Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 13:30


Autoru Poruka
Sleepy
Post  Tema posta: Preporuke nasih forumasa za letovanja i zimovanja  |  Poslato: 02 Feb 2013, 19:12
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Jul 2012, 16:11
Postovi: 847

OffLine
Voleli bi da znamo gde ste letovali,odakle nosite najlepse utiske,najbolji provod.Docarajte nam slikom i recju gde bi mi ove godine mogli da odemo na dugoocekivani godisnji odmor,lepo se provedemo i napunimo baterije za naredni period.Napisite nam sta sve mozemo obici i od kulturnih i od zabavnih sadrzaja-po vasoj volji.Pomozimo jedni drugima da otkrijemo nesto novo i zanimljivo sto bi mogli prepricavati
pri povratku.


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 02 Feb 2013, 19:52
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
Lično se najbolje osjećam u Boki Kotorskoj.
Kotor je po mom mišljenju najljepši grad na Jadranu.
Risan mi je toliko drag i blizak da imam osjećaj da sam nekada živjela tamo.Ovo je za neku moju paranormalnu priču. [kez.gif]
U Risnu moja porodica stalno odsjeda kod porodice Petra Subotića.Svakom bih preporučila jer je stvarno sve izuzetno.
To je ova kuća...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

_________________
Slika Slika


Vrh
SJAJNA
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 03 Feb 2013, 02:33
Korisnikov avatar
Angel with two faces
Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52
Postovi: 6608

OffLine
Olimpska riviera


Olimpska regija je jedno od najpopularnijih letovališta među našim turistima. Smeštena je u podnožju planine Olimp koju zaista vredi posetiti pogotovo ako dolazite automobilom. Pružiće Vam se fenomenalan pogled preko velikog dela Grčke. Glavne odlike Olimpske regije su prelepe plaže i kristalno čisto plavo more. Najpoznatija turistička mesta gde leto provodi veliki broj naših turista su Paralija, Leptokarija i Nei Pori. Još jedno mesto koje treba posetiti su Meteori - kompleks manastira na vulkanskim stenama.
Paralija - najposećenije letovalište u Grčkoj, posebno među našim turistima. Smeštena ispod planine Olimp izgleda zaista fenomenalno i ako odlučite da leto 2012 provedete u ovom mestu nećete pogrešiti. Paralija ima bogatu ponudu svega, ovde možete kupiti garderobu, parfeme, krzno, nakit kao i opremu za vodene sportove po veoma povoljnim cenama. Zanimljivo je da je ovde posebno jeftino zlato.
Od Beograda do Paralije udaljene oko 680km stiže se za nešto manje od 10 sati vožnje. Srpski jezik je jako čest na ulicama Paralije. Mnoge cene možete videti ispisane na srpskom jeziku, a zanimljivo je da i mnogi meštani govore srpski. Paralija je povoljna a samim tim i privlačna svima, a pogotovo onima koji ne planiraju da previše novca potroše na letovanje. U Paraliji postoje apoteke, ambulante kao i crkva. Cena ručka je oko 12 eura.
Plaže su u dužini od oko 10km, a mnoge manje lepe plaže možete obići peške ili biciklom koji možete iznajmiti na mnogim mestima na ceo dan. Duž cele obale postoje kafići, taverne i barovi gde osim pića možete naručiti i grčke specijalitete. Najpoznatije plaže su Leptokarija, Korinos, Pantelejmon, Platamonas i plaža Paralija. Na svim plažama možete uživati u surfovanju ili skijanju na vodi.
Leptokarija je letovalište sa oko 5000 stanovnika, nalazi se u podnožju planine Olimp. Ovde hoteli i apartmani nisu skupi. More je jako čisto i veoma bistro. U zapadnom delu plaža je peskovita dok je u istočnom peščano-šljunkovita. U Leptokariji postoje hoteli, restorani, prodavnice i marketi.
Najjužnije je mesto Nei Pori, poznato pre svega po predivnoj peščanoj širokoj plaži koja se proteže u dužini od nekoliko kilometara. Malo mirno turističko mesto, širokih ulica, manjim šetalištem, prodavnicama, tavernama, poslastičarama pogoduje pre svega porodicama sa decom i ljudima koji žele miran odmor.


E,vako...ne mogu da izdvojim nista posebno-sve mi se svidja.Ali mogu da probam da priblizim onima koji nisu bili neke od destinacija koje sam videla.Nemam nista protiv da postavite i ono sto nadjete kao zanimljivo,iako niste posetili-mozda se nekom prisvidja pa resi da bas tu provede odmor.Paralija mi je nekeko ziva,brza,puna turista i shopinga bas onako kako ja volim.Zato za sad Paralija. [001_smile.gif]

Slika


Paralija, najpoznatije turističko mesto severne Grčke, osim odmora i rekreacije, nudi i odgovor zašto su bogovi odabrali baš Olimp za svoje sedište. Ovo poznato grčko letovalište je udaljeno od Soluna 65 km i 6 km od gradića Katerini. Nalazi se u podnožju mitskog Olimpa na obali Egejskog mora. Kao tipično turističko mesto odlikuje se obiljem restorana, taverni, poslastičarnica, supermarketa, butika, zlatara, diskoteka i prodavnica krzna. Duga peščana plaža i kristalno čisto more odlike su ovog omiljenog letovališta, koje privlači turiste tokom cele godine. Paralija ima bogat noćni život, s puno diskoteka i kafića, barova, ribljih restorana i taverni. Na svega pet kilometara od Paralije nalazi se trgovačka prestonica ove regije, Katerini, do koje je najlakše stići gradskim prevozom. U raznovrsnoj turističkoj ponudi je i veliki broj izleta: Solun (oko 80km), Aqua park (iza Soluna) ili poseta nekom od manastira na impozantnim Meteorima (oko 150km).

Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Mislim da ima za svakog po nesto.


Vrh
Sleepy
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 04 Feb 2013, 20:17
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Jul 2012, 16:11
Postovi: 847

OffLine
Halkidiki-1.prst Kassandra


Slika


Kasandra - najzapadnije i najposećenije poluostrvo Halkidikija. Bogata je mirišljavom vegetacijom i umirujućim šumama. U mnoštvu primamljivih plaža teško ćete odabrati pravu. Na istočnoj obali Kasandre, sa pogledom na zaliv Toroneos, je Afitos, veoma značajno mesto ove oblasti. Pominjano je u spisima antičkih pisaca Herodota, Tukidida, Ksenofona, Aristotela i ovekovečeno u istoriji još iz 3000. godine pre nove ere. Hanioti, mesto prelepe vegetacije, svoje ime je dobilo po prvim doseljenicima iz grada Hanije sa Krita. Ovim malim živopisnim rajem biće očaran svako ko ga poseti. Moderno letovalište svojim sadržajima i prepoznatljivim šarmom, u katalozima je svih svetskih agencija. Od početka maja pa do kraja oktobra, Hanioti pruža jedinstvene momente i nezaboravan odmor. Mesto Kalitea privlači turiste, ne samo zbog prelepih plaža, već i zbog brojnih arheoloških nalazišta. Zevsov hram iz 4. veka pre nove ere , hram Sv. Pantelejmona iz skorašnjih godina...

Hanioti

Slika


Hanioti, mesto prelepe vegetacije, nalazi se na prvom prstu poluostrva Halkidiki, na samo 60 minuta vožnje od Soluna. Ime je dobio po prvim doseljenicima iz grada Hanije sa Krita. Ovim malim živopisnim rajem biće očaran svako ko ga poseti. Moderno letovalište sa brojnim hotelima, restoranima, barovima, tradicionalnim tavernama i prepoznatljivim šarmom, u katalozima je svih svetskih agencija. Od početka maja pa do kraja oktobra, sa svojim plažama od finog peska, azurno- plavim vodama, drvećem koje pruža hlad, varijatetom sportova na vodi, Hanioti pruža jedinstvene momente i nezaboravan odmor.


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika



lep ambijent...


Vrh
SJAJNA
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 05 Feb 2013, 13:24
Korisnikov avatar
Angel with two faces
Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52
Postovi: 6608

OffLine
Koja mesta treba da posetite u 2013?


Koje će zemlje i gradovi biti posebno zanimljivi u ovoj godini? Internet magazin businessinsider.com istražio je glavne događaje, kulturne trendove i globalne festivale i sastavio popis mesta koja bi obavezno trebalo da posetite tokom 2013.


E ovo vam je preporuka internet magazina [m04110.gif]


Slika

ANTARKTIK PRIVLAČI SVE VIŠE TURISTA
Zbog neočekivanih suša, uragana i ostalih vremenskih nepogoda globalno otopljivanje više se ne može poricati To znači da je krajnje vreme za posetu najhladnijem i najsušem kontinentu. Krajolik koji oduzima dah, s tek nekoliko ljudskih građevina, savršeno je mesto za avanturiste, ljubitelje kajaka, trekinga ili sve koji žele da uživaju u netaknutoj prirodi.



Slika

BRUKLIN IMA SUPER KUL HOTELE I RESTORANE
Grad koji nikad ne spava postaće još zanimljiviji u 2013. zbog mnogih hotela, restorana koji se otvaraju kako bi privukli turiste, ali i lokalne potrošače. Iako Bruklin nije baš centar grada, turistima postaje sve pristupačniji jer je samo prošle godine u tom kraju otvoreno pet hotela, a ove se godine očekuje otvaranje deset novih. Pažnju privlači i Bruklinska pivara i mnogo hipster restorana i barov



Slika

NEŠVIL I NJEGOVA TRADICIJA MUZIČKOG GRADA
Music City, kako Amerikanci nazivaju Nešvil godinama je turistički popularan, a 2012. ga je posetilo čak 12 miliona turista. Kako se očekuje da će broj posetioca rasti, grad planira ove godine da otvori mnogo novih građevina. Među njima je i Music City Center, muzej Johnnyja Casha , planirano je i otvorenje barem četiri nova hotela.



Slika

KOLUMBIJSKA KARTAGENA PRIVLAČNIJA NEGO IKAD
Iako je Kolumbija nekada bila poznata samo po nasilju i trgovini drogom, pretvorila se u jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Južnoj Americi. Procenjuje se da je turizam u toj zemlji od 2002. porastao za 300 odsto. Kartagena je najposećeniji kolumbijski, ali i šarmantni kolonijalni grad na Karipskom moru s mnogo dobrih hotela i pansiona.



Slika

LONDON PRIVLAČI NOVIM GRAĐEVINAMA
Letna Olimpijada odavno je prošla, a ostale su mnoge zgrade, restorani i hoteli sagrađeni zbog turista. Među novim zgradama izgrađenim uoči Olimpijade je i jedan od najviših nebodera u Europi - Shard. Kako se Olimpijada održavala u istočnom delu grada, nekada zapuštene i opasne četvrti postale su najzanimljiviji deo Londona.



Slika

ISTANBUL - NAJPOPULARNIJI GRAD EVROPE
Smešten na mestu gde se sreću Evropa i Azija, Istanbul je tradicionalno poznat po svojim džamijama, drevnim spomenicima i raskošnim palatama. U poslednje vreme postao je jedan od najpopularnijih gradova koji privlači hipstere, ljubitelje hrane, umetnosti i mode.



Slika

LUKSUZNI SAFARI U TANZANIJI
Avanturisti koji tragaju za iskustvima u netaknutoj prirodi treba da razmisle o poseti Tanzaniji, zemlji s najimpresivnijim parkovima prirode i mestima za safari. Sever Tanzanije poznat je po dve glavne turističke atrakcije – nacionalnom parku Serengeti i krateru ugašenog vulkana Ngorongoro.



I tako...ako imate VREMENA i ponešto para...pravac na putovanje [namigusa.gif]


Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 05 Feb 2013, 13:39
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31
Postovi: 9053

OffLine
Ako idete u Grcku, preporucujem malo mestasce Nea Roda. Nalazi se na trecem "prstu" Atosu, desetak km od Uranopolisa.
Ciste, dugacke plaze, nema mnogo turista, mesto prepuno taverni koje se nalaze izmedju setalista i plaze. Cista desetka.


Vrh
SJAJNA
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 05 Feb 2013, 13:47
Korisnikov avatar
Angel with two faces
Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52
Postovi: 6608

OffLine
NEA RODA


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


Slika


casual,imaš ukusa [top88.gif] -prva liga..!!!


Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 05 Feb 2013, 13:55
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31
Postovi: 9053

OffLine
A da vidis setaliste tek...
Poplocano, sa jedne strane prodavnice i lokali a preko puta tavernice sa kariranim stolnjacima i plavim stolicama. Tipicno grcki. Iz svake taverne se spusta po par stepenika i na plazi si. Lezaljke onako muske, velike sa baldahinima. Ribari love ribu i tu na doku je prodaju vlasnicima taverni i odma ih bacaju na rostilj. Zivopisno mesto, puno Grka koji tu letuju u svojim vilama. Tek po koji stranac. Odmor u bukvalnom smislu. Na 2 km je trajekt za ostrvo Amuljani, izletiste za promenu. Mnogo malih zavucenih plaza, domaci med, vino, sir, masline i maslinovo ulje...
Prosao sam Grcku uzduz i popreko ali Nea Roda mi se bas svidela.
Nasao sam ovo na netu
Slika

Slika


Poslednji put menjao casual dana 05 Feb 2013, 14:03, izmenjena samo jedanput


Vrh
SJAJNA
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 05 Feb 2013, 13:59
Korisnikov avatar
Angel with two faces
Angel with two faces

Pridružio se: 19 Maj 2012, 09:52
Postovi: 6608

OffLine
Moraću to malo bolje da proučim-bliži se vreme putovanja [m04110.gif]
Kako pričaš-deluje vrlo primamljivo.... [treptrep.gif]


Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Preporuke nasih forumasa za letovanje 2013.godine  |  Poslato: 05 Feb 2013, 14:27
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

Pridružio se: 06 Dec 2012, 23:15
Postovi: 9836
Lokacija: što dalje od nekih ljudi

OffLine
Nei pori,mesto ispod samog Olimpa.....
ogromne plaže,široke ulice,mnogo radnji....
jedino nema baš noćnog provoda više je za porodice sa malom decom....
za razliku od Paralie i O.B. more je čisto....
Slika
Slika
Slika
Slika

_________________
Nije sve u sarkazmu,
ima nešto i u klasičnom podjebavanju.


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 82 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker