Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 18 Jul 2025, 14:38

Autoru Poruka
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 17 Feb 2014, 00:00
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

hahahha..znala sam
nije vino...viski neki skotski

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 17 Feb 2014, 00:01
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

ma da
u casi za vino
aj ne vadi se sad

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 17 Feb 2014, 00:02
Korisnikov avatar
*VIP*

e jbg sad
u nedostatku casa i iz plasticnih se pije

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:08
Korisnikov avatar
*VIP*

Danas mi je bio jedan od onih dana kada dosta toga shvatis i preispitujes se i milion pitanja i slika imas u glavi i sve bi zelio tako da sacuvas i sve bi da mozes svasta nesto napraviti, dokazati, pokazati,pruziti, dati...a jako malo mozes na kraju. Mozes unutar sebe da promjenis, shvatis....ali opet nekako imas osjecaj da nisi nista napravio.
Posjetila sam danas dvije skole...nisu u gradu, van grada su i na selu su...ali nema veze...Ono sto sam vidjela danas..., nikada u svom zivotu nisam vidjela kod nas takve uvijete zivota, skolovanja, rada..sta god...kod nas to izgleda bolje, vizualno svakako bolje...ali nezadovoljniJI smo,to sigurno ..
I uvijek nam nesto fali.
Ovo je ona dark side ...istina ustvari..onako kako se ovdje stvarno zivi, daleko od centra grada,daleko od ''civilizacije'' posebno na kakvu smo mi navikli, daleko od oku ugodnog..daleko od bazena u koji sam uskocila prasljava i blatnjava danas, ali iz kojeg sam izasla i osjecala se kao da nisam sve sprala sa sebe.
Toliko trebamo biti sretni da pojma nemamo..nije stereotip i ne pisem da bih se nekome dopala ili iz foliranja...shvatite kako hocete na kraju krajeva...ali osjecaj nikada necu moci prenijeti..Slikama cu vam probati docarati....Kako bi me jos bolje shvatili..prve slike sam ''posudila'' s neta...ostale su moje djelo. Ostanite uvijek nasmijani i ne dajte se brinuti radi glupih stvari...posebno radi materijalnog..nije to sreca.

Krenut cu od uredna jednog sirektora skole....
Ova prva slika je ukradena s neta i to bi bio primjer jednog ureda drektora kod nas ( kod nas mislim na bilo koje podrucj bivse nam drzave)

Slika

Ovako izgleda ured jednog direktora ove skole koja ima 600 ucenika osnovnog i srednjeg obrazovanja...

Slika

Slika

Ne znas da li bi plakao ili se smijao..slika predsjednika je jedina nova i donekle uredna stvar, plasticno cvijece wtf...ali on nije skidao osmijeha i pokusavao je na sve moguce nacine da kaze kako je sve super!!!!...i kako je on ponosan na sve to...a posebno na rezultate ucenika.

....dalje idu ucionice i skola...

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:10
Korisnikov avatar
*VIP*

Ovako izgleda jedna nasa ucionica...ni najlosija ni najbolja

Slika

Ovako to izgleda u skoli ovdje...

Slika

Slika

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:14
Korisnikov avatar
*VIP*

Imaju oni, sto su mi ponosno pokazali..biblioteku ( mi to ne zovemo tako..kod nas je to arhiva poderanog u podrumu, mozda i vatru lozimo tim nekim stvarima.
Imaju i umjetnicki atelje...ne zelite da vam ni opisem ni pokazem..a imaju i labaratoriju..e jedna takva prosjecn akod nas u skoli izgleda ovako

Slika

A ovako to oni rade.sretni sto mogu bilo sta da istrazuju..oni koji su se odlucili za taj smijer cuvaju to kao oci u glav...svaku staklenu epruvetu, i pricaju mi kakve su eksperimente radili sa osmijehom od uha do uha...a ja ko tupan, gledam i ne znam sta bih rekla...

Slika

Slika

Slika

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:18
Korisnikov avatar
*VIP*

Ovo je neka nasa skola i nasi djaci ispred te skole...

Slika

A ovako to izgleda kada zakoracis nogom u jednu seosku skolu u africi

Slika

Slika

Slika

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:21
Korisnikov avatar
*VIP*

I onda se novom cestom dovezes kuci i ne vjerujes....ne vjerujes koliko paradoksa i kontrasta si taj dan vidio i dozivio..ne vjerujes da je sve to na jednom mjestu u jednom gradu ...a u autu samo tisina....tisina u gradu od 10-12 miliona stanovnika..nista ne cujes od svojih misli..

Slika

Slika

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

al bi ja tu protero

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: OkoLokoLe pa kroz moj objektiv...  |  Poslato: 18 Feb 2014, 00:25
Korisnikov avatar
*VIP*

sta bi ti?

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu