|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Jan 2013, 13:02 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Čeh očekuje da Lampard ostane Golman Čelsija Petr Čeh rekao je da veruje da postoji šansa da Frenk Lampard ostane na “Stamford bridžu” i sledeće sezone.  Lampardu ugovor ističe na kraju tekuće sezone, a u ovom trenutku izgleda da će napustiti klub u koji je došao 2011. godine, pošto ‘plavci’ ne žele da mu ponude novi ugovor.
“Ostalo je još šest meseci do kraja sezone i videćemo da li će ostati i ne. Nisam direktor, ali ako nastavi da igra kako igra sada imaće razloga za novi ugovor”, istakao je Čeh.
Ukoliko Lampard napusti Čelsi na leto, velika je verovatnoća da će to učiniti kao najbolji strelac kluba. Zahvaljujući golu sa bele tačke u pobedi nad Stoukom sa 4:0, Lampard sada ima samo osam golova manje od rekordera Bobija Tamblinga.
“Tim se promenio, on je stariji, ali je i dalje važan timu. Možda nije u prvoj postavi na svakoj utakmici, možda i ne igra svaku utakmicu, ali kada igra to radi kvalitetno, i sjajno je videti ga na terenu. Dugo ga poznajem, on je fantastičan igrač, važan je klubu i tako će i ostati”, rekao je Čeh. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 14 Jan 2013, 20:07 |
|

rang

|
Martin Petrov potpisao za Espanjol Kako navodi bugarski Sportal, krilni napadač Boltona Martin Petrov prošao je lekarske preglede i potpisao ugovor sa Espanjolom do kraja sezone. Za čelnike Boltona veliki problem predstavljala je visina nedeljnih primanja Petrova od 45 hilja funti, tako da je transfer ostvaren na obostrano zadovoljstvo dveju strana.
Trener Espanjola Havijer Agire imao je prilike da sarađuje sa Petrovom u periodu kada je vodio Atletiko Madrid u sezoni 2006/07.
Martin Petrov je 1. jula 2010. godine stigao iz Mančester Sitija u Bolton za koji je odigrao 72 utakmice i postigao deset golova. Petrov 15. januara puni 34 godine. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 15 Jan 2013, 11:05 |
|

rang

|
Ćurčić debituje 6. februara Selektor mlade fudbalske reprezentacije biće Radovan Ćurčić, a debi će imati protiv selekcije Izraela 6. februara, piše ’Sport’. U narednih deset dana, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i zvanično bi trebalo da usvoji predlog da Ćurčić preuzme ’orliće’.
Utakmica sa Izraelom u Tel Avivu je provera sa domaćinom predstojećeg Evropskog prvenstva za mlade.
Ćurčić je posle ostavke Vladimira Petrovića punih šest meseci vodio brigu o seniorskom nacionalnom timu, vodio ga na turneju po Južnoj Americi i na turnir na Kipru. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 15 Jan 2013, 20:06 |
|

rang

|
Karlos Teves ponovo u Boki? Karlos Teves rekao je da razmišlja o novom ugovoru koji mu je ponudio Mančester Siti, ali i da postoji mogućnost da se vrati u Boku Juniors.  Teves ima ugovor do kraja sledeće sezone sa šampionom Engleske, ali da postoji mogućnost da se već tokom predstojećeg leta vrati u Boku.
Argentinac je rekao da su mu ’građani’ ponudili ugovor na još dve godine, ali da mora dobro da razmisli pre nego što odluči bilo šta.
"Imam još nešto više od godinu dana važeći ugovor, a Siti mi je ponudio novi dvogodišnji ugovor. Moraću da razmislim pre nego što bilo šta odlučim. Ova sezona je drugačija od prethodne, kada sam hteo da napustim ovaj klub", rekao je Teves.
Karlos Teves je u Siti došao iz gradskog rivala Junajteda 2009. godine i do sada je za ’građane’ odigrao 93 utakmica i postigao 55 golova.
"Srećan sam trenutno kako se ophode prema meni. Nekada igram, a nekada ne. To je uredu, ali uvek postoji mogućnost da se vratim u Argentinu. Sada je možda još veća, s obzirom da je trener Boke Karlos Bjanki. Voleo bih da opet obučem dres Boke", dodao je Argentinac. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 15 Jan 2013, 20:07 |
|

rang

|
Premijerligaši traže Huntelara Napadač Šalkea Klas-Jan Huntelar rekao je da se za njegove usluge interesuje nekoliko klubova iz Engleske, ali nije hteo da otkrije koji su to timovi.  U poslednje vreme Holanđanin je povezivan sa Liverpulom, Arsenalom, ali i Mančester Sitijem, ali on nije hteo da kaže ništa što bi otkrilo gde bi mogao da pređe.
"Još uvek nisam pregovarao ni sa jednim. Moram da zapitam sebe da li želim da ostanem u Šalkeu ili da odem u Premijer ligu. To je jedna od najjačih liga u Evropi, a još nisam igrao tamo", rekao je Huntelar.
Napadač Šalkea je dodao da mu je najvažnije kako se njegova porodica oseća tamo gde igra i da trenutno imaju sve što im je potrebno u Šalkeu.
"Najvažnije mi je kako se moja porodica oseća i šta ona misli. Trenutno ovde imamo sve što nam je potrebno. A što se tiče transfera, znam samo da mi je omiljeni klub Ajaks i da ću se tamo vratiti pred kraj moje karijere“, dodao je Huntelar.
Napadač Holandije je tokom svoje karijere nastupao za PSV, Ajaks, Real Madrid, Milan i Šalke, a za reprezentaciju svoje zemlje je odigrao 59 utakmica i postigao 34 golova. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 15 Jan 2013, 20:09 |
|

rang

|
Vilanova: Da sam na -18 otišao bih Trener fudbalera Barselone Tito Vilanova rekao je da je siguran kako bi više ne bi bio na funkciji u tom klubu da je u situaciji kao trener Reala Žoze Murinjo,  Ekipa Reala iz Madrida se nalazi se na trećem mestu na tabeli i zaostaje 18 bodova za "večitim" rivalom.
"Da je situacija obrnuta, ja verovatno ne bih sedeo ovde i odgovarao na pitanja novinara", rekao je Vilanova na konferenciji za medije u Barseloni.
Katalonska ekipa ubedljivo vodi na tabeli Primere, ima 18 pobeda i samo jedan remi, dok se Real u poslednje vreme "muči" da zadrži i treće mesto na tabeli. Druga pozicija trenutno pripada madridskom Atletiku.
Zbog loših rezultata, ali i navodnih sukoba u svlačionici, uprava Reala ražmišlja da otpusti Murinja.
Ipak, Vilanova je upozorio igrače i navijače Barselone da trka u Primeri još nije gotova.
"Real Madrid sigurno može da zabeleži sve pobede do kraja sezone, a mi možemo i da izgubimo neke bodove. Znate, ništa još nije gotovo. Takođe, tu su i mečevi u Ligi šampiona i Kupu kralja", zaključio je Vilanova. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 16 Jan 2013, 10:58 |
|

rang

|
FA: Volters se iskupio, prošao KPR U 1/16 finala FA kupa Engleske u sredu su se plasirali KPR, Vigan, Stouk, Lids, Brentford, Milton Kejns, Bolton, Hal Siti i Fulam.  KPR igra sve bolje, pa i u FA kupu gde je golom Botrojda u 74. minutu slavio u Birmingemu i eliminisao Vest Bromvič Albion.
Uspešan je bio i Vigan koji je takođe minimalnim rezultatom, golom Boselija slavio u Bornmutu. "Okliznuo" se Sanderlend koji je poražen od Boltona sa 2:0. Tim sa "Riboka" će dočekati Čelsi u 1/16 finala.
Iako je poveo preko Vejda Eliota u 35. minutu, Birmingem je eliminisan od Lids Junajteda pogocima Mekkormaka i El Hađi Dijufa u poslednjih pola sata utakmice. Nikola Žigić odigrao je poslednjih sedam minuta meča. Naredni rival Lidsa biće Totenhem.
Tragičar Stouka iz proteklog vikenda Džonatan Volters se iskupio i sa dva gola u produžecima doneo svom timu pobedu nad Kristal Palasom i plasman u narednu rundu sa 3:1. Stouk u 1/16 finala ide na Mančester Siti.
Martinu Jolu se umalo osvetilo odmaranje najboljih igrača, pre svih Dimitra Berbatova, jer je tek posle produžetaka slavio u Blekpulu sa 2:1. Fulam je uz mnogo sreće izbegao eliminaciju jer je Kiran Ričardson u 94. minutu doneo produžetke.
Prolaza dalje londonskom klubu doneo je Brede Hageland pogotkom u 116. minutu. Fulam u narednoj rudni čeka boljeg iz revanša između Mančester Junajteda i Vest Hema.
FA kup, 1/32 finala: Birmingem - Lids Junajted 1:2 Bornmut - Vigan 0:1 Brentford - Sautend 2:1 Lejton Orijent - Hal Siti 1:2, posle produžetaka Milton Kejns - Šefild Vednzdej 2:0 Stouk Siti - Kristal Palas 3:1, posle produžetaka Sanderlend - Bolton 0:2 Vest Bromvič Albion - Kvins Park Rendžers 0:1 Blekpul - Fulam 1:2, posle produžetaka B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 16 Jan 2013, 11:00 |
|

rang

|
"Zidan bi bio sjajan selektor" Legenda svetskog i nemačkog fudbala Franc Bekenbauer rekao je da bi Zinedin Zidan bio dobar selektor. Bekenbauer smatra da Zidan međutim ne bi mogao uspešno da radi kao trener u klubu.
“Poznajem Zidana, ja ga ipak vidim kao selektora a ne kao trenera u klubu. U reprezentaciji ne bi imao toliki pritisak i to bi se bolje odrazilo na njegovu ličnost jer je on neko ko ne voli puno da priča.”
“Sa njegovom izuzetnom fudbalskom istorijom, sa njegovom aurom i statusom, siguran sam da bi ga svaki igrač slušao. On bio bio sjajan selektor.”
Međutim, sa mišljenjem Bekebauera ne slaže se Horhe Valdano, nekadašnji trener Reala.
“Zidanov najveći problem bi bio što je on bio genijalan fudbaler. Veliki igrači kao što je Zidan rešavaju kockarske problem intuicijom. Oni ne moraju da razmišljaju. Jednostavno, sve im dolazi prirodno. Drugi moraju mnogo više da razmišljaju kako bi stigli dotle”, smatra Valdano. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 16 Jan 2013, 11:31 |
|

rang

|
Gvadiola želi da radi u Engleskoj Trofejni španski trener Pep Gvardiola rekao je da je veliki obožavalac engleskog fudbala i da mu je cilj da u budućnosti vodi neki klub u toj zemlji.  „Oduvek sam bio fasciniran engleskim fudbalom, pre svega zbog cele te kulture, publike i najvatrenijih navijača. Kao igraču mi se nije ispunila želja da igram u Engleskoj, ali se nadam da ću u budućnosti trenirati neki od tamošnjih klubova i osetiti tu atmosferu“, rekao je Gvardiola engleskim medijima.
Gvardiola je u proleće prošle godine otišao iz Barselone, posle četiri godine i 14 osvojenih trofeja. Gvardiola je rešio da pauzira godinu dana i trenutno se nalazi sa porodicom u Njujorku.
Pošto je najavio povratak u trenerske vode na leto, za Gvardiolu su već interesovanje pokazali mnogi evropski klubovi, među kojima su Mančester Siti, Mančester Junajted, Čelsi, Bajern i Pari Sen Žermen.
„Verujem da je jedinstven osećaj raditi u Premijer ligi, želim to da doživim. Još sam mlad, imam 41 godinu i verujem da će mi se ispuniti želja u budućnosti“, dodao je Gvardiola. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 17 Jan 2013, 11:24 |
|

rang

|
Gol Fejse za miran revanš Bivši fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa postigao je gol za Olimpijakos u pobedi nad Kavalom 2:0 u osmini finala Kupa Grčke. Pirejce je u vođstvo doveo Papazoglu u 60. minutu, dva minuta kasnije gosti su ostali sa igračem manje, a u 82. minutu Fejsa golom obezbeđuje Olimpijakosu relativno miran revanš.
Druga utakmica na programu je 30. januara. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|