Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 20 Jul 2025, 04:36

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 25 Dec 2012, 19:01
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Nadal ipak ne igra u Abu Dabiju

Španski teniser Rafael Nadal ipak neće igrati na egzibiciji u Abu Dabiju (27-29. decembra).

Slika

Srećom, razlog nije povreda kolena, već stomačni virus sa kojim se Nadal bori.

"Veoma sam razočaran što neću moći da se takmičim u Abu Dabiju ove godine. Bio sam veoma uzbuđen zbog povratka na teren, a i uvek se lepo provedem na tom turniru“, napisao je Nadal na svojoj stranici na Fejsbuku.

"Moj oporavak teče dobro, koleno mi je u dobrom stanju i radovao sam se tenisu. Nažalost, doktori su mi rekli da je mom telu potreban odmor zbog stomačnog virusa. Izvinjavam se svim svojim navijačima u UAE i širom sveta, nadam se da ću sledeće godine igrati i pobediti u Abu Dabiju“, dodao je Nadal.

Iako nije igrao od Vimbldona, španski teniser smatra da će brzo uhvatiti priključak sa Đokovićem, Federerom i Marijem.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 25 Dec 2012, 19:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Jeremić: Ostajem u TSS

Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić rekao je da ostaje na toj funkciji, iako bi mnogi voleli da ode.

Slika

“Neki bi voleli da odem, ali to se neće dogoditi. Ostajem u TSS”, istakao je Jeremić u Istorijskom muzeju, gde je predstavljena monografija Čedomira Šoškića "Tenis bez granica“, povodom devedesetogodišnjice postojanja Teniskog saveza naše zemlje.

Jeremić nije krio zadovoljstvo zbog monografije.

"Izvanredno, znam koliko je rada uloženo, mesecima smo oko toga razgovarali. Veliki uspeh, svima će se dopasti. Ova knjiga govori o 90 godina Teniskog saveza i ukazuje da naši teniski uspesi nisu samo fenomen današnjeg vremena. Imamo dugu istoriju i tradiciju u ovom sportu."

Prvi čovek Saveza se osvrnuo 2012. godinu, u kojoj su postignuti dobri rezultati u tenisu.

"Postignuti su dobri rezultati, ne samo kada je reč o reprezentaciji, pre svega ženskoj. Prvi put u istoriji igrali smo u finalu Fed kupa. Muška reprezentacija je imala i većih uspeha, mada ni četvrtfinale nije za potcenjivanje. Imali smo dobre rezultate i u juniorskim konkurencijama. Kada se uzme u obzir koliko smo brojčani, pa i kakve uslove imamo u odnosu na druge zemlje, imamo razloge da budem zadovoljni”, rekao je Jeremić.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Dec 2012, 14:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Almagro umesto Nadala u Abu Dabiju

Španski teniser Nikolas Almagro igraće na egzibicionom turniru u Abu Dabiju umesto Rafaela Nadala koji je odustao zbiog stomačnog virusa.

Slika

Almagro, koji zauzima 11. mesto na ATP listi, čekaće u polufinalu pobednika meča između Britanca Endija Marija i srpskog tenisera Janka Tipsarevića.

Prvi teniser sveta Novak Đoković u prvom polufinalu sastaje se sa pobednikom meča između Španca David Ferera i Čeha Tomaša Berdiha.

Turnir počinje u četvrtak, a polufinala su na programu u petak.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Dec 2012, 23:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Šarapova zbog vrata otkazala Seul

Ruska teniserka Marija Šarapova otkazala je egzibiciju u Seulu zbog povrede vrata.

Slika

Druga teniserka na WTA listi ne želi da pogorša stanje svog vrata pred zvanični početak sezone.

Šarapova je trebalo u petak da odigra egzibicioni meč sa Dankinjom Karolinom Voznjacki, ali je na svojoj Fejsbuk stranici napisala da joj je naredjeno da se odmori pred odlazak u Australiju, gde počinje sezonu učešćem na turniru u Brizbejnu sledeće nedelje.

"Žao mi je zbog mojih navijača u Juznoj Koreji. Probudila sam se sa bolom u vratu i posle nekoliko testova lekari su insistirali da ne igram nekoliko dana. Nadam se da ću se uskoro pojaviti pred navijačima u Seulu", napisala je Šarapova.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 27 Dec 2012, 10:35
Korisnikov avatar
rang
rang

Ana: Nadam se da ćemo Novak i ja osvojiti Hopman kup

Bili smo tako blizu prošli put i razočarana sam zbog načina kako se sve završilo. Loše smo se osećali i Novak i ja – istakla je najbolja srpska teniserka

Slika

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da se nada kako će u tandemu sa Novakom Đokovićem osvojiti Hopman kup, koji im je pre dve godine izmakao, pošto su zbog povreda uoči finala sa Amerikancima morali da se povuku sa turnira.

- Bili smo tako blizu prošli put i razočarana sam zbog načina kako se sve završilo. Loše smo se osećali i Novak i ja, nadam se da ćemo ove godine osvojiti titulu - rekla je Ivanović za tamošnje medije.

Najbolja srpska teniserka prethodnu sezonu završila je na 13. mestu, ali je najavila povratak u Top 10.

- To je bio moj cilj ove godine i bila sam vrlo blizu. Nadam se da ću u predstojećoj sezoni uspeti u tome i da ću biti u boljoj pozicij pred najveće turnire. Nekoliko devojka je bilo dominantno, ali imam ambiciju da počnem da pobeđujem i najbolje teniserke. Moram da nastavim vredno da radim i da verujem u sebe - dodala je Ivanović.

Novak i Ana će se kao prvi nosioci takmičiti u A grupi zajedno sa selekcijama Italije (Andreas Sepi i Frančeska Skjavone), Nemačke (Tomi Has i Andrea Petković) i domaćina Australije (Bernard Tomić i Ešli Berti).

Učesnici B grupe su SAD (Džon Izner i Venus Vilijams), Španija (Fernando Verdasko i Anabel Medina Gariges), Južna Afrika (Kevin Anderson i Šanel Šepers) i Francuska (Žo-Vilfred Conga i Matilda Johanson).

Pobednici grupa plasiraće se u finale jubilarnog 25. Hopman kupa, koji je na programu od 29. decembra do 5. januara u Pertu.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 27 Dec 2012, 10:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Nadal: Nije prošlo Rodžerovo vreme

Federer je i ove sezone sjajno igrao i ja se ne slažem sa ljudima koji tvrde da je njegovo vreme prošlo još pre par godina. On je veliki šampion – kaže Rafa

Slika

Najbolji španski igrač Rafael Nadal ne slaže se sa mišljenjima da Rodžer Federer više nije sposoban za najveće domete i veruje da će i naredne sezone sa njim voditi velike borbe na najvećim turnirima.

Ljubitelji „belog sporta” širom sveta željno iščekuju povratak na teren Rafe, koji se oporavio od povrede kolena posle višemesečne pauze, ali je u poslednjem trenutku okazao učešće u Abu Dabiju zbog stomačne infekcije.

- Rodžer je i ove sezone sjajno igrao, u to nema sumnje i ja se nikako ne slažem sa ljudima koji tvrde da je njegovo vreme prošlo još pre par godina. On je veliki šampion i to stalno dokazuje, pa se nadam da ćemo odigrati još velikih mečeva u narednom periodu - izjavio je Nadal.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 27 Dec 2012, 22:28
Korisnikov avatar
rang
rang

Tipsarević pobedio Marija

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Britanca Endija Marija sa 2:0 (6:3, 6.4) na egzibicionom turniru u Abu Dabiju pred početak nove sezone.

Slika

U polufinalu Janko će igrati sa Nikolasom Almagrom, koji igra umesto Rafaela Nadala.

Početak meča bio je u najmanju ruku neobičan - samo što je duel krenuo u Abu Dabiju je - pala kiša! Zbog toga su teniseri morali nazad na stolice, bar na desetak minuta.

Posle prvih gemova, u kojima je sdvaki od igrača sačuvao svoj servis, Tipsarević je napravio brejk u četvrtom gemu.

Posle šest gemova Janko vodi 4:2.

Gem za ostanak u setu je Britanac dobio bez izgubljenog poena. U nastavku je Tipsarević bio sigurniji, došao do dve set lopte, ali ih nije iskoristio. Janko je stajao daleko iza osnocne linije, a to se nije pokzalo kao dobra taktika, pa je uspešnim izlascima na mrežu ponovo imao priliku da osvoji set. Do 1:0 je Tipsarević stigao nakon greške Marija.

Janko je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, a zahvaljujući brzom brejku igrao je rasterećeno i održavao prednost.

Dve meč lopte imao je Tipsarević i u drugom setu, prvu je iskoristio i stigao do pobede.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 27 Dec 2012, 23:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Janko: Jeste egzibicija, ali...

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da je oduševljen pobedom nad trećim teniserom sveta Endijem Marijem na egzibiciji u Abu Dabiju.

Slika

"Zadovoljan sam načinom na koji sam igrao. Znam da je u pitanju egzibicija, ali oduševljen sam što sam pobedio osvajača Grend slem turnira i Olimpijskih igara u Londonu. Nadam se da ću ostvariti još dve pobede, što bi bilo sjajno pred Australijan open“, rekao je Janko posle pobede nad Marijem 6:3, 6:4 za 84 minuta igre.

Tipsarević će se za plasman u finale boriti sa Špancem Nikolasom Almagrom, koji je na turnir pozvan umesto povređenog Rafaela Nadala. Janko se sa Almagrom do sada sastao samo jednom, Španac je ove godine u osmini finala Rolan Garosa slavio sa 6:4, 6:4, 6:4.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Dec 2012, 10:36
Korisnikov avatar
rang
rang

Abu Dabi: Ferer na Đokovića u polufinalu

Španac je u polufinalu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pobedio Čeha sa 6:2, 6:4 i u petak se sastaje sa najboljim teniserom sveta

Slika

Španac David Ferer će biti rival Novaka Đokovića u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

Ferer je danas ubedljivo pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

U drugom polufinalu rivali su Španac Nikolas Almagro, koji je u poslednji čas zamenio zemljaka Rafaela Nadala zbog stomačne infekcije i Janko Tipsarević. Srbin je danas bio bolji od Britanca Endija Mareja sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Pobednik turnira u Abu Dabiju će dobiti ček na 250.000 dolara.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Dec 2012, 10:39
Korisnikov avatar
rang
rang

Mari: Nisam u rangu sa Top 3

Treći teniser sveta Endi Mari izjavio je da njegova karijere na može da se meri sa Đokovićevom, Federerovom ili Nadalovom, ali da trenutno može da im parira.

Slika

„Ukoliko se pogledaju celokupne karijere, odgovor je ’ne’, nisam u istom rangu sa njima. Ali stvar sa sportom jeste što se ne računa šta je bilo pre sedam ili osam godina. U ovom trenutku igram na takvom nivou da mogu ravnopravno da se takmičim sa njima. Moram da održim nivo igre iz prethodnih nekoliko meseci“.

Škot kaže da više ne oseća pritisak kao što je to bio slučaj ranije.

„U poslednjih tri do pet godina osećao sam pozamašan pritisak u glavi, ali mnogo sam opušteniji otkad sam osvojio US open. Nadam se da ću uspeti da ponovim taj uspeh i da osvojim još neki Grend slem turnir“.

Prošle godine Mari je izgubio u finalu Vimbldona od Rodžera Federera.

“Svake godine kada dođe Vimbldon očajnički želim dobro da igram i da osvojim turnir. Međutim, to je neverovatno teško takmičenje i pritisak je ogroman tih dana”.

Na kraju, Endi je rekao da mu je trener Ivan Lendl najviše pomogao oko sitnih stvari na tehničkom i mentalnom planu i da mu je tako poboljšao igru za pet do deset procenata.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu