Picard je napisao:
čiča Mad
Док, питао бих те за савет, ако може...
Пре неки дан сам причао о новој колегиници. Дете вредно, паметно, весело, таквог колегу на послу можеш само пожелети... Али не рекох да је она волонтерка. Не знам какав је обичај код вас у ЕУ, али код нас, по уговору са Заводом за запошљавање, волонтери од послодаваца добијају само топли оброк и превоз на посао.
Тако, радимо ми, а она ономад запита кад јој следује топли оброк. Право да ти кажем нисам знао, па рекох да ће сигурно добити за који дан. Оде она и певуши: Шта чекаш више старији си чооовек... Размишљам: ова деца певају само народњаке, за рокенрол не дају ни пола луле дувана. Каква ли ће нам будућност изгледати?
Јуче ујутру, сређујем ја чучећи, у доњим редовима, неке енциклопедије, тешке у п.... материну. Кад иза себе чујем:
-Чика Мад, ја дошла по свој топли оброк!
У полуокрету испустих енциклопедију на ногу и само што не опсовах! Али нисам стигао било шта да изустим:

Шта ћу, куд ћу, обећао сам девојци, не иде да лажем...
И тако, она је добила топли оброк. Међутим, пошто радимо по цео дан, око подне је опет затражила своје следовања, па пред крај радног времена опет...
Питам, дал ћу ја тако моћи дуго. За сада немам здравствених сметњи, дапаче. Али се бојим, старији сам човек....
![[slamka.gif] [slamka.gif]](./images/smilies/slamka.gif)