Autoru |
Poruka |
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Gotov sam. Nema mi spasa!Ne mogu da čitam, ne mogu da pišem! To više nisam ja nego neko drugi! Neko drugi što gleda onog pređašnjeg sebe bez ikakvog interesa uostalom.
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Sena protiče kroz Pariz
Ko je to šta je uvek u ovome gradu i neprestano dolazi i neprestano odlazi
A dete vrač pogađač odgovara To je reka i blistava oka dodaje Toj reci ime je Sena a grad se zove Pariz Sena je ko neka osoba Neki put trči i ide žurno uvek ubrazava korak kad suton pada Al’ katkad u proleće zaustavi se i gleda vas baš ko ogledalo A ume i da plače ako plačete ili se smeši da vas uteši I uvek prasne u smeh kad dođe sunce leta
Sena veli mačak pa to je mačka Ona prede češući se o mene A možda je i miš koji se igra sa mnom pa posle beži
Sena je devojka a onih divnih dana bila je lepojka iz Frenč kankana veli stari obalski beskućnik plemića bede već klasični lik kome za brodovljem rečna pena dočarava slike lepih žena šuštavih sukanja nagih ramena iz starih dobrih vremena
Sena veli jedan nadničar sanjalica znojav i mišićav Sena je fabrika Sena znači rad Uzvodno nizvodno ista obrtaljka Brodovi sa vinom ugljem i žitom niz reku se kreću tamo-amo a sve prema berzanskom kursu Bregovi flaša gomile zarđale gvožđarije neke starih kreveta kotura kaveza bicikla alatki šipki i veza iz svih predgrađa skrkani su ovde na obali reke u hlad ovih divnih breza Sena pa ona je fabrika I kada je zima na njoj se preznojava Ona je pesma što od izvora teče i glas ima mladosti devojka jedna s osmehom to reče zaljubljena u mladog predstavnika strasti I sve ljubavnice s Labudovog ostrva govore to isto sanjareći
Senu dobro znam ko da sam je stvorio sam veli pilot remorkera u majici plavoj i išaranoj mazutom suncem i dimom Neki put ko da je luda zbog svoga tela i tu ludost naziva velikom modom pa sutradan spava ko zaklana i ko parket dobro uglačana preteća opaka burna zamišljena vragolasta umiljata romantična nežna ćudljiva bestidna i lena i šta još sve ne Takva je ona sve to je njen pravi pedigre
Sena je ko i svaka druga reka sigurnim glasom veli gospodin doteran i blaziran jedan od prvih putnika turističkih brodova njenih Reka je to sa mostovima dokovima i kejovima sa virovima i blatištima i s vremena na vreme po nekim utopljenikom ako to nije neko crknuto pseto i sa pecarošima na štap koji ne uhvate nikad ništa Reka je to baš kao i svaka druga i ja sam prvi od svih koji je sažaljeva A sena to čuje i smešeći se pa odlazi romoreći Reka ko svaka druga ko svaka druga ko svaka druga tok vode iz planinskih svežnika i bujica iščezlih oblaka reka ko i svaka druga kao Duranica i Gvadalkivir ili Amazon il Mozel RajnaTemza il Nil ili kao reka Amur Da kao neka ljubav Peva Sena ozarena a noć i Mlečni Put prate je uz njen pozlaćeni šapat a takođe i železni šum uobičajene njene blage larme
Kao reku Ljubavi čujete vi lepojku čujete je kako guče govori plemić na obali na Keju pijanica O reko Ljubavi ti mi govoriš dok se ja ljuljam Nije to reka ta Sena već je to Ljubav lično reka je to moja reka moj divni prvi jutarnji zrak moj mali put oko sveta odmor moga života A Luvr sa Tiljerijama i Ajfelovom kulom Notr-Damom i Obeliskom Lionskim stanicom i trgom Osterlic to su moju zamkovi na Loari
Sena to je moja morska plaža i ja sam njen verni turist A kada ona teče hladna i naga brujeći žalopojku protivu Nepoznatog trebalo bi da sam zlopamtilo pa da se sećam bede nesreće očajanja Ne treba mešati vilinske priče i strašne snove Ali kad ispod Novog mosta vetar poslednjeg dana bude ugasio moju sveću i ja se povučem od svega na svetu i zasvagda budem ugodno smešten u velikom dvorcu ispruženih u Banjeu na Per-Lašezu osmehnuću se i reći ću
Bila je jednom Sena bila je jednom bila je jednom Ljubav bila je jednom Beda a neki put i zaborav
Bila je jednom Sena bio je jednom život.
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
'Tisina zivota''
Necu nista da ucim Necu nista da razumem ni da upamtim od mrtvog glasa Necu vise da cujem tu buku gluvu i nemu recenica i brojki brojeva i misli Vec dugo cak i kada cuti zivot peva u meni nesto lepo Ne cujem vas govor Ne treba mi druga pamet kaze im divlje dete Prepusteno sebi.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
''Cudesa slobode''
Uhvacena u kljuse Sapa bele lisice I krv po snegu Krv bele lisice I tragovi u snegu Tragovi bele lisice Sto bezi na tri sape U sam smiraj dana Drzeci u zubima Zeca jos zivog.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
''Pesma o dva puza koja su posla na sahranu''
Na sahranu palog lista dva puza krenuse Crna im je kucica Crna traka oko rogova po crnoj noci oni putuju Jedne divne noci jesenje Ali avaj kada prispese Prolece je taman granulo Lisce palo iz mrtvih ustalo I dva se puza U nebranom grozdju nadjose Ali utom granu i sunce Sunce koje im rece Budite ljubazni Pa malo sedite Uzmite casu piva Ako ste za pice Samo se posluzite A autobus za Pariz Krece nocas Ima da vidite sveta Samo skinite tu crninu Cujte sta cu vam reci Od toga strasno crne beonjace A na stranu sto nikom dobro ne stoji I uopste price o sahranama Nema nista tuznije od toga Uzmite opet svoje boje Boje zivota zivog I utom sve sto trci i gazi Sve bilje i kovilje Sve cvece i drvece Poce da peva Pesmu letu sto dolazi Tu ti se pilo Tu ti se nazdravljalo A i vreme je bilo divno Pravo letnje vece I dva puza Vracaju ti se kuci Silno su ganuti Silno srecni i prilicno nacefleisani pa sevrdaju po putu Ali zato gore na nebu Mesec budno motri na njih.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Čovek i žena
Čovek i žena gledaju se bez reči Ni jedno ni drugo ne ćuti ali ne mogu se čuti.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
''A sada cete videti to sto cete videti''
Gola devojka pliva u moru Jedan bradonja koraca po vodi I gde je tu sada cudo nad cudima Neverovatan dogadjaj najavljen na pocetku?
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
''Uopste nije dobro.....''
Uopste nije dobro ostavljati intelektualce da se igraju sibicama Jer ova gospoda kad ih ostavite same Mentalni svet ove gospode Uopste nije tako blistav I prepusten sam sebi Dela potpuno neodgovorno I odmah uzima sebe Navodno nesebicno a u slavu neimara Za spomenik samome sebi Ponovimo to znaci mentalni svet ove gospode Prepusten sam sebi Momentalno Dozivljava sebe Monumentalno.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Izlazak iz kasarne
Stavio sam kapu u kavez i izašao s pticom na glavi Šta je ne pozdravlja se više upita oficir Ne ne pozdravlja se više odgovori ptica Ah tako oprostite mislio sam da se pozdravlja reče oficir Nije važno svako se može prevariti odgovori ptica.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Ja cu uvek sacuvati Njenih grudi raj-mekotu U supljini svoga dlana Do poslednjeg svoga dana.
|
|
|
|
|
|