Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 10:52


Autoru Poruka
lOOla
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 13 Maj 2013, 16:21
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05
Postovi: 1388

OffLine
Како разликовати секс од вођења љубави?

Slika

ПОЗНАЈЕТЕ СЕ

Увек је помало чудно кад први пут спавате с партнером. Потребно је мало времена како бисте упознали нечије тело и ерогене зоне. Кад сте заљубљени, време које потрошите на упознавање његовог тела зове се интимност. Ипак, ако практикујете само секс ради секса, јасна је разлика - секс је физички чин, растерећен хемије коју поседују заљубљени при вођењу љубави.

ПРЕДИГРА

Предигра не почиње у спаваћој соби, она почиње флертом. Кад први пут упознате некога и осетите неку врсту хемије, сексуална тензија је сама по себи предигра. Секс је само акција, али заљубљивање укључује предигру. Предигра значи да вам се не жури са сексом и да желите да уживате у сваком делу. Кад нема предигре нема ни жеље да задовољите једно друго на прави начин, што је велика разлика између секса и вођења љубави.

ОРГАЗАМ

Много људи меша оргазам с љубављу. Доживети оргазам не значи доживети и љубав. То је само део секса, али долазак до великог "О" укључује интензивну страст и љубав међу партнерима.

СЕКС ЈЕ ОСЛОБАЂАЈУЋИ ЧИН

Понекад људи користе секс као неку врсту слободе на исти начин као што ви желите на пиће после посла. Ово је велика разлика између секса и вођења љубави. Љубав укључује емоције, док је секс само акција.

НЕСЕБИЧНОСТ

Љубав у вама подстиче жељу да удовољите сваком делу партнеровог тела - физички и емотивно. Постоји нешто што осећате изнутра. Помислите на сваки романтични филм који сте гледали где мушкарац лагано задовољава жену. То никада није убрзана радња, већ једна несебична интеракција. За разлику од оваквог вођења љубави, секс често може бити краткорочни циљ.


преузето са zena.blic.rs


Vrh
lOOla
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 23 Maj 2013, 11:49
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05
Postovi: 1388

OffLine
Вођење љубави - истине и заблуде

Slika

Занимљиве чињенице о сексу које можда нисте знали
Људи мисле да о сексу знају све, али су често у заблуди. Ако нисте знали...
Величина није битна!
Мушкарци су углавном константно забринути због величине свог пениса. Неки сматрају да је њихова “алатка” превише мала, сувише танка, а чак има и оних који мисле да је превелика! Они који су заиста обдарени, најчешће мају много самопоуздања, јер мисле да их већ сама величина пениса чини врхунским љубавницима.
Момци, погађате још једном: Величина није битна!
Без обзира колико често се ово чули, неки од Вас и даље не могу да схвате да је заиста тако. Зато, понављамо још једном. Величина није битна! Женама су важније техника, емоције и нежност током вођења љубави. Заправо, просечна женска вагина није толико велика да би јој био потребан огроман пенис.
Да ли је величина пениса пропорционална дужини палца, стопала или носа?
Ово је још једна заблуда. Можете бити мали попут патуљка а ипак имати енормно велики пенис. И обрнуто.
На жалост, заборавите на то – не постоји начин да повећате своје пенис!
Једина ствар коју можете постићи упражњавајући све оне савете за продужење пениса је да се евентуално повредите. Требало би да удете задовољни оним што имате, сконцентришете се на што бољу технику и своју енергију трошите на истраживање њеног тела.
Да ли је секс лек за главобољу?
“Имам главобољу”, један је од најчешћих и најпознатијих женских изговора када је секс у питању. Зато, драге даме, знајте да ово баш и није најбољи изговор када вам није до секса – доказано је да секс лечи главобљу!
Како?
Током секса наше тело ослобађа ендорфин, који је потпуно природан лек за главобољу. Трудите се да овај изговор од сада не користите толико често, јер је мистерија жене, секса и главобоље коначно разоткривена. Наравно, у корист секса.
Чак и ако се од трудноће штитите методом прекида односа непосредно пре ејакулације, жена може да затрудни
Неки парови не користе другу врсту контрацепције осим ове, мислећи да је то сигуран начин да се избегне нежељна трудноћа. Мислите да уколико нема ејакулације унутар вагине, нема ни шансе да затрудните? Како да не!
Најгора врста контрацепције
Семена течност код мушкараца излази и током секса, а не само приликом оргазма. У сваком случају, та количина је сасвим довољна да жена затрудни, те се ова метода контрацепције сматра неефикасном.
Не ризикујте – користите кондом
Како бисте избегли непријатна изненађења, користите га сваки пут када имате секс. Уколико не волите да користите кондом или имате проблем да се навикнете на њега, поразговарајте о другим, ефикасним врстама контрацепције.
Трикови и форе које су палиле код претходног партнера не морају да упале и код новог
Истина, а ево и зашто...
Сви смо различити
Једноставно је тако – различити смо. Неки људи воле сладолед од чоколаде, неки од јагоде. Исто је са сексом.
У чему је тајна добрих љубавника?
Ствар је у доброј комуникацији. Важно је да о свему разговорате – ко шта воли, коју позу, брзо, полако, овако, онако… Можда делује чудно и необично на самом почетку разговора, али даје сјајне резултате. Овако ће оба партнера сазнати како да на прави начин задовоље своју другу половину.
Ни мушкарцима није баш увек до секса
Жене су у заблуди када мисле да су мушкарци баш увек спремни и расположени за секс. У стварном животу, мушкарци су, гле чуда, такође људска бића са успонима и падовима. Као и код жена, сексуална жеља код мушкарца се мења из дана у дан, а на њу утичу разни фактори: исрпљеност, стрес, здравлствени проблеми, недостатак самопоуздања и сл..
А опет, тако је тешко то одбити…
Генерално, мушкарцима је тешко да одбију жене које их позивају на секс, чак иако им баш и није до тога у датом тренутку. Можда им је тешко да их нађу иначе…
Маратонски секс није увек и добар секс
Често књиге и филмови вођење љубави представљају као целовечерњу активност. Али у стварности то није случај. Секс на брзака може да буде сјајан, тако да трајање није мера квалитета секса.
Ако тачно знамо шта радимо, за кратко време можемо постићи баш оно што желимо
Предугачко вођење љубави може временом постати болно за жену, јер тело испушта само одређену количину течности која одржава вагину влажном. Некада, када секс предуго траје, постане и помало досадан.


преузето са dormeo.rs


Vrh
GiGi
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 02 Jun 2013, 15:10
Korisnikov avatar
Karolina Riječka

Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13
Postovi: 18509

OffLine
Nina je napisao:
Postoji li (i gde je,u čemu je) razlika izmedju seksa i vođenja ljubavi?

Postoji, ponajprije u emociji. Sex možeš upražnjavati s bilo kime (ne doslovno) bez ikakvih dubljih emocija. Može biti riječ o čistom tjelesnom užitku. Ključan je glagol željeti. Vođenje ljubavi uključuje dublje emocije. Ključan je glagol voljeti. Tako nekako mi se čini. [001_smile.gif]

_________________
Plesala bih s tobom
kroz najprometnije ceste
jedan tango kroz crveno
tamo gdje nitko ne bi plesao
na vrhu Hendrixovog mosta
i to mi ne bi bilo dosta...


Vrh
lOOla
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 04 Jun 2013, 14:22
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05
Postovi: 1388

OffLine
Вођење љубави или секс за једну ноћ?

Када више уживамо у сексу? Да ли секс за једну ноћ доноси више узбуђења и веће задовољство јер смо са неким кога још не знамо "како дише", или је извор већег блаженства управо секс са неким за кога знамо шта је помислио и пре него што то изговори?

Slika

За особе које (још) нису у вези, највеће узбуђење доноси делић секунде пре него што се нешто заиста и догоди: тренутак пре пољупца, или онај моменат кад вам је јасно да ћете завршити у кревету са неким о коме сте маштали недељама, месецима... или претходних пет минута.

Зашто нас то толико узбуђује? Зато што никад раније нисмо искусили секс са том особом. И тај дашак новог и страст коју то доноси је вероватно једино што је "боље" кад је реч о сексу са неким са киме нисмо у вези. Главни "плус" ту је управо узбуђење због нечега што до тада још нисмо доживели. (Нажалост, то је и један од разлога због којих толико људи вара партнера. Ако паднете у искушење, немојте изгубити из вида ону стару "за један часак радости, хиљаду дана жалости"... неко ће сигурно бити повређен.)

Осим тога, везе за једну ноћ, иако у данашње време више нису табу, ипак и даље имају примесу "безобразног", што их чини још узбудљивијим. Секс без обавеза има и својих предности. У таквим ситуацијама све кочнице попусте, и људи се лакше одлучују да причају "прљаво", да се препусте фнатазији, пусте глас... Јер, кога брига, ако вам се не допадне, не морате више никад ни да се видите.

Са друге стране, у таквим односима, људи су себичнији него обично и мање им је стало до партнеровог задовољства. Све се своди на физичко задовољство, које може бити неизрециво, чињеница је, али се исто тако може десити да се сутра ујутру пробудите осећајући се некако празно...

Шта води до бољег секса? То узбуђење првих састанака или блискост која се временом гради? Иако секс са неким кога не познајете баш најбоље може довести до одличног секса, кад сте у вези са неким кога волите, и сам секс и оргазам добијају потпуно нови смисао.

Када смо у вези, секс је чешћи, а познато је да што више секса имамо, више га желимо. Оргазми су пре правило него изузетак, пошто обоје познајете тело и жеље особе коју волите. Поред тога, ту је и емотивна блискост, жеља да се пружи задовољство некоме ко нам је "све на свету" и осећај испуњености и задовољства кад у томе успемо... Наш глас овај пут иде сексу са неким кога волимо.


Шта ви мислите?


преузето са b92.net


Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 27 Jul 2013, 00:46
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01
Postovi: 7882
Lokacija: Marakana, Sever

OffLine
Nije isto. Mada mnogi ne prave razliku.

_________________
Slika


Vrh
lOOla
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 27 Jul 2013, 10:44
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Dec 2012, 21:05
Postovi: 1388

OffLine
Da li su seks i vodjenje ljubavi jedno isto?


Slika


Sve više se govori o seksu ,a činjenica da je on naša svakodnevnica nije više javna tajna.Logično,zašto uskraćivati sebi to zadovoljstvo? I to ne bilo kakvo. Naučnici kazu da je zdravo upraznjavati ga svakodnevno,vernici da je zabranjeno pre braka..A šta mi kazemo ?

Seks je sloboda u kojoj treba da uzivamo i svi ćemo se sloziti sa time da tu nema pravila i granica. Sve je moguće i sve je dozvoljeno . Postalo je sasvim normalno pričati o seksu,a kod tinejdzera je top tema. Češće mislimo o sexu nego što priznajemo,a o ukusima raspravljamo na sav glas.. Svi imamo svoje male prljave tajne kojima se na neki čudan način ponosimo a tajno i spontano izmišljamo nove seksi igrice.. Rado se sećamo svojih avantura i aktivnosti na javnim mestima i prizeljkujemo više uzbudjenja i što više novina.. Da,to je seks-čisto zadovoljstvo,uzivanje i ništa više..

A vodjenje ljubavi? Ni u kom slučaju nemojte da ga pomešate sa seksom-jednostavno nije isto! A ako malo bolje razmislite shvaticete i zašto.. Najbolje će te to uociti na sledećem primeru- pokupili ste veoma zgodnog/u decka/devojku sa neke zurke,doveli ste ga/je kući,imali seks sa njim/njom,ZADOVOLJILI SE i sutra kada se ZADOVOLJENI probudite pomislićete- Kako je bilo dobro,trebala/o bih češće da upraznajavm sex sa ovakvim momcima/devojkama.

I to je sve.Nema onog- Da li mu se zaista svidjam,hoće li me pozvati,da li on/a to zeli opet,mozda me je iskoristio/la ,mozda ne zeli ništa ozbiljno ,mozda zeli samo seks… Nema onih pitanja kojima ćete sebe mučiti danima,nema one slatke zudnje za poljupcima i leptirića u stomaku kad Vas pozove na večeru. E,u tome je razlika. Kada imate sa nekim samo seks,onda je to puko zadovoljstvo i ništa više,a ukoliko sa nekim vodite ljubav,onda je to više od zadovoljavanja.

I zato,nemojte se zavaravati. Seks i vodjenje ljubavi nije isto. Osetićete to kada se jednog dana,sasvim slučajno pohvalite prijateljima da ste sinoć vodili ljubav ,a izostavite reč ‘seks’ koju ste oduvek koristili za ‘te’ radnje…Imajte na umu da ako sa nekom osobom krenete sa seksom,to moze da preraste u nešto više ali postoji šansa da ostane samo na tome. I zato,budite oprezni,pametno koristite sve čari seksa i vodjenja ljubavi..


преузето са kolumnistkinja.blog.rs


Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 20 Okt 2013, 12:07
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01
Postovi: 7882
Lokacija: Marakana, Sever

OffLine
Komsinica je napisao:
Nije isto. Mada mnogi ne prave razliku.


I dalje nije isto, s tim sto sada tvrdim nesto sasvim suprotno od onoga sto sam mislila ostavljajuci prethodni post.
Neko se bas potrudio da mi razjasni razliku, u odnosu na moje misljenje, sex - vodjenje ljubavi.
Ja malo napregla mozda vijugice i i potpuno potvrdno klimam glavom. Taj neko je bas mudar [14k8gag.gif]

_________________
Slika


Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 20 Okt 2013, 12:13
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49
Postovi: 31310

OffLine
GiGi je napisao:
Nina je napisao:
Postoji li (i gde je,u čemu je) razlika izmedju seksa i vođenja ljubavi?

Postoji, ponajprije u emociji. Sex možeš upražnjavati s bilo kime (ne doslovno) bez ikakvih dubljih emocija. Može biti riječ o čistom tjelesnom užitku. Ključan je glagol željeti. Vođenje ljubavi uključuje dublje emocije. Ključan je glagol voljeti. Tako nekako mi se čini. [001_smile.gif]


Mislis da ljudi koji se vole nemaju sex..da samo vode ljubav!? :D , Mislis da parovi koji su u vezi i braku godinama samo vode ljubav a da nema sexa!?..hmmm
zabluda zabluda...moje misljenje naravno.
Rijetke su zene koje mogu ikako upraznjavati taj cin bez neke vrste emocija, kod muskaraca je to drugacije uglavnom

_________________
'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'


Vrh
Komsinica
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 20 Okt 2013, 12:17
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01
Postovi: 7882
Lokacija: Marakana, Sever

OffLine
Vodjenje ljubavi je kada se probudis u zagrljaju, pa lagano, nezno... setas dodirom od vrata, preko ramena... a zmuris i uzivas, sanjivo.

_________________
Slika


Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: Sex / vođenje ljubavi - isto ili..?  |  Poslato: 20 Okt 2013, 12:19
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49
Postovi: 31310

OffLine
Komsinica je napisao:
Vodjenje ljubavi je kada se probudis u zagrljaju, pa lagano, nezno... setas dodirom od vrata, preko ramena... a zmuris i uzivas, sanjivo.


A prije nego si se probudio u zagrljaju si upraznjavao sex!? ... gdje to po tvom misljenju prestaje jedno a pocinje drugo, ili je to dvoje apsolutno razlicito?

_________________
'Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, and life to everything.'


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 40 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker