|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 25 Dec 2012, 11:00 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Del Boske: Kasiljas je ponos Reala Selektor reprezentacije Španije i bivši trener Real Madrida Visente del Boske izjavio je da je golman Iker Kasiljas ponos ‘kraljevskog’ kluba. “Iker je došao u Real kada je imao deset godina. Njegovi roditelji zaslužuju priznanje jer su ga doveli u trening-centar i pri tom mislim da ima novac nije bio glavna motivacija. Iker je ponos Reala, prošao je kroz sve mlađe selekcije i vrednosti kluba nosi u sebi”, rekao je Del Boske.
Povod za razgovor o Kasiljasu bila je odluka Žozea Murinja da ga izostavi iz tima na meču sa Malagom.
Prema anketi španskog lista "Marka", gotovo 83% navijača glasalo je za to da Žoze Murinjo podnese ostavku.
Ipak, bivši trener Porta, Čelsija i Intera izjavio je da nema nameru da podnese ostavku i da će ekipa dati sve od sebe u nastavku sezone. On je dodao i da je Adan trenutno u boljoj formi od Kasiljasa i da je zbog toga odlučio da rezervni golman stane na gol u veoma bitnom meču.
B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 25 Dec 2012, 18:59 |
|

rang

|
FSS: Večitima zabranjeni transferi Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije ponovo je donela odluku o zabrani registrovanja novih igrača klubovima koji nisu izmirili finansijske obaveze.  Među suspendovanim superligašima su Partizan, Crvena zvezda, Jagodina, Javor, Sloboda, BSK, Novi Pazar, Smederevo i OFK Beograd.
Od klubova iz Prve lige Srbije igrače neće moći da registruju Napredak, Inđija, Metalac, Novi Sad, Timok, Radnički, Jedinstvo, Bežanija, Mladost i Banat.
"Svakom klubu koji izmiri postojeća dugovanja ili postigne sporazum sa drugom stranom o isplati duga i o tome dostavi adekvatan dokaz biće momentalno ukinuta izrečena mera zabrane. Svim klubovima protiv kojih je pokrenut postupak ostavljena je mogućnost prodaje igrača, kako bi obezbedili sredstva, a u međuvremenu neće moći da dovode nove fudbalere", rekao je Pajović posle sednice za zvanični sajt FSS.
Pajović je dodao da se nastavlja praksa da sva finansijska potraživanja Saveza i liga mogu da se isplate na rate, uz podnošenje adekvatnog zahteva.
"Nastavljamo kurs iz prethodnog perioda, a koji je dao pun efekat. On se svodi na činjenicu da su klubovi u obavezi da izmire sve neizmirene obaveze ka drugim klubovima, igračima, trenerima i ostalim licima, a na osnovu konačnih odluka resornih udruženja i FSS", poručio je Pajović.
Partizan je kažnjen zbog dugova prema Fudbalskom klubu "Komgrap" i bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću.
Zvezda neće moći da registruje nove igrače sve dok ne izmiri obaveze prema Borcu iz Čačka i Javoru, kao i bivšim fudbalerima Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću i Milanu Jeremiću.
Disciplinska komisija FSS kaznila je Jagodinu zbog Vladimira Đilasa i Mladena Dodića, Javor zbog dugovanja klubu Bane iz Raške, Slobodi zbog obaveza prema Marku Pavićeviću i Predragu Laziću, BSK zbog Vladimira Krstića, a OFK zbog neplaćanja Darku Jovandiću.
Novi Pazar nije izmirio obaveze prema bivšim igračima Ivanu Babiću, Edinu Ademoviću i Milošu Đalcu, dok Smederevo duguje igračima Branislavu Staniću, Peđi Jeriniću i Nenadu Mladenoviću, zatim trenerima Draganu Đorđeviću, Dejanu Majstoroviću, kao i sekretaru stručnog štaba Draganu Paunoviću.
Nove igrače do izmirenja obaveza neće moći da registruju ni ženski fudbalski klubovi Napredak i Mašinac. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 25 Dec 2012, 23:46 |
|

rang

|
Gago napušta Valensiju? Fudbaler Valensije Fernando Gago je blizu odlaska iz španskog kluba i potpisivanja ugovora sa Bokom Juniors, piše argentinski dnevni list “Ole”. Gago je u Valensiju stigao iz Real Madrida na zahtev nedavno smenjenog trenera ‘slepih miševa’ Manuela Pelegrina.
Upravo je smena Pelegrina razlog za želju reprezentativca Argentine da napusti Valensiju.
Posle izjave Gaga da nije zadovoljan u španskom klubu, oglasila se Boka Juniors rečima da hoće da potpiše ugovor sa njim, ali ukoliko bude mogla da plati sumu novca koju traži Valensija.
Procenjena vrednost Fernanda Gaga je 6,2 miliona evra, prema sajtu “Transfermarkt”.
Valensija je spremila listu imena igrača koji bi zamenili Argentinca, a to su Tomas Pina iz Majorke i Havi Fuego iz Rajo Valjekana.
Finalisti Lige šampiona iz sezone 2000/01 su trenutno na devetom mestu tabele sa samo 24 osvojena boda i negativnom gol razlikom, 23 postignutih i 26 primljenih golova. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 10:12 |
|

rang

|
Ćurčić vodi orliće? Klince treba brusiti, profilisati i pripremati za seniorski sastav – kaže najozbiljniji kandidat za selektora mlade reprezentacije Srbije  DIREKTOR svih reprezentacija Savo Milošević, na svečanosti u hotelu “Metropol”, potvrdio je da će imenovati selektora mlade selekcije Srbije do kraja godine, eventualno do pravoslavnog Božića. Pritom su u Savezu i dalje pri čvrstom stavu da selektor ne može da sedi na dve stolice, pa je lista najozbiljnijih kandidata spala na dva imena: Radovan Ćurčić i Dejan Govedarica. Simo Krunić (Jagodina), Mladen Dodić (Javor) i Marko Nikolić (Rad) morali bi da napuste klub, što za njih u ovom trenutku nije nimalo laka odluka.
Ako se sagleda trenersko iskustvo, kvalitet rada za dve i po godine u “A” selekciji kao pomoćnik i v. d. selektora, Radovan Ćurčić bi logično trebalo da bude najjači kandidat i najbliži da preuzme brigu o mladima.
- Imao sam sastanak sa ljudima iz Saveza, predočili su mi svoje planove, vizije i cela priča se svodila na stručni nivo, na neke moje poglede kad je mlada selekcija u pitanju. Meni je izuzetna čast što sam se uopšte našao u užem krugu kandidata za selektora mlade reprezentacije - ne krije Ćurčić.
Iz njegovih reči zaključujemo da je spreman da preuzme posao bez obzira na to što je pre šest meseci vodio “A” selekciju Srbije.
- Nacionalni tim je prioritet, u centru pažnje i sve je podređeno njemu, ali mlada selekcija je baza iz koje “A” treba da crpi igrače. U momentu kad selektor Mihajlović drastično podmlađuje tim, mlada reprezentacija je izuzetno bitna za razvoj srpskog fudbala jer će se tu brusiti i profilisati kandidati za seniorski sastav. Zato je rad sa “U 21” veoma ozbiljan posao, zahtevan, interesantan i samim tim veliki izazov za mene. Ja sam ipak samo jedan od kandidata, a odluku donosi Savez - zna redosled poteza dugogodišnji trener Javora.
Posle šest meseci pauze, koje je iskoristio za odmor od devetogodišnjeg kontinuiranog rada, ali i za usavršavanje, Ćurčić deluje kao čovek koji je spreman za novi posao. Podjednako odgovoran kao onaj koji je radio u Savezu.
PONOSAN ĆURČIĆ je posle ostavke Vladimira Petrovića punih šest meseci vodio brigu o nacionalnom timu, vodio ga na turneju po Južnoj Americi i na turnir na Kipru. - Što više vreme prolazi, sve sam ponosniji na taj period i na ono što smo uradili iako smo startovali porazima u Južnoj Americi. Na Kipru smo podmladili tim i ne samo da se tamo nismo obrukali već je većina tih igrača sada standardna kod selektora Mihajlovića - skromno ističe Radovan. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 10:14 |
|

rang

|
Brkić: Moram da budem zadovoljan Vratio sam se među stative posle teške povrede prepona, provodim na terenu sve vreme, borim se non-stop... Nije loše, moglo je i bolje – kaže golman Udinezea  PAUZA u Kalču, prilika za odmor u Novom Sadu. Golman reprezentacije Srbije Željko Brkić, nekadašnji kapiten Vojvodine, sada čuvar mreže Udinezea, Božićne praznike u Italiji provodi u rodnom gradu, ali radno, u teretani.
- Treniram, ali ne preterujem - kaže Brkić. - Normalno je da deo dana posvetim profesiji iako sam na odmoru. Naravno, teretana je tu, a izaći ću i na teren, dan-dva. Svi u klubu su se razišli po kućama i naravno da sam odmah krenuo u Novi Sad. Međutim, vratiću se na Apeninsko poluostrvo i Novu godinu ću dočekati u Italiji, jer već 6. januara imamo redovno kolo. Razlog dolaska u Novi Sad je to što ću biti kum drugu iz detinjstva koji će se oženiti za nekoliko dana.
Učinkom jesenas u Seriji A je zadovoljan, iako ističe da je moglo bolje. Na 17 prvenstvenih utakmica primio je 20 golova, što je dobar prosek s obzirom na činjenicu da se zna da u Kalču ima mnogo pogodaka.
- Nije loše, moglo je i bolje, ali nemam razloga da budem nezadovoljan. Vratio sam se među stative posle teške povrede prepona, provodim na terenu sve vreme, borim se non-stop i uspeo sam da opstanem na golu, da ne propustim nijednu utakmicu. Kažem, i dalje se borim sa starom povredom i po tom pitanju je sve bolje i bolje. Dobro sam branio, ali zna se da u fudbalu uvek može bolje. Posebno su mi draga odbranjena dva penala.
Njegov Udineze je u zlatnoj sredini, a jesenas je nastupao na međunarodnoj sceni, u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.
- Imali smo šest utakmica u Evropi ali smo se oprostili, a meni je bitno da sam i na tim mečevima branio. Udineze je trenutno na devetom mestu na tabeli, što nije loš plasman. Igramo dobro, tu je naš Dušan Basta na poziciji desnog bočnog, s obzirom na to da je sistem igre 3-5-2. Naravno da se družimo i on mi je posebno pomogao, kada sam došao, njegovim iskustvom. Sa svima u ekipi se družim, italijanski jezik mi leži i zaista je u Italiji fenomenalno - zaključio je Brkić.
NEMA PREDAJE ODLIČNI čuvar mreže optimistički priča i o meču u Zagrebu. - U martu nas čeka meč sa Hrvatskom i svakako da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - kaže Brkić. - Jesmo izgubili neke bitne bodove, propustili priliku za direktnu borbu za Mundijal u Brazilu, ali nema predaje jer igramo za reprezentaciju Srbije, maksimalno, pa šta bude. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 10:17 |
|

rang

|
"Zvezda ili Partizan, svejedno je" Mladi reprezentativac Srbije Miloš Kosanović rekao je za Večernje novosti da mu nije problem da pređe u bilo koji od dva beogradska kluba.  "Nikada u životu nisam bio na nekoj utakmici Partizana i Zvezde, niti na derbiju, tako da taj vid opredeljivanja za mene ne važi," rekao je Kosanović.
"Nema razloga da mi to predstavlja bilo kakvo opterećenje. Normalno je da mi prija što se i jedni i drugi interesuju, a konačan odgovor ću dati u dogovoru sa svojim menadžerom."
U medijima se prvo pojavila priča da je za Kosanovića zainteresovana Crvena zvezda čiji je trener Aleksandar Janković sarađivao sa štoperom poljske Krakovije u mladoj reprezentaciji Srbije. Posle toga u priču su se uključili i 'crno-beli'.
"Istina je da me je pozvao sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković i preneo mi da se interesuju za moje usluge. To naravno prija, ali sam sve prepustio svom menadžeru Vaskoviću, ja se za sada držim po strani," rekao je Kosanović za Večernje novosti.
Ne zna se da li će Kosanović u Beograd ali je prilično izvesno da će se preseliti iz Poljske.
"Poljski mediji su pisali o konkretnom interesovanju turskih i holandskih ekipa, ali mene tim povodom nije zvao niko iz kluba. Nadao sam se novom ugovoru u Krakoviji, ali pošto se to nije dogodilo najrealnije je da ove zime pronađem novu sredinu," kaže mladi fudbaler.
Kosanović je rođen 28. maja 1990. godine, visok je 191 cm, počeo je u somborskom Radničkom, bio kadet novosadske Vojvodine a od 2007. do 2010. godine igrao je za Mladost iz Apatina.
Iz Apatina je otišao u Poljsku, od leta 2010. godine do ove jeseni za ekipu iz Krakova odigrao je ukupno 46 utakmica i postigao četiri gola. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 10:19 |
|

rang

|
Čelsi sada želi Davida Vilju Kako pišu britanski mediji, Čelsi je zainteresovan za dovođenje napadača Barselone Davida Vilje. Posle odlaska Danijela Staridža u Liverpul, ‘Plavci’ ostaju samo sa Toresom u špicu i jasno je da konkurencija mora da se pojača.
Kako se navodi, 31-godišnji Vilja bio bi kratkoročno rešenje do kraja sezone, možda in a pozajmicu. Njegov dolazak tako se ne bi kosio sa željenim transferom Radamela Falkaa iz madridskog Atletika.
Za Vilju su zainteresovani i Liverpul i Arsenal, ali sportski director Barse Andoni Zubizareta rekao je da je malo verovatno da će Vilja napustiti klub u januaru.
Vilja je došao u Barsu 2010. godine iz Valensije za 33 miliona evra, ali nije opravdao očekivanja, velikim delom i zbog povrede koja ga je odvojila od terena na osam meseci. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 14:51 |
|

rang

|
Zamer: Za Bajern samo najbolji Sportski direktor Bajern Minhena Matijas Zamer rekao je da za taj klub mogu da igraju samo najbolji fudbaleri iz Nemačke i Evrope. "Želimo najbolje fudbalere iz Nemačke i Evrope. Svako ko ne ispunjava taj uslov nije igrač za Bajern Minhen. Moramo obezbediti da titule dolaze kod nas", rekao je Zamer za Kiker.
Bajern je ove sezone na dobrom putu da osvoji titulu šampiona Nemačke, koju je prethodne dve godine uzimala Borusija iz Dortmunda.
Bavarci posle 17 kola vode na tabeli Bundeslige sa 42 boda, devet više od drugoplasiranog Bajer Leverkuzena i 12 od Borusije iz Dortmunda. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 14:53 |
|

rang

|
Fomenko novi selektor Ukrajine Izvršni odbor Fudbalske federacije Ukrajine imenovao je 64-godišnjeg trenera Mihaila Fomenka za novog selektora A reprezentacije.  Fomenko je potpisao jednogodišnji ugovor, tj. do kraja kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine, uz opciju da saradnja bude produžena na još dve godine.
On je tokom trenerske karijere predvodio nekoliko ukrajinskih klubova, a najdublji trag ostavio je u Metalistu iz Harkova. Ima i selektorsko iskustvo, pošto je 1994. godine bio na čelu državnog tima Gvineje.
Nekadašnji fudbaler kijevskog Dinama, koji je odigrao 24 utakmice za reprezentaciju Sovjetskog Saveza, dobio je prednost u odnosu na znatno zvučnija trenerska imena poput Šveđanina Svena Jerana Eriksona, Engleza Harija Rednapa, ali i legendarnog napadača Andreja Ševčenka, odnedavno fudbalskog penzionera.
Ukrajina je bila bez selektora od septembra kada je Oleg Blohin podneo ostavku i preuzeo funkciju trenera kijevskog Dinama.
U kvalifikacijama za Brazil Ukrajinci se trenutno nalaze na pretposlednjem petom mestu H grupe kvalifikacija, iza Crne Gore, Englske, Poljske i Moldavije, sa samo dva boda posle tri odigrane utakmice. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: Fudbal | Poslato: 26 Dec 2012, 23:38 |
|

rang

|
"Jedva čekam mečeve sa Bajernom" Napadač Arsenala Lukas Podolski izjavio je za nemački “Kiker” da će utakmice Arsenala i minhenskog Bajerna biti ostvarenje sna za njega. “Tobdžije” će u osmini finala Lige šampiona igrati sa bavarskim gigantom, a reprezentativac Nemačke rekao je da jedva čeka susret sa bivšim saigračima.
27-godišnji Podolski je u periodu od 2006. do 2009. igrao za Bajern, ali se nije najbolje snašao, jer je na 106 utakmica postigao samo 26 golova.
“Rezultat žreba je za mene ostvarenje sna. Iskreno, jedva čekam da vidim Ulija Henesa, Jupa Hajnkesa i bivše saigrače, ali i kolege iz reprezentacije. Ipak, mi imamo prednost u ovom dvomeču, jer prvi meč igramo kod kuće. Ako već želimo da osvajamo trofeje, onda moramo da iskoristimo šanse koje nam se pružaju”, rekao je ‘Princ Poldi’.
Prva utakmica dvomeča igra se na “Emirejts” stadionu 19. februara, dok se revanš susret igra na “Alijanc Areni” 13. marta.
Podolski je u dosadašnjem delu sezone u Ligi šampiona postigao tri gola na pet mečeva. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|