Autoru |
Poruka |
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Evo jedna biografska kriminalistička drama...meni se film baš baš svidio... 
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
|
|
|
|
lOOla
|
|

Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05 Postovi: 1388
|
Passion  De Palmin “Passion”, zasnovan na francuskom filmu “Crime d’amour“, priča priču o rivalstvu manipulativne šefice marketinške agencije i njene talentovane kolegice koje eskalira od beznačajne krađe ideje do javnog poniženja i na kraju i ubistva.
Baš kao i što sam očekivao, “Passion” nudi mnošto De Palminih “trademark” momenata koji su sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka toliko bili karakteristični u njegovim “jezivim” trilerima. Pun prelepih kadrova iz ptičije perspektive, interesantnih scena na podeljenom ekranu, fantastične fotografije, perika, maski, dugih spiralnih stepenica i ubistava koja su karakteristična za italijanske misteriozne krimi filmove XX veka, “Passion” zaista ima sve elemente u sebi da bude izvanredno ostvarenje, ali nažalost ne uspeva najbolje da kapitulira na njima.
Svakako treba pomenuti i De Palmin provokativni prikaz svojih ženskih likova koji je sam po sebi dovoljan da pokrene razne diskusije. Generalno gledano, samo taj prikaz samosvesnih likova je dovoljno jak i vredan da se uloži vreme u ovaj film.
“Passion” je još jedan film koji se može opisati popularnom frazon “style over substance“. Tehnički gledano, film je vizualno fantastičan. “Passion” zaista ima mnošto interesantnih i vrlo lepih kadrova koji su dodatno podržani izvrsnom fotografijom. Kombinacija boja u filmu je sjajna. Reditelj tokom čitavog filma lepo kombinuje nijanse sive sa intenzivnim crvenim motivima. Dosta i bele boje ima u filmu koja pomaže pri formiranju tog intrigantnog kontrasta. Atmosfera u filmu je naprosto opijajuća. “Passion” nam pokazuje jedno mračno kapitalističko okruženje puno strasti i požude. Ono što je ovde dodatno interesantno jeste što znamo da niti jedan akter u filmu nije “svetac” i da svako sa kime nas je De Palma ovde upoznao spreman da “gazi preko mrtvih“, odnosno laže, vara, spletkari ne bi li došao do onoga što želi. preuzeto sa kakavfilmMoja topla preporuka za pogledati ga.
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Evo jedan lijepi... 
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
I naravno...drugi nastavak odličnih Igara gladi...
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Hvala Žexito...  Evo...nisam gledala ovog u sredini...ova druga dva jesam... 
|
|
|
|
|
Žex
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33 Postovi: 13386 Lokacija: Čačak, Woodland County
|
Noel ili Polar Express ? Ovaj drugi je vrhunski crtać 
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Noel nisam gledala...Polar Express jesam...i opet ću jer je predivan...  A planiram pogledati i nastavak crtića Niko:
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Kad budete mogli,pls postavite za mene neke romanticne filmove, sa lepim glumcima:) Gigi ne sumnjam u tvoj ukus:)
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
|