Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 07 Jul 2025, 15:08

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 16 Jun 2013, 13:28
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

Dve medalje za srpske kajakaše na EP

Srpska kajakašsica Delma Benedek Ružičić osvojila je u zlatnu medalju u olimpijskoj disciplini K-1, 500 metara, dok su Boltić i Dragosavljević osvojili srebro u disciplini K-2 500 metara. Danas još tri finala

Slika

Srpski kajakaši Simo Boltić i Marko Dragosavljević osvojili su srebrnu medalju u olimpijskoj disciplini K-2 500 metara na prvenstvu Evrope u Portugaliji.
Srpski tandem stigao je u cilj iza Nemaca Maksa Rendšmita i Markusa Grosa, a ispred Poljaka Pavela Šandraha i Marijusa Kujavskog.
Ovo je druga medalja za Srbiju u današnjim finalnim trkama, nakon što je Dalma Benedek Ružičić osvojila zlato na 500 metara.
Za Benedek Ružičić ovo je drugo zlato na takmičenju, pošto je u subotu bila najbolja na dvostruko dužoj stazi.
Sestre Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su peto mesto na 500 metara, dok je četverac na 1.000 metara (Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić, Dejan Terzić) bio sedmi.
Srpski kajakaši nastupaju danas u još tri finala.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 16 Jun 2013, 13:52
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Konjički sport: Raskoljnikov u žiži

Novi okršaj trogodih galopera u trkama „Bombarder“ i „Laguna“. Najveći rivali na 2.100 metara biće mu Blek Monk i Singidunum

Slika

NA Beogradskom hipodromu je na programu deveti trkački dan u sezoni sa osam galopskih i kasačkih nadmetanja.

Pažnju privlače trke „Bombarder“ i „Laguna“, odvojeni okršaji trogodih ždrebaca i omica na 2.100 metara, poslednja provera pred 91. Srpski galopski derbi 7. jula na Carevoj ćupriji.

U „Bombarderu“ startuje sedam grla. Predvodi ih Raskoljnikov, slavodobitnik prve trke za Triplu krunu Trajal stejks. Blek Monk, osvajač trofeja „Ribnikar“, biće njegov opasan rival, dok po hipodromskim prognozama šansu da zabeleže dobar rezultat imaju još Toni Montana i Singidunum.

Zbog nedavnog trijumfa u trci „Tina“, Kanonada iz Šapca ima prednost u okršaju „Laguna“. Međutim, dobar galop se očekuje od Rusije, koja je ove sezone zabeležila dve pobede u Mačvi, a zatim i od Stojane i Gracijas a la Vida. Za plasman konkurišu još Samanta Džons i Kamena.

Vlasnici i treneri derbista su za ove trke odabrali najbolje džokeje poput šampiona Gorana Mešetovića, Željka Ilića, Aleksandra Šašića, Darka Filipovića, Italijana Kristijana Njezija, Rusa Ilje Moskova... Najavljeno je da će iz Češke na prestoničko trkalište danas doći i Jan Havlik, jedan od najboljih jahača sa hipodroma u srednjoj Evropi.

U kasačkom delu programa u žiži je Prvenstvo Srbije za petogode konje. Favorit je Amazon Benker, sopstvenika Zorana Osmajića, inače predsednika fudbalskog kluba Hajduk iz Kule. Sjajna kobila je pobednica 17 trka u karijeri, među kojima su i Srpski, Vojvođanski, Fliger, Probni i Revanš derbi i Državni šampionat trogodaca. Od njenih konkurenata najbolje rezultate imaju Faraon Stoun i Milica Lavek.

Utakmica u preskakanju prepona počinje u 12.30, a prva trka u 15.30 časova.

PROGNOZA “NOVOSTI“
TRKA „AURO“ (2.200): Armando Oaks, Erminija, Endžels Glori
TRKA „ELEKTRON“ (1.300): Igls Kol, Fantastik Filing, Torinica
TRKA „HOLIDEJ“ (2.200): Botoni MK, Arijel Svip, L’Amur Oaks
TRKA „MAJ FLATER“ (1.700): Dana Dubai, Maksima, Arušor
PRVENSTVO PETOGODACA (2.100): Amazon Benker, Faraon Stoun, Milica Lavek
TRKA „LAGUNA“ (2.100): Kanonada, Stojana, Gracias a la Vida, Rusija
TRKA „LITL VEST“ (2.200): Orijad Lesmelčen, Isuri de Gerberoj, Žoel Kortina ili Larabiz
TRKA „BOMBARDER“ (2.100): Raskoljnikov, Blek Monk, Singidunum ili Toni Montana

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 20 Jun 2013, 17:42
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Srpski atletičari putuju na ekipno EP

Kapiten muškog tima Asmir Kolašinac zamolio je reprezentativne kolege da budu najbolji kad je najpotrebnije: Ne mogu kao šamopion Evrope da se takmičim u B ligi

Slika

Najbolji atletičari i atletičarke Srbije putuju u sredu uveče u Kaunas gde će narednog vikenda pokušati da trijumfuju na ekipnom prvenstvu Evrope (druga liga) i izbore plasman u viši rang takmičenja.

Srbija će u Litvaniji biti oslabljena pošto zbog povreda neće nastupiti desetobojac Mihail Dudaš i skakačica u dalj Ivana Španović, ali to neće uticati na ambicije i želju da se obezbedi mesto u prvoj ligi.

Kapiten srpskog muškog tima Asmir Kolašinac zamolio je reprezentativne kolege da budu najbolji kad je najpotrebnije i dokažu da su odlično radili tokom priprema.

- Ovo je naše jedino ekipno takmičenje i nadam se da ćemo dokazati uložen trud i rad. Nadam se da ćete svi dati maksimum i da ćemo ući u A ligu, jer ja kao šampion Evrope ne mogu da se takmičim u B ligi - malo u šali, a više u zbilji rekao je Kolašinac.

Kapiten ženskog tima biće Olivera Jevtić, evropska šampionka u polumaratonu.

- Čast mi je i zadovoljstvo što se nalazim na mestu ženskog kapitena. Daću svoj maksimum i potrudiću se da osvojim što više poena za svoju zemlju, a nadam se i vi - izjavila je Jevtićeva.

Takmičenje u Kaunasu održaće se u subotu i nedelju.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 23 Jun 2013, 11:48
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Atletičari uspešni prvog dana EP

Srpski atletičari nalaze se na trećem mestu posle prvog dana ekipnog Evropskog prvenstva u Kaunasu sa 103 osvojena boda.

Slika

Prvi su Litvanci sa 120, drugi Slovenci sa 118 bodova, dok su iza Srbije Hrvatska sa 93 i Austrija sa 88.

Emir Bekrić je pobedio u trci na 400 metara sa preponama rezultatom 49,98 sekundi, dok je Asmir Kolašinac bio prvi u bacanju kugle sa 20,37 metara.

Sonja Stolić pobednica je trke na 3.000 metara sa devet minuta i 27,70 sekundi, dok je Tatjana Jelača bila druga u bacanju koplja sa 56,88 metara.

U bacanju diska Dragana Tomašević bila je treća sa 59,88 metara, dok je Amela Terzić ličnim rekordom od dva minuta i 4,67 sekundi bila treća u trci na 800 metara.

Jelena Vasić bila je četvrta u skoku motkom, dok je Miloš Raović bio četvrti na 400 metara.

U trci na 400 metara s preponama Mila Andrić bila je peta, dok je Aleksandra Rodić bila peta u troskoku sa ličnim rekordom od 12,71 metar.

Miloš Čović bio je sedmi u bacanju kladiva, Katarina Sirmić sedma na 100 metara, dok je isto mesto u istoj disciplini zauzeo Marko Antić.

Goran Nava bio je četvrti na 1.500 metara, Milena Gavrilov četvrta na 3.000 metara stipl, a tabara Marković četvrta na 400 metara.

Aleksandar Bundalo je zauzeo šesto mesto u skoku u dalj, a Jasmin Ljajić treće u trci na 3.000 metara.

Miloš Savić, Marko Antić, Strahinja Jovančević i Goran Podunavac na kraju su bili osmi u štafeti na 4x100 metara, dok su Katarina Sirmić, Aleksandra Stošić, Jelena Subotić i Marijela Marković bile pete u ženskoj konkurenciji.

b92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 24 Jun 2013, 13:19
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Đurđević šampion Srbije u golfu

Srpski reprezentativac Ilija Đurđević okitio se titulom nacionalnog amaterskog prvaka Srbije u golfu.

Slika

Đurđević je posle četvorodnevnog takmičenja, koje je održano na golf terenima na Adi ciganliji i u Žablju, uspeo da ostvari ukupan rezultat od 292 udaraca.

Najbolji je bio prvog dana kada je imao 70, dok je finalnog dana ostvario 74.

On je u veoma neizvesnoj završnici, u kojoj je odlučivao poslednji udarac, uspeo da savlada Mihaila Dimitrijevića, koji se početkom prošle nedelje okitio titulom najboljeg juniora u Srbiji. Treće mesto u apsolutnoj kategoriji pripalo je još jednom perspektivnom golferu Sergeju Stojiljkoviću.

„Veoma sam srećan što sam uspeo da osvojim titulu prvaka u izuzetno dobroj konkurenciji. Poslednjeg dana sam bio u odličnom flajtu, pa mogu da kažem da su me Mihailo i Sergej svojom dobrom igrom samo motivisali da izvučem najbolje iz sebe“, rekao je Đurđević.

Slika

U kategoriji dama, trijumfovala je Aleksandra Karadžić ispred Aleksandre Tomović. Šampionka je imala ukupno 362 udarca, po danima 94, 96, 89, 83, dok je vicešampionka zabeležila ukupno 390 udaraca.

U ’mid-amater’ ili srednjoj kategoriji, najbolji je bio Aleksandar Stojiljković sa ukupno 242 udarca. Drugo mesto pripalo je Igoru Titinu sa 248, a treće Borislavu Todoroviću sa 252 udarca. Kod dama, pobednica Maja Ilić je imala 273 udarca, ispred drugoplasirane Ljiljane Lainović sa 290.

Takmičenje u stejblford kategoriji završeno je dan ranije, a titule najboljih u Srbiji poneli su Irena Suturović-Bogdanović kod dama, odnosno Damir Baralić među golferima.

b92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 25 Jun 2013, 11:16
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

MI: Maksimović srebrna

Olimpijska vicešampionka osvojila je na Mediteranskim igrama srebrnu medalju u gađanju vazdušnom puškom. Rukometašice bolje od Crne Gore

Slika

Olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović osvojila je danas na Mediteranskim igrama u Mersinu srebrnu medalju u gađanju vazdušnom puškom.

Maksimovićeva se plasirala u finale kao peta iz osnovnog dela, ali je u završnici izuzetno napetog finala bila sigurna i tako stigla do srebra.

- Bilo je jako uzbudljivo i teško. U osnovnom delu nisam pucala sjajno. Nisam uspela da preslikam sliku sa jučerašnjeg treninga. Pred finale sam odradila dobru pripremu i ušla sam manje-više smirena. Nisam očekivala stvarno ništa, samo sam htela da svaki hitac odradim najbolje što mogu. U samom finišu rekla sam sebi da želim srebro i bilo je srebro - rekla je Maksimovićeva posle finala.

Zlatnu medalju osvojila je Petra Zublasink iz Italije, a iza Maksimovićeve je ostala Francuskinja Emili Evasku.

Druga reprezentativka Srbije Andrea Arsović bila je sigurnija u osnovnom delu i plasirala se u finale kao druga. U finalu nije pucala na istom nivou i u konačnom plasmanu završila je kao sedma.

Danas su u disciplini vazdušna puška nastupili i Nemanja Mirosavljev i Dejan Pešić.

Pešić plasirao se u finale i završio kao osmi u konačnom plasmanu.

Rukometašice Srbije su pobedile Crnu Goru rezultatom 21:18 (11:13) na Mediteranskim igrama i sutra protiv Turske igraju meč za plasman u polufinale.

Srbija je vodila tokom većeg dela prvog poluvremena meča koji je igran u Adani, ali su u poslednjih deset minuta prvog perioda igre Crnogorke uspele da izjednače, a zatim i povedu, pa su na odmor otišle sa dva gola prednosti.

U drugom poluvremenu reprezentativke Srbije su zaigrale čvršće i ozbiljnije što je rezultiralo sa dvostruko više postignutih golova od rivala u drugom periodu igre, a Srbija je u jednom trenutku imala čak pet golova prednosti (20:15).

Naša najefikasnija igračica bila je Dragana Cvijić sa pet postignutih golova, dok su u redovima rivala Majda Mehmedović i Sara Vukčević postigle po četiri pogotka.

- Srećna sam što smo uspele da pobedimo treću utakmicu za redom. Prve dve su bile malo lakše, a danas smo imali veoma kvalitetnog protivnika. Uspele smo da odgovorimo na njihovu najjaču odbranu i sutra protiv Turske idemo na pobedu i plasman u polufinale sa prvog mesta u grupi - sumirala je utiske Dragana Cvijić

Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je danas zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u disciplini 200 metara slobodnim stilom.

Stjepanović je u finalnoj trci trijumfovao rezultatom 1:47,00 minuta i okitio se drugim zlatnim odličjem na Igrama u Mersinu, gde je prethodno u petak pobedio na 400 metara slobodno.

- Posle pobede na 400, video sam da mogu, osećao sam se dobro. Posle 65 metara trke video sam da dobro plivam i da neću imati problema do kraja. Ponosan sam što sam se još jednom popeo na pobedničko postolje i osvojio zlato za Srbiju - rekao je Stjepanović posle ceremonije dodele medalja.

Srebro je pripalo Usami Meluiju iz Tunisa rezultatom 1:49,21, a bronza Francuzu Simonu Gverinu sa 1:49,25 minuta.

Ranije danas drugo zlato u Mersinu osvojio je i Ivan Lenđer, koji je pobedio na 50 metara leptir u vremenu novog rekorda Mediteranskih igara (23,50). Reprezentativac Srbije prethodno je u subotu bio najbolji na dvostruko dužoj stazi (52,30).

- Presrećan sam. Ovo nisam očekivao posle jutarnje trke, trudio sam se da sve tehničke detalje odradim kako treba. U Peskari sam bio drugi, sada sam dvostruki šampion i rekorder - rekao je Lenđer.

Velimira Stjepanovića sutra očekuje još trka na 200 metara leptir, dok će Čaba Silađi startovati u trci na 50 metara prsnim stilom.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 30 Jun 2013, 12:00
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Dudaš: Bolovi su prošlost

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš ovog vikenda će se okušati na juniorskom van konkurencije, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo.

Slika

Dudaš je poslednjih nedelja imao problema sa povredom pete, ali uprkos tome nije prestao sa treninzima i ima želju da bude potpuno spreman za avgust, kada ga očekuje najvažnije takmičenje sezone.

„U Kragujevcu se održava takmičenje za juniore, ali sam ja došao da bih se proverio u bacačkim disciplinama. Pored toga, radiću i treninge ostalih disciplina najnormalije“, naglasio je Dudaš.

Iako u ovom trenutku izgleda da je povreda za Dudaša prošlost, mladi Novosađanin nastavlja sa terapijama.

„Bolovi su prošli. Osećam se mnogo bolje, a nadam se da će tako i ostati. Nastaviću sa terapijama, bez obzira da li me boli ili ne. Preventiva je veoma bitna, jer želim da budem potpuno zdrav za Svetsko prvenstvo u Moskvi“, istakao je Dudaš.

Povreda pete je, ipak, limitirala Dudaša na treninzima, ali se on nada da će od sledeće nedelje moći da trenira sve discipline desetoboja.

„Još uvek ne radim skakačke treninge, ali se polako spremam za to. Nadam se da ću od sledeće nedelje moći najnormalnije da ’skakućem’“, rekao je Dudaš.

b92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 05 Jul 2013, 14:42
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Strelci u Granadi šteluju nišane za EP u Osjeku

Srpski strelci su blistali na prethodna tri svetska kupa, gde su osvojili čak 13 medalja, pa su na krilima tih uspeha otputovali na četvrti SK u Granadu

Slika

SRPSKI strelci su blistali na prethodna tri svetska kupa, gde su osvojili čak 13 medalja (pet zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih), pa su na krilima tih uspeha otputovali na četvrti SK u Granadu, koji će biti glazura za EP MK oružjem u Osijeku (21 jul - 4. avgust).

Goran Maksimović, v. d. selektora streljačke reprezentacije Srbije, opredelio se za sledeće strelce, puška: Ivana Maksimović, Dragana Todorović, Andrea Arsović, Nemanja Mirosavljev, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić, pištolj: Bobana Veličković, Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Damir Mikec, Dimitrija Grgić i Andrija Zlatić.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 06 Jul 2013, 12:11
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Bolt juri rekord u Parizu

Da li se najbrži čovek planete štedi za SP u Moskvi ili mu se zaista ljulja svetski tron, delimično će pokazati i večerašnja trka u Gradu svetlosti

Slika

PARISKA publika se nada da će Usein Bolt rekordom na 200 metara ućutkati rivale koji mu nedeljama prete.

Da li se najbrži čovek planete štedi za SP u Moskvi ili mu se zaista ljulja svetski tron, delimično će pokazati i večerašnja trka u Gradu svetlosti, na devetom mitingu Dijamantske lige.

Samo dva dana ranije u Lozani, Tajson Gej je sa 9,79 na 100 metara potvrdio sjajnu formu, ali svetskog rekordera ne brine ni taj Amerikanac, ni onaj koji ga je pobedio u Rimu. Džastin Getlin pre mesec dana je bio brži za stotinku na 100 metara.

- U finalu uvek imate osmoricu najboljih, neće mi samo Gej biti prepreka do zlata. Normalno je da konkurencija bude žestoka. Ne bi bilo zanimljivo da nema jakih rivala - spreman je Bolt da odgovori na napade izazivača.

Ipak, realne mogućnosti u najbržoj disciplini ove sezone kao da i dalje krije. Pre Moskve verovatno neće stati na crtu Getlinu, Geju, Pauelu...

- Ni prošle sezone nisam dobro startovao, ali sam uspeo da odbranim sva tri olimpijska zlata - podseća Bolt, koji će u Parizu pokušati da postavi barem novo najbrže vreme sezone na 200 metara (19,79).

Miting počinje u 18.30 (od 20.00 Arenasport 1), a svetski rekorder, domaći takmičar Kristof Lemetr, Voren Vir i druge zvezde poslednji kreću u akciju, u 21.50.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 06 Jul 2013, 12:14
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Kolašinac na Igrama u Prijepolju

Asmir Kolašinac preskočio je miting Dijamantske lige u Lozani da bi nastupao na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) u Prijepolju.

Slika

Kolašinac je trijumfovao u petak, ali nije oborio sopstveni rekord Igara.

Kolašinac je u drugoj seriju zabeležio rezultat od 20 metara i 31 centimetra, što je bilo za skoro pet metara bolje od drugoplasiranog takmičara.

To mu, međutim, nije bilo dovoljno da obori rekord od 20,38 koji je postavio pre tri godine.

Kolašinac je na Gradskom stadionu u Prijepolju imao podršku oko hiljadu svojih sugradjana iz Sjenice, koji su doputovali da ga bodre.

b92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu