević Cakana, jedina je priznala u emisiji “Magazin in” da nekada padne u depresiju zbog svog fizičkog izgleda.
“Padnem u depresiju neki put zbog fizičkog izgleda. Ne volim što ljudi lažu, kada kažu da fizički izgled nije bitan. Najviše se iznerviram kada obučem nešto, a meni ne stoji, a baš tada hoću to da nosim. Mislim da svako od nas padne u depresiju, kad mu se nešto tako dogodi”, rekla je Cakana na televiziji “Pink”.

Svet

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 18 Sep 2012, 20:22
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Bojana oprostila Vidiću uvrede!

Slika

Izgleda da Bojana, bivša manekenka i supruga poznatog golmana Vladimira Stojkovića, lako oprašta uvrede, pa je tako „novu šansu“ kod nje dobio i kreator Saša Vidić, koji je pre samo pola godine žestoko izvređao.

Naime, kako „Alo!“ saznaje, nakon uvreda poput one da je „žaba u ‚šanelu‘“, Bojana i Saša su u subotu uveče sa prijateljima zajedno bili u provodu, a celo veče su đuskali i smejali se.
Pozvali smo Bojanu kako bi nam rekla kako je došlo do pomirenja, ali ona je pokušala da nas uveri da problema nije ni bilo.
- Nismo zajedno išli, ali smo se sreli. Pomirili se nismo jer se nikada nismo ni svađali. Najozbiljnije. Ja nisam sujetna i jedan tako sitan komentar ne može biti razlog za svađu i ljutnju, a Saša je to znao - rekla nam je Bojana, dok Vidić nije odgovorio na naš poziv.

Alo

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 18 Sep 2012, 23:02
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Prvi kuvar Srbije: Cakanin trud se isplatio i doneo joj pobedu!

Slika

Dinča je kao nagradu za jučerašnju pobedu dobio 10 minuta duže da sprema današnje jelo, a to su pečurke. Posle vremena provedenog u prodavnici, kuvari su prionuli na rad.
Aleksandra pravi paprikaš od pečuraka, Mišel pečurke sa slaninom, a Suzana i Cakana ih pune. Nemanja pravi šnicle od pečuraka, pire krompir i grilovano povrće sa sosom. Marko je stavio naočare za sunce jer ne moze da “gleda” žiri, a Danijel ignoriše Petra i ne sluša sta mu on priča. Ana pravi krem čorbu sa krutonima, a Nenad Čanak hvali Mariju kako kuva kao za vojsku, sto znači da je dobra kuvarica. Žiri je dao znak za završetak kuvanja i krenuo da ocenjuje jela.
Ana nije zadovoljna svojim jelom, a žiri nije probao njenu čorbu jer nemaju kašike, a i zamerili su joj što je krutone pravila sa korom hleba, a ne samo od sredine, kako je pravilno. Aleksandra Bursać je pravila paprikaš koji je bio kiseo, jer nije stavila šećer i maslac koji se obično stavlja u jela sa paradajzom. Dinča je punio pečurke koje su servirane na podlozi od testa, koje je bilo živo i žiri je njegovo današnje jelo ocenio kao promašaj. Romana je zakasnila na današnji zadatak, jer je imala problem sa automobilom, a žiri ce u petak odluciti kakve će konsekvence snositi. Kao tri najbolja jela izabrana su Nemanjino, Bojanino i Cakanino i žiri je odlučio da oni između sebe odluče čije su pečurke danas najbolje, i to tako što će svako probati jelo drugog takmičara. Svi su složili da je Nemanjino najlepše servirano, Bojanina pasta sa sampinjonima i bukovačama najukusnija, a da je Cakana ulozila najvisš truda spremajući punjene pečurke sa slaninom, biberom, belim lukom, peršunom, zatim listice bukovaće i grilovane paprike, koje je servirala sa pečurkama.Žiri je odlučio da demokratski donese odluku, pa je tako probao sva tri jela i da danas ceni trud, pa ja tako Cakana današnji pobednik. Ona je izjavila da je zadovoljna pobedom, ali da je žiriju recnik oskudan kada treba nekoga da pohvali, ali kada je kritika u pitanju, tada su rečiti. Sutra je čeka zaslužena nagrada za današnju pobedu.

Svet

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 20 Sep 2012, 14:13
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

ZAKUVALA SAMOJ SEBI: DA LI ĆE ŽIRI DISKVALIFIKOVATI ROMANU?! (VIDEO)

Popularna Banjalučanka pokazala se kao solidna kuvarica u aktuelnom rijalitiju, a čak je i odnela pobedu kada je napravila najbolje palačinke. Međutim, mogla bi da bude diskvalifikovana...

Slika

Njene kolege kuvari su već počeli da donose svoja jela od pečuraka žiriju na degustaciju, kada je nastao žamor u studiju.

- Šta se ovo događa, zapitao se žiri i onda ugledao Romanu koja je tek tada došla u kuhinju. Pozvali su je da priđe i objasni zašto kasni:

- Malo sam zakasnila, niste me sačekali. Imala sam problem sa automobilom, rekla je Romana.

- Sa automobilom ste imali problem? Veoma zanimljivo, obratio joj se Petar.

Pevačica je rekla kako je nazvala neke od učesnika i rekla da će kasniti, ali žiri je bio neumoljiv. Rekli su joj da će je u petak (kada neko svakako ispada) obavestiti kakav je njihov zvaniči stav i da li će možda ona biti ta koja će napustiti rijaliti, iako je Romana rekla da "ne razmišlja o mogućnosti da će biti diskvalifikovana".

Smedia

Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Prvi kuvar Srbije - ŠTA NOVINE PIŠU  |  Poslato: 20 Sep 2012, 19:27
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

IZNENAĐENJE U "PRVOM KUVARU SRBIJE": POBEDNICA "BARKOM" STIGLA DO TRIJUMFA! (FOTO)

Jučerašnja pobednica Cakana kao nagradu dobija priliku da bira koje će jelo takmičari praviti, a to su punjene tikvice, i to povrćem, jelo koje ona najviše voli da sprema.

Slika

Posle nabavke namirnica u prodavnici, kuvari kreću da spremaju jela. Suzana se žali Petru kako uvek ima tremu kad joj on iza leđa, a Aleksandra Bursać da nikada nije pravila tikvice i da ne veruje da će joj tikvice uspeti. Nemanja smatra da im je Cakana zadala težak zadatak, jer skoro niko od njih do sad nije spremao tikvice. Dinča ih puni plodovima mora, što će žiri kasnije pohvaliti kao originalan recept. Marija je u sali rekla da će se ubiti, jer misli da neće stići da zavrži jelo.

Vreme za kuvanje je isteklo i žiri je prvo pozvao Cakanu da vidi šta je ona spremila.Ona je punila kukuruzom, graškom, rendanim krastavcima, celerom i mangom rendanim na listiće, sto je žiri pohvalio kao neobično punjenje.Sve pohvale je dobio i Nemanja, jer njegove tikvice imaju “početak i kraj”, a Bojana je ponovo lepo aranžirala i napravila ukusno jelo, ali su tikvice bile žive. Jednoglasna odluka žirija je bila da je Anja sa svojom tikvicom u obliku barke napravila najbolje jelo i da je zasluženo odnela pobedu.

Slika

Smedia

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu