Danas mi je bio jedan od onih dana kada dosta toga shvatis i preispitujes se i milion pitanja i slika imas u glavi i sve bi zelio tako da sacuvas i sve bi da mozes svasta nesto napraviti, dokazati, pokazati,pruziti, dati...a jako malo mozes na kraju. Mozes unutar sebe da promjenis, shvatis....ali opet nekako imas osjecaj da nisi nista napravio.
Posjetila sam danas dvije skole...nisu u gradu, van grada su i na selu su...ali nema veze...Ono sto sam vidjela danas..., nikada u svom zivotu nisam vidjela kod nas takve uvijete zivota, skolovanja, rada..sta god...kod nas to izgleda bolje, vizualno svakako bolje...ali nezadovoljniJI smo,to sigurno ..
I uvijek nam nesto fali.
Ovo je ona dark side ...istina ustvari..onako kako se ovdje stvarno zivi, daleko od centra grada,daleko od ''civilizacije'' posebno na kakvu smo mi navikli, daleko od oku ugodnog..daleko od bazena u koji sam uskocila prasljava i blatnjava danas, ali iz kojeg sam izasla i osjecala se kao da nisam sve sprala sa sebe.
Toliko trebamo biti sretni da pojma nemamo..nije stereotip i ne pisem da bih se nekome dopala ili iz foliranja...shvatite kako hocete na kraju krajeva...ali osjecaj nikada necu moci prenijeti..Slikama cu vam probati docarati....Kako bi me jos bolje shvatili..prve slike sam ''posudila'' s neta...ostale su moje djelo. Ostanite uvijek nasmijani i ne dajte se brinuti radi glupih stvari...posebno radi materijalnog..nije to sreca.
Krenut cu od uredna jednog sirektora skole....
Ova prva slika je ukradena s neta i to bi bio primjer jednog ureda drektora kod nas ( kod nas mislim na bilo koje podrucj bivse nam drzave)

Ovako izgleda ured jednog direktora ove skole koja ima 600 ucenika osnovnog i srednjeg obrazovanja...

Ne znas da li bi plakao ili se smijao..slika predsjednika je jedina nova i donekle uredna stvar, plasticno cvijece wtf...ali on nije skidao osmijeha i pokusavao je na sve moguce nacine da kaze kako je sve super!!!!...i kako je on ponosan na sve to...a posebno na rezultate ucenika.
....dalje idu ucionice i skola...