|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 23:40 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Bebe odlazi na pozajmicu u Rio Ave? Fudbaler Mančester Junajteda Bebe nalazi se na meti portugalskog Rio Avea, koji bio mladog Portugalca dovela na pozajmicu do kraja sezone. 22-godišnji Bebe je u redove 'crvenih đavola' stigao 2010. godine iz Vitorije, za sumu od 7,4 funti, međutim, nije uspeo da se nametne Ser Aleks Fergusonu u prvom timu.
Tokom sezone 2010/2011 odigrao je samo sedam utakmica u prvom timu, i postigao dva gola, da bi prethodnu igrao u turskom Bešiktašu, gde je igrao samo četiri meča.
Ove sezone mladi Portugalac nije dobio priliku u veoma jakoj konkurenciji, pošto na njegovoj poziciji igraju Vejn Runi, Robin van Persi, Čičarito i Dani Velbek. Međutim, iz tih razloga pozajmica u Vitoriju, koja se nalazi na petom mestu portugalskog šampiona, sa 14 bodova zaostatka u odnosu na Benfiku, je veoma moguća. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 23:43 |
|

rang

|
Maskerano: Idol mi je bio Makelele Fudbaler Barselone Javijer Maskerano otkrio je da mu je idol dok je odrastao bio Klod Makelele. Maskerano koji kao i Makelele igra na poziciji zadnjeg veznog smatra da je Francuz među najboljim ikada na toj poziciji.
„Moj heroj je oduvek bio Makelele. Kada sam bio mlad, uvek sam pokušavao da ga kopiram jer je on bio najbolji na toj poziciji.“
„Uvek sam ga gledao i pokušavao da naučim nešto. Imao sam priliku i da igram protiv njega kada sam ja bio u Liverpulu a on u Čelsiju. On je najbolji igrač ikada na toj poziciji.“ B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 10:02 |
|

rang

|
Vojvodini jedina želja u 2013. trofej kupa Navijačima želim da se desi ono što sanjaju. Iz godine u godinu sve nas je više i zato budite Novosađani, navijajte za svoj klub – rekao je predsednik klub Butorović  SVEČANO i veselo uz pregršt želja. Novosadski superligaš danas je upriličio novogodišnji koktel na kojem su pored sadašnjih i bivših igrača, trenera, članova rukovodstva prisustvovali brojni prijatelji kluba i navijači i jasno istakli želju da se u novoj godini osvoji trofej koji nedostaje u vitrinama.
Ratko Butorović, predsednik Novosađana je u zdravici u svom stilu, kratko i jasno, poručio kakve su ambicije.
- Navijačima Vojvodine želim da se desi ono što sanjaju. Iz godine u godinu sve nas je više i zato budite Novosađani, navijajte za svoj klub - poručio je Butorović.
Uz taktove klupske himne, defile omladinaca, šampiona Srbije u prethodnoj sezoni i jesenjeg prvaka ove sezone, nastupe plesnih grupa i žongliranje majstora sa bubamarom, Arijana Baričkovića, proglašeno je i zvanično da Omladinska škola Vojvodine od danas nosi ime Ilije Pantelića.
- Čime sam to zaslužio - pitao se Pantelić, legendarni golman Vojvodine. - Naš klub je dotakao zvezdane visine i sa mnom i bez mene a sam čin dodele je priznanje svima. Bez saigrača, trenera rukovodstva, ne bi bilo ni Ilije Pantelića. Hvala mojim vršnjacima iz prve šampionske generacije, kao i navijačima Firme i Stare garde koji su predložili a Uprava usvojila. Meni je ukazana velika čast a želja mi je da osvojimo trofej kupa Srbije. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 10:05 |
|

rang

|
Večiti imaju sličan ukus Raspitivanje za Miloša Kosanovića poslednji primer zajedničkog interesovanja Partizana i Zvezde. Tumbaković: Sve je manje dobrih igrača i zato dolazi do takvih situacija  ZVEZDA baci "mamac", a Partizan podigne "ulov". I obrnuto. Dobro poznata slika na srpskoj fudbalskoj sceni u poslednjih nekoliko godina. Gotovo da nije bilo prelaznog roka u bliskoj prošlosti tokom kojeg je jedan od večitih rivala otvoreno "napao" nekog fudbalera, a on nekoliko dana kasnije završio na drugoj strani Topčiderskog brda.
Priča oko štopera poljskog drugoligaša Krakovije Miloša Kosanovića, koji je bio na meti Crvene zvezde, pa ga je zatim kontaktirao Partizan, mogla bi da bude u grupi onih koji su jednima suđeni, a drugima pisani. O tome zašto ne prođe prelazni rok a da se večiti rivali sa Topčiderskog brda ne "zakače" za istog fudbalera razgovarali smo sa sportskim direktorom Partizana Ljubišom Tumbakovićem.
- Razlog za podudaranje prilikom izbora domaćih igrača leži u činjenici da je naše fudbalsko tržište prilično osiromašeno. Upravo zato nisu retke situacije da naši i skauti večitog rivala zapaze istog fudbalera, onog koji odskače kvalitetom - objašnjava Tumbaković.
Pored domaćih igrača i oni iz uvoza su često bili na meti crno i crveno-belih. Naravno, jasno je da skauti Partizana i Crvene zvezde ne idu na iste događaje u isto vreme, već se radi o guranju od strane menadžera.
- Tu je stvar prilično jasna. Dešavalo se da menadžeri i jednima i drugima ponude istog stranca i da na taj pokušaju da postignu bolju cenu. Ta praksa je možda ranije funkcionisala, sada to više ne važi - kategoričan je Tumbaković.
Da ipak sve ide dalje od dobrog skautinga i marifetluka od strane menadžera pokazuju pojedini primeri, koji su podigli mnogo prašine na Topčideru. Cela priča oko "otimanja" krenula je pre šest godina kada je Partizan želeo Ibrahima Gaja i Blaga Georgijeva, a pomenuti tandem je vrlo brzo zvanično predstavljen u Ljutice Bogdana. Crno-beli su uzvratili angažovanjem Mladena Lazarevića iz Zemuna, što se pokazalo kao potpuni promašaj jer je ovaj defanzivac postao poznat samo po problemima na carini u Dubaiju, kada je jedva izbegao hapšenje zbog identičnog imena i prezimena kao poznati, širom sveta traženi, kriminalac.
Kasnije je češće "poentirao" aktuelni šampion koristivši nekada neodlučnost Zvezde, a mnogo češće lošu finansijsku situaciju na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Bilo je i loših procena, pa je recimo Lamin Dijara odbačen u Ljutice Bogdana bez ikakvog razmišljanja, dok je u Humskoj posle probe parafirao ugovor i ubrzo "kupio" navijače Partizana za sva vremena. Pored ovog plusa u posebnom ratu sa komšijama u Humskoj dobro pamte angažovanje Tejga i Ivanova, dok se na "Marakani" diče pravovremenom reakcijom u slučajevima, pre svih, Pavla Ninkova i Ognjena Mudrinskog. Imajući u vidu "tanku" ponudu na srpskim terenima dosadašnja iskustva bi mogla da budu samo zagrevanje...
ZVEZDINE ŽELJE Branko Pauljević Vladimir Volkov Ivan Ivanov Eduardo Filip Knežević Prins Tejgo Ljubomir Fejsa Risto Lakić Mladen Lazarević Lamin Dijara
PARTIZANOVE ŽELJE Ibrahim Gaj Blago Georgijev Ognjen Mudrinski Milan Vilotić Pavle Ninkov Nikola Mikić
LALE I PARTIZAN ŽELE VASILIĆA KAPITEN Slobode Jovica Vasilić mogao bi ove zime da promeni sredinu. Desni spoljni Užičana interesantan je Vojvodini i Partizanu, a u narednih desetak dana biće poznato ko će krenuti u konkretniju akciju angažovanja momka koji je prošle jeseni propustio samo jedan meč Slobode.
ĐURIĆ ISPLAĆUJE STANOJEVIĆA FINANSIJSKI problemi Partizana su iz dana u dan sve manji. Posle izmirivanja dela zaostalih dugovanja prema igračima i reprograma poreskog duga, u Humskoj planiraju da u narednih nekoliko dana izmire dugovanja prema bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću. - Na tom planu neće biti problema. Rešićemo sve već do Nove godine - rekao je prvi čovek kluba iz Humske Dragan Đurić. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 10:09 |
|

rang

|
Danas promocija Ostojića Trenerska organizacija Srbije bi na Izbornoj Skupštini trebalo da dobije novu vladu i da ukine prinudnu upravu koju je letos postavio FSS TRENERSKA organizacija Srbije danas bi na Izbornoj Skupštini trebalo da dobije novu vladu i da ukine prinudnu upravu koju je letos postavio FSS.
Posle izbora u podsavezima, na današnjem zasedanju u Staroj Pazovi delegati će u podne glasati između dva kandidata: Miloljuba Ostojića i Dragana Pantelića.
Ostojić je do sada obavljao funkciju prinudnog predsednika a bio je postavljen ispred FSS. Njega su predložili OFS Vojvodina, Beograd i Zapadna Srbija, dok je Pantelić kanidadat Istočne Srbije.
Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 10:14 |
|

rang

|
Junajted se spasao u 90. minutu, novi poraz Sitija Njukasl je tri puta vodio na "Old Trafordu", a tri boda Mančester Junajtedu doneo je Čičarito. Čelsi pobedio Norič na gostovanju sa 1:0. Het-trik Bejla  Fudbaleri Mančester Junajteda tri puta su gubili protiv Njukasla u derbiju 19. kola Premijer lige, ali su uspeli da preokrenu rezultat i pobedom 4:3 i steknu sedam bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Siti, koji je izgubio u Sanderlendu sa 1:0.
Tokom svih 90 minuta na Old Trafordu padala je jaka kiša, što je samo pojačalo sjajan utisak posle utrakmice u kojoj je Njukasl bio na pragu trijumfa, ali je na kraju ostao bez ijednog boda.
Junak trijumfa bio je Meksikanac Čičarito Ernandez, koji je u 90. minutu postigao gol za pobedu i na najbolji način iskoristio ukazanu šansu. Vejn Runi je odmarao, baš kao i Nemanja Vidić.
Meč će se pamtiti i po kontroverznom autogolu Džonija Evansa, koji je sudija Majk Din prvo poništio zbog ofsajda Demba Ba, ali ga potom priznao.
Siti bez Aleksandra Kolarova, ali sa Matijom Nastasićem izgubio je u Sanderlendu, a "slatku osvetu" Robertu Manćiniju servirao je strelac jedinog gola Adam Džonson, uz veliku pomoć doskorašnjeg klupskog druga Džoa Harta.
Čelsiju je jedan gol Huana Mate bio dovoljan za pobedu 1:0 i tri boda u Noriču. Branislav Ivanović odigrao je ceo meč.
Aston Vila je nastavila sa očajnim partijama. Posle poraza od Čelsija 8:0, ekipa iz Birmingema je na "Vila Parku" doživela debakl od Totenhema sa 4:0. Tri gola za goste postigao je Geret Bejl.
Rezultati i strelci 19. kola Premijer lige Mančester Junajted - Njukasl 4:3 (Evans 25, Evra 58, Van Persi 71, Ernandez 90 - Perč 4, Evans 28. autogol, Sise 68) Sanderlend - Mančester Siti 1:0 (Džonson 53) Norič - Čelsi 0:1 (Mata 38) Fulam - Sautempton 1:1 (Berbatov 8 - Lambert 85. penal) Everton - Vigan 2:1 (Osman 52, Džagelka 77 - Kone 82) KPR - Vest Bromvič 1:2 (Sise 68 - Brunt 29, Grin 49. autogol) Reding - Svonsi 0:0 Aston Vila - Totenhem 0:4 (Defo 57, Bejl 61, 73, 84) Od 20.45 sastaju se Stouk i Liverpul. Odložen je meč između Vest Hema i Arsenala. Tabela: Mančester Junajted 46, Mančester Siti 39, Čelsi 35, Everton 33, Vest Bromvič 33, Totenhem 33, Arsenal 30..... Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 10:48 |
|

rang

|
Novi selektor "Orlića" u januaru Mlada reprezentacija Srbije trebalo bi da dobije novog selektora do Božića, rekao je direktor mlađih selekcija FSS Savo Milošević. Kao kandidati za klupu mlade selekcije pominju se Radovan Ćurčić, Dejan Govedarica, Nenad Sakić, Simo Krunić, Marko Nikolić i Dejan Đurđević.
"Razgovaramo sa više trenera i ne mislim da je to loše. Hoćemo da čujemo šta ko može da ponudi, ali želimo da znamo i šta oni misle o našim zahtevima. Recimo da je otvoren konkurs za selektora i biramo onog koji se najbolje uklapa u naše zahteve".
Milošević je za urnal.rs istako da postoji još jedan uslov preko koga FSS ne može da pređe.
"Držaćemo se principa da ne može da se sedi na dve stolice. Ne može i klub i reprezentacija. Hoćemo potpunu posvećenost poslu", rekao je Milošević. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 22:22 |
|

rang

|
Lipi: Ne idem iz Kine u Real Trofejni italijanski fudbalski trener Marčelo Lipi demantovao je da će napustiti kineski Guangžu i preuzeti ekipu madridskog Reala. "Nije tačno da idem u Real i da sam o tome razgovarao sa Zinedinom Zidanom. Naravno da mi prija što me povezuju sa takvim klubom, ali u tim pričama nema ni trunke istine. Stvarno ne znam šta su pričali Zidan i predsednik Reala Florentino Perez. Imam još dve godine ugovora sa Guangžuom i srećan sam u Kini", rekao je Lipi kineskim medijima.
Italijan je letos stigao u Guangžu i odmah je osvojio titulu prvaka Kine. U Realu se ’drma"’fotelja Žozeu Murinju, čiji tim trenutno zaostaje 16 bodova za vodećom Barselonom.
Pre Guangžua, Lipi je trenirao Italiju, Juventus, Inter i Napoli, a osvojio je ukupno 16 trofeja, uključujući Svetsko prvenstvo i Ligu šampiona. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 27 Dec 2012, 23:25 |
|

rang

|
Lane strelac, 10. pobeda u nizu Fudbaleri Anderlehta nadigrali su Lirs 3:1 i ostvarili desetu pobedu u nizu u belgijskom šampionatu. Jedan od strelaca bio je i srpski internacionalac Milan Lane Jovanović.
U četvrtak je odigran još jedan meč 22. kola, Standard je savladao Beršot 3:0 u Liježu.
Lider Anderleht je zadržao osam bodova prednosti ispred Varegema, dok je Standard peti na tabeli sa 38 bodova. Beršot je ostao na 14. mestu sa 18 bodova, koliko ima i Lirs u zoni ispadanja. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 28 Dec 2012, 10:18 |
|

rang

|
Lazović: Ruska liga je moja sudbina Na zvaničnom sajtu su me izbrisali iz prvog tima. Niko me nije obavestio, niko objasnio, a ja nisam hteo da se raspitujem – rekao je naš napadač u intervjuu za sajt navijača Zenita  BEZ obzira na to što šest meseci trenira sa omladincima, pošto je proglašen za prekobrojnog u prvom timu, Danko Lazović ostaje ljubimac navijača Zenita. Pauzu u prvenstvu fanovi kluba iz Sankt Peterburga su iskoristili da za svoj sajt urade veliki intervju sa nekadašnjim srpskim reprezentativcem, koji je objasnio kako je bio i sam iznenađen kada je iz čista mira proglašen suvišnim u ekipi, iako je u sezoni pre toga postigao desetak golova.
- Ne znam šta se desilo. Na zvaničnom sajtu Zenita su me izbrisali iz prvog tima. Niko me nije obavestio, niko objasnio, a ja nisam hteo da se raspitujem. Odluka trenera je bila takva, poštujem je, jer nije važno šta će biti sa Lazovićem, već sa Zenitom, on mora da bude uvek na prvom mestu, koliko god mi bilo teško zbog ovakve situacije. A ovo je veliki klub, koji ima mnogo kvalitetnih igrača - rekao je za sajt “Landskrona” Danko Lazović.
Nekadašnji napadač Partizana je ponovio da mu je jedino krivo što je na neljudski način sklonjen iz tima, pogotovo što se nikad ne zna šta donosi sutra...
- Poštujem svaku odluku, ali mislim da je neophodno sačuvati ljudskost, dobre odnose. Jer, ko zna šta će biti sutra, gde ćemo se opet sresti. Možda za deset godina postanem predsednik Partizana, pa dođemo u situaciju da pregovaram sa čelnicima Zenita o nekom transferu. Kako bi onda razgovarali sa mnom?
Pričalo se u ovih šest meseci mnogo o odlasku Lazovića u druge klubove, pa i sada je “preseljen” u PAOK, ali po svemu sudeći, još nema ništa od transfera.
- Letos sam bio blizu prelaska u Bešiktaš, ali Turci na kraju nisu imali dovoljno novca. Imao sam ponudu Dinama iz Moskve, ali me Zenit nije tamo pustio. Hteli su da me prodaju Rostovu, gde je trener Miodrag Božović, iz moje zemlje, kojem sam otvoreno rekao isto što i čelnicima Zenita: da želim da igram samo u top klubovima, bilo iz Rusije ili Turske. Moja želja je da ostanem ovde, uvek sam govorio da nameravam da završim karijeru u ovoj zemlji.
Ipak, ne dolazi u obzir baš svaki veliki klub.
- Nikad ne bih otišao u Spartak iz Moskve. Previše poštujem navijače Zenita da bih napravio takav potez - podvukao je Danko Lazović.
EVO ME NA FRONTU PRISETIO se Lazović svog prvog odlaska sa Zenitom u Grozni. - Kada smo došli, kada sam video mnogo vojnika na ulicama, pozvao sam roditelje i rekao im: “Evo me na frontu.” Bilo mi je neobično da vidim tako nešto, ali sam se brzo navikao, sve je prošlo bez problema - pričao je Lazović.
VELIKI SPALETI ITALIJAN Lućano Spaleti, trener Zenita, precrtao je Danka Lazovića sa spiska prvotimaca. Ipak, dobio je pohvalu od našeg internacionalca. - Veliki je trener! To je sve što mogu o njemu da kažem - uzdržao se Lazović.
Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|