Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 22:38

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 04 Feb 2013, 09:46
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Džerard najbolji igrač Engleske

Kapiten Liverpula Stiven Džerard dobio je nagradu za najboljeg engleskog fudbalera u 2012. godini.

Slika

Džerard je bio asistent kod sva tri gola ’gordog albiona’ na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, ali nije uspeo da se upiše u strelce u dresu reprezentacije tokom prošle godine.

Dani Velbek, koji je postigao pet golova na 11 mečeva, zauzeo je drugo mesto, dok je Ešli Kol bio treći u izboru navijača na sajtu Fudbalske asocijacije Engleske.

„I dalje osećam da mogu još, radujem se svakoj sledećoj utakmici kao da mi je debi. Svaki put kada obučem dres Engleske, osećam veliki ponos“, rekao je Džerard na ceremoniji na Sent Džordž parku.

Selektor Engleske Roj Hodžson takođe je pohvalio kapitena i istakao da veruje da Džerard još dugo može da igra na najvišem nivou.

„U Stivenu mladi igrači mogu da vide nekoga ko iza sebe ima 100 mečeva i sigurno u sebi misle kako je i on počeo u isto vreme kada i oni, ali je i dalje tu, 14 godina kasnije. U njegovom slučaju, veliki entuzijazam i strast prema ovoj igri, ga razlikuju od ostalih, i to može da prenese ostalim igračima. On je ujedno i igrač koji može da doprinese igri na svim delovima terena, od odbrane do napada i mislim da će igrati još dosta godina“, istakao je Hodžson.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 04 Feb 2013, 09:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Baloteli: Mislio sam da neću igrati

Junak trijumfa Milana nad Udinezeom sa 2:1 Mario Baloteli rekao je posle svog debija za ’rosonere’ da nije ni trebalo da bude u startnih 11 na tom meču.

Slika

22-godišnji Italijan je dobio priliku tek pošto je Đampaolo Pacini doživeo povredu prepona tokom zagrevanja meča, ali je na kraju bio najzaslužniji za pobedu, pošto je bio strelac oba gola.

„Trebalo je da budem na klupi, ali kada se Paco povredio dobio sam priliku. Presrećan sam što se sve završilo ovako, pošto sam odigrao zaista dobro. Ovo je bio savršen start, ali sam svestan da moram da nastavim da postižem golove. Mi smo odigrali dobro, ali zasluge idu u Danijeleu Padeliju, koji je odlično sačuvao našu mrežu. Zaslužili smo pobedu i na kraju smo i došli do nje“, rekao je Baloteli posle debija za Milan.

Milan trenutno drži peti mesto u Seriji A, sa pet bodova manje od trećeplasiranog Lacija, koji drži poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 05 Feb 2013, 09:47
Korisnikov avatar
rang
rang

PSŽ i Siti: 63 mil. € za Kavanija

Pari Sen Žermen i Mančester Siti spremni su da na kraju sezone aktiviraju otkupnu klauzulu za Edisona Kavanija vredno 63 miliona evra.

Slika

Engleski mediji navode će se "sveci" i "građani" boriti za potpis reprezentativca Urugvaja, sa kojim su navodno već razgovarali tokom januara.

Roberto Mančini želi Kavanija kao zamenu za Marija Balotelija, dok se pariski tim nada da će uspeti da ga upari sa nekadašnjim saigračem iz Napulja Ezekijelom Lavecijem.

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je prošlog leta odbio ponudu Zenita od 50 miliona evra, ali teško da će ostati imun na pomenuti iznos.

Kavani je tokom karijere postigao 142 gola na 268 utakmica, od čega je za Napoli sao 93 gola na samo 121 meču. Pre Napulja igrao je u Palermu i za Danubio. Urugvajac ima 25 godina.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 06 Feb 2013, 10:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Jagodina bez golova za Pohangom

Fudbaleri Jagodine igrali su nerešeno bez golova sa ekipom Pohang Stilersa u pripremnoj utakmici u Antaliji.

Slika

Trener ’ćurana’ Simo Krunić utakmicu je odigrao sa dve postave i svakoj je dao po poluvreme.

Sedam dana ranije južnokrejski tim savladao je srpskog šampiona beogradski Partizan rezultatom 3:1.

Jagodina: Bondžulić, Tomić, Živanović, Dukić, Projić, Stojkov, Gogić, Lepović, Đurić, Cvetković, Stojanović.

igrali su još: Ilić, Filipović. Nikodijević, Mihajlović, Kostić, Đenić, Petričević, Bosman, Stanojević, Damjanović, Stojanović S, Milinković.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 06 Feb 2013, 10:40
Korisnikov avatar
rang
rang

Malezani novi trener Palerma

Fudbalski klub Palermo imenovao je Alberta Malezanija za novog šefa stručnog štaba umesto Đan Pjera Gasperinija, otpuštenog zbog loših rezultata.

Slika

Otkaz Gasperiniju usledio je nakon poraza na domaćem terenu od Atalante u nedelju (2:1), kojim je klub sa Sicilije ostao prikovan na začelju tabele italijanske Serije A.

"Palermo je poverio brigu o prvom timu 59-godišnjem Malezaniju i on će zvanično biti predstavljen u sredu ujutro", saopštio je taj klub.

Malezani je treći trener Palerma ove sezone, nakon što je Gasperini u septembru zamenio Đuzepea Sanina.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 06 Feb 2013, 16:01
Korisnikov avatar
rang
rang

Miha: Tandem Nastasić i Tomović

Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović najavio je štoperski tandem Nastasić – Tomović u startnoj postavi na prijateljskom meču protiv Kipra.

Slika

Osim njih, u prvih 11 naći će se Kuzmnanović i Đurđić.

Mihajlović veruje da iz te utakmice može da se dobije profit koji bi se kasnije materijalizovao u nastavku kvalifikacija za prvenstvo sveta.

"Imamo problem u zadnjoj liniji, jer na Kipru ne mogu da igraju fudbaleri koji će biti u timu za utakmicu protiv Hrvatske. Subotić i Maksimović nisu bili na spisku za put u Nikoziju, a proteklog vikenda povredio se i Biševac. Zbog toga će na utakmici protiv Kipra štoperski tandem činiti Nastasić i Tomović, a Trajković će tokom utakmice takođe dobiti šansu. Želim da vidim i Kuzmanovića na određenoj poziciji, Đurđić će početi meč, a posle će šansu verovatno dobiti Đorđević jer ga manje poznajem od Šćepovića", izjavio je srpski selektor dodajući da rezultat nije u prvom planu.

"Pokušaćemo da pobedimo, međutim, pre svega želim da vidim da su igrači razumeli moje ideje sa treninga i da su to primenili na terenu", poručio je Mihajlović, uz ocenu da selekcija Kipra nije za potcenjivanje.

"Nama bi u ovom trenutku verovatno više značilo da smo odigrali meč protiv jakog tima i pred punim stadionom, jer nas upravo to očekuje u Zagrebu. Ali, i iz ovog meča možemo da izađemo bogatiji za neko iskustvo, za zajednički rad, dogovore, nekoliko sastanaka... Iskreno, raduje me činjenica da su kandidati za mesto u napadu bili efikasni u proteklom periodu. Bilo bi sjajno da me uskoro stave u problem, na one slatke trenerske muke, kome da ukažem poverenje u startnoj postavi", zaključio je Mihajlović.

Aleksandar Kolarov insistira na maksimalnoj koncentraciji svih igrača u utakmici protiv Kiprana.

"Posle kvalifikacionih mečeva u kojima nismo uradili šta smo planirali, pobedili smo Čile u novembru, a sada nas čeka još jedna korisna provera pred odlučujuće utakmice. U martu treba da saznamo da li možemo opet da uđemo u ozbiljnu kandidaturu za plasman na Mundijal u Brazilu, lepo je uvek kad smo na okupu. Znači nam svaki zajednički dan", izjavio je bek Mančester Sitija, podsetivši da je nacionalna reprezentacija mlada ekipa, da treba dosta rada, dogovora i razmišljanja tokom igre.

"Dugo sam tu, jedan sam od iskusnijih, znam dobro šta nas očekuje i šta nam se dogodilo. Razmišljao sam dosta o svemu. Gledali smo juče snimak meča protiv Belgije, na kraju su nas zasluženo pobedili, ali kako smo igrali 60 minuta baš mi je čudno da izgubimo sa 3:0. To je fudbal, takve stvari se događaju, treba izvući pouke i gledati napred", rekao je Kolarov.

On je naveo da je gostovanje u Zagrebu i meč protiv Hrvatske jedna od tema o kojoj se razgovara u taboru reprezentacije i tokom boravka na Kipru.

"Na prvi pogled to je utakmica kao i svaka druga, nosi tri boda koja su nam jako potrebna. S druge strane, kad čuješ da igraju Hrvatska i Srbija shvatiš da nije baš kao i druge. Treba da ostanemo mirni koliko je moguće, iako je izvesno da će se utakmici prići sa bujnijim emocijama nego obično. Za hrvatsku reprezentaciju znam da su dobar kolektiv, tim za respekt. Mi treba da igramo najbolje što možemo i u tom slučaju nema razloga za strah, bez obzira na ime protivnika", zaključio je Kolarov.

Prijateljska utakmica između Kipra i Srbije igra se u sredu od 17 sati u Nikoziji, a vodiće je grčki sudija Atanasis Đijaćos.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 07 Feb 2013, 10:11
Korisnikov avatar
rang
rang

Hrvati sigurni, Makedonci ubedljivi

Sreda je bio dan koji je u FIFA kalendaru određen za prijateljske međudržavne utakmice, a širom planete odigrane su 34 utakmice.

Slika

Srbija je pobedila na Kipru, Hrvati su bez problema savladali Južnu Koreju, BiH je neočekivano lako izašla na kraj sa Slovenijom, dok su Makedonci rešili utakmicu sa Danskom u prvih 25 minuta.

U okviru proslave 150 godina FA, na Vembliju je Engleska pobedila Brazil sa 2:1, Španija je bila bolja od Urugvaja, Holandija i Italija su igrale bez pobednika, a Nemačka je slavila u Francuskoj.

U prva dva meča dana Pakistan je pobedio Nepal, dok su Japanci bili ubedljivi protiv Letonije, uz dva gola Okazakija i jedan Honde. Jedno od najvećih iznenađenja priredio je Ekvador, koji je slavio na gostovanju Portugalu sa 3:2.

Hrvati i Korejci igraju na Krejven Kotidžu (Korejci su 2011. na stadionu Fulama igrali i sa Srbijom) počeli su prvi od "ozbiljnijih" mečeva, Rakitić i Mandžukić su kombinovali za prvi gol na isteku pola sata. Osam minuta kasnije Rakitić je ponovo pripremio gol, strelac je bio Darijo Srna. Hrvati su sledeći protivnik Srbije. 'Vatreni' su povećali prednost na ubedljivih 3:0 u 57. minutu, ovoga puta asistent je bio Luka Modrić. Na dodavanje Nikice Jelavića, Mladen Petrić je u 85. minutu postavio konačan rezultat, 4:0 za Hrvatsku.

U duelu bivših jugoslovenskih država Bosna i Hercegovina je povela protiv Slovenije sa 1:0 golom Vedada Ibiševića u 33. minutu. Priliku za pogodak Ibiševiću je omogućio Miralem Pjanić, koji samo osam minuta kasnije uspeva da zatrese mrežu, BiH vodi sa 2:0. Bosna rešava sve nedoumice oko ishoda meča, Muamer Svraka pogađa za 3:0 u 85. minutu.

Reprezentacija Makedonije je duel sa Danskom rešila u prvih 25 minuta. Najpre je Pandev savladao golmana Kaspera Šmajhela u 8. minutu, Agim Ibraimi je već u 17. povećao na 2:0, a Nikolče Noveski je sedam minuta posle toga postavio konačan rezultat, 3:0 za Makedoniju protiv Danske na stadionu "Filip Drugi".

Ostali protivnici reprezentacije Srbije u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo uspešno su okončali svoje mečeve.

Belgija je savladala Slovačku sa 2:1, golovima Azara i Martensa, dok je pogodak za Slovačku postigao Lašik.

Vels je bio bolji od Austrije, imao je dva gola prednosti preko Bejla i Vouksa, da bi u 75. minutu Janko postigao počasni pogodak za Austriju.

Reprezentacija Škotske je, sa novim selektorom Gordanom Strahanom, pobedom startovala u 2013. godini, savladana je Estonija sa 1:0, a gol odluke delo je Mjulgrua.

Nepal – Pakistan 0:1
Japan – Letonija 3:0
Indija – Palestina 2:4
Azerbejdžan – Lihtenštajn 1:0
Hrvatska – Južna Koreja 4:0
Kenija – Libija 3:0
Tanzanija – Kamerun 1:0
Moldavija – Kazahstan 1:3
Ruanda – Uganda 2:2
Kipar – Srbija 1:3
Čile – Egipat 2:0
Norveška – Ukrajina 0:2
Slovenija – Bosna i Hercegovina 0:2
Albanija – Gruzija 1:2
Belorusija – Mađarska 1:1
Izrael – Finska 2:1
Španija – Urugvaj 3:1
Turska – Češka 0:2
Makedonija – Danska 3:0
Malta – Severna Irska 0:0
Engleska – Brazil 2:1
Grčka – Švajcarska 0:0
Island – Rusija 0:2
Holandija – Italija 1:1
Švedska – Argentina 1:3
Belgija – Slovačka 2:1
Irska – Poljska 2:0
Rumunija – Australija 3:2
Škotska – Estonija 1:0
Vels – Austrija 2:1
Francuska – Nemačka 1:2
Portugal – Ekvador 2:3

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 07 Feb 2013, 10:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Basta: Srcem na Hrvate

Posle pobede nad Kiprom u prijateljskom meču, reprezentativac Srbije Dušan Basta rekao je da je hladna glava važna za meč sa Hrvatskom u kvalifikacijama za SP.

Slika

"Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju, ali to je derbi grupe, a derbi se igra srcem. Biće neizvesna utakmica. Treba igrati hladne glave, biće meč sa dosta emocija, ali treba sve da prođe sportski. Ne gledamo njih, već kako da popravimo svoju igru.

Srbija je pobedila Kipar sa 3:1, a Basta je dao treći gol.

"Žao mi je što je bilo malo publike, ali svaka pobeda je važna. Treba stalno pobeđivati, i protiv jačih i protiv slabijih protivnika. Tražili smo svoju igru, mislim da ide ka boljem, a naročito je važno što smo ovu pobedu ostvarili pred meč sa Hrvatskom“, kaže Basta.

Napadač Nikola Đurđić rekao je da je očekivao svoju bolju partiju na debiju.

"Ekipa je sada već vezala nekoliko dobrih igara i važno je da se nastavi tako i da se dobija u kontinuitetu, pogotovo pred duele sa Hrvatskom i Škotskom. Iskreno, nadao sam se malo boljem debiju, ali nadam se da ću i ubuduće dobiti šansu i da ću doći sa malo više samopouzdanja. Ipak, lepo je početi pobedom i osetiti kako je to biti reprezentativac“.

Pročitajte izjave selektora Siniše Mihajlovića i dvostrukog strelca Dušana Tadića.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 07 Feb 2013, 20:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Blater: Obradili većinu utakmica

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je da je ta organizacija već izašla na kraj sa većinom slučajeva koji se pominju u izveštaju Europola o nameštanju utakmica.

Slika

"Većina utakmica koje su pomenute ovde, već su analizirane, a neke su imale i sudski epilog", rekao je Blater u Nuakšotu, prestonici Mauritanije.

Europol je ove nedelje objavio da je znao za 380 sumnjivih utakmica koje su se igrale u Evropi poslednjih godina, kao i za još 300 širom sveta, među kojima su i reprezentativne utakmice pod jurisdikcijom FIFA.

Blater je rekao novinarima i da bi zemlje trebalo da promene svoje zakone da bi pomogle fudbalskim telima da procesuiraju korupciju u fudbalu.

"Nameštanje i nelegalno klađenje su čista delinkvencija i mi se stalno borimo sa time", rekao je Blater.

Predsednik FIFA posetio je Mauritaniju tokom turneje po Africi, koju će završiti u nedelju u Južnoj Africi, gde će gledati finale Kupa afričkih nacija.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 07 Feb 2013, 21:30
Korisnikov avatar
rang
rang

Nejmar: Igrao bih da za Bajern

Brazilski reprezentativac i fudbaler santosa Nejmar izjavio je da nije nemoguće da jednoga dana zaigra za Bajern iz Minhena.

Slika

U januarskom prelaznom roku Bavarci su pokazali najviše interesovanja za brazilskog superstara, pa je bilo, očekivano, dosta pitanja prisutnih novinara posle prijateljskog meča sa Engleskom.

„Sve evropske lige su podjednako interesantne za mene.Bajern je veliki klub sa fantastičnim fudbalerima, mogao bih da zamislim sebe da igram u crveno-belom dresu“, izjavio je 21-godišnji napadač.

U prethodnom periodu najviše se govorilo da bi Nejmar mogao da pojača španske gigante Real i Barselonu, međutim sada se čini da su stvari dobile drugačiji tok.

„Sanjao sam da igarm u Evropi još od dečačkih dana. Jako je važno da se čovek oseća dobro u timu u kom igra, kao i da se adaptira na ekipu i saigrače, nemora da znači da će moja sledeća destinacija biti Španija“, dodao je Nejmar.

Napadač Santoda rekao je da mora još da poradi na nekim slabostima u igri, i smatra da ima dovoljno vremena da spreman dočeka Svetsko Prvenstvo 2014.godine.

„Kao domaćini bićemo pod velikim pritiskom javnosti za osvajanje Mundijala. Nadam se da će nam naši navijači pomoći u ostvarivanju tog cilja, oni su fantastični“, završio je jedan od najboljih fudbalera Sveta.

Sledeće Svetsko prvenstvo u fudbalu održače se u Brazili, u periodu od 12 juna do 13 jula 2014. godine.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu