Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 19:49


Autoru Poruka
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 09 Feb 2013, 15:28
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Revolucija u podmlađivanju: Mezo-niti za brze i dugotrajne rezultate



Reč je o tretmanu 3D mezo-niti, koji se radi sa biorazgradivim materijalima. Trenutno zateže kožu lica i tela, koriguje bore, poboljšava tonus kože, ali i efiksano uklanja viškove sa ruku, butina i stomaka.




Slika





Medicina stalno napreduje nalazeći rešenja za opuštenu kožu i bore. Najnoviji tretman koji će vas za samo pola podmladiti 5 do 6 godina jesu 3D mezo-niti. Ovaj jedinstven sistem postavljanja niti u kožu, koji se satoji od gipke igle, "provodnika", i niti koja se lako postavlja na sve nivoe kože i u svim pravcima, objašnjava doktorka Ivana Filipović-Marković, specijalista mezoterapije u Ordinaciji „Delta estetika“.


- Ova tehnika meni kao lekaru omogućava remodeliranje lica i vrata u različitim nivoima kože. Same niti su napravljene od biorazgradivog materijala, te najviše ostaju u koži 6 do 9 meseci. Za to vreme na mestu ubacivanja igle stvara se fibrozno tkivo koje zateže kozu. Rezultati traju 2 do 5 godina nakon čega se tretman ponavlja - objašnjava dr Filipović-Marković.


Mezo-nitima se, dodaje, postiže neoperativni lifting lica, popunjavaju se bore između obrva, na čelu oko očiju, nazolabijalne i bore oko usana, vrat, dekolte, nadlaktice, stomak i bedra.

- Tretman se može kombinovati sa hijaluronskim filerima, laserima, dermarolerima i drugim savremenim tretmanima sedam dana nakon uvođenja niti. Tretman je apsolutno bezbedan, debljina niti je 0.1 mm, igle su gipke i ne ostavljaju hematome već samo tačkice od uboda nekoliko sati nakon intervencije. Bitna stvar je i cena tretmana koja uvek obraduje moje pacijente- ističe doktorka.

Ona napominje da osobe koje boluju od poremećaja koagulacije krvi, infekcije kože, onkoloških bolesti, ne mogu raditi ovaj tretman.





Slika





- Nakon razgovora sa pacijentom i osluškivanja želja pacijenta i mojih mogućnosti, pristupamo tretmanu mezo-niti. Lice ili tretirana regija se dezinfikuje i aplikuje se anestetik u vidu kreme koji stoji 15 minuta. Nakon toga se ubacuju niti. Broj niti zavisi od rezultata koji želimo da postignemo. Za regiju oko očiju minimum deset, a optimalan broj za celo lice je oko 100 niti - objašanjava. - Zatim se stavlja maska koja će potpuno ublažiti crvenilo i pacijent nastavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Nakon nekoliko dana osetiće se zatezanje kože, a kontrola je nakon 3 do 4 nedelje. Pun efekat 3D mezo-niti može se videti nakon 40 do 60 dana.


Doktorka kaže da često u svojoj ordinaciji da pacijentima prvo hijaluronom popuni jako duboke bore na koži, a da se nitima poboljša tonus kože.

- Godine kada se preporučuje ovaj tretman nisu jasno definisane. Imala sam veliki broj pacijentkinja u 35- tim godinama koje se za tretman odučile kako bi popravile tonus kože, nakon što su za veoma kratko izgubile dosta kilograma. Najstariji pacijent kojeg sam tretirala ovom metodom imao je 78 godina. Kada god postoji realna, ali naglašavam realna indikacija, savetujem 3D mezo-niti kao veoma bezbednu i sigurnu proceduru - napominje doktorka.
Ona je uverena da će ova metoda veoma brzo zauzeti vodeće mesto u estetskoj medicini.






Slika


Više informacija o ovom tretmanu možete da dobijete od dr Ivane Filipović-Marković na tel: 011 6444 097 i 065 644 4097





zena.blic


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 11 Feb 2013, 01:17
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Osam saveta kako da priredite sebi kvalitetan spa tretman lica kod kuće



asaža lica je idealan način da se opustite, razmazite sebe i priredite svojoj koži kraljevski tretman. Tretmani u salonima su skupi i retko ko od nas može da priušti sebi redovan odlazak na njih. Kroz nekoliko jednostavnih saveta predstavljamo vam najbolje trikove profesionalaca, kako da priredite sebi kvalitetnu masažu lica kod kuće…



Slika

Vreme je da pronađete vreme za sebe i svoju kožu



Nabavite potrebne kozmetičke proizvode

Ukoliko ste spremni da priredite sebi vrhunsku masažu lica kod kuće, prva stvar koju je potrebno da uradite jeste da pripremite sve što vam je potrebno. Nabavite kozmetičke proizvode i spa kreme kako bi doprineli stvaranju smirene i opuštajuće atmosfere i kako vam ništa ne bi nedostajalo tokom vremena koje ste konačno odvojili za sebe. Pripremite i neku opuštajuću muziku, mekani ogrtač, traku za kosu, omiljenu masku ili neku pravljenu od domaćih proizvoda kao i druge preparate za negu kože poput osvežavajuće vode u spreju sa krastavcem i voćem.

Imajte volju

Sledeći važan korak u pripremi spa tretmana kod kuće jeste da budete raspoložene i voljne da tretman učinite što kvalitetnijim. Kreirajte idealan umirujući prostor korišćenjem sveća ili mirišljavih aromaterapi štapića. Obucite ogrtač, stavite traku za kosu i poprskajte posteljinu mirisnim osveživačem kako biste se osećale što ugodnije i postigle pravi spa osećaj.



Slika

Čisto lice je obavezan početak tretmana




Očistite lice

Pre nego što započnete tretman, počnite sa pilingom ili čišćenjem lica ako imate šminku kako biste posle tretmana bile zadovoljne rezultatima. Koristite blage kreme ili ulja za čišćenje kako biste uklonile sve tragove šminke ili nečistoće. Ako je vaše lice čisto napravite sopstveni piling mešanjem šećera i maslinovog ulja i laganim pokretima istrljajte izumrle ćelije kože. Tako će vaše lice biti super čisto i spremno da upije sve dobre sastojke iz preparata koje korisite.

Naparite lice


Sledeći korak u vašem kućnom tretmanu jeste da naparite lice. Pošto nemate sve one složene parobrode koje banje imaju, možete napraviti sopstveni tretman pare sa eteričnim uljima. Kuvajte tri čaše vode u velikoj posudi i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja u vodu. Zatim napravite šator pare postavljanjem peškira preko glave i uživajte u tretmanu pare oko deset minuta.



Slika

Para otvara pore i popravlja cirkulaciju, a takođe pomaže i kod problematičnog tena i akni




Primenite masku

Sada nežno uklonite peškirom višak vlage, a onda nanesite svoju omiljenu masku ili onu koju ste prethodno sami napravili. Uvek možete prstima naneti masku, ali je svakako poželjnije korišćenje profesionalnih četkica za nanošenje. To je sve što treba da znate o malim specijalnim detaljima, zar ne? Sada možete da legnete, zavalite se u udobnu stolicu i opustite!

Ne zaboravite oči

Ako želite da se i vaše oči opuste dok uživate u masaži, stavite na kapke kolutove krastavca, hladne kesice čaja ili masku u gelu na kapke. Korišćenje krastavaca je pogodno i za uklanjanje podočnjaka, ali spavanje sa krastavcima na očima može izazvati alergije, crvenilo i iritaciju suznog kanala. Nema razloga da i vaše oči ne uživaju i tretmanu. Možete i da pijuckate mineralnu vodu ili omiljeni napitak uživajući u opuštajućim mirisima i senzaciji.



Slika

Krastavac je u opuštanju i lečenju natečenih očiju mnogo bolji od svake kreme




Isperite

Možete da koristite topao, vlažan peškir da lagano uklonite masku ili je jednostavno isperete mlakom vodom nad lavaboom. Nežno trljajte masku toplom vodom kako ne biste iritirali kožu previše grubim pokretima ili korišćenjem previše tople vode.

Osvežite

Poslednji korak u vašem kućnom spa tretmanu jeste da osvežite kožu. Konačni koraci su podjednako važni kao i sam piling lica. Nanesite toner kako bi hidrirali kožu. Nakon toga nanesite serum po vašem izboru i kremu oko očiju. Na kraju, završite sa hidratantnim osveživačem nanoseći ga malim kružnim pokretima.

Dakle?

Kvalitetan spa tretman kod kuće je potpuno izvodljiv. Ne treba vam mnogo novca niti skupih proizvoda u stvaranju mirnog i opuštajućeg spa dana. Vaša koža će sigurno ceniti vašu pažnju, i uvek ćete se lepo oduševiti. Lako je, priznaćete. Vredi pokušati.



wannabemagazine


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 12 Feb 2013, 17:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Tretmani za dehidriranu kožu



Najveći problem kod dehidrirane kože nastaje onda kada se na isušenoj površini stvore bore u svim pravcima, što se srećom ne dešava često



Slika



PRIRODA


se potrudila za sve naše osobenosti, tako da ne možemo, i pored zvaničnih podela, naći dve istovetne kože kod bilo kojeg tipa. To se odnosi i na dehidriranu kožu koja po izgledu varira u zavisnosti od godina.


Naime, dehidrirana koža može u mladosti da izgleda veoma lepo, a onda da vremenom počne da proizvodi manje sebuma, što povlači i smanjenje tečnosti u ćelijama kože. To se, naravno, odražava na celokupni izgled kože, a posebno na licu, vratu i dekolteu.
Najveći problem kod dehidrirane kože nastaje onda kada se na isušenoj površini stvore bore u svim pravcima, što se srećom ne dešava često. Ali pravilnom i odgovarajućom negom ovaj problem se može veoma uspešno rešiti, pre svega pomoću bioloških, hidrantnih i lifting programa.

NEGA KOD KUĆE

Najvažniji tretmani su oni koje radite kod kuće, a posebno kod dehidrirane kože treba da budu primereni i redovni. Sa negom počinjete kad osetite da je koža suva i da se zateže.

* Dok ste mladi dovoljna vam je samo dobra hidrantna krema, ali oko dvadesete dodajete i hranljive noćne preparate.

* S godinama kada vidite da se bore produbljuju negu poboljšajte dodatkom antirida, kreme ili gela protiv bora.

* Dobar serum za suvu kožu pomaže i dehidriranoj koži i usporava starenje. Nanosite ga blagom
masažom, kružnim pokretima ujutro i uveče.

* Odličan efekat daju i razne vrste ampula koje sadrže najfinije biološke koncentrate za negu. Posavetujte se sa kozmetičarkom koja vrsta ampula je najbolja za vaš tip kože.

* Uveče obavezno očistite lice mlekom za odstranjivanje nečistoće i šminke, zatim ga isperite mlakom vodom i utapkajte peškirom. Tek onda nanesite losion, zatim serum ili ampulu, antirid i noćnu kremu.

* Ujutru se umijte mlakom vodom i istim redosledom kao za večernju negu nanesite preparate, ali umesto hranljive noćne namažite hidrantnu kremu.

* Naravno u kućnu negu obavezno uvrstite i maske koje možete i sami da napravite, a nanosite ih bar jednom ili dva puta nedeljno, ili kao seriju od 12. Maske možete praviti od žumanaca, meda, pavlake, maslinovog ulja, sezonskog voća i voćnih sokova, raznih mlevenih pahuljica... Budite sigurni da sve što možete da koristite u ishrani neće naškoditi ni vašoj koži.



Slika




STRUČNA NEGA

Mnogo je kozmetičkih tretmana koji mogu da ublaže negativne promene na našem licu ili telu. Ponekad možemo da se izborimo sami, ali dođe vreme i kada nam je neophodna pomoć stručnjaka. Kod stručne nege najvažnije je da se tretmani prilagode potrebama kože, da joj nadoknade vlažnost i da je nahrane spolja i iznutra. Tretmane treba raditi redovno bar jednom u mesecu, ukoliko vam kozmetičarka, zbog potrebe kože ili godina ne predloži drugačije.

* Morske alge se koriste u tretmanima za hidrataciju, osveženje ili podmlađivanje lica i tela. Bogate su oligo elementima, vitaminima i hlorofilom, pa su pravi melem za svaki tip kože, a posebno za dehidriranu i stariju. U kozmetici se koristi više vrsta algi, ali najbolje su one iz dubine oko sedam metara jer su nezagađene.

* Kolagen liofiziran u foliji, čist ili u kombinaciji sa elastinom, zelenim čajem, alojom, hibiskusom, kavijarom, placentom ili vitaminom A i E, takođe se dosta koristi za hidrataciju i revitalizaciju kože. Tretmani sa kolagenom deluju brzo i savršeno osvežavaju dehidriranu kožu.

* Kavijar tretman proizvodi nekoliko kozmetičkih kuća i pokazao se kao izvanredan za regeneraciju i podmlađivanje, a posebno za dehidrirani tip kože.


* Hidrolift tretman izuzetno vlaži kožu, a u sastavu je različit i bira se prema tipu kože. Može da bude sa čokoladom, algama, ružama i ružinim uljem...

* Na santronik aparatu radi se program liftinga za dehidriranu i stariju kožu, koji uspešno revitalizuje, podmlađuje i osvežava.

* Mnogo vrsta egzotičnih i domaćih ulja pomažu u tretmanima hidratacije. Ne može se zamisliti ni dobra masaža, pogotovo dehidrirane kože, bez kombinacije sa aromaterapijom.

* Voćne kiseline kao samostalan tretman ili dodatak drugim tretmanima, izuzetno podstiču regeneraciju i obnavljanje površinskih ćelija kože.

* Odlični su i tretmani koji se rade pomoću varijabilnih mikro struja, niskog intenziteta, čiji se impulsi prenose na različite spletove nerava i fiziološke strukture kože. Ovi tretmani podmlađuju, ali i pomažu kod stresa, umora i neurotičnog stanja.

* I tretmani od ruže prijaju dehidriranoj koži. Sastoje se od masaže ružinim uljem rastvorenim u baznom ulju koštica od grožđa, koji u kombinaciji daju najbolje rezultate. Veoma je efektan i tretman koji se radi sa maskom od neprskanih ružinih latica koja se pravi u gelu ili kremastoj supstanci sa dodatkom raznih ulja.





Slika



novosti


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 13 Feb 2013, 23:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Dan zaljubljenih miriše na Crabtree & Evelyn


St. Valentine’s day. Dan zaljubljenih. Dan svetog Trifuna. Ili sasvim običan četvrtak. Važno je da želite da obradujete nekoga. U čarobnom svetu mirisa i boja Crabtree & Evelyn-a, u Čika Ljubinoj 15, pronaći ćete pregršt ideja za lepe i neobične poklone. Ako vam je suviše hladno za izlazak, pretražite sajt Crabtree & Evelyn. Šapnite nekome šta vam se sviđa.



Slika

Romantična pakovanja



Na bazi cveća, voća i biljnih ekstrakata napravljeni su preparati za negu tela i ruku. Pored prelepo dizajniranih pakovanja koja su u stalnoj ponudi, povodom 14. februara Crabtree & Evelyn je pripremio i ograničenu seriju poklon setova, u prigodnim pakovanjima.




Slika

Nećete odoleti ovoj ponudi



Slika

Miris koji volite



Izdvajaju se set sapuna u obliku srca, set krema za ruke od 25 gr i mini duo setovi. Na sam Dan zaljubljenih, uz svaku kupovinu čija vrednost prelazi 2.000 dinara, Crabtree & Evelyn je pripremio i poklon uz kupovinu.



wannabemagazine


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 14 Feb 2013, 16:54
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Šest stvari koje su potrebne vašoj koži svakog dana



Zdrava, lepa i glatka koža san je svake žene. Većina nas potroši gomilu novca na skupe kozmetičke preparate. Uverene da nam je baš ta krema, losion ili maska potrebna za lepšu kožu, nestrpljivo hrlimo u prodavnice i grabimo ih za sebe. Pogledajte šta je u stvari neophodno našoj koži da bi bila zdrava, lepa i glatka. Poslušajte naše savete i pružite joj najbolju negu…



Odmor i relaksacija

Jedna od najbitnijih stvari koje vaša koža treba jeste malo vremena za relaksaciju. Stalna opterećenost može ostaviti grube, umorne tragove na vašoj koži. Nedostatak sna, umor i stres prvo se na koži primete. Zato izdvojite vremena za odmor i opuštanje. Priuštite sebi toplu, mirišljavu kupku. Naspavajte se i odmorite. Vaša koža će biti mekša, opuštenija i duboko zahvalna.

Vežbanje

Možda ne mislite da vežbanje ima bilo kakve veze sa vašom kožom. Ali grešite. Dobar trening, održavanje forme i stalna fizička aktivnost daju vašoj koži zdrav i blistav sjaj. Samim tim što je zateže koža postaje lepša i izazovnija. Koža je ogledalo nege i zdravog života, ne zaboravite to.





Slika

Vežbanjem do sjajne i glatke kože poput baršuna





Voda



Sigurno ste dosad bezbroj puta čuli: voda je neophodna za zdravlje vaše kože! Ali često to zaboravljate. Kožu moramo redovno da hidriramo. Ona pruža sjaj, glatkoću i zdravlje koži. Podsetite sebe da svakoga dana unosite dve litre vode, hidrirajte kožu i napunite tkiva.





Slika

Voda je magični napitak za zdravlje našeg organizma





Čišćenje


Redovan piling kože je obavezan, barem dva puta dnevno koža zahteva uklanjanje prljavština. To posebno važi za kožu lica koja je stalno opterećena šminkom, pa čak i ako niste našminkani, uveče pred spavanje očistite kožu blagim pilingom. Tako ćete otvoriti pore i sprečiti širenje prljavština.

Antioksidanti


Antioksidanti su za negu kože od suštinskog značaja. Unošenje hrane koja sadrži antioksidante ima za cilj zaštitu naše kože od slobodnih radikala, pomaže da se koža oporavi i usporava proces starenja. Konzumirajte redovno voće i povrće. Brokoli, šargarepa, kupus, paprike, jabuke, mandarine, avokado, kruške… i mnoštvo drugih dragocenih namirnica doprineće lepoti vaše kože.

Zdrava ishrana


Zdrava i pravilna ishrana je od vitalnog značaja ne samo za kožu, već i za zdrav um i zdravo telo. Pored antioksidanata neophodan je unos vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina kroz tri obroka dnevno. Hranljive materije koje unosimo putem ishrane pomažu našoj koži da zadrži vitalnost i vlažnost, sprečavaju oštećenja na koži. Neki ukusni prijatelji našeg organizma su morska riba, orasi, zeleno, lisnato povrće.





wannabemagazine


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 16 Feb 2013, 20:34
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Kokosovo ulje, jeftina, a vrhunska nega



Kokosovo ulje prija svim tipovima kože, osim suvoj. Ono ne ostavlja mastan trag, koža ga brzo upija, pa je zato zgodno za korišćenje. Ipak, ako imate normalnu kožu, ne preterujte s upotrebom ovog ulja. Ono može preterano da isuši kožu lica i tela, objašnjava Svetlana Đurišić, dermatolog. Osim toga, kokosovo ulje, kao nijedno drugo, može da zaštiti kosu od pucanja i isušivanja. Ono je idealan sastojak domaćih pilinga, jeftino je i nije loše da ga svaka žena ima u kući.


Slika



Kokosovo ulje dobro je i za jelo. Ima manje kalorija od svih ostalih jestivih ulja, pa se preporučuje svima koji pate od viška kilograma. Osim što leči gojaznost, reguliše visok krvni pritisak, jača imunitet, ubrzava metabolizam. Ima i antivirusno i antibakterijsko dejstvo, pa je vrlo efikasno protiv raznih infekcija.





Neguje usne
Kokosovo ulje je idealno za negu usana po hladnom vremenu jer istovremeno hrani i neguje osetljivu kožu. S njim ćete zaboraviti na ispucale usne. Evo kako da sami napravite balzam.

Napravite balzam
Otopite na pari četiri grama kokosovog ulja, četiri mililitra ulja jojobe i dva grama pčelinjeg voska. Tome dodajte četiri kapi eteričnog ulja slatke pomorandže i smesu izlijte u malu posudu s poklopcem. Koristite balzam kad se ohladi i stvrdne.




Regenerišite telo
Od kokosovog ulja sami možete da napravite savršen piling za telo. Masirajte se njime tokom tuširanja odozdo nagore. Koža će upiti ulje, a ono će nastaviti da je štiti i posle kupanja.

Napravite piling
Pomešajte 50 grama kokosovog ulja, 10 grama makadamskog ulja, 10 kapi esencijalnog ulja pomorandže, pet kapi esencijalnog ulja limuna, pet kapi esencijalnog ulja limete i 60 grama nerafinisanog braon šećera. Ovaj piling trajaće vam mesecima.



Oporavlja kosu
Kokosovo ulje jedno je od retkih koje prodire u unutrašnjost dlake i tako sprečava i smanjuje oštećenja. Međutim, baš zato što deluje na unutrašnji deo dlake, uz njega je obavezno koristiti klasičan regenerator koji neguje spoljni deo dlake.



Napravite pakovanje
Pomešajte 100 grama kokosovog ulja, 20 mililitara ulja jojobe i 100 kapi eteričnog ulja ruzmarina. Pakovanje utrljajte u koren i raščešljate kosu, stavite kapu za tuširanje, pa prespavajte. Ujutru kosu operite blagim šamponom. Stavljajte ovo pakovanje jednom nedeljno, pa će vam kosa biti zdrava, elastična i sjajna.



Leči akne
Kokosovo ulje, ako se koristi samo, odlično je protiv bubuljica, a ako se pomeša s nekim drugim eteričnim uljem, prijaće svim tipovima kože.

Napravite kremu

Pomešajte 30 grama kokosovog ulja sa po šest kapi eteričnog ulja semena šargarepe, ruzmarina i lavande. Namažite lice i ono će odmah postati glatko. Ova mešavina regeneriše i vlaži kožu, ujedno je štiteći od hladnoće i vetra.












zena.blic


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 19 Feb 2013, 22:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Do čvrstog stomaka, nogu i guze bez vežbanja



Masažama i kozmetikom ne možemo da promenimo građu svog tela, ali možemo da se pobrinemo da nam tkivo bude čvrsto i zategnuto što značajno doprinosi lepoti tela.




Slika





MASAŽA ČETKOM ZA DUŠU I TELO

Rukavicom za masažu ili četkom svako jutro trljajte telo snažnim kružnim pokretima. Tako ćete podstaći cirkulaciju i ojačati imuni sistem. Masažom na suvo svom ćete telu vratiti energiju - koža će postati znatno nežnija i lakše će upijati materije iz preparata za zatezanje tkiva.




POMAŽU KREME I GELOVI?

Masne jastučiće ne možete u potpunosti ukloniti kremom, ali anticelulit preparati kao i oni za zatezanje tkiva podstiču cirkulaciju i lučenje žlezda pa samim tim i nestajanje masnog tkiva. Rezultati će biti i te kako vidljivi.



MIŠIĆI JAČANJU TKIVO

Od dugog sedenja i nedostatka kretanja mišići se opuste pa ih zameni masno tkivo. Vožnja biciklom, rolera, istezanje i čučnjevi pomoći će vam da pomalo atrofirane mišiće ponovo vratite u formu i da se brže razgrađuju masne naslage. Ojačani mišići su poput steznika koji telu daje formu. Ako vam nije ni do kakvog sporta odustanite od vožnje automobilom ili liftom pa se trudite da što više hodate.




Slika




ZDRAVO SE HRANITE

Do celulita i naslaga masnog potkožnog tkiva najviše dolazi zbog konzumiranja hrane bogate masnoćama i šećerom, a kofein i so uveliko pogoduju gomilanju tečnosti u telu. To ne znači da povremeno ne smemo da popijemo šoljicu kafe, ali treba se potruditi da što više jedemo hranu bogatu balastnim materijama (voće, povrće, mahunarke).



KUPANJE POGODUJE RAZGRADNJI MASNOG TKIVA

Ovo je baš zgodno: opuštate se u toploj kupki i usput radite na svom stasu. Posebno je efikasna kupka sa 500 grama soli iz Mrtvog mora. Ova so sadrži mnogo magnezijuma, kalijuma, gvožđa i joda, a ovi minerali podstiču razmenu materija. Iz tkiva se izvlači višak tečnosti, a površina kože ostaje vlažna. Postoje, međutim, već pripremljene gotove kupke s morskom soli i ekstraktom algi koje učvršćuju tkivo.



ZAŠTO SE MASNO TKIVO OMLITAVI?

Žene imaju znatno elastičnije vezivno tkivo od muškaraca, što je posebno važno za trudnoću. Međutim, takvo tkivo pogoduje taloženju masnih naslaga i skupljanju vode. Masni talog koji iz tela ne izađe kroz crevo ili pore taloži se u potkožnom tkivu, u prostoru između ćelija. Osim toga, prokrvljenost tela od struka do kolena je znatno manja tako da ova zona vrlo lako može da se opusti, piše Ordinacija.











zena.blic


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 19 Feb 2013, 22:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Jedite voće i povrće - bićete privlačniji



Da li je moguće blistati od zdravlja? Ako je verovati novo istraživanju, odgovor je potvrdan.

Uzimanje barem tri porcije voća i povrća dnevno – naročito šargarepe, kupusa i kivija – daje koži "zdrav" sjaj već posle nekoliko nedelja, kao da ste bili na sunčanju.




Slika



Psiholozi sa Univerziteta Sejnt Endruz analizirali su uticaj konzumacije voća i povrća na percepciju tena i sveopštem utisku zdravlja.
Učesnici u istraživanju (muškarci i žene) jeli su tokom šest nedelja obroke koji su obilovali voćem i povrćem, a onda su drugi ocenjivali privlačnost njihovih lica na osnovu fotografija napravljenih pre i posle eksperimenta.

Povećan unos voća i povrća doveo je do jačanja prirodnih crvenih i žutih nijansi na koži.

Naučnici su izračunali da je 2,9 porcija voća i povrća dnevno tokom šest nedelja dovoljno da ljude učini da izgledaju zdravijim, dok će 3,3 porcije pojačati nečiju privlačnost. Naime, osobe sa „zdravim sjajem” ocenjene su i najpoželjnijim.
Zagovornici što veće konzumacije voća i povrća mogli bi da iskoriste ove rezultate i pokažu kako ono ne samo da je zdravo već vas čini i privlačnijim.
- Rezultati našeg istraživanja mogli bi da motivišu pojedince da odbace rizično prekomerno izlaganje ultraljubičastim zracima u korist bolje ishrane, jer će tako poboljšati i svoj izgled- kaže dr Ros Vajthed, vođa istraživanja.
Karotenoidi – hranljive materije zadužene za boju hrane u šargarepi ili slatkom krompiru – najzaslužniji su za ovaj efekat. Oni se nalaze i u svim slojevima ljudske kože.





Izvor:blic zena


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 23 Feb 2013, 04:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Da li je brazilska depilacija prošlost?



O brazilskoj depilaciji više se ne govori tako često kao ranije. Na pitanje da li je ona postala rutina ili se polako napušta, odgovaraju Džesika Koba i Ramon Padilja, stručnjaci za negu kože.




Slika





- Jedan o razloga zašto se braizilska depilacija više ne pominje je to što je ona postala rutinska metoda, deo tretmana za ulepešavanje mnogih žena u Njujorku i ostalim delovima SAD. Ona više nije novost kao što je bila pre 10 godina, iako u pojedinim delovima sveta i dalje nije uobičajena- rekao je Ramon Padilja, direktor “Strip Ministry of Waxing”.
Džesika Koba iz “CEO of European Wax Center” tvrdi da se ovaj način depiliranja nije napustio već da je dobio nove oblike primene dodajući da svako različito definiše brazilsku depilaciju.



KOLIKO ČRSTO ŽENE RADE BRAZILSKU DEPILACIJU


Prema rečima Padilje u Americi žene primenjuju brazilsko depiliranje na svakih šest nedelja, a za vreme letnjih meseci i učesatlije.
- To više nije samo pitanje lepote već i higijene. Najveći broj mojih klijenata i dalji zahteva punu brazilsku depilaciju. Pojedini traže i razne oblike i veličine. Na primer, popularna je depilacija u obliku trougla koja doprinosi da žene izgledaju mršavije. Trougao takođe izgleda dobro- dodao je Ramon.



ZNAČAJ NEGE DEPILIRANE ZONE


Osim novih oblika depilacije, došlo je i do značajnih promena u kvalitetu obavljanja ove vrste depiliranja. “Strip Ministry of Waxing” koristi aparate za mikrodermoabraziju kojima se koža hidrira, sprečavaju se akne i pojava uraslih dlačica.
- Koža u regiji koja se depilira je veoma osetljiva. Mi stalno poboljšavamo naše tehnike kako bi rešili specifične probleme brazilske depilacije, poput fleka, uraslih dlaka i iritacija- izjavio je Padilja.

Nakon svih ovih preporuka, slobodno možete da uradite brazilsku depilaciju, ona definitivno ne izlazi iz mode.









zena.blic


Vrh
Elena
Post  Tema posta: Re: Nega lica i tela - pravila,saveti,maske  |  Poslato: 23 Feb 2013, 04:21
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Top 10 tretmana na koje zvezde idu pre dodele Oskara


Evo kako jedna holivudska medicinska sestra pomaže poznatim damama za kratko vreme postignu besprekoran izgled i zasijaju na crvenom tepihu.




Slika

Medicinska sestra koju zvezde šou biznisa obavezno posećuju pre svaki glamurozni događaj u Holivudu




Džejmi Šeril, medicinska sestra po zanimanju i suvlasnica salona lepote"Beauty Park Medical Spa" u Santa Monici, ovih dana je najzaposlenija u Holivudu. Ona je od ujutru do kasno uveče na raspolaganju je zvezdama koje žele da na prestižnu dodelu Oskara odu vitkije i podmlađenog izgleda.


- Ne volim da radim stvari u poslednji čas, ali zvezde imaju puno obaveza, a moraju da brinu i o svom izgledu. U ovom trenutku u našem salonu se radi kao na traci, primamo po tri klijenta, dok jedni rade tretmane tela, drugi su na tretmanu lica- kaže ova atraktivna plavuša koja je pre 14 meseci postala majka trojki.





Slika

Dženifer lopez prkosi godinama tako što ide na tretmane hijaluronskim filerima. Botoks ne želi da koristi




- Među najpopularnijim tretmanima je instant zatezanje od glave do pete, laserima koji vraćaju elastičnost opuštenoj koži. Za svaku nepravilnost na ženskom telu postoji intervencija koja u roku od 48 sati rešava problem. Uvek se trudimo da ispoštujemo želje klijentkinje.

Klijenti ove atraktivne medicinske sestre su brojne zvezde šou-biznisa, među njima Dženifer Lav Hjuit, Kirsten Danst, Dženifer Lopez za koju Šeril kaže da je jedna od retkih u Holivudu koja ne radi tretmane botoksom, već se podmlađuje filerima. Ona otkriva deset predoskarovskih tretmana koji u najkraćem roku zaista čine čuda, za neke od njih zvezde moraju da plate i 3.000 dolara.



1. Bejbi fileri

Posebne ultra tanke igle kojima se u lice ubrizgavaju vrlo male količine hijaluronske kiseline kako bi se izravnale najsitnije bore bez ijednog ožiljka.

2. Instant zatezanje

Poseban uređaj emituje radio frekvencije koje trenutno zatežu kožu i ravnaju nepravilnosti poput celulita, a koža postaje neverojatno glatka i blistava.

3. Botoks lajt

Ubrizgavanje vrlo male količine botoksa na strateška mesta na čelu nakon čega mimika lica ostaje aktivna, a lice maksimalno zategnuto.

4. Vitaminske IM injekcije

Injekcije sadrže vitamine B i C koji koži daje dugotrajnu svežinu te je štite od nadražaja sunca i vetra.





Slika





5. Ubica bubuljica

Injekcije kortizona koji se ubrizgava na upaljeno područje. Unutar 48 sati bubuljica u potpunosti nestane, a oštećenja na koži se "zatvore" i nestanu.

6. Instant facelift

Zaglađuje teksturu kože i rešava problem crvenila ili nekih drugih iritacija uzrokovanim spoljašnjim uticajima, umorom, kozmetikom ili vremenskim prilikama.

7. Vaginalno pomlađivanje

Zahvat zatezanja kože na području bikini zone i bedara. Tretman u potpunosti rešava problem uraslih dlačica, crvenila i iritacija kože što je vrlo važno za lepotice koje nose haljine dubokih proreza.

8. Zatezanje masnih naslaga

"Ravnanje" površine celog tela. Posebnim uređajem za razbijanje masnoća momentalno se zateže stomak, a šlaufovi oko stomaka nestaju. Nema ni opuštene kože.

9. Električno zatezanje lica

Daje licu blistavost, potiče limfnu drenažu, ubija bakterije koje uzrokuju akne i briše podočnjake.

10. Maska protiv bakterijskih upala

Snažna šminka kao i agresivni tretmani lica mogu izazvati upale. Maska koja se sastoji od gaze natopljene tečnim kiseonikom ubija bakterije i umiruje kožu.









zena.blic


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 66 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker