Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 16 Jul 2025, 01:23

Autoru Poruka
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 22 Jul 2013, 09:55
Korisnikov avatar
N
N

Pridružio se: 05 Apr 2013, 20:20

Đemba Đemba stiže u Partizan

Partizan bi uskoro mogao da pojača Kamerunac Erik Đemba Đemba, potvrđeno je za B92 u klubu iz Humske.

Slika

Kontakti uprave crno-belih i nekadašnjeg igrača Mančester junajteda traju već nekoliko dana i uskoro bi moglo da dođe i do realizacije transfera.

Đemba Đemba ima 32 godine i igra na poziciji zadnjeg veznog. On je 2003. iz Nanta prešao na Old Traford, ali se tamo nije snašao pa je posle kratkih epizoda u Aston Vili i Barnliju otišao u Katar.

Četiri godine igrao je za Odenze, a poslednjih godinu dana proveo je u izraelskom Hapoelu.

Kamerunac bi u Beograd trebalo da dođe do četvrtka, a ukoliko dođe do saradnje on bi bio jedini stranac u Partizanu koji je napustio Bugarin Ivanov.

b92

ja sam rodjen naopako!

˙ɐɾ ı oıq ɥıq ǝu oʇsɐz ɐd 'oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 22 Jul 2013, 21:43
Korisnikov avatar
N
N

Jovanović: Zvezda je institucija

Bivši reprezentativac Milan Jovanović rekao je da mu godi interesovanje Crvene zvezde, ali da još uvek nije doneo konačnu odluku gde će nastaviti karijeru.

Slika

Jovanović se poslednjih dana pominje kao veliko pojačanje ’crveno-belih’, ali čeka ponudu kineskog Šandonga, i do srede će odlučiti.

„Ništа se nije promenilo u odnosu nа juče, ili pre dvа dаnа, osim što je interesovаnje jаvnosti zа mene sаdа veće“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su šanse da se nađe u crveno-belom dresu minimalne, ali da one, ipak, postoje.

„Nikаdа se nisаm rаzmetаo izjаvаmа. Dа se rаzumemo, prijа interesovаnje Crvene zvezde, ipаk je to veliki srpski klub, brend, institucijа i to će biti uprkos krizi kroz koju je prošlа. Smаtrаm, međutim, dа bi šаnsu dа zаigrаju u Crvenoj zvezdi trebаlo dа dobiju mlаđi igrаči“, naglasio je Jovanović.

Jovаnović će obаviti još jedаn rаzgovor sа predsednikom Zvezde Drаgаnom Džаjićem, kada bi trebаlo dа mu sаopšti i konаčnu odluku.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 22 Jul 2013, 21:51
Korisnikov avatar
N
N

Hidink napustio Anži, ide u Barsu?

Dosadašnji trener Anžija iz Mahačkale Gus Hidink podneo je ostavku na tu funkciju, a umesto njega ruski klub će sa klupe predvoditi Rene Meulentsen.

Slika

Mediji u Španiji spekulišu da je Hidink napustio Mahačkalu kako bi potpisao ugovor sa Barselonom koja je ostala bez trenera.

"Anži je prihvatio zahtev trenera za raskid radnog odnosa. Klub se zahvaljuje Hidinku na značajnom doprinosu u klubu i želi mu uspeha u budućoj karijeri", navodi se u saopštenju ruskog kluba.

"Hidink nije bio samo svedok, već i jedan od ključnih faktora u formiranju moderne istorije Anžija, imidža kluba u Rusiji i inostranstvu", dodaje se u saopštenju.

Holandski trener je kazao da nije lako doneo odluku, ali i da je uveren da klub ima veliku budućnost.

"Nije bilo lako doneti odluku, ali uvek sam govorio da će se moja misija u Anžiju završiti kada klub može da se razvija i raste bez mene. Sada je došlo vreme. Uveren sam da klub ima veliku budućnost i drago mi je što sam bio deo ovog projekta", rekao je Hidink za saj kluba.

Bivši selektor Rusije i Turske i nekadašnji trener PSV-a, došao je u Anži u februaru 2012. godine, a klub je prošlu sezonu završio na trećoj poziciji na tabeli ruskog šampionata.

Na sajtu kluba je objavljeno i da će klub u narednom periodu sa klupe predvoditi Rene Meulentsen, koji je postao deo stručnog štaba pre početka sezone.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 22 Jul 2013, 22:04
Korisnikov avatar
N
N

Venger bolji od Piksija, 3:1

Fudbaleri Arsenala pobedili su Nagoju u Japanu sa 3:1 u zanimljivom duelu Dragana Stojkovića i Arsena Vengera.

Slika

Francuski stručnjak nekada je bio upravo na klupi japanske ekipe kada je prva zvezda tima bio nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Sjajnu formu u pripremnom delu sezone još jednom je potvrdio Olivije Žiru koji je bio strelac prvog gola u 3. minutu. Japanac Mijači sa penala je u 26. minutu povećao na 2:0 i tim rezultatom ej i okončano prvo poluvreme.

Volkot je u 55. minutu postigao treći gol za Arsenal, a konačan rezultat psotavio je Kišo Jano 20-ak minuta pre kraja.

phpBB [media]

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 23 Jul 2013, 09:13
Korisnikov avatar
N
N

Jovanović odbio Crvenu zvezdu

Nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović neće pojačati redove Crvene zvezde, već će sačekati inostrani angažman.

Slika

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da ’crveno-beli’ žele iskusnog fudbalera, kao da će on odluku doneti do srede.

Jovanović je u ponedeljak pred sastanak Upravnog odbora na „Marakani“ svoju odluku saopštio prvom čoveku kluba Draganu Džajiću, pa ne čudi što se tada nije raspravljalo o njegovom transferu.

Kontakti između dve strane trajali su desetak dana, otkako je Jovanović počeo da trenira sa Vojvodinom. Ipak, od prvog trenutka bilo je jasno da su male šanse da Jovanović pojača redove ’crveno-belih’, pošto on ima i bogatu ponudu iz Kine, zato što bivšeg reprezentativca želi Radomir Antić, koji trenira Šandong.

Jovanović je protekle dve godine bio član Anderlehta sa kojim mu je ugovor istakao na kraju prethodne sezone. Prethodno je igrao za Liverpul, Standard Lijež, Lokomotivu iz Moskve i Šahtjor Donjeck, a profesionalnu karijeru počeo je u Vojvodini.

Lane je davno bio želja Zvezde, jer je još Dragan Stojković Piksi pokušao da ga dovede na „Marakanu“. 44 puta je igrao za Srbiju i dao 11 golova.

Inače, sami pregovori Laneta Jovanovića sa Zvezdom predstavljali su veliko iznenađenje zbog njegove izjave od pre tri meseca da se ne bi vratio da igra fudbal u Srbiji.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 23 Jul 2013, 09:16
Korisnikov avatar
N
N

Đemba Đemba: Ne znam da li ostajem

Erik Đemba Đemba rekao je po dolasku u Beograd, da još ne zna da li će ostati, i da će se u naredna "dva-tri dana" znati da li će potpisati ugovor s Partizanom.

Slika

"Partizan je veliki klub, znam to odavno. Videćemo šta će biti u naredna dva-tri dana. Nadam se da ću ostati", rekao je Đemba Đemba novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".

"Mogu da doprinesem Partizanu svojim iskustvom, ali u fudbalu ne može ništa da se prognozira. U fudbalu si jedan dan dole, jedan dan gore. Bitno je igrati Ligu šampiona, ali znam da Partizan želi da bude i šampion. Zato sam i došao", rekao je Đemba Đemba.

Niko od zvaničnika Partizana nije dočekao Đembu na aerodromu gde je bio Voja Dragović, predstavnik menadžerske agencije.

Partizan će inače u sredu protiv Širaka biti jači i za Bugarina Ivana Ivanova kome je propao transfer u Bazel i biće na raspolaganju treneru Rašoviću.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 23 Jul 2013, 09:32
Korisnikov avatar
N
N

Stigao Aruho: Znam gde sam došao

Peruanski fudbaler Miguel Arauho rekao je da se nije dvoumio kada su ga pozvali iz Crvene zvezde i istakao da želi da osvaja trofeje sa crveno-belima.

Slika

Aruho bi sa crveno-belima trebalo da potpiše trogodišnji ugovor.

"Znam da je Zvezda bila šampion Evrope i da je najbolji klub na ovim prostorima. Srećan sam što sam došao", rekao je Arauho novinarima na Aerodoromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Upitan koji su mu ciljevi, odgovorio je da želi da sa osvoji titulu i Kup sa klubom.

"Nisam uopšte razmišljao jer mi je želja bila da igram u Evropi. Mladi igrači iz Južne Amerike retko dobijaju priliku da igraju u Evropi i to je bila moja velika želja", rekao je Arauho.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 23 Jul 2013, 09:53
Korisnikov avatar
N
N

Ivanov: Računajte na mene

Fudbaler Partizana Ivan Ivanov izjavio je da nije prešao u Bazel jer fudbaler tog kluba Aleksandar Dragović koga je on trebalo da zameni, nije napustio taj tim.

Slika

"Četiri-pet dana pred prvu utakmicu sa jermenskim Širakom je došla ponuda. Otišao sam kod (sportskog direktora Alberta) Nadja i rekao mu da hoću da idem i zamolio da ne igram bar tu prvu utakmicu. Desila se ružna situacija, ali Partizan me je posle pustio i prihvatio ponudu."

"U Bazelu su očekivali da Dragović ode i da ja budem njegova zamena, ali je on odbio ponudu i to je to", rekao je Ivanov novinarima.

Na otvorenom treningu na stadionu Partizana, Ivanov je dodao da su mu u Bazelu rekli da ne mogu da ga angažuju dok ne prodaju Dragovića, pa im je on odgovorio da ne može da čeka.

Ivanov je dodao da je njegova želja bila da ode na Zapad i da je mislio da je Bazel pravi klub za njega.

On je takodje zahvalio navijačima Partizana na podršci i dodao da niko nije bio ljut na njega zbog toga što nije igrao u Jermeniji, kao i da trener može da računa na njega za revanš utakmicu koju Partizan igra u sredu protiv Širaka u Beogradu.

b92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Žex
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 23 Jul 2013, 22:39
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 21:33

Omladinci u polufinalu EP!

„Orlići” su pobedom nad Gruzijom prošli među četiri najbolja tima na šampionatu Evrope – 1:0. Strelac odlučujućeg gola Dejan Meleg, na asistenciju Mitrovića

Slika

LETE "orlići" pravo u polufinale! Iako su ispraćeni na Evropsko prvenstvo kao autsajderi, jer su uz dosta sreće izborili kartu za Litvaniju, izabranici Ljubinka Drulovića su zaigrali najbolje kada je najpotrebnije - na velikoj sceni.

Pobedom nad Gruzijom, sa maksimalnim učinkom iz dva kola, omladinska reprezentacija Srbije probila se među četiri najbolje selekcije na kontinentu - 1:0 (0:0). Uz naše nade, tu je za sada još samo Španija, prvi favorit za titulu, a preostala dva putnika doneće poslednje kolo u grupi.

Skromno, bez velikih reči, bez pretnji, krupnih obećanja, omladinci su otišli na EP, uz moto da je i plasman među osam "izabranih" već veliki uspeh. Ali, kad su već tu, zaigrali su kako najbolje znaju, baš onako kako im je selektor Drulović rekao pred put - da se opuste i pruže najbolje od sebe.

Posle Turske (2:1), u utorak je pala i Gruzija. Znali su "orlići" da im trijumf otvara vrata "raja", ali se tog velikog izazova i pritiska nisu uplašili. Strpljivo su čekali šansu i kada se najbolja ukazala, iskoristili su je. Gol Dejana Melega odveo je Srbiju u polufinale još pre posledih 90 minuta u grupi protiv Francuske.

Prvo poluvreme je donelo potpuno izjednačenu igru. Isti broj udaraca ka mreži (po tri), identično u okvir gola (po jedan), čak je i žutih kartona bilo isto - po jedan. Jedino što je Srbija bila nešto bolja, opasnija, dolazila lakše i češće do protivničkog šesnaesterca, ali tu su se sve pretnje uglavnom završavale.

Očigledno je bilo koliko se respektuju rivali koji su se dva puta sreli ove sezone na prijateljskim utakmicama. Iznenađenja nije bilo, samim tim je i igra bila tvrda, bez mnogo prilika za gol.

Srbija je najbolju šansu imala u 12. minutu kada je Đurđević dobro tukao, međutim čuvar mreže rivala Tebidze je bio na mestu.

S druge strane, Gruzija najbliža pogotku bila u 37. minutu, kada je Pantsulaja dobro zapretio iz slobodnog udarca, ali je golman Rajković uspeo da skrene loptu u korner.

Napadači "orlića" Mitrović i Đurđević nikako nisu uspevali da dobiju loptu u pravom trenutku, na pravo mesto, pa je nekoliko obećavajućih akcija završilo ofsajdima.

Jednako oprezno krenulo se u nastavak, s tim što je period inicijative imala čas jedna, čas druga ekipa. Ipak, u poslednjih 20 minuta ušla se spuštenih gardova. Gruzija je u 70. minutu izvršila treću izmenu i bacila sve karte na napad, ali to je više godilo reprezentaciji Srbije, jer su Mitrović i Luković imali dobre prilike da preseku rivala.

Ono što nisu učinili njih dvojice jeste Dejan Meleg u 74. minutu. Na asistenciju Aleksandra Mitrovića vezista Ajaksa, koji je obe dosadašnje utakmice počeo s klupe, pogodio je mrežu Tebidzea i otvorio selektoru Ljubinku Druloviću i njegovim izabranicima put ka polufinalu!
Svi pokušaji Gruzije da dođe do boda bili su zaustavljeni daleko od mreže Rajkovića. Požrtvovani "orlići" sačuvali su gol i kartu za polufinale Evropskog prvenstva.

SRBIJA - GRUZIJA 1:0 (0:0)
STRELCI: Meleg u 74. minutu . Stadion: "Marijampolje". Gledalaca: 2.000. Sudija: Orel Grinfeld (Izrael). Žuti kartoni: Mitrović, Maksimović, Luković, Veljković, Antić, Filipović (Srbija), Markozašvili, Samušija (Gruzija).
SRBIJA: Rajković, Golubović, Veljković, Filipović, Antić, Maksimović, Milinković-Savić, Pavlovski (od 62. Meleg), Đurđević (od 88. Ožegović), Luković, Mitrović.
GRUZIJA: Tebidze, Dvali, Sandokadze, Čanturija, Mitivlišvili, Cnobiladze, Endeladze (od 63. Ubilava), Pantsulaja, Markozašvili (od 70. Kačarava), Zivzivadze (od 46. Samušija), Arabuli.

GRUPA A
DRUGO kolo: Portugal - Holandija 4:1 (1:0), Španija - Litvanija 2:0 (1:0).

1. Španija 2 2 0 0 3:0 6
2. Portugal 2 1 0 1 4:2 3
3. Holandija 2 1 0 1 4:6 3
4. Litvanija 2 0 0 2 2:5 0
Treće kolo (26.7.): Portugal - Litvanija (20.00), Holandija - Španija (20.00).

novosti

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 23 Jul 2013, 23:49
Korisnikov avatar
N
N

Ibrahimović: Nemam razloga da odem

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je u utorak da nema razloga da napusti taj klub tokom leta.

Slika

"Moja budućnost? Ja imam ugovor sa PSŽ. Nemam razloga da odem. Igram za PSŽ i ne razmišljam o odlasku. Razgovaraću sa klubom o detaljima, ali nema šta važno da se kaže", rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović je istakao i da ne oseća da je njegva pozicija ugrožena dolaskom Edinsona Kavanija.

"Nikad nisam igrao sa Kavanijem. Kao i svaki drugi igrač, mora da se prilagodi. On mora da upozna klub, tim, grad. Biće dobro pojačanje za nas", naveo je napadač Parižana.

Švedski fudbaler je priznao da će Monako biti veliki konkurent PSŽ u narednoj sezoni.

"Vidim Monako kao velikog konkurenta. Imaju veliki projekat, ali razlika je u tome što mi imamo dve godine prednosti", zaključio je Ibrahimović

b92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu