Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 22:42


Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 13 Maj 2013, 20:52
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Beba Kejt i Vilijama rodiće se na Cezarov rođendan


Slika


Britanski "Dejli Mejl" podseća da je 13. jula rođen holivudski glumac Harison Ford, meksička umetnica Frida Kalo, ali i veliki Julije Cezar, a taj dan bi mogao postati i datum rođenja kraljevske bebe koju očekuju Vilijam i Kejt.

"Dejli Mejl" je objavio da je 13. jul određen kao datum kraja trudnoće vojvotkinje od Kembridža, pa bi beba bila rođena u astrološkom znaku raka. Za rođenje u znaku lava trudnoća bi trebalo da bude produžena za devet dana.

Kraljevska palata i dalje samo saopštava da će se beba roditi u julu mesecu, a da su sve ostalo novinarske priče, prenosi italijanska agencija Ansa.

Međutim, britanski tabloid piše da su se porodica i najbliži prijatelji Vilijam i Kejt okupili pre nekoliko dana na roštilju koji je organizovao jedan prijatelj kraljevske porodice i da se tom prilikom isključivo razgovaralo o 13. julu.

Kejt će se najverovatnije poroditi u bolnici "Sent Meri" u Pedingtonu, u centru Londona, gde je rođen i Vilijam. Ukoliko se porodi 13. jula taj datum će se poklopiti sa proslavom 60. godišnjice krunisanja kraljice Elizabete II koja će trajati od 11. do 14. jula.

"Dejli Mejl" prvi put pominje i mogućnost da kraljica odluči da abdicira.
Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja sve veći broj Britanaca je ubeđen da kraljica Elizabeta treba da abdicira ukoliko ne bude u mogućnosti da u potpunosti obavlja svoje funkcije.

Promenila su se i "osećanja" prema Čarlsu. On sam ne smatra da je došao trenutak da nosi krunu, mada se ta mogućnost ne isključuje.

Britanski tabloid podseća da kraljica Elizabeta II prvi put za 40 godina neće učestvovati u novembru na samitu Komonvelta, a da će umesto nje ići princ Čarls.

Da bi on bio dobar kralj, smatra 50 odsto Britanaca što je 13 odsto više nego prošle godine.


svetplus.com

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 14 Jun 2013, 17:12
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Princ Vilijam je Indijac?

Ova informacija znači da će suprug Kejt Midlton jednog dana postati prvi britanski kralj indijskog porekla, što bi moglo da poveća popularnost britanskog monarha u toj zemlji

Slika

Princ Vilijam je otkrio da ima indijsko poreklo, piše list “Tajms”, navodeći da su koreni drugog po redu pretendenta na britanski tron ustanovljeni na osnovu analize njegove pljuvačke. Naime, istraživači sa Univerziteta u Edinburgu tvrde da je DNK unuka kraljice Elizabete II povezan sa DNK žene koja je bila polu-Indijka.


Prethodno je utvrđeno da je Eliza Kevark, navrbaba Vilijamove majke Dajane Spenser, bila Jermenka, ali su najnovije analize DNK pokazale da je imala i indijske krvi. Genetičar Džim Vilson sa pomenutog škotskog univerziteta izjavio je za “Tajms” da su indijski koreni princa Vilijama apsolutno “neosporni”.

To znači da će suprug Kejt Midlton jednog dana postati prvi britanski kralj indijskog porekla, što bi moglo da poveća popularnost britanskog monarha u toj zemlji. Podsetimo, princ Vilijam čeka svoje prvo dete sa princezom Kejt Midlton.

Telegraf

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 22 Jul 2013, 21:36
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Stigao budući kralj Engleske

London -- Supruga princa Vilijama Kejt porodila se u 16.24 u bolnici Sent Meri u zapadnom Londonu i na svet donela budućeg britanskog kralja

Slika

Kraljevska porodica je saopštila da se Kejt porodila u 16. 24 i da je na svet donela mušku bebu tešku 3.790.

I mama i beba su dobro, saopšteno je. Dete će nositi titulu princa od Kembridža.

Kako Gardijan prenosi, Kejt će noć provesti u bolnici.

Porođaju je prisustvovao i princ Vilijam.

Iako datum porođaja nije zvanično saopšten, već je kraljevska porodica navela da je termin sredinom jula, ostrvski mediji već danima su ispred bolnice u Londonu čekali kako bi ispratili dolazak na svet u tom trenutku globalno najpoznatije bebe.

Dolazak na svet kraljevske bebe izazvao je pravu histeriju.


b92

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 22 Jul 2013, 22:02
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
UŽIVO: Kejt Midlton rodila sina

Supruga britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton, porodila se u bolnici Sent Meri, u centru Londona, u 16.24 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka, teškog 3,6 kg. Kako je saopšteno, i mama i sin osećaju se dobro

Slika
Predstavnici medija ispred bolnice Sent Meri

Supruga princa Vilijama, Ketrin, primljena je u bolnicu u prvim fazama porođaja, saopšteno je danas iz britanske palate.

Kraljevski zvaničnici rekli su da je Kejt automobilom stigla do bolnice Sent Meri u centru Londona u pratnji princa Vilijama. Vojvotkinja od Kembridža će se poroditi u privatnom krilu bolnice gde je princeza Dajana rodila Vilijama i njegovog mlađeg brata Harija. Vojvotkinju će pratiti vrhunski medicinski tim na čelu sa kraljevskim ginekologom dr Markusom Sečelom, piše AP.

Slika

09:12 - KEJT MIDLTON PRIMLJENA U BOLNICU

Vojvotkinja od Kembridža primljena je jutros oko 6 sati u bolnicu St. Mary u Londonu sa prvim trudovima. Stigla je automobilom iz Kensingtonske palate. S njom je došao i princ Vilijam, stoji u službenom saopštenju kraljevske palate.


10:38 - POROĐAJ PRIRODNIM PUTEM ILI CARSKIM REZOM

Beba, čiji se pol ne zna, će biti treći naslednik britanskog prestola. Za sada se ne zna ni da li će se Kejt poroditi prirodnim putem ili carskim rezom.

Slika

11:39 - KRALJICA ELIZABETA ĆE PRVA SAZNATI ZA ROĐENJE DETETA

Vesti o dolasku bebe biće objavljene iz palate na tradicionalan način i preko društvenih mreža. Tradicionalno, kraljevski pomoćnik iz bolnice stiže do Bakingemske palate sa potpisanim pismom povezanim u kožu. Pismo se daje zvaničniku koji će ga postaviti na oglasnu tablu ispred palate.
U isto vreme, na Tviteru će radosna vest biti podeljena sa svetom. Tada će se znati pol deteta, težina i vreme rođenja.

Slika

Moglo bi da prođe i nekoliko dana pre nego što se sazna ime deteta. Kada je Vilijam rođen, njegovo ime je objavljeno posle nedelju dana, a Čarlsovo je ostalo misterija ceo mesec.

Ali, pol bebe je taj koji najviše interesuje sve jer je trudnoća vojvotkinje od Kembridža dovela do promene zakona o nasledstvu trona kako ćerka ne bi bila preskočena u redu za presto. Dečak ili devojčica, dete će biti treće u redu za presto.

12:20 - IME DETETA NA SVIM KLADINICAMA

Prema prognozama kladionica, ime koje će najverovatnije poneti mali monarh je Aleksandra, sa kvotom 3,25. Za njim slede Šarlota i Džordž (7), dok kvotu 11 dele Elizabeta, Džejms i Viktorija. Ako Kejt i Vilijam dobiju ćerkicu, najmanje šanse ima ime Vejneta (kvota 501), ali nije mnogo verovatnije ni da će se zvati Vejn, Šardone, Kevin, Adam, ili Gvinevra. Među najbizarnijim kladioničarskim predlozima svakako su i Hermiona, Rozmari i Fibi.

Slika

13:02 - KEJT BILA AKTIVNA DO POSLEDNJEG DANA TRUDNOĆE

I pored problematičnog početka trudnoće kada je bila hospitalizovana zbog akutnih mučnina, 31-godišnja Kejt se gotovo do samog kraja trudnoće pojavljivala na javnim dužnostima.

Sa prestankom pojavljivanja u javnosti, mediji su se okupili ispred bolnice iščekujući rođenje deteta i tražeći najbolje mesto za savršenu sliku Vilijama i Kejt sa bebom u rukama.

Dok se palata Kensington ne renovira za mladi par, Vilijam i Kejt će najverovatnije boraviti u dvosobnom stanu u palati.

Slika

14:05 - CEO SVET OBELEŽAVA ROĐENJE KRALJEVSKE BEBE

Sve svetske znamenitosti poput Nijagarnihih vodopada, Trafalgar skvera i CN kule u Torontu će svetleti u roze ili u plavoj boji, zavisno da li će se roditi dečak ili devojčica.



14:43 - BEBA NE MORA DA NOSI ZVANIČNO PREZIME

Kraljvska beba ne mora da ima zvanično prezime. Princ Vilijam i Kejt će odlučiti da li će svom prvom detetu dati zvanično prezime među kojima su: Vindzor, Vels i Kembdridž.

Slika

14:49 - LAP TOP, RUČAK I IPOD DONETI U KEJTINU SOBU

Kraljevsko obezbeđenje je upravo prosledilo lap top, Ipod i ručak u sobu gde se nalazi Kejt Midlton.
15:14 - PUTEVI DO KUĆE MIDLTONOVIH NEPROHODNI

Reporteri i novinari se nalaze ispred kuće Midltonovih. Kako javlja Telegraf.uk od danas u blizini njihove kuće biće zatvoreni svi prilazi, ali zbog navodnih radova na putu.




15:32 - NOĆ U LINDU – 6.265 FUNTI

Jedne noć u krilu Lindo košta 6.265 funti, a uključuje paket od dve prostorije.

15:44 - OŠTAR SUKOB KEJTINE MAJKE I KAMILE PARKER

Sukobi između Kamile Parker i majke Kejt Midlton sve su češći i žešći.
Kamila smatra da Kerol nije dobar uzor koji bi trebao uticati na vaspitanje budućeg vladara ili vladarke Engleske, a Kerol veruje da žena koja je varala svog supruga s princom Čarlesom i uništila život porodici i princezi Dajani nema šta da traži s detetom njene ćerke i princa Vilijama.

15:46 - ANALITIČARI O PRVOM POJAVLJIVANJU BEBE

Kraljevski analitičar Alister Brus smatra da ćemo bebu prvi put moću da vidimo kad sa Kejti i vilijamom bude napuštala bolnicu. Prvi put zvanično će se pojaviti posle krštenja bebe i to samo na slici. Ako Kejt i Vilijam odluče mogli bi bebu da pokažu naciji i svetu sa balkona Bakingemske palate.



15:52 - PRINC ČARLS: NE ZNAM NIŠTA O POROĐAJU

Budući deda princ Čarls je trenutno u Jorku i na pitanje novinara da li nešto zna o porođaju on je rekao: "Ne znam ništa. Još uvek čekamo".
15:55 - KEJT JE DOBRO

Kako javljaju britanski mediji Kejt Midlton se oseća dobro i porođaj za sada se odvija u najboljem redu.

Pogledajte kako izgleda saopštenje da je naslednik britanske krune rođen:

Slika

16:14 - PUN MESEC IZAZVAO TRUDOVE?

Princ Vilijam i Kejt su oduševljeni jer svakog momenta mogu da postanu roditelji - rekao je za People izvor iz bolnice. Časopis Mirror navodi da je Kejt dobila turdove zbog uticaja punog Meseca.

Pun mesec, svojom gravitacijom utiče na plodovu vodu kod trudnica na isti način kako utiče na mora i rijeka naše planete.

16:17 - I KEROL MIDLTON JE U BOLNICI

Kerol Midlton se takođe nalzi je u bolnici St. Mary i spremna je da bude uz ćerku ako će joj bude trebala njena pomoć.

17:01 - PLICIJA SE POLAKO OKUPLJA

Ispred bolnice se oko 15 sati okupio veći broj članova policije.

17:04 - KRALJICA STIGLA U BAKINGEMSKU PALATU

Kraljica Elizabeta je stigla u Bakingemsku palatu. Ona će prva saznati da se beba rodila, a potom će kraljevska porodica zvanično saopštiti da je treći naslednik, ili naslednica došla na svet.
18:52 - BOLNICA POD OPSADOM

Ljudi se sve više okupljaju ispred bolnice kako bi prisustvovali istorijskom trenutku kada će biti saopšteno da je beba rođena.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 31 Avg 2013, 02:30
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Kejt Midlton se pojavila u javnosti prvi put nakon porođaja

Vojvotkinja od Kembridža Kejt se danas pojavila prvi put u javnosti, nakon što se prošlog meseca porodila, pridruživši se svom suprugu princu Vilijamu, koji je dao znak za početak trke oko ostrva Englsi, na severu Velsa.

Slika
Prvi put u javnosti nakon što su postali roditelji

Kejtino pojavljivanje nije bilo prethodno najavljeno pa je za neke predstavljalo iznenadjenje što se tako brzo posle porođaja vratila svojim javnim dužnostima, izveštava AP.
 
Po opštem mišljenju Kejt je dobro izgledala odevena u crne farmerke, smedji blejzer i cipele s platformom, dok se pozdravljala s lokalnim stanovništvom i učesnicima trke, odgovarajući na mnoga pitanja.
 
Izmedju ostalog rekla je kako je njen sin - princ Džordž veoma dobro i kako upravo spava, dok ga čuva baka, Kerol Midlton, Kejtina majka.
 
Slika

Otvaranje trke je verovatno jedna od poslednjih javnih obaveza prinčevskog para u Englsiju, u kojem su zbog službe princa Vilijama boravili od 2009. godine. Ovog meseca se okončava Vilijamova služba u Englsiju, kao pilota spasilačkog helikoptera. Očekuje se da će Kensingtonska palata u Londonu u buduće biti glavno boravište prinčevskog para.


blic

_________________
Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 85 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker