Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 17:10


Autoru Poruka
Astra
Post  Tema posta: MODA - trendovi,korisni saveti,intervjui  |  Poslato: 20 Apr 2012, 09:49
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Šta svaka moderna žena mora imati u ormaru

Ako želite da u privatnom i poslovnom svetu važite za samouverenu, modernu, sofisticiranu ženu kojoj je moda dodatno oružje za naglašavanje jake ličnosti, evo bez čega je vaš ormar nezamisliv.

Slika

Bilo da ste na poslu, trčite po parku ili planirate seksi izlazak, pokažite da pratite modu. Svake sezone večni komadi dobiju, iako jedva primetan, trendovski prizvuk koji će raspekmeziti i klasičarke, piše Tportal. Ove godine neka vaše stvari nose zanimljive dezene, nabavite barem jednu novu glamuroznu haljinu i nešto u jarkoj boji. Izgledaćete "svetski", a i napokon se iščupati iz zimske hibernacije. Uostalom, stil ne zna za mirovanje.

Životinjski print- Neka leopard print zauzme makar mali deo vašeg ormara. Bezvremeni je, a ženama uvek dođe trenutak kad se u njemu požele osećati nekako posebno i moćno. Već i samo leopard marama može trenutno osvežiti svaki izgled.***Odeća na koju muškarci padaju

Jarke boje
Zaboravite sva pravila da se boje moraju slagati i zaboravite njihovo klasično kombinovanje. Obucite se u jake boje i od glave do pete.

Razigrani dezeni - Ništa nije poželjno u prolećnim danima kao cvetni dezeni. Nabavite pojedinačne delove odeće, bluzu ili suknju u cvetnom dezenu.

Dobra torbica i štikle- Iz dnevnog u seksi večernji look najefektnije ćete se transformisati pomoću vruće torbice i zavodljivih štikli.

Žena u crvenom - Zamenite svoju malu crnu haljinu crvenom. Ta će, sasvim sigurno, svakoga duboko impresionirati.***Zablistajte na nov način u cvetnoj haljini

"Wow" faktor - Svaka žena jednostavno mora posedovati glamuroznu haljinu za večernji izlazak u grad. Svarovski kristali i šljokice naglašavaju glamur i nikad ne izlaze iz mode.


Smedia

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 20 Apr 2012, 12:08
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Ženstveni prolećni detalji

U sezoni 2012, ženstvenost je naglašena vedrim bojama, neobičnim krojevima i nežnim materijalima poput svile i satena

Slika

Tirkizna, jarkozelena, narandžasta, žuta i pink boja, cvetni uzorci, visoke potpetice, atraktivni broševi i kaiševi, lepršave marame... Ovo su prolećni trendovi koji će sigurno da obraduju sve dame, a posebno mlade devojke.

U sezoni 2012, ženstvenost je zaštitni znak svake odevne kombinacije, što je naglašeno vedrim bojama i neobičnim krojevima, ali i nežnim materijalima kao što su svila ili saten. Cvetni motivi i perlice na detaljima, unose romantičnu notu i naglašavaju lepotu najlepšeg godišnjeg doba.


Vecernje novosti

_________________
Slika


Vrh
Joo
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 06 Jun 2012, 10:22
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2012, 20:19
Postovi: 16

OffLine
Zanimljivi modni eksperimenti

Uvek je osvežavajuće videti devojku odevenu u originalnu kombinaciju. Predstavljamo vam zanimljiv izbor brenda "Cream od Scandinavia" koje možete poneti ovog proleća.


Slika


U pitanju je spoj skandinavske senzibilnosti i romantike koji prepliće i maštu i stvarnost. Modeli su od prirodnih materijala, a namenjeni su urbanim damama koje preferiraju gradski šik.
Osim haljina, Cream of Scandinavia nudi i interesante komade asesoara, autentičnog i upečatljivog.

Slika

Blic žena


Vrh
Joo
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 06 Jun 2012, 10:26
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2012, 20:19
Postovi: 16

OffLine
Cvetni i leopard dezen za sve prilike



Svetski dizajneri su ove sezone u prvi plan stavili print, pa ono što ovog leta morate da imate u svom ormaru jeste bar jedan odevni komad u animal ili cvetnom dezenu. Možete nositi bilo šta - od kupaćih kostima do haljina preko košulja ili modnih detalja.


Slika
ANIMAL
Animal printovi su oduvek bilinamenjeni onima koji imaju malo više hrabrosti kada dođe do stila. Međutim, dovoljnoje da budete umereni i da vam to bude najbolja mantra kojom se vodite pa nećete završiti sa riskantnim odevnim kombinacijama. Ove sezone leopard stil kombinujte sa jarkim bojama, poput mentazelene, vatrenocrvene ukoliko ste smele ili intenzivnoplave. Za devojke koje ne vole mnogo da eksperimentišu idealni su baletanke, torba ili novčanik s animal printom. Za one smelije idealni su kombinezoni ili suknje do kolena uz jednobojne sandale.

Slika

CVETNO
Floralna štampa naglašava ženstvenost, pa ukoliko ste romantične, ovaj stil odevanja nemojte zaobići. U zavisnosti od boje printa, možete ga kombinovati uz pastelne nijanse ili belu. Cvetni print najbolje ide sa suknjama, haljinicama i baletankama, ali pazite da samo jedan komad bude u tom dezenu, jer ne želite da izgledate neukusno. Možete da birate između krupnog i sitnog printa.

Slika

KUPAĆI
Nose se dvodelni i jednodelni kupaći s animal, zmijskim ili cvetnim printom. Ukoliko ste ljubitelj retro stila, nabavite jednodelni kupaći sa printom koji ima tračicu oko struka. Ako se odlučite za jednobojni kupaći jednostavnog kroja, maramu sa printom vežite oko bokova.

Slika

NAOČARE
Ni novi modeli dizajniranih naočara nisu pobegli od printa. Na piste su ih izveli "Prada" i "Mark Džejkobs". Animal print, ali i retro cvetni krase okvire modela za ovo leto.

Slika

HALJINE
Duge haljine do poda svakako su nešto što morate da imate u ormaru bar ove sezone. Ali, imajte na umu da nisu baš za svakog - ne sakrivaju obline i ne stoje lepo niskim devojkama. Usudite se da nosite šarenu cvetnu haljinu uz ravne sandale i veliki šešir.

Blic žena


Vrh
Nora
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 08 Jun 2012, 12:24
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 18:35
Postovi: 539

OffLine
Evo zašto ne treba da nosite japanke


Slika


Ljubitelji japanki treba da budu svesni da ta obuća nije dobra za noge. Pogledajte zbog čega bi trebalo da odbacite japanke i tokom leta potražite obuću koja daje bolju podršku nogama.

Đon im je sunđerast i ne pruža nikakvu podršku
Ono što se vama čini kao dobra karakteristika japanki, mekoća i udobnost, uzrokuje da se stopalo savija prema unutra. Ovo može da izazove bol u peti, stopalu, mekom delu oko prstiju i samim prstima.

Mišići i tetive se previše naprežu
Mala traka u obliku slova V između prstiju jedino je što veže vašu nogu uz japanke. Zbog toga pri hodu grčite prste, a mišići i tetive rade "prekovremeno". Ovo može da se razvije u tendinitis.

Ravna obuća izaziva naprezanje Ahilove tetive
Ako obično nosite obuću s malo povišenom petom, ravna obuća će rastegnuti mišiće lista noge.

Dolazi do zadebljanja i pucanja kože stopala
Koža postaje tvrđa, a budući da su stopala izložena vazduhu, koža može da postane i vrlo suva. Ako postane i previše suva, nažuljana koža može da pukne i krvari, što zna da bude vrlo bolno.

Može izazvati bol u kuku i donjem delu leđa
Hodajući u japankama ljudi obično skraćuju korak, a to može da dovede do bola u drugim delovima tela, piše Magazin.

Ne pružaju nikakvu zaštitu
Noge su izložene raznoraznim oštrim i prljavim predmetima, što povećava rizik od posekotina i drugih povreda


Blic

_________________
"SUDBINA MESA KARTE - MI IGRAMO."

SOPENHAUER


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 08 Jun 2012, 15:40
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
DOLCE & GABBANA: Ovog leta u modi su patlidžani! (FOTO)

Inspirisani legendarnom filmskom divom Sofijom Loren, modni dvojac Domeniko Dolče i Stefano Gabana kreirali su izrazito vedru kolekciju Mambo Italiano za najtoplije doba u godini koju su plasirali u najnovijem izdanju magazina Vogue. Beli i ljubičasti luk, paradajz, patlidžani, paprika… Drugim rečima, danas se nose seksi pripijene haljine na kojima se nalaze motivi namirnica tradicionalne italijanske kuhinje

Slika

Slika

Slika


Telegraf


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 13 Jun 2012, 11:27
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Mokasine u boji mora i citrusnog voća

Jarke boje izborile su se za svoje mesto i na stopalima muškaraca. Nalaze se uglavnom na obući od prevrnute kože a ima ih i na klasičniim modelima

Slika
Jarke boje su zastupljene čak i na klasičnim modelima

Ove modne sezone muškarci gotovo u svemu prate svoje partnerke. Jarke boje, koje već ostavljaju snažan utisak sa ženskih stopala, zastupljene su i u većem delu muških kolekcije obuće. Tirkizna, zelena, sve nijanse plave, narandžasta, žuta, crvena ... Sve te boje izborile su se za svoje mesto i na stopalima muškaraca, koji, inače, tradicionalno naginju smirenijim koloritima. Nalaze se uglavnom na modelima sačinjenim od prevrnute kože, popularnim mokasinama koje su često ukrašene resama, ali i na "brodaricama". A jarke boje su zastupljene (doduše u tragovima, na primer samo na đonu) čak i na klasičnim modelima letnjih cipela.


Pojedini svetski kreatori mislili su samo na najhrabrije muškarce i za njih izmaštali modele na kojima se nalazi i više boja, pa i onih koje se vezuju isključivo uz žene. Recimo, dizajneri "Prade" na jedan model su stavili roze, zelenu, sivu, belu, crnu i "dinastija" plavu - čak šest boja! Ipak, nisu sve modne kuće bile tako koloristički raspoložene, pa u njihovim kolekcijama preovlađuju smireniji, dvobojni modeli.

Od ovosezonskih trendova, u kojima muškarci prate u stopu žene, jeste i cvetni motiv. Podrazumeva se, i cipele sa cvetnim dezenom namenjene su samo najhrabrijima.

"Obojena" letnja obuća idealna je za sportske tipove. Tirkizne mokasine, na primer, odlično idu uz farmerke, ali i uz bermude, safari kombinaciju, pa i ležerno laneno odelo.


Novosti


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 13 Jun 2012, 11:29
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Kombinezon dva u jednom

Sportski kombinezon, od džinsa ili pamuka, možete da nosite dok idete na kafu sa prijateljicom, u kupovinu, za neobavezan večernji izlazak sa društvom, ali i na plažu

Slika

Kreatori predlažu da ovoga leta nabavite barem jedan kombinezon ali, sudeći prema izboru, možete ih imate i više i to za razne prilike. Sportski kombinezon, od džinsa ili pamuka, a u zavisnosti od kroja, možete da nosite dok idete na kafu sa prijateljicom, u kupovinu, za neobavezan večernji izlazak sa društvom, ali i na plažu.

Gde ćete ga obući, to zavisi od njegove dužine i vrste tkanine. Istovremeno, kreatori su napravili i modele za večernje izlaske, od skupocenijih i svečanijih materijala, u kojima možete da odete i na koktel i bilo koji drugi skup gde se očekuje da budete elegantnije odeveni.


Najveća prednost ovog odevnog predmeta je u tome što ste, kada njega navučete, odmah spremni za izlazak iz kuće. Sa njim dobijate dva odevna komada u jednom.


Novosti


Vrh
Lila
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 14 Jun 2012, 18:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Jun 2012, 19:19
Postovi: 3470

OffLine
Ovoga leta u trendu je ponovo plise.
Plisirane duge , kratke suknje i haljine.To se nekada sezdesetih godina mnogo nosilo.
Slika
Slika
Slika

_________________
Nisu vazne godine u tvom zivotu,
nego je vazan zivot u tvojim godinama
Momo Kapor


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: MODA - trendovi,korisni saveti  |  Poslato: 19 Jun 2012, 18:08
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Tunike za plažu

Nezaobilazni komad odeće i ovog leta su prelepe tunike, lagane i praktične, a zbog toga i omiljene mnogim damama

Slika

Dizajneri su se potrudili da i ove sezone osmisle što lepše odevne kombinacije za uživanje na plaži. Nezaobilazni komad odeće i ovog puta su prelepe tunike, lagane i praktične, a zbog toga i omiljene mnogim damama.

Izdvajaju se lepršavi modeli od providnih i prijatnih materijala. Moderne su i tunike prošarane aktuelnim desenima - cvećem, voćem, prugama i mornarskim simbolima, kao i one u jarkim, veselim bojama koje se posebno ističu na preplanuloj puti. Zanimljivi su i modeli asimetričnog kroja koji osim što su vrlo originalni, čine izgled još ženstvenijim i zavodljivijim. Aktuelne su i tunike-haljine malo dužeg kroja dizajnirane od pamuka i lana u pastelnim nijansama, kao i modeli sa popularnim vezom i čipkom. Nezaobilazne su i romantične tunike upotpunjene karnerima, ukrašene velikim cvetovima ili tufnama.


Novosti


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 82 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker