Ana je napisao:
870
Indija,zemlja velika sa jakom tradicijom i običajima.Dooosta davno sam gledala seriju "The Jewel in the Crown"- Dragulj u kruni.
Serija je ostavila jak utisak na mene,kasnije sam kupila i knjigu Pola Skota po kojoj je serija i rađena.
Do sada sm je čitala par puta...

....Tako ja to sa nečim što mi se dopadne...
880
Ma one spanske limunade ja mislim da to vise niko i ne gleda pa ni Turske mada ovog Sulejmana poneku odgledan cisto radi toga sto sam citala jos davno njegovu biogradfiju a i radi tih turcizama koji su se kod nas U Bosni zadrzali.
Da Indija velika zemlja se velikim brojem stanovnika podeljena i neujednacena.
Bez obzira koliko se Drzava bori da neke stvari dovede u red tradicija je mnogo jaka.
Naprimer znam koliko se bore protiv toga ono da se zene koje ostaju iza muza (udovice) dobrovoljno spaljuju.
I mada to Drzava strogo kontrolise opet se omakne neki sluicaj i spali se dobrovoljno iza smrti muza.
Ova serija govori o decijim brakovima.Znaci vencali su dvoje male dece od deset godina i ta devojcima (mala nevesta) odlazi od roditelja i dolazi u kucu svoga supruga i ako je i on mali i oni zajedno rastu.
E sada trebalo je da se normalno sve odvija u redu i da taj brak zazivi medjutim od odlazi u Mumbaj (Bombaj) studira medicinu 5 godina tamo upoznaje devojku sa kojom uci zaljublju se i zeni je po drzavnim obicajima.
Medjutim tradicija je jaca njegova "prva zena" je jos uvek u kuci njegovih roditelja .Oni ga se odricu a snaju zadrzavaju u kuci kao kcerku.
Sva sreca i snaja je pametna ona se odmetne u politiku i upravo uz veliku podrzku svekra svekrve i babe koja je stub porodice upusta se u veliku borbu za ostvarivanje zenskih prava.
Eto to se size sa puno zapleta raspleta i kada odgledam epizodu dugo razisljam ne sta ce sutra u sledecoj da bude nego zasto je to trenutno tako i kako promeniti nesto.
880