Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 29 Jun 2025, 21:12

Autoru Poruka
GiGi
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 19 Avg 2013, 14:09
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

3 - 3
1 - 2
4 - 1

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Just
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 19 Avg 2013, 14:46
Korisnikov avatar
Persa from the Mahala

Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08

5-3
3-2
4-4

Vrh
Lila
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 19 Avg 2013, 20:14
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Jun 2012, 19:19

1........3
4........2
5........1

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 20 Avg 2013, 19:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37

Boss je napisao:
Predlog br. 1

''Čast je kao otok strmenit, kao litica bez žala; ko s njega jednom siđe, ne može više da se vrati.'' - Nicolas Boileau

Predlog br. 2

Gdje se čast kupuje novcem, ona traje dok ima novca. – Nemačka poslovica

Predlog br. 3

Sve moje ljubavi trajale su najvise sedam godina: kazu, telo se obnavlja svakih sedam godina. Uvek je predivno u pocetku. U sredini je jos lepse. A na kraju … zavisi od toga ko se prvi zasiti. Uvek je tesko na kraju. Nikad nisam nekog volela, a da ga nisam jos i “posle” volela. “Posle” ne postoji vise ona povezanost glave s telom. Tad funkcionise samo glava… Ali ipak nesto ostaje… nesto nalik na oziljak. Ne u tužnom smislu te reci. Ostaje oziljak koji nam sluzi na cast. Najlepse odlikovanje… - Francoise Sagan

Predlog br. 4 (2 takmičara)

"Čast je, objektivno gledano, mišljenje drugih o nama, a subjektivno, naš strah od tog mišljenja." - Arthur Schopenhauer

Predlog br. 5

"Čast je poput šibice, može se iskoristiti samo jednom." - Marcel Pagnol

Slika

Predlog br. 1

''Čast je kao otok strmenit, kao litica bez žala; ko s njega jednom siđe, ne može više da se vrati.'' - Nicolas Boileau

Predlog br. 3

Sve moje ljubavi trajale su najvise sedam godina: kazu, telo se obnavlja svakih sedam godina. Uvek je predivno u pocetku. U sredini je jos lepse. A na kraju … zavisi od toga ko se prvi zasiti. Uvek je tesko na kraju. Nikad nisam nekog volela, a da ga nisam jos i “posle” volela. “Posle” ne postoji vise ona povezanost glave s telom. Tad funkcionise samo glava… Ali ipak nesto ostaje… nesto nalik na oziljak. Ne u tužnom smislu te reci. Ostaje oziljak koji nam sluzi na cast. Najlepse odlikovanje… - Francoise Sagan

I ovde imamo 2 pobednika, Boss i Komsinica. Komsinice, čestitam. [aplauz.gif] Predloži citat za ovu sedmicu, dame imaju prednost. [hi.gif]

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 20 Avg 2013, 19:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Ја сам очекивао да предлог бр. 4 однесе победу. [mislimnesto.gif]

Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 20 Avg 2013, 19:50
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13

Čestitke Bossu i Komšinici... :)

tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...

Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 20 Avg 2013, 20:38
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01

Ma to je neka greska, ja nikada ne pobedjujem xexexe
Kolega Boss, cestitam [aplauz.gif]

GiGi, Boss, hvala [ccc3.gif]

Sledeca tema neka bude... hm... KORAK.

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 21 Avg 2013, 19:14
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

poslala

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 24 Avg 2013, 23:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Predlog br. 1

“I put od hiljadu milja pocinje prvim korakom.” - Kineska poslovica

Predlog br. 2

Vizija mora biti popracena pothvatom. Nije dovoljno samo gledati u stepenice - potrebno je koracati tim stepenicama. - Vance Havner

Predlog br. 3 (2 takmičara)

Dajte mi samo jednu armiju zaljubljenih i osvojicu ceo svet. Budala ima veliku prednost pred pametnim covekom: uvek je zadovoljan samim sobom. Fanatizam mozemo iskoreniti samo ako ga uspavamo. Ja znam, kada je to potrebno, skinuti lavlju kozu da bih navukao kozu lisice. Od uzvisenog do smesnog, samo je jedan korak. - Napoleon Bonaparta

Predlog br. 4

"...mene zanimaju samo koraci koje sam u svom životu cinio kako bih dospio sebi samome." - Demian

Predlog br. 5

"Nisam na ovaj svet došao da bih bio poražen, niti neuspeh struji mojim venama. Nisam ovca, koja ceka da je njen pastir podstakne. Ja sam lav, koji odbija da zbori, da hodi i da spava s ovcama. Necu slušati one koji kukumavce i žale se, jer je njihova bolest zarazna. Neka se takvi pridruže ovcama. Klanica neuspeha nije moja sudbina. Nameravam da istrajem sve dok ne uspem. Životne nagrade stižu na kraju svakog puta, a ne na pocetku; i nije mi dano da znam koliko je koraka neophodno da nacinim da bih dosegao svoj cilj. Neuspeh me može cekati i na hiljaditom koraku, a da se, ipak, uspeh krije vec iza sledece okuke na putu. I nikada necu saznati koliko sam mu blizu ili daleko od njega, ako ne zaokrenem iza te okuke. Uvek cu naciniti i onaj sledeci korak. I ukoliko mi ni on ništa ne donese, ucinicu i naredni, pa i onaj iza njega. Pravo receno, hoditi korak po korak i nije tako teško. Nameravam da istrajem sve dok ne uspem." - Og Mandino

Predlog br. 6

Hiljadu koraka ti treba do vrha, a jedan jedini do dna.

Vrh
Boss
Post  Tema posta: Re: Takmičenje za citat nedelje  |  Poslato: 24 Avg 2013, 23:14
Korisnikov avatar
rang
rang

Glasate sa 3,2,1 poen do utorka. [bye.gif]

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu