|
Autoru |
Poruka |
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Povređena devojčica (7) na PetrovaradinuU Nišu su povređeni vozač čiji je automobil sleteo sa puta i pešak koji je oboren u drugoj nezgodi BEOGRAD - Jedna osoba je teže, a pet je lakše povređeno u pet saobraćajnih nezgoda u Novom Sadu, rekla je portparolka Hitne pomoći u tom gradu Sanja Pokrajac Nenadić.
Prilikom prelaska ulice pešak je zadobio teže povrede glave, a jedna devojčica (7) zadobila je lakšu povredu noge kada je pokušala da pretrči ulicu u Petrovaradinu. Služba Hitne pomoći intervenisala je 117 puta, od čega šest na javnom mestu.
Dve osobe su lakše povređene u dve saobraćajne nesreće u Nišu, prema rečima doktorke Hitne pomoći Slađane Milenković.
Vozač čiji je automobil sleteo sa puta i pešak koji je oboren u drugoj nezgodi zadobili su lakše povrede glave. Lekari su intervenisali ukupno 100 puta, od čega 12 na javnom mestu. U celoj Srbiji Hitnu pomoć najviše su zvali srčani bolesnici i astmatičari.
Kurir
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Gerontološki centar: Medicinska sestra iskopala oči starici?Starica Olga Cvetković, teško povređena u Gerontološkom centru u Knjaževcu, izjavila je policiji da joj je medicinska sestra iskopala oči, kada je odbila da primi terapiju. Istraga o incidentu u Gerontološkom centru u Knjaževcu koji se odigrao 12. marta, oko dva časa ujutro, kada su stanarki Olgi Cvetković (83) izvađene oči, mogla bi da ima neočekivan obrt. Jer, kako tvrde "Novosti", teško povređena starica je imenovala svog napadača - jednu medicinsku sestru u domu.
Kako “Novosti” saznaju, Olga Cvetković je, posle hospitalizacije na odeljenju Maksilofacijalne hirurgije Kliničkog centra u Nišu, policajcima pojasnila kako je napadnuta i povređena. Ispričala je da se nalazila u sobi, kada joj je sestra donela da popije lek, ali je ona to odbila.
"To je iziritiralo sestru, koja je počela rukama da mi na silu otvara usta i da mi izvlači jezik", zapisano je u službenoj belešci policajca koji je saslušao Olgu Cvetković.
"Govorila mi je i “Hoćeš li da ti isečem jezik?”. Zatim me je udarala po grudima, pa mi ponovo otvarala usta, a potom mi je rukama iskopala oči. Niko me nije gurnuo, niti sam pala, a u sobi su bile još tri nepokretne ženske osobe, koje nisu mogle da mi pruže pomoć, iako sam zapomagala", stoji u službenoj belešci.
Po dosadašnjoj, zvaničnoj verziji ovog događaja, Olgu Cvetković je pretukla gluvonema stanarka te ustanove V. T., koja je, nakon toga, prebačena u niški zatvor.
Izvor: Novosti
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
Hapšenja u Somboru zbog zloupotrebe službenog položajaSomborska policija uhapsila je šest osoba zbog sumnje da su, zloupotrebom službenog položaja, oštetili budžet Srbije za 25 miliona dinara. Među uhapšenima su vlasnik jedne novosadske privatne firme, predsednik Saveta Mesne zajednice Bački Gračac i bivši sekretar te mesne zajednice.
Kako javlja RTS, oni su osumnjičeni da su malverzacijama prilikom izgradnje objekta za kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda u Bačkom Gračacu kod Odžaka oštetili budžet Republike Srbije za gotovo 25 miliona dinara.
Da bi prikrili šta su uradili, uništili su kompletnu dokumentaciju kojom su pravdali korišćenje sredstava za taj projekat. Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe.
Izvor: RTS
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Bejzbol palicom polomio glavu kragujevačkom maturantu Darko Radivojević (21) juče je u kafiću „Premijer“ u kragujevačkoj Kosovskoj ulici bejzbol palicom teško povredio maturanta Politehničke škole S.J. (18). Napadač je u bekstvu, a lekari Urgentnog centra se bore za život mladića. Kako je za "Blic" izjavio načelnik Policijske uprave Ivan Đorović „traga se za napadačem, koji je i pre dve godine sekirom napao jednog učenika, a zatim i policajca“.
Kako pričaju svedoci, koji su bili u kafiću „Premijer“, koji se kod Politehničke škole, napadač i devojka na mobilni telefon su pozvali S.J. da izađe iz škole.Tada je Darko R. bejzbol palicom njega udario po glavi, i naneo mu teške povrede, a zatim pobegao.
Blic online
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
Carinici zaplenili 690 kesica leka za potencijuPutnik iz Beograda, državljanin Srbije, na Aerodrom "Nikola Tesla" doputovao je iz Tajlanda, a među ličnim stvarima je imao 690 kesica oralnog gela za potenciju "kamagra" Carinici su na graničnom prelazu Aerodrom ”Nikola Tesla” sprečili pokušaj krijumčarenja 690 kesica oralnog gela za potenciju “kamagra”, saopštila je Uprava carine.
Putnik iz Beograda, državljanin Srbije, doputovao je iz Tajlanda, letom preko Dohe i uputio se na zeleni kontrolni prolaz čime se izjasnio da nema ništa da prijavi za carinjenje.
Podrvrgnut je detaljnom pregledu, čime je utvrđeno da u prtljagu, među ličnim stvarima, ima 690 kesica oralnog gela za potenciju “kamagra”, navodi se u saopštenju
“Kamagra” potiče iz Indije i po sastavu i dejstvu odgovara mnogo skupljoj i poznatijoj “vijagri”, a kako se navodi, potrošači kupuju lekove iz Indije jer su jeftiniji, do njih se lakše dolazi, a ponekad su kopije toliko dobre da je nemoguće proceniti koji su lekovi pravi, a koji nisu.
Iz Uprave carine podsećaju da ovo nije prvi pokušaj krijumčarenja ovog leka i da su u više navrata prethodnih godina beleženi slični pokušaji.
(M. B. / Tanjug)
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
EKSPLODIRAO GASOVOD: Ugašen požar na Petlovom brdu Zbog havarije na gasovodnom sistemu JP "Srbijagas" došlo je do eksplozije. Požar je uspešno ugašen. Nema povređenih. Ponovno puštanje gasa u mrežu očekuje danas u kasnim večernjim satima.  Požar koji je izbio u blizini Ibarske magistrale posle eksplozije u gasovodu je ugašen i nema povredjenih u tom akcidentu, izjavila je danas načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Žugić Vuksanović.
Načečnica je istakla i da je plamen vatre u tom požaru dostizao 30 metara, ali da je sve vreme pod kontrolom.Vatrogasne ekipe će ostati na licu mesta još neko vreme da bi kontrolisale situaciju, kazala je agenciji Beta Žugić Vuksanović.
Do eksplozije i požara došlo je oko 7.45 sati, zbog havarije na gasovodnom sistemu JP "Srbijagas". Ekipe Srbijagasa su isključile gasovod.
Zbog havarije, danas će bez gasa ostati potrošači u naseljenim mestima Železnik i Umka.
Ekipe "Srbijagasa" tokom dana će obaviti radove na sanaciji i dovođenju sistema u prvobitno stanje, tako da se ponovno puštanje gasa u mrežu očekuje danas u kasnim večernjim satima, navedeno je u saopštenju Služba "Srbijagasa" za odnose s javnošću.
Saobraćaj u tom delu grada privremeno je bio u prekidu. s media.rs
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
NS: Silovao ženu, istukao joj sinaNovi Sad -- Jedan muškarac iz okoline Novog Sada osumnjičen je da je jutros pijan silovao jednu ženu i istukao njenog sina, saopštila je novosadska policija. V.T. (33) je uhapšen da u pijanom stanju, ušao u kuću jedne sugrađanke i, nakon što je istukao njenog sina, naterao je oštećenu da ga oralno zadovolji, piše u saopštenju.
On je ta krivična dela počinio jutros, oko 4.20 sati, navodi se u saopštenju. B92
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
Opljačkana zlatara u Novom SaduDve maskirane osobe, preteći pištoljem, opljčkale jednu novosadsku zlataru. Policija traga za razbojnicima koji su iz zlatare odneli izvesnu količinu zlata.
Policija intenzivno traga za dvojicom maskiranih razbojnika koji su, preteći pištoljem, jutros opljačkali jednu novosadsku zlataru, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu. "U razbojničkoj pljački, koja se dogodila oko osam sati, odneta je izvesna količina zlata", navodi se u saopštenju. RTS
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Dvoje uhapšenih zbog ringišpila na kojem je povređeno devetoro đaka prvaka A.B. i A.S. iz Sokobanje uhapšeni su danas zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Oni su uhapšeni u svojstvu vlasnika i radnika u izletištu "Borići", gde se nalazio ringišpil koji se danas polomio.  Devetoro učenika prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca, povređeno je danas na izletištu Borići u Sokobanji, kada se na pola polomio ringišpil na kome su se nalazila deca.Prva pomoć je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja. Sedmoro dece zbrinuto je na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu, jedno dete je na kućnom lečenju. Prema nezvaničnim informacijama, jedno dete zadobilo je težu povredu glave i ono je smešteno na Neurohirurškom odeljenju Dečje klinike. Kako Blic saznaje, povrede glave je zadobila sedmogodišnja devojčica i nju još uvek operišu lekari na neurohirurgiji. Ona je povređena kada je na nju pao deo konstrukcije ringišpila. - Devojčica je primljena u vegetativno stabilnom stanju. Verbalni kontakt je ostvaren. Zadobila je teške povrede glave, nagnječenje mozga i krvarenje - kazala je za "Blic" dr Vesna Novak. Otac lakše povređenog dečaka, Igor Filipović rekao je da je na "Blicovom" sajtu sam saznao šta se dogodilo u Sokobanji.
- Niko mi iz škole nije javio šta se dogodilo. Jutrios sam se sa mojim sinom čuo telefonom, i on mi se pohvalio da su krenuli na ringišpil. Sve je delovalo normalno, i niko nije mogao ni da pomisli šta će se dogoditi samo par minuta posle tog razgovora - rekao je "Blicu" Igor Filipović, koji je odmah došao u Niš da obiđe povređenu decu.
Pomoćnik direktiora Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju dr Dragoljub Živanović rekao je da su povređena deca primljena na kliniku u prepodnevnim časovima.
- Sedmoro dece sam ja primio i pregledao. Konstatovao sam lakše povrede, ali su radi njihove bezbednosti svi zadržani na odeljenju i biće urađeni dodatni pregledi - rekao je dr Živanović. U Sokobanji se nalazi oko 90 đaka OŠ Nada Popović i smešteni su u hotelu "Zdravljak". Deca iz OŠ "Nada Popović" su u Sokobanju stigla u petak i planirano je da ostanu sedam dana.
Prema rečima učiteljica koje su sa decom, pre mališana iz Kruševca na ringišpilu su se vozila deca iz neke druge škole i bez problema su završila vožnju. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od učitelja ove škole se izdvojio od grupe, i decu odveo na izletište "Borići". U toku je uviđaj. Direktorka škole: Na tom ringišpilu su se deca igrala godinama, nikad nije bilo incidenata Većina povređenih učenika je iz odeljenja I3 razreda OŠ Nada Popović iz Kruševca. - Ovo je izuzetno neprijatna situacija za sve nas. Radila sam kao učiteljica 12,13 godina, vodila sam decu na Školu u prirodi i Sokobanja je uvek bila jedno od najbezbednijih mesta. Na tom ringišpilu deca su se igrala godinama i nikada nije bilo incidenata. U stalnom smo kontaktu sa roditeljima povređene dece. Učitelji su sa decom koja su ostala u Sokobanji i ona su bezbedna - kazala nam je Jelena Ivanović,direktorka OŠ Nada Popović. Ona je na putu za Niš, prema Neurohirurškoj klinici, gde su zbrinuta povređena deca. blic.rs
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Žena jutros ranjena iz vatrenog oružja na ZvezdariŽena stara oko 35 godina povređena je iz vatrenog oružja rano jutros oko 04.10 časova u Oliverinoj ulici na Zvezdari, u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Žena je zadobila prostrelnu ranu desne potkolenice, a prevezena je u beogradski Urgentni centar, rekla je Macura.
Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 126 intervencija od kojih 14 na javnim mestima, a pomoć lekara su najčešće tražili astmatičari i osobe sa bolovima u grudima, odnosno srčani bolesnici, rekla je Macura.
Za protekla 24 sata Hitna pomoć je obavila u Beogradu ukupno 270 intervencija od kojih 54 na javnim mestima, dodala je Macura.
Macura je savetovala adekvatno oblačenje i nošenje bočice sa vodom i da bi posebno trebalo da se pričuvaju astmatičari zbog hladnog vremena i kiše.
24 Sata
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|