|
Autoru |
Poruka |
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Povedi me tamo na vrata moje sestre nasloni me leđima na zid oči su naše usamljene zvijezde stavljam dlanove na njih
I opet sam dijete opet idem u duboko tu gdje ne vidi se dno i čežnja je moja dokle seže oko dok se pozdravljam sa njom
Dušom prolaze tihe jeseni draga proljeća zlatnih boja blagoslovi me i dozvoli mi da se oprosti duša moja
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:37 Postovi: 11135
|
Ti možeš i da odeš ali moraš da se vratiš ti mnoge stvari shvataš ovo ne možeš da shvatiš Jer niko niko ne može da zna kad muzika svira šta osećam ja Ja volim zvuk motora i kad škripe gume a klasiku voli onaj ko razume Ptice pevaju lepo al' uvek istu pesmu i voda dobro teče kada odvrnem česmu
_________________ Drugi jebu a ti se Muzafere kupaj.
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Bajaga  Šta ti misliš devojčice, da si mu jedina, on sad okreće novi broj, stvarno, mnogo si naivna. Ali znam zašto ti, nisi odolela, jer i njega sam ja, baš tako volela.
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
Dobri stari Bajaga.
Jednog jutra ispod moga prozora, desila se frka neopisiva; znam da nisam spav'o, mada mi se malo zevalo. Al' cetiri i po milijarde, napolju je pevalo.
Ne verujem, gledam, ustajem iz kreveta... Sve zvuci kao Betovenova deveta; ja ih pitam: "Ljudi, zar vam je do pevanja?" A oni kazu: "jeste", bez oklevanja. I jos ih pitam: "Da l' je mozda neki vrlo vazan dan"? A oni kazu: "Nije, sto si dosadan".
Svi vojnici po rovovima, bas svi ludaci po krovovima; u avionu pevaju iz dosade, kapetan i clanovi posade.
Lepotice pevaju u kadama, u horu vladari s' vladama. I niko ne peva na plej bek, iako je dvadeseti vek.
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Mrak se skupio u kap rano jutro kao slap ulazi u sobu da l' si ikada pitala tamne senke zidova ujutro gde odu
Oci su ti sklopljene usne su ti umorne ne ljubi me njima nisu cvorci pevali dok je iznad krovova svirala tisina
Hajde, Boze, budi drug pa okreni jedan krug unazad planetu noc je kratko trajala a nama je trebala najduza na svetu
U mom oku samo hlad u mom srcu samo stud, inje i prasina nisu cvorci pevali dok je iznad krovova svirala tisina
U cik zore zvizdi voz njime odlazim u OZ necu da se vratim sto god tebi napisem pocepam i obrisem al' ti moras znati
Nisi se probudila, zato nisi videla igrale su sene nek' te dobri duhovi i kraljevski orlovi cuvaju od mene
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
Ovo nimalo nije politicki korektno ni levo ni desno vec pravo u meso pesnajom u vugla da ostanu bez zuba da frfljaju u skupstini kad raspravlja se ustav
Ovo je buna protiv dahija ovo je kidanje bukagija nad ovim nemate kontrolu to je masovna reakcija
Brzo budi premijera cujem zveckaju lisice postroj mi sve ministre kljuceve od riznice
Ajmo, raport za narod da cujem ko je krao sjeb'o nam zivote a nije odgovar'o sad ste se usemili pa nema revansizma to je kodeks lopova niko nece da prizna
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem ko te jeb'o godinama jebace te opet al' zapitaj se, dokle kakav si to covek ponizan i plasljiv zivis bez slobode
Dovoljne su mrvice da odreknes se borbe jajare, funjare zarazna bolest prodali bi kevu da u tome vide korist placamo racune na kojim je vas potpis
Ne treba mi BIA da mi kaze da sam posten niti radikali da li Srbin sam uopste ne treba demagog da me s govornice zove da borim se za bolje mi znamo sto smo ovde
Oni su sistem, instrukcija dogma, korupcija, teror institucija represija ubija mafija, murija, drzava, hajducija kadija, sudija, a mi smo revolucija
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Kazaljke su se spojile, možda netko misli na mene, Prvo se sjetim tebe, jesi još slobodan, pitam se… Na križanju gledam noćnu urotu semafora Svako crveno gađam, baš i nije neka fora. Ulice se ljeskaju i uživaju u kiši. Skidam mobitel s punjača, zovem te i pitam di si. Čuli smo se davno, reko si da te ne zovem, Da je bolje ovako, čujem glas djevojke nove. Kažem ti da sam se sjetila naših crvenih svjetala I kako si se slatko smijo dok bi gluposti lupetala. Pitam te je si okay, jel sviraš u bendu, Ti se nasmiješ, kažeš, imaš novu pjesmu jednu. I govori o nama, al mi se neće svidjet, Jer nema happy end i više me ne želiš vidjet. Sklapam mobitel i razmišljam o crvenim svjetlima, Evo zelenog, crvena nije pobijedila.
Više sam voljela ono kad si me vozio kući Često je šutnja rekla više od 1000 riječi. Svako crveno bi značilo da smo skupa dulje Sad jurim kroz njih, što dalje, što dalje…
Popili bi više pa bi mi dao da vozim, Mijenjala sam brzine, ti si me mazio po nozi. Cerekali smo se ko klinci, jer smo to i bili, Kolko smo puta tako mogli poginut ko debili. Al Bog čuva budale, a nas je volio posebno Ko bi reko da nam ipak nije bilo suđeno? Poglašnjavam radio, želim misli potisnuti I čujem pjesmu uz koju smo se voljeli trošiti. Pomislim da mi je to zadnja stvar što mi treba Opsujem u bradu i pogledam put neba. Dok si me vozio doma, ja bi otpuhivala dimove Promatrala Savu i staro-zagrebačke krovove, Promatrala bi i tebe, al to nebi primijetio, A kad bi primijetio bi se nasmiješio. Stali bi na crveno, ti bi se nagnuo k meni Ljubili bi se dok se semafor crveni.
Sad bježim od križanja, volim otvorenu cestu Jer imam feeling da jedino tad ne stojim na mjestu. Ne gledam znakove, ne zanima me što će biti Ne bježim od prošlosti il od onog što će se tek zbiti. Ne želim piti, jer onda misli tutnjaju I pogled se muti od suza što obrazom putuju. I mrzim se jer nisam sve u glavi raščistila Ne bi bilo milo kad bi te vidjela. Crveno mi sad znači samo nemoć da pobjegnem Da ti ne šaljem poruku kad mi se grlo stegne Crveno je moja slabost, mrzim ga više od tebe I one nove male koja te sad *ebe. Crveno me sada peče kad se vraćam kući naveče Pa stišćem gas i kroz crveno prolijećem.
|
|
|
|
|
Boss
|
|

rang

|
Jer kad macke nema dugo Misevi kolo vode Ruke gore svi na pod glave u fioke Dok istresem ove rime kao pola kile koke I nemoj niko da je mrdnuo da ne zaglabate djoke Sindikat tu je opet jaci nego foke Sindikat tu je opet vraca se na posed RUKE GORE
Mikrofon u ruci ludaci na bini Sindikat se vratio nema vise izvini Kraljevi metafore sve dok nas ne zatvore Zauvek svi zajedno kidacemo najbolje
Mikrofon u ruci ludaci na bini Sindikat se vratio nema vise izvini Kraljevi metafore sve dok nas ne zatvore Ajmo sada paljba i kidacemo najbolje
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Feeling my way through the darkness Guided by a beating heart I can't tell where the journey will end But I know where to start They tell me I'm too young to understand They say I'm caught up in a dream Life will pass me by if I don't open up my eyes Well that's fine by me
So wake me up when it's all over When I'm wiser and I'm older All this time I was finding myself And I didn't know I was lost
I tried carrying the weight of the world But I only have two hands I hope I get the chance to travel the world But I don't have any plans Wish that I could stay forever this young Not afraid to close my eyes Life's a game made for everyone And love is the prize
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|