|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Dizni se odrekao Hamiltonove Kompanija „Volt Dizni“ prekinula je saradnju sa bivšom američkom Suzi Fejvor Hamilton, koja je priznala da se bavila prostitucijom. Hamiltonova je u februaru na Floridi učestvovala na „Polumaratonu princeza“, koji je organizovao „Dizni“, a bilo je planirano da u avgustu 2013. godine održi govor na sličnom događaju.
Njujorški „Dejli Njuz“ preneo je u četvrtak informaciju da je 44-godišnja Amerikanka radila u agenciji za pratnju u Las Vegasu i da je zarađivala i po 600 dolara na sat.
Hamiltonova je bila srednjeprugašica i takmičila se za američki tim na Olimpijskim igrama 1992, 1996. i 2000. godine, ali bez značajnijeg uspeha. Osvojila je sedam američkih nacionalnih titula. B92
|
|
|
|
|
Truth and Pain
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49 Postovi: 946
|
Počela hapšenja u srpskom fudbaluHapšenja koja se poslednje vreme događaju na političkoj sceni Srbije stigla su i do fudbala. Prema informacijama koje prenosi RTS, u Kragujevcu su uhapšeni Nebojša Vasiljević, Darko Stojanović i Zoran Pavlović. Pomenuti trojac je u pritvoru zbog sumnje da su oštetili FK Radnički 1923 za oko pola miliona evra.
Policijska akcija pod nazivom "Komšija", rezultirala je hapšnjem potpredsednika Radničkog - Vasiljevića, koji je član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa.
Stojanović je generalni sekretar kluba, dok je Pavlović agent za značkom FIFA.
Njih trojica su osumnjičeni da su prilikom prodaje jednog igrača protivpravno stekli imovinsku korist od 500.000 evra. S Media
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Tijana i Nemanja srpski tandem za katedrom Evrolige Tijana Ninković i Nemanja Vasiljević uspešno završili postdiplomske studije elitnog košarkaškog takmičenja. Skot: Njih dvoje će biti važan deo menadžmenta u Evropi  GODINAMA naši treneri i košarkaši osvajaju Evroligu, najprestižnije košarkaško klupsko takmičenje na Starom kontinentu. Tijana Ninković i Nemanja Vasiljević odlučili su da krenu njihovim stopama, ali ne na parketu, već u “studentskim” klupama.
Po završenim redovnim studijama, Tijana u Londonu, a Nemanja u Beogradu odlučili su se za “master” usavršavanje na Evroliginoj katedri Univerziteta Ka Foskari u Veneciji, po bolonjskom programu.
Nedavno su diplomirali s najvišim ocenama iz oblasti menadžmenta, marketinga i komunikacija u sportu, s akcentom na Evroligu, što ih zasad čini jedinstvenima među srpskim akademcima. Odluka da se usavršavaju baš u Veneciji, kako oboje ističu, bila je najlogičnija.
- Mene je privukla Evroliga, kao jedan od najorganizovanijih sportskih sistema u Evropi. Postdiplomske studije bile su prilika da Evroligu upoznamo kroz teoriju i praksu, vidimo kako živi i razvija se, ne samo kroz najbolje klupsko takmičenje, već i kroz ostale segmente, od najcenjenijeg juniorskog turnira na kontinentu, raznih akcija društvene odgovornosti, marketinga... Takođe, imali smo priliku da razmenjujemo mišljenja sa svim čelnicima Evrolige, što je od neprocenjivog značaja za mlade - kaže Tijana Ninković, zvanično student generacije, spremna da znanje širi pre svega u Srbiji, koja se kao odličan organizator značajnih takmičenja dokazala kroz juniroske turnire Evrolige u Beogradu.
STRATEŠKI PROJEKAT PROFESOR Ticijano Veskovi, dekan Ka Foskarija, pojasnio je zašto je univerzitet iz Venecije ušao u projekat sa Evroligom. - Zahtev da oformimo katedru protekao je od Evrolige, koja duboko veruje u neophodnost profesionalizma menadžera. Naše znanje primenjivo je na sport uopšte. Projekat je bitan i sa socijalnog stanovišta, jer, sport je jak instrument u rukama brojnih društvenih institucija, od porodice, preko škole... Tokom studija Nemanja je praksu odrađivao u našem nacionalnom savezu, tokom prethodnih kvalifikacija za EP, a odnedavno je i delegat na mečevima Evrolige.
- Nadam se da će još neko krenuti našim stopama, jer kao na parketu, Srbija ima veliki stručni i organizacioni potencijal - dodaje Vasiljević.
Nemanjine reči potvrđuje i Evdard Skot, prvi operativac Evrolige.
- Tijana i Nemanja su vrlo dobro poznati Evroligi iz različitih razloga. Od 2008. FMP je naš partner, kao domaćin jednog od juniorskih turnira. Iz godine u godinu organizacija tog događaja je sve profesionalnija. Tijana je u nekim oblastima pokazala superiornost na nivou fajnal-fora Evrolige. Na drugoj strani, zahvaljujući master studijama, Nemanja je delegat na utakmicama Evrolige i Evrokupa. Duboko verujemo da će njih dvoje nastaviti razvoj i da će biti važni deo košarkaškog menadžmenta ne samo u Srbiji - kaže Skot.
BOLONjA TIJANA i Nemanja su sticanjem master zvanja ušli u društvo u kom je i nekolicina poznatih košarkaša.
- U prvoj klasi (2007-2009) bili su Marko Pešić, Ademola Okuladža, Dražen Tomić... Od 2010. nastava je usklađena po “Bolonjskom planu”. Sportisti koji nemaju završene visoke studije imaju mogućnost da učestvuju u programu kao posmatrači - objašnjava Skot. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Lejton i David ne pričaju od 2005. Australijski teniser Lejton Hjuit kaže da ne razgovara sa Davidom Nalbandijanom od 2005. godine, a razlog je svađa koju je Lejton imao sa Huanom Čelom.  “Kada sam pobedio Nalbandijana u finalu Vimbldona 2002. godne, naši odnosi su bili u redu i ponekad smo zajedno trenirali. Onda sam 2005. igrao sa Čelom na Australijan openu i on me je pljunuo. Nerviralo ga je to što sam često vikao ‘hajde’ (come on) i što sam dizao publiku na noge”, počeo je priču Hjuit.
“Nisam reagovao, ali je moj trener Rašid izgubio živce u svlačionici i posvađao se sa Čelinim trenerom i fizioterapeutom. Dva meča kasnije igrao sam četvrtfinale sa Nalbandijanom. Dobio sam prva dva seta, izgubio naredna dva, a onda smo se sredinom petog seta sudarili ramenima. Nije to bilo ništa naročito, ali on se okrenuo i rekao: ‘Šta si to uradio’. Mogli smo da zastanemo, ali smo samo nastavili da hodamo. Dobio sam taj meč 10:8 i nikada više nisam razgovarao sa njim i verovatno nikada više neću. Nisam baš neki Nalbandijanov obožavalac, a i čuo sam neke priče o njemu”, objasnio je Hjuit.
Hjuit i Nalbandijan igrali su četiri puta, a Argentinac je slavio tri puta. B92
|
|
|
|
|
Truth and Pain
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49 Postovi: 946
|
Bundes: Srbinu pala cena, prodali ga za "siću" Srpski internacionalac je promenio sredinu nakon dve godine boravka na severu Nemačke. Gojko Kačar je 2010. godine stigao u HSV kao veliko pojačanje, ali se nije preterano naigrao, budući da je u pomenutom periodu odigrao 44 meča i postigao tri gola. Bivši fudbaler Vojvodine važi za "univerzalca" na terenu, igra na poziciji zadnjeg veznog, ali se odlično snalazi u napadu i postizanje golova mu nije strano.
Prema pisanju nemačkih medija, Kačar je prešao u Hanover za svega 500.000 evra, a njegov bivši klub nije profitirao na njegovom boravku, pošto je svojevremeno plaćen mnogo više, ali se klub sada "oslobodio" njegove godišnje plate od dva miliona evra. S Media
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Ivanović: „Zlatna lopta” kruna karijere Ovo mi je nagrada za sve što sam postigao, za silna odricanja, uloženi napor. Imponuje mi društvo Vidića, Stankovića, Kolarova... - kaže as Čelsija  Dobri sin srpskog fudbala, Branislav Ivanović. Van terena blage narave, a na travi - lav, pobednik. I osvajač. Lige šampiona. Sa Čelsijem je ispisao istoriju u najprestižnijem klupskom takmičenju, dovoljno da stane uz rame najvećih sinova našeg fudbala, igrača koji su sa stranim klubovima podizali „klempavka“, Velibora Vasovića, Vladimira Jugovića, Nemanje Vidića i Dejana Stankovića. U godini velikog klupskog uspeha za kapitena reprezentacije 24. decembar imaće posebno značenje, jer će biti bogatiji za još jedno veliko, sada najveće priznanje srpskog fudbala - „Zlatnu loptu” FSS!
Nagrada najboljem za igru i ponašanje, nagrada igraču čije delo može da bude putokaz onima koji vole da sanjaju, biće uručena danas, u 13 časova, u beogradskom hotelu „Metropol”.
- Priznanje Fudbalskog saveza Srbije shvatam kao nagradu za sve što sam do sada postigao u karijeri, nagradu za silno odricanje i uloženi napor. Kruna svega je, svakako, osvajanje Lige šampiona, trofeja koji predstavlja san za mnoge igrače koji nastupaju u najvećim evropskim klubovima. Osećaj osvajanja takvog trofeja je poseban i tek kada podignete „ušatog“ postanete svesni da i san može da postane java - kaže as Čelsija i kapiten srpske reprezentacije u razgovoru za „Sport”.
Trenutak kada emocije dostižu vrhunac, kada život u nekoliko sekundi postaje film. Kako ste vi doživeli taj film?
- Osećanja su bila pomešana. Mislio sam na porodicu, tata mi je bio igrač, od njega sam nasledio tu ljubav. Pa, onda put od Sremske Mitrovice, preko OFK Beograda, do Moskve i Londona. Imao sam mnogo trenera koji su uticali na moj razvoj, hvala svima što su verovali u mene.
Na Čelsi „niko nije računao“ i pored njegove višegodišnje gladi u Ligi šampiona? Da li ste vi, „plavci”, verovali?
- Čelsi je u prethodnim godinama zaslužio da osvoji Ligu šampiona. Setite se mnogih njegovih velikih utakmica. Trijumf u Minhenu je nagrada za sve one koji su godinama davali sebe za ovaj klub! Drago mi je, naravno, da sam ja deo ove istorije, godine koja je najuspešnija u istoriji kluba.
Mnogi misle, a verujemo da su u pravu, kada kažu da je finale odlučeno u Barseloni, u polufinalu, a ne u Minhenu?
- Sećam se da je Inter bio u sličnoj situaciji, kada je pobedio Barselonu i kasnije osvojio Ligu šampiona. Da, istina je, svaki tim koji eliminiše Barsu pokazuje da ima i zrelost i snagu da dođe do trona. To se i videlo u Minhenu.
Dobijanjem „Zlatne lopte” FSS stali ste u red velikana srpskog fudbala. A, ko je najbolji u vašim očima?
- Teško je to reći. I nezahvalno. Znam da stariji igrači govore da su oni bili bolji, i ja ih razumem... Istina je da svako vreme ima svoje zvezde, veličine, asove. Ne bih, dakle, izdvajao pojedince. Fudbal se menjao kroz vreme, generacije koje su ranije igrale ne mogu da se porede sa današnjim i obrnuto... Toliko o „najboljem svih vremena“. A, što se tiče onih sa kojima sam igrao, imponuje mi sada njihovo društvo. Mislim na Vidića, Stankovića, Kolarova...
Srpski fudbal ne mora da brine i kada jednog dana budete rekao „dosta je, ne mogu više“. Zar ne?
- Znam šta mislite. Na onaj snimak kada moj klinac u dresu Čelsija ide od centra i postiže gol. Bio je tada popularniji od tate. Voli loptu, voli da se igra, ali ne želim da ga opterećujem. Da li bih voleo da ide mojim putem? Biće samo njegov izbor - zaključuje zlatni momak srpskog fudbala, Branislav Ivanović.
LAUREATI FS SRBIJE Najbolji igrač Najbolji trener Nemanja Vidić 2005. Ilija Petković Dejan Stanković 2006. Ljubiša Tumbaković Nikola Žigić 2007. Miroslav Đukić Nemanja Vidić 2008. Slaviša Jokanović Miloš Krasić 2009. Radomir Antić Dejan Stanković 2010. Milovan Rajevac Aleksandar Kolarov 2011. Ivan Jovanović Branislav Ivanović 2012. Dragomir Okuka
PIKSI SVE VEZIVAO U ČVOR Pročitali smo izjavu da je Piksi bio uzor Branislavu Ivanoviću... - Tako je prevedeno kod nas - kaže laureat FSS. - Rekao sam da mi je bio jedan od omiljenijih igrača u srpskom fudbalu, jer su mnoge generacije, pa i moja, stasavale gledajući takvog asa kada smo bili deca. Piksi je bio taj koji je sve vezivao u čvor, oduševljavao igrom.
MART 2013. MESEC ODLUKE U KVALIFIKACIJAMA Mart 2013. je mesec odluke za srpski reprezentativni fudbal. U martu Srbiju čekaju ključni kvalifikacioni mečevi za SP, protiv Hrvatske u Zagrebu i Škotske na domaćem terenu. - Mnogo toga može da bude odlučeno, a fudbal je igra koja zna da obraduje kada se najmanje nadaš. Vera u sebe je važna, a to su utakmice koje nose veliku neizvesnost. Ne treba da se razmećemo rečima, treba da budemo pravi na terenu - ne ostavlja dilemu kapiten „orlova”.
KOLAROV KONKURENCIJA TERIJU I DAVIDU LUIZU U velikom danu za Ivanovića, pitamo ga za malu tajnu iz svlačionice Čelsija, odnosno reprezentacije Srbije. Ko su „najluđi“ momci, zaduženi da šalom i pozitivnom energijom prodrmaju svlačionicu? - Uh, interesantno pitanje. U Čelsiju ima mnogo kandidata, kao i u reprezentaciji. Nije lako izabrati... U klubu su to Teri i Luiz, nema dileme. U reprezentaciji je oštra konkurencija. Svi smo dobri drugari, a takav odnos utiče i na atmosferu. Dao bih, ipak, prednost Kolarovu, ima duha...
DROGBA MOĆAN I NA TRENINGU Ko je najteži rival defanzivcu kome se klanjaju i Englezi? - Na Ostrvu ima izuzetno kvalitetnih napadača. Protiv Fernanda Toresa, kada je bio u Liverpulu, bilo je veoma teško igrati, jer je brz, okretan... Izdvajam, ipak, Drogbu. Imao sam sreću da mi je bio saigrač, ali sam se uverio na treningu koliko je moćan, superioran, jak. Mnogo je dobrih igrača, u Junajtedu, Sitiju i zbilja je teško napraviti izbor. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Rambo Petković: Biću Novakov menadžer! Legendarni as o igračima koje je preporučivao, finansijama, Đokoviću, Brazilu... Dejan: Zvezda je Borhi, Evandru i Pašeku dobila igrače kakve nije mogla da sanja za taj novac  FUDBALSKI bog u Brazilu, Dejan Rambo Petković, na dlanu ima celokupno tržište kvalitetnih asova iz zemlje sambe, gde je s ogromnim uspehom igrao 12 godina, ali ne planira da taj dlan ove zime pruži ka Crvenoj zvezdi ili Partizanu.
Njegov brat Boban, ugledni menadžer s licencom FIFA, već je na preporuku Peta dovodio igrače na beogradsku “Marakanu”, ali nijedan od njih danas ne igra u crveno-belom. Razloga za odlaske ima više, ali nema ljutnje ili svađe.
Petković je, naime, svestan da trenutna finansijska situacija u našem najvećem klubu nije takva da može da priušti transfere prvoklasnih fudbalera iz Brazila.
- Pre svega, ja ne dovodim igrače, jer se time ne bavim. Nisam menadžer. Moj brat jeste, on je agent FIFA, koji je i doveo nekoliko igrača u Zvezdu. Jeste da je to bilo na moju preporuku, jer me je Zvezda svojevremeno pitala šta može kvalitetno da uzme za toliko novca koliko imaju - rekao je Petković za “Novosti”, dok je na štandu “Knjaz Miloša” navijačima potpisivao autograme i diskove dokumentarnog filma Darka Bajića o njegovoj karijeri, pod nazivom “O Gringo”.
NIŠ ZASLUŽUJE VIŠE PAŽNjE RADNIČKI u kom je Petković počeo karijeru, igra u elitnom takmičenju, gradi se stadion... - Niš zaslužuje više pažnje i posvećenosti. Izuzetno je teška situacija u južnom kraju, stadion se renovirao, ali nije 100 odsto završen. Ostala je ta zapadna tribina, mada ni ostali delovi nisu skroz urađeni. Nadam se i da će biti gotov, jer grad to zaslužuje, ne samo klub koji ga koristi. Radnički jeste u prvoj ligi, ali nije na tom nivou kao što Niš zaslužuje. Važno je da se napravi infrastruktura. Mnogo toga treba poraditi u Nišu i u zemlji. Rambo ne želi da kaže da su ti igrači stizali u Srbiju “za male pare”.
- Sve je to relativno, a situacija je takva kakva je. Ipak, uspeo sam da im pomognem, a istina je da je Crvena zvezda dobila nešto što nije mogla ni da sanja da će dobiti za takva sredstva. Govorimo o Borhi, Evandru, Mezengi i Vinisijusu Pašeku.
Poslednji u nizu nije se proslavio u klubu iz Ljutice Bogdana.
- Pašeko je imao veliki peh, prelom noge na prvoj prijateljskoj utakmici. Nikad nije bio povređen pre toga, ali to se desilo. Niko nije kriv, ali Zvezda posle toga nije htela da računa na njega. To je već stvar uprave kluba, pa su se razišli. Posle nisu mogli da računaju ni na Evandra, ni na Borhu zbog finansijskih poteškoća i oni su otišli iz kluba. Mezenga je otišao posle samo šest meseci, sada je u Turskoj, gde ima milionski ugovor, a ovde je igrao za daleko manje novca. Uostalom, došao je zbog mene, a ne zbog Zvezde. Ali dobro, bilo je kako je bilo.
Nije lako Petkoviću što njegov klub proživljava teške trenutke.
- Želim da se Zvezda izvuče iz krize, iz teške sportske i fudbalske situacije, i nadam se da će to biti vrlo brzo. To želim kao zvezdaš.
Petković je, navodno, bio u “igri” za funkciju sportskog direktora Flamenga, ali od toga neće biti ništa.
EDUARDO JE DOBAR IGRAČ RAMBO odlično poznaje i Eduarda Pašeka iz Partizana. - Igrali smo zajedno za Atletiko Mineiro nekoliko utakmica. Pašeko je tada bio u prvom timu, kad je dao par golova. Izuzetno je dobar momak, kao i većina Brazilaca. Dobar je i igrač, ali verovatno će uskoro napustiti Partizan. Imao je i peh, nije mu krenulo dobro, pojavili su se problemi sa adaptacijom, potom se povredio... - U medijima se pojavilo ime drugog čoveka, Brazilca, tako da će njega angažovati. Izgleda da ovog puta nije bio moj red.
Dejan još ne razmišlja da uđe u trenerske vode, ali mašta da jednog dana bude selektor Srbije.
- Trenutno se ne bavim trenerskim poslom, ali ako jednog dana krenem tim putem, naravno da bi mi to značilo, najviše zbog mog osećaja patriotizma. To bi bilo ispunjenje sna.
Naš legendarni igrač je u Brazilu bio i domaćin Novaku Đokoviću, na teniskoj, a potom i fudbalskoj egzibiciji.
- Bio je to sjajan vikend, kakav Rio ne pamti. Đoković nas je sve oduševio i fudbalskim umećem, a mislim da mu nije kasno da počne da se bavi ovim sportom kad završi tenisku karijeru. Može da bira klub, biću mu ja menadžer i lični trener, lako ćemo naći savršenu ekipu - smeje se Rambo, dodajući da Novak ima sve predizpozicije da bude izvanredan fudbaler: visinu, brzinu, dobar šut levom nogom i odličan pregled igre.
PRIJA MI ŽIVOT U BRAZILU NAVIKAO se Rambo na život u Brazilu, i Rio de Žaneiru, i ne plaše ga priče o kriminalu i problemima koje taj grad nosi.
- Pa ni kod nas ovde u Srbiji nije možda bezbedno ići u “cigan malu”, na primer, ili negde na buvljak ili u neki kraj koji je malo mračniji. Tako je i u Brazilu. Rio je ogroman, 18 miliona stanovnika, ima svega, ali ja tamo živim punih 12 godina i meni je fenomenalno. Klima je fantastična, kao i ljudi, priroda. Infrastruktura nije kao evropska, sve je daleko, svuda moraš kolima, i ne možete da se šetate po ulici. Šetnje su uglavnom po šoping molovima i to malo dosadi. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
TSS predstavio monografiju „Tenis bez granica“ U Istorijskom muzeju održana je promocija ovog kapitalnog dela na 900 stranica u punom koloru i luksuznoj opremi, sa preko 1.500 fotografija, od kojih mnoge do sada nisu prikazane javnosti  IZDAVANjEM monografije "Tenis bez granica" autora Čedomira Šoškića Teniski savez Srbije juče je obeležio 90 godina postojanja.
U Istorijskom muzeju održana je promocija ovog kapitalnog dela na 900 stranica u punom koloru i luksuznoj opremi, sa preko 1.500 fotografija, od kojih mnoge do sada nisu prikazane javnosti.
U knjizi ima mnogo zanimljivih podataka o prošlosti i sadašnjosti našeg belog sporta, počev od činjenice da je prvi teniski teren na ovim prostorima izgrađen u Priboju 1875. godine, preko toga da je Srbija postala šampion u Dejvis kupu u Evropskoj zoni 1939. godine.
Na promociji su govorili Vuk Jeremić, predsednik TSS, Bratislav Petković, ministar kulture i informisanja, Slobodan Živojinović, počasni predsednik TSS, Radmilo Armenulić, počasni član TSS, dok su među gostima bile i druge uvažene zvanice.
Svečanost se potom preselila u prestonički hotel "Hajat" gde je organizovana tradicionalna godišnja dodela nagrada za rad i dostignuća u srpskom tenisu. Novosti
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Tipsa priveden, a potom i pušten [img]Drugi%20reket%20Srbije%20Janko%20Tipsarević%20priveden%20je%20jutros%20na%20aerodromu%20u%20Abu%20Dabiju%20zbog%20problema%20sa%20vizom.[/img]  Carinska služba privela je reprezentativca Srbije nakon što je utvrdila da je devetom reketu sveta istekla viza za tu zemlju.
„U pasošu piše da mi viza traje 60 dana, ali po njihovom sistemu ona je izdata samo na 30. Trenutno čekam u službenim prostorijama aerodroma", napisao je srpski teniser na svom Tviter profilu.
Ipak, dva sata kasnije, Tipsarević je takođe na svom profilu obavestio fanove da je sve u redu, i nakon izvinjenja carinske službe pušten je da ode u hotel.
Tipsa će u periodu od 27. do 29. decembra igrati na egzibicionom turniru u tom gradu, koji će ujedno označiti i početak nove teniske sezone. Na turniru će, pored Janka, učestvovati i najbolji svetski teniser Novak Đoković, a tu su još i Endi Mari, Davida Ferer i Tomaš Berdih. Najbolji španski teniser Rafa Nadal ipak neće učestvovati na turniru, iako je privobitno prihvatio poziv. Na sreću njegovih fanova, nije u pitanju koleno, već stomačni virus.
Još uvek se ne zna da li će organizatori ovog egzibicionog turnira pozvati zamenu za nekada najboljeg tenisera sveta.
U prvom meču Tipsarević će igrati sa Marijem, kojeg je poslednji put savladao na turniru u Dubaiju 2010. godine. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Partizan u domu "Drinka Pavlović" Delegacija fudbalskog kluba Partizan nastavila je humanitarnu akciju "Da nam svima bude toplo" posetila je Dom za decu i omladinu "Drinka Pavlović" u Beogradu.  Delegacija predvođena Snežanom Filipović uručila im poklone i družila se sa njima.
"Srećni smo što se akciji odazvao veliki broj ljudi, pre svega navijača, koji su donirali garderobu i ostale poklone onima kojima je pomoć zaista potrebna. Ponosni smo na sve što smo do sada uradili i neverovatan je osećaj kad kod dece vidimo takvu rekaciju i oduševljenost".
Akcija je pokrenuta 22. oktobra, a Dom na Senjaku poslednji je u ovoj godini kome je uručena pomoć.
Ona je uputila apel svim ljudima dobre volje da se uključe u akciju, jer će Partizan i u 2013. godini nastaviti da pomaže najugroženije.
Pored Filipovićeve delegaciju crno-belih činili su pevač Dalibor Andonov Gru i novinarka Biljana Obradović, poznati navijači Partizana.
Dom za decu i omladinu "Drinka Pavlović" funkcioniše u okviru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i trenutno vodi računa o 50 štićenika.
"Dom zbrinjava decu školskog uzrasta i brine se o njima do završetka obrazovanja i osamostavljivanja. Trenutno imamo 50 mališana, koji redovno pohađaju školu i trudimo se koliko možemo da ih izvedemo na pravi put. Većina njih je iz Beograda, a grad nakon završetka skolovanja finansijski pomaže štićenike još naredne dve godine", rekla je rukovodilac Doma Snežana Nikolić. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|