Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 23:10

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 30 Jan 2013, 21:04
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Anelka zvanično u Juventusu

Italijanski fudbalski gigant Juventus saopštio je da je francuski napadač Nikolas Anekla zvanično novi igrač tima.

Slika

Anelka je u Torino stigao na šestomesečnu pozajmicu iz kineskog Šangaj Šenšue za oko 600.000 evra, sa opcijom ostanka u Juventusu još godinu dana.

Juven je Anelku doveo kao prelazno rešenje do leta, kada će "staru damu" da pojača Španac Fernando Ljorente, koga nisu uspeli da dovedu sada u januaru.

Francuz je od januara prošle godine član Šangaja, za koji je igrao sa bivšim saigračem iz Čelsija Didijeom Drogbom, ali obojica bili nezadovoljni u Kini zbog neisplaćenih zarada. Zbog toga je Drogba napustio Šangaj i pre nekoliko dana prešao u Galatasaraj.

Za Juventus je dolazak Anelke bio jedan od prioriteta jer on ima pravo da bude registrovan za Ligu šampiona, gde će torinski tim u osmini finala igrati protiv škotskog Seltika u februaru.

Juventus je lider Serije A sa 49 bodova iz 22 kola, tri boda više od prvog pratioca Napolija.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 30 Jan 2013, 21:08
Korisnikov avatar
rang
rang

UEFA: Ovog puta bez kazne za Srbe

Disciplinska komisija UEFA nije izrekla kaznu nijednom srpskom klubu na januarskom zasedanju.

Slika

Kazne su dobili Lacio, Totenhem i Maribor, zbog ponašanja navijača tokom jesenje faze Lige Evrope.

Lacio je dobio dve odvojene kazne za mečeve sa oba pomenuta rivala, čije su pristalice doprinosile liošoj atmosferi, koja je obeležila grupu J tokom prve faze.

Lacio je dobio dvogodišnju uslovnu kaznu zbog rasističkih pokliča na meču sa Mariborom, uz dodatnih 50 hiljada evra zbog pirotehnike i nesportskog ponašanja.

Mariborski klub je zbog pirotehnike i bacanja predmeta u teren dobio kaznu od 17 hiljada evra.

Na meču sa Totenhemom Laciovi navijači su za isti set problema (rasizam, pirotehnika, predmeti ubačeni u teren), plus kasnu predaju sastava tima i kašnjenje u dolasku na stadion, ukupno kažnjen sa 90 hiljada evra.

Za isti meč londonski klub je kažnjen sa 10 hiljada evra zbog nereda na tribinama.

Svi klubovi imaju tri dana da se žale na odluke Disciplinske komisije.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 31 Jan 2013, 10:06
Korisnikov avatar
rang
rang

Šćepović debitovao, gol Mange

Stefan Šćepović odigrao je prvih 35 minuta za svoj novi klub, Ašdod.

Slika

Ekipa koja zauzima peto mesto u šampionatu izgubila je u nacionalnom kupu od tima koji se bori za opstanak, Hapoel Ramat Gana, 2:0.

Prvi gol za domaćina postigao je igrač Partizana na 'pozajmici' u Izraelu, David Manga. Bio je to deveti gol reprezentativca Centralnoafričke Republike u 17 utakmica koliko je odigrao za šest meseci po odlasku iz Humske.

Šćepović je ranije u sredu predstavljen kao novi igrač Ašdoda, na zvaničnom sajtu kluba rečeno je da dolazi igrač koji je "ostavio odličan utisak tokom boravka u Izraelu".

"Znam ekipu Ašdoda iz vremena kada sam igrao ovde, znam da igra ofanzivno što mi odgovara. Lepo sam dočekan, odluku da pristupim Ašdodu doneo sam lako i brzo," rekao je Šćepović.

Zanimljivo je da u Izraelu igra još pet bivših igrača 'crno-belih', Nenad Marinković (Bnei Jehuda), Nebojša Marinković i Branislav Jovanović (Hapoel Ako), Aleksandar Davidov (Hapoel Bnei Sahin), David Manga (Hapoel Ramat Gan), nekadašnji omladinac Partizana Dušan Brković, kao i još šestorica fudbalera iz Srbije, Duško Matović, Bojan Šaranov, Dragan Ćeran, Danilo Nikolić, Milan Martinović i Marko Anđelković.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 31 Jan 2013, 10:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Varan: Ovaj gol je ostvarenje sna

Mladi Rafael Varan, strelac gola za Real protiv Barse u Kupu Kralja, kaže da je zadovoljan svojom, ali i igrom celog tima.

Slika

"Bila je to dobra utakmica, zadovoljan sam kako smo igrali i mislim da treba da nastavimo u ovom ritmu. Takođe, zadovoljan sam i svojim doprinosom. Za mene je ovaj gol nešto neverovatno, ostvario sam san sa 19 godina. Još nisam svestan šta sam učinio, taj gol nas ostavlja u igri za prolaz u finale“, rekao je štoper Madriđana.

Fudbaler Barselone Sesk Fabregas, koji je dao vodeći gol za Katalonce, kaže da je njegov tim mogao i bolje od rezultata 1:1 na Santijago Bernabeu.

"Na početku nismo igrali baš najbolje, ali kasnije smo čuvali loptu i kontrolisali utakmicu. Ostvarili smo dobar rezultat, gostovanje u Madridu je teško, ali mislim da smo mogli i više. Revanš je na našem stadionu, ali tek za mesec dana i zato sada treba da razmišljamo o Primeri“, rekao je Fabregas.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 01 Feb 2013, 10:05
Korisnikov avatar
rang
rang

"Medo Kamara ima srce lava"

Mohamed 'Medo' Kamara, dosadašnji fudbaler Partizana, potpisao je nešto pred istek prelaznog roka troipogodišnji ugovor sa Bolton Vonderersima.

Slika

Finansijski detalji nisu objavljeni ali se spekuliše da je obeštećenje Partizanu 500.000 evra.

Menadžer Boltona Dagi Fridmen rekao je da "zna Medu već neko vreme" jer je Aki Riihilati koji je sa njim igrao u Kristal Palasu, igrao sa Medom u Finskoj. "On je dobar igrač i nisam mislio da ću imati priliku da radim sa njim."

"Znam da je iz Finske otišao u Paritzan i sigurno postao bolji igrač za te tri godine. Dobar je posao za klub, on ima srce lava, gladan je, igra sa željom i ispravnim stavom. Došao je ovde da bude dobar i radujem se radu sa njim," rekao je Fridmen za zvanični sajt kluba.

Kamara je lako dobio radnu dozvolu jer je državljanin Finske a mogao bi da se nađe u timu Boltona već u subotu kada se njegov novi klub sastaje sa Votfordom u 30. kolu Čempionšipa.

Bolton je trenutno na 17. mestu na tabeli, sa šest bodova više od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 02 Feb 2013, 12:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Primera: Valjadolid ispustio 2:0

Fudbaleri Valjadolida i Atletik Bilbaa igrali su nerešeno 2:2 u prvom meču 22. kola španske Primere.

Slika

Ekipa Miroslava Đukića imala je u 15. minutu vođstvo od 2:0, ali je na kraju osvojila ipak samo bod.

Gera je postigao prvi gol u osmom minutu na asistenciju Antonija Rukavine, a sedam minuta kasnije prednost je duplirao Bueno. Na poluvreme se otišli sa 2:1 za ljubičaste pošto je De Markos smanjio u 22. minutu.

Konačan rezultat postavljen je već u 50. minutu a gol je postigao Susaeta. Domaći sastav ostao je na desetom mestu na tabeli i sada ima 29 bodova. Gosti iz Baskije su iza njih sa tri boda manje.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 02 Feb 2013, 12:04
Korisnikov avatar
rang
rang

Ančeloti: Bekam mora da se dokaže

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Karlo Ančeloti izjavio je da će bivši kapiten reprezentacije Engleske Dejvid Bekam morati da se izbori za mesto u timu.

Slika

Bekam je u PSŽ prešao kao slobodan igrač, nakon što je u decembru po završetku američke MLS lige napustio Los Anđeles Galaksi.

"Potrebne su mu dve nedelje kako bi bio fizički spreman. Posle ćemo videti šta će se dešavati. Može da igra zadnjeg veznog ili desno krilio, ali prvo mora da zasluži da igra", rekao je Ančeloti za francuske medije.

Pre nego što je došao na "Park prinčeva", tridesetsedmogodišnji fudbaler je trenirao sa londonskim Arsenalom.

"Ne očekujem da igram svaku utakmicu i budem u startnoj postavi. To mora da se zasluži. Prednost je što klub igra u Ligi šampiona, a ja sam imao sreću da u prošlosti osvojim to takmičenje", rekao je Bekam.

Pari Sen Žermen trenutno zauzima prvo mesto u francuskom šampionatu sa 48 bodova, tri više od Liona, koji ima utakmicu manje, dok se u osmini finala Lige šampiona sastaje sa ekipom Valensije.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 03 Feb 2013, 10:50
Korisnikov avatar
rang
rang

Ronaldo poklonio pobedu Granadi

Fudbaleri Granade pobedili su sa 1:0 madridski Real na svom terenu u poslednjem meču subotnjeg programa 22. kola Primere.

Slika

Granada je do trijumfa, svog šestog ove sezone, došla autogolom Kristijana Ronalda u 22. minutu. Zanimljivo je Granadi ujedno prva pobeda nad Madriđanima posle 41 godine.

’Kraljevski klub’ tako je doživeo peti poraz, posle kojeg i dalje ima 15 bodova manje od vodeće Barselone, koja tek u nedelju gostuje Valensiji od 19 časova.

Iako su Madriđani odigrali jednu od najlošijih utakmica ove sezone, pobeda Granade je iznenađujuća pošto nije imala nijedan šut u okvir gola tokom celog meča. Domaćini su do trijumfa došli zahvaljujući prvoj zvezdi Reala, pošto je Portugalac postigao autogol posle kornera Nolita, kada je glavom uputio loptu u sopstvenu mrežu.

Granada je tako ujedno postala i prvi tim u Primeri u poslednjih deset godina koji je slavio, a da nije imao nijedan šut u okvir gola.

’Kraljevski klub’ je od tada na sve načine pokušavao da preokrene, ali mu to domaćini nisu dozvolili. Najbolju priliku imao je Karim Benzema, koji je promašio prazan gol, a slavlje navijača Granade počelo je nekoliko minuta pre kraja susreta, dok su igrači Reala pognute glave napustili teren.

U prva tri meča 22. kola Primere, pobede su ostvarili Osasuna, Hetafe i Espanjol.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 03 Feb 2013, 22:48
Korisnikov avatar
rang
rang

Mančini i dalje veruje u titulu

Menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini rekao je posle utakmice sa Liverpulom (2:2) da veruje da njegova ekipa može da odbrani titulu u Premijer ligi.

Slika

Siti se posle odigranih 25. kola nalaza na drugoj poziciji Premijer lige i za vodećim Junajtedom zaostaje devet bodova.

Mančini je rekao da je nerešen rezultat u utakmici sa Liverpulom realan i da će odlučujuća utakmica u borbi za titulu biti u aprilu, kada će snage odmeriti trenutno dva najbolja tima u ligi.

„Ništa još uvek nije gotovo. Ostalo je još dosta da se igra, a ja verujem da možemo da odbranimo titulu. Liverpul je odigrao odlično i mislim da je podela bodova sasvim zaslužena. Mislim da možemo da prestignemo Junajted u borbi za titulu", rekao je Mančini, „Odlučujuća utakmica će se igrati u aprilu kada budemo odmerili snage sa njima. Sada nismo odigrali kako treba i nadam se da ćemo u narednom periodu ispraviti greške koje smo pravili".

U narednoj utakmici 'gradjani' 9. februara gostuju ekipi Sautemptona u okviru 26. kola Premijer lige.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 03 Feb 2013, 22:49
Korisnikov avatar
rang
rang

Barsa igrala samo 1:1 u Valensiji

Fudbaleri Barselone i Valensije podelili su bodove na „Mestalji“, pošto su igrali 1:1 u 22. kolu Primere.

Slika

Domaćin je poveo preko Evera Banege u 33. minutu, dok je Lionel Mesi doneo izjednačenje Kataloncima šest minuta kasnije, pošto je bio precizan iz penala, pošto je prethodno Pedro srušen u šesnaestercu.

Barselona je tokom celog meča imala bolje prilike, od kojih je najbolju sigurno imao Vilja u 78. minutu, posle odličnog pasa Albe, ali je šutirao pravo u golmana ’slepih miševa’.

Ipak, u samom finišu Valensija se probudila, ali je Viktor Valdes uspeo da odbrani sve pokušaje domaćih fudbalera.

Katalonci su uprkos remiju i dalje ubedljivi na tabeli Primere i imaju 12 bodova više, ali i utakmicu više od Atletika. Valensija je šesta sa 34 boda, 25 manje od Barselone.

U ostalim mečevima nedeljnog programa koje su do sada završene, Malaga i Saragosa su takođe igrali 1:1, dok je Sevilja pobedila Rajo Valjekano sa 2:1.

Saragosa je protiv Malage povela preko Eldera Postige u 13. minutu, dok je Isko izjednačio deset minuta kasnije sa bele tačke. Stefan Babović nije ulazio u igru za Saragosu. Malaga je i dalje četvrta na tabeli sa 36 bodova, dok je Saragosa na 15 poziciji sa 24 boda.

Sevilja je do osme pobede ove sezone došla golovima Rakitića i Negreda u 45, odnosno 54. minutu. Pre nego što je Negredo postigao gol kojim je postavio konačan rezultat, Rajo je izjednačio preko Domingesa iz penala u 51. minutu, a zanimljivo je da je domaćin od 70. minuta igrao sa desetoricom igrača, pošto je Rakitić zaradio isključenje. Bivši igrač Vojvodine Miroslav Stefanović nije dobio priliku u timu Sevilje na tom susretu. Posle pobede, Sevilja ima 29 bodova i nalazi se na 11 mestu, dok je Rajo Valjekano sedmi sa pet bodova više.

U ovim trenucima igraju Atletiko Madrid i Betis, odnosno Sosijedad i Majorka.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu