|
Autoru |
Poruka |
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Poginuo biciklista u Novom Sadu
Biciklista poginuo u Novom Sadu kada je na njega naleteo automobil "folksvagen pasat".
Jedan čovek poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu kada je na njega dok je vozio bicikl, naleteo jedan Novosađanin u svom automobilu, saopštila je novosadska policija.
Novosađanin M. Dž. (55) je na Bulevaru Evrope automobilom "folksvagen pasat" udario biciklistu koji je prelazio kolovoz van obeležene biciklističke staze, navodi se u saopštenju za javnost.
U toku je postupak identifikacije preminulog, a protiv M. Dž. će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, piše u saopštenju novosadske policije. RTS
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
S. Karlovci: Čoveka pregazio vozNovi Sad -- Jedan čovek poginuo je na pružnom prelazu u Sremskim Karlovcima, kada je na njega naleteo voz, saopštila je novosadska policija. Čovek je na licu mesta preminuo, a uviđaj je u toku, rečeno je agenciji Beta u policiji.
Pripadnici novosadske policije kazali su da će identitet nastradalog i okolnosti pod kojima je došlo do nesreće biti poznati kasnije. B92
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
Suđenje grupi „Pauk“ posle 13 godina
Beograd - Početak suđenja petočlanoj grupi poznatoj kao „Pauk“, koja se tereti za špijunažu, ubistva i druga krivična dela, ponovo je odloženo, za 12. jun, jer je jedan od optuženih Branko Vlačo u pritvoru u BiH, gde se protiv njega vodi krivični postupak zbog zločina protiv čovečnosti. Inače ovaj postupak traje već 13 godina, a još mu se ne nazire ni početak ni kraj. Do 12. juna Više tužilaštvo u Beogradu trebalo bi da predloži da se suđenje protiv Vlača razdvoji ili da mu se sudi u odsustvu, s obzirom da mu je, prema bosanskom zakonu, pritvor određen do 2015.
Sudija Milan Londrović saopštio je juče da je preko srpskog Ministarstva pravde i državne uprave od bosanskog suda obavešten da je Vlaču određen pritvor do 11. oktobra 2015. Danas
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
Pronađena mrtva devojka
Beograd - Beživotno telo devojke stare oko 20 godina pronađeno je juče u jutarnjim satima kod toplane u Rakovici, u Vareškoj ulici bb, a uzrok smrti do juče po podne nije razjašnjen. Hitna pomoć, kako je rečeno Danasu, poziv o ovom slučaju primila je u 6.33, da bi nekoliko minuta kasnije lekar koji je bio na licu mesta mogao samo da konstatuje smrt. - Lekar je devojku zatekao mrtvu sa višestrukim povredama, i nije ni bilo osnova za reanimaciju. A istražni postupak će pokazati šta je bio pravi uzrok smrti, rekla je za Danas portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura. U Birou za informisanje MUP-a Srbije rečeno je da je mrtva devojka imala povrede obe noge. Kako nezvanično saznajemo, slučaj je prijavio čuvar toplane koji je prvi video mrtvu devojku. Prema nezvaničnim saznanjima, devojka je izvršila samoubistvo, dok drugi navode da je bilo elemenata nasilja, a spekulisalo i o tome da je reč o saobraćajnom udesu, odnosno da je bila žrtva gaženja i da je na ovom mestu samo ostavljena. Danas
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
BRUTALNO: Pretukli ga i bacili u baru zbog bivše devojke! - Ako ih policija ne nađe, ja ću ih sigurno pronaći i presuditi - rekao je otac Ervina Bilickog (17) iz Bečeja, koji za smrt okrivljuje porodicu sinovljeve bivše devojke, jer nije više želeo da bude sa njom Ervina Bilickog (17), koji je u nedelju pronađen mrtav u blizini bečejske železničke stanice, pretukla su četvorica napadača jer, kako tvrdi njegov otac, nije više želeo da bude sa “jednom devojkom”. - Ubili su mi sina, njih četvorica. Tukli su ga besomučno, kao zver, a onda su ga odvukli i bacili u baru. Umro je kao pas, ugušio se u bari jer više nije mogao da diše… I sve to zbog jedne devojke – priča otac mladića, Ištvan Lakatuš.
Sprovodi se istraga, a prema saznanjima iz policije napadači su identifikovani, ali nisu uhapšeni jer se radi na pribavljanju materijalnih dokaza.
Otac nesrećnog mladića je ubeđen da iza zločina stoji porodica Ervinove bivše devojke iz Bačkog Petrovog Sela.
- Moj sin nije više želeo da bude sa tom devojkom i da ima bilo šta sa njom i njenom porodicom. To ga je, verujem, koštalo života. Slomili su mu ključnu kost i od batina unakazili njegovo lice – kaže Ištvan.
On dodaje da je Ervin pre dve godine, takođe, prebijen, ali se ničega nije sećao, pa ni napadača jer je doživeo potres mozga.
Neutešni otac tvrdi da se neće smiriti ako zvanične institucije ne istraže sve okolnosti smrti i ubice ne privedu pravdi.
- Policija kaže da je Ervin imao samo lakše telesne povrede. Otkad se rastureno lice i slomljena ključna kost smatraju lakšim povredama?! Znam da ima očevidaca koji su čuli i videli kako su ga tukli, ali sada niko ne sme da pisne. Ako ih policija ne nađe, ja ću ih sigurno pronaći i presuditi – rekao je Ištvan Lakatuš.
(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine / Foto: Ilustracija)
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

|
SUBOTICA: Ubio starca zbog bicikla!Zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo, subotička policija uhapsila je M.S. (33). On se tereti da je starijem muškarcu zadao više udaraca u glavu nakon čega mu je ukrao biciklo Subotička policija uhapsila je M. S. (33) zbog sumnje da je počinio teško ubistvo i predala ga nadležnim istražnim organima.
Kako je saopšteno iz policije, 6. marta u jutarnjim časovima policiji je prijavljeno da na uglu ulica Ivana Antunovića i Moravske u Subotici leži stariji muškarac s vidljivim povredama glave. On je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Subotici gde je podlegao povredama 11. marta.
- Intenzivnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da je M.S. (33), bez prijavljenog stalnog mesta boravka, oštećenom zadao više udaraca u glavu i telo, uzeo mu bicikl, svežanj ključeva i pobegao – navodi se u saopštenju.
Zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo, subotička policija je uhapsila M.S. i on je nakon policijskog zadržavanja uz odgovarajuću krivičnu prijavu sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Subotici.
(Telegraf.rs / Tanjug)
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Bombom na policiju u LeposavićuLeposavić -- Uoči nove runde dijaloga u Briselu, nepoznata osoba bacila sinoć eksplozivnu napravu koja je eksplodirala ispred kapije policijske stanice KPS-a u Leposaviću. Kako je javio reporter Televizije Most, u eksploziji nije bilo povređenih i nije pričinjena materijalna šteta.
Eksplozivna naprava bačena je oko 20.30 sati iz automobila u pokretu, a u tom trenutku ispred policijske stanice nije bilo prolaznika.
Policajci su obezbedili mesto eksplozije kako bi obavili uviđaj.
"Ovo je još jedan vid zastrašivanja i unošenja nemira i nespokojstva među stanovništvo severa Kosova i Metohije", rekao je novinarima Dragiša Vasić, predsednik opštine Leposavić.
Vasić je od Euleksa i međunarodnih snaga zatražio da se, u okviru svog mandata, angažuju, otkriju počinioce i njihove nalogodavce i privedu ih pravdi.
"Samo na taj način će se stati sa bombaškim napadima, koji su na ovom delu Kosova i Metohije sve učestaliji", rekao je Vasić.
Ovo je još jedan u nizu bombaških napada na severu Kosova, a počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napad na policijsku stanicu u Leposaviću i zatražila da se počinioci tog napada pronađu i kazne. B92
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Devojčica umrla jer je lekar odbio da dođe na poziv! Zbog smrti A. Đ. (10) iz Bele Palanke podneta je krivična prijava protiv nesavesnog lekara Devojčica A. Đ. (10) iz Bele Palanke umrla je juče ujutru oko tri sata jer je lekar Hitne pomoći odbio da dođe na poziv njenog oca Milovana Đorđevića, saznaje “Alo”.
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv nesavesnog lekara. Nesrećni otac je juče u tri sata ujutru pozvao zaposlene u Hitnoj pomoći u Beloj Palanci i zatražio da dođe neko od doktora jer mu je dete doživelo fras.
- Kada sam pozvao Hitnu pomoć, medicinska sestra mi je rekla da doktor trenutno spava. Nazvao sam ga neki minut kasnije i on se javio na telefon. Počeo je da se raspravlja sa mnom. Molio sam ga da dođe sebi i ne gubi vreme na raspravu. Dete je već teško disalo. Na kraju mi je rekao da se javim policiji, što sam i uradio. Ne znam zbog čega nije hteo da dođe. Otišao sam u policiju, a patrola mi je dete prevezla do dežurnog lekara – priča devojčicin otac Milan.
Nesrećnu devojčicu pregledao je dežurni lekar M. P. (61) koji je mogao samo da konstatuje smrt. Ista patrola je vratila mrtvu devojčicu u kuću, a na osnovu svedočenja njenog oca i konsultaciuja sa dežurnim istražnim sudijom podneta je krivična prijva protiv nesavesnog lekara Hitne pomoći u Beloj Palanci.
Telo nesrećne devojčice primljeno je juče ujutru u Zdravstveni centar u Pirotu radi obdukcije, koja će pokazati tačan uzrok smrti.
- Do sada nije urađena obdukcija. Nisam mogao svoju ćerku sam da odvezem do lekara jer imam još dvoje male dece. Jadno moje dete je do sada preživelo tri frasa, ali ovaj nije mogla. Ne znam šta više da vam kažem. Ćerka mi je umrla u kući, a nije napunila ni deset godina – jedva izgovara Milan.
Nesrećni otac ne zna kada će sahraniti svoje dete jer čeka završetak obdukcije. Telegraf
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Žena ispala iz autobusa i poginula u ŽarkovuNesreća se dogodila u Trgovačkoj ulici kada je Beograđanka, stara oko 70 godina, ispala iz gradskog autobusa i udarila glavom o ivičnjak BEOGRAD - Žena stara oko 70 godina poginula rano jutros sati u Trgovačkoj ulici u Beogradu. Prema prvim informacijama, ona je ispala gradskog autobusa na liniji 52.
Lekari Hitne pomoći dobili su pozov oko 5.50 sati u kojem su obavešteni da je žena ispala iz autobusa na stanici u Žarkovu.
Portparol Hitne pomoći Nada Macura je rekla da je žena zadobila povredu glave kojoj je podlegla i da su lekari konstatovali njenu smrt.
"Istraga će utvrditi šta je pravi uzrok smrti - da li je ženi pozlilo, pa je pala i naknadno se povredila o ivičnjak ili je u pitanju splet nesrećnih okolnosti", dodala je Macura. Kurir
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
LOŠ DAN U KRAGUJEVCU: Jedna pretučena, druga isekla venePomoć širom Srbije najčešće zvali astmatičari, hronični, srčani i neurološki bolesnici BEOGRAD - U Srbiji su u toku prethodnog dana hitnu pomoć najviše su zvali astmatičari, hronični srčani i neurološki bolesnici, a službe hitne pomoći imale su ukupno 313 intervencija.
U Kragujevcu lekari su intervenisali kada je jedna žena isekla vene nakon porodične svađe, rekao je zamenik direktora Zavoda za hitnu pomoć Aleksandar Kličković.
Još jedna žena lakše je povređena u Kragujevcu prethodnog dana, kada je pretučena u drugoj porodičnoj svađi.
Četiri osobe lakše su povređene u isto toliko saobraćajnih nezgoda u Novom Sadu, a Hitna pomoć imala je 121 intervenciju, od čega pet na javnom mestu, izjavila je portparol službe hitne pomoći Sanja Pokrajac Nenadić.
Hitna pomoć u Nišu obavila je 113 intervencija, od čega 10 na javnom mestu.
Kurir
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|