Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 14:45

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 15 Dec 2012, 10:02
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Tipsarević prijavio nastup u Diseldorfu

Lepe uspomene me vežu za crvenu zemlju u Rohus klubu. Nadam se novim uspesima u Nemačkoj, rekao je srpski teniser koji se raduje povratku na turnir

Slika

SVETSKI broj devet Janko Tipsarević potvrdio je učešće na turniru u nemačkom gradu Diseldorfu sledeće godine. Dosadašnji Svetski kup na programu je od 19. do 25. maja, a prvi put će biti deo ATP tura, i to u seriji 250.

Na šljakastim terenima u ovom gradu naš as je osvojio dve ekipne šampionske titule 2009. i 2012. sa Srbijom, ali kako je sada promenjen format (nema više grupa i raund robin sistema), i igra se kao na svakom profi takmičenju, biće to novo iskustvo za Srbina.

- Radujem se povratku u Diseldorf. Lepe uspomene me vežu za crvenu zemlju u Rohus klubu. Nadam se novim uspesima u Nemačkoj - rekao je Janko, uz koga su prijave do sad još poslali Kolšrajber, Beker i Kamke.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 15 Dec 2012, 10:15
Korisnikov avatar
rang
rang

Promenjen raspored finala US Opena

Žensko finale teniskog US Opena 2013. biće odigrano u nedelju, a muško u ponedeljak, odlučili su organizatori poslednjeg Gren slem turnira sezone.

Slika

To će biti prvi put da akteri imaju dan odmora pre mečeva za titulu.

Portparol Američke teniske asocijacije Kris Vidmajer potvrdio je da ova promena važi samo za 2013. godinu, a da će odluka o turniru 2014. biti doneta naknadno.

Tom odlukom je prekinuta tradicija ‘super subote’, kada su na programu bila oba muška polufinala i žensko finale, dok je bilo planirano da muškarci meč za titulu igraju u nedelju. Ipak, poslednjih pet godina muška finala US Opena odlagana su za ponedeljak zbog kiše.

Ove sezone šampion u muškoj konkurenciji bio je Britanac Endi Mari, koji je pobedio najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića posle velike borbe u pet setova. Najbolja u konkurenciji dama bila je Serena Vilijams, koja je bila bolja od Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 2:1 u setovima.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 15 Dec 2012, 10:25
Korisnikov avatar
rang
rang

Kasni proširenje Rolan Garosa

Čelnici drugog Gren slema sezone, Rolan Garosa saopštili su da će proširenje terena biti završeno 2018. godine, godinu dana kasnije nego što je planirano.

Slika

Informaciju je preneo predsednik TS Francuske Žan Gašasin, koji je istakao da se troškovi proširenja procenjuju na 340 miliona evra, 70-ak više od prve procene.

Roland Garos, teniski kompleks izgrađen 1928. godine i imenovan po poznatom francuskom avijatičaru, nalazi se u "sendviču" između Bulonjskog parka i stambenog dela na zapadnoj periferiji Pariza.

S obzirom na sve veću popularnost Gren slam turnira u Parizu, koji se svake godine održava krajem juna i početkom jula, prostor na Rolan Garosu je postajao sve veći problem.

Prema trenutnom planu, izrađenom 2009. godine, organizatori nameravaju da povećaju površinu teniskog kompleksa od 8.5 hektara na 12.5 hektara.

Deo tog plana uključuje izgradnju pomoćnog krova i reflektora na centralnom stadionu "Filip Šatrije", kao i izgradnju još jednog "showcourt" igrališta, također sa pokretnim krovom, u istočnom delu kluba.

Kada taj plan bude realizovan, tri od četiri Gren slem turnira - Australijen Open, Vimbldon i Rolan Garos imaće pokretni krov na centralnim terenima. Samo US Open nema zaštitu od kiše na glavnom terenu.

I 2013. godine televizija B92 prenosiće mečeva sa jedinog Gren slema na šljaci, Rolan Garosa.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 16 Dec 2012, 10:41
Korisnikov avatar
rang
rang

Nadal: Muči me anti-doping kontrola

Dva jutra zaredom mi ljudi iz Antidopong komisije kucaju na vrata u 6,30 ujutru. Na šta to liči, žali se Španac koji se sprema za početak nove sezone

Slika

DOK Novak Đoković sabira utiske sa karipskog ostrva Neker i počinje pripreme za novu sezonu u Monte Karlu, Federer "krstari" Južnom Amerikom, a Marej trenira punom parom u Majamiju, Rafael Nadal ima znatno drugačiju brigu uoči starta nove sezone. Španac je, naime, na ivici živaca zbog anti-doping kontrole koja mu ovih dana redovno kuca na vrata doma u Manakoru, znatno češće nego što inače čini.

- Cela ta procedura je potrebna, ali me dovodi u tako neprijatnu situaciju, da mi nije nimalo lako da podnesem i izdržim sve to. Prvo su mi došli u 6,30 ujutro da vadim krv i dajem urin, a onda su to uradili i dan kasnije u 6,20. Dva dana zaredom! Tako se ne ponašate prema jednom sportisti. To što mi zvone na vrata tako rano me preplaši na smrt ponekad, jer može da znači da je neko došao da mi saopšti veoma lošu vest. To mi prvo padne na pamet. Pritom, živim sa roditeljima u kući, ni njima nije svejedno zbog svega. Oni zadiru u moju privatnost i bezbednost. Ali, izdržavam sve nekako jer znam da sam čist, i da nikad u životu nisam koristio doping - žali se Nadal, koga su ranije povezivali sa lekarima koji su davali krvni doping brojnim kažnjenim biciklistima.

FINALE JU-ES OPENA U PONEDELjAK
ŽENSKO finale grend slema US open 2013. godine biće odigrano u nedelju, a muško u ponedeljak, dan kasnije nego do sada. To će biti prvi put da akteri imaju i zvanično dan odmora pre mečeva za titulu. Portparol Američke teniske asocijacije Kris Vidmajer potvrdio je da ova promena važi samo za 2013. godinu, a da će odluka o turniru 2014. biti doneta naknadno. Ovim je prekinuta tradicija "super subote", kada su na programu bila oba muška polufinala i žensko finale, dok su muškarci meč za titulu igrali u nedelju. Poslednjih pet godina muška finala Ju-Es opena odlagana su za ponedeljak zbog kiše.

Težak period proživljava Rafa, jer je zbog problema sa kolenima više od pet meseci van terena. Ali, nije sam u svemu tome.

- Federer, Đoković i Marej su mi slali SMS poruke podrške, a ja sam njima čestitao kad su pobeđivali. Ne mogu da kažem da su mi oni prijatelji, poput ljudi sa Manakora, ili kao što su Moja i Mark Lopez. Rodžer, Novak i Endi su mi više neka vrsta drugara i poznanika. To je što je.

Dani su dugi kao godine nekada prvom teniseru sveta.

- Obično provodim sate i sate u teretani, i ostaje mi vrlo malo slobodnog vremena. Svih ovih meseci bio sam "na odmoru" ali se nisam odmarao, jer mi je glava bila puna briga. Opet, jesam bio više na moru, to mi je prijalo.

Španac se nada da će još dugo trajati na ATP turu.

- Cilj mi je da odigram Olimpijske igre u Brazilu 2016. u dobroj formi. Trajaću, ipak, sve dok mi telo i um budu izdržali.

Povratak je zakazan za "Mubadala šampionat" od 27. do 29. decembra u Abu Dabiju. Tamo učestvuju i Đoković i Tipsarević.

- Rezultate očekujem tek od februara ili marta. Do tad nemam nikakav pritisak da nešto osvojim ili uradim značajno - zaključuje Španac.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 16 Dec 2012, 23:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Tipsarević: Drugačiji mi je stav

Janko Tipsarević novu sezonu počeće na turniru u Čenaju, a srpski teniser izjavio je da jedva čeka turnir u Indiji.

Slika

Janku će naredno učešće u Čenaju biti peto u nizu.

“To je odlično takmičenje. Igrao sam mnogo puta tamo i svake godine sam sve bolji, sada zaista želim da napokon osvojim turnir”, izjavio je Tipsarević, koji je početkom ove godine izgubio u finalu od Miloša Raonića.

“Publika u Indiji je sjajna, a atmosfera je naelektrisanija i zbog toga što igramo u večernjem terminu”, dodao je srpski teniser.

Tipsarević je prošlu sezonu završio na devetom mestu na ATP listi.

“Poboljšao sam igru u svim aspektima, ali mislim da je najveća promena mentalni sklop i to kako uspevam da se izborim sa pritiskom. Drugačiji mi je stav na terenu”.

Turnir u Čenaju, gradu na jugu Indije, održava se od 31. decembra do šestog januara.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 17 Dec 2012, 09:30
Korisnikov avatar
rang
rang

Ivanovićeva: Mandela je moj heroj

Ana je, odgovarajući na pitaja fanova, rekla i da je planirala da ode u Njujork na odmor sa Soranjom Kirsteom, ali ih je u tome omelo loše vreme

Slika

NEKADAŠNjI predsednik Južnoafričke Republike i jedan od najvećih boraca za ljudska prava u svetu, Nelson Mandela, čovek je kome se Ana Ivanović najviše divi. To je naša teniserka otkrila odgovarajući na pitanja navijača preko svog zvaničnog veb sajta.

- Mandela je moj heroj. A u tenisu to je Monika Seleš - istakla je Ana.

Kad je bilo reči o odnosu sa Đokovićem, Srpkinja je rekla da se ne viđaju često, ali da su Novak i ona dobri prijatelji.

- Viđali bismo se da živimo u istom gradu. Ovako, uz silne turnire i raspored skoro da se i ne srećemo. Ipak, nekad odemo na večeru, što ćemo učiniti i tokom predstojećeg Hopman kupa u Pertu.

Ana je ispričala i da je planirala da ode u Njujork na odmor sa drugaricom Soranjom Kirsteom, ali ih je u tome omelo loše vreme u SAD. Umesto toga, otišle su u London. Takođe, Ivanovićeva je dodala i da joj je meč protiv Kvitove u finalu Fed kupa najbolji duel u 2012.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 18 Dec 2012, 09:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Svađa ATP sa US Openom

Odluka organizatora Otvorenog prvenstva SAD da se muško finale 2013. održi u ponedeljak naišla je na neodobravanje čelnika ATP tura

Slika

ODLUKA organizatora US opena da se muško finale 2013. održi u ponedeljak naišla je na neodobravanje čelnika ATP tura. I

z ove organizacije jasno poručuju da bi Amerikanci "trebalo da se pridržavaju sličnog rasporeda kao i ostala tri grend slem turnira, sa polufinalima koji se završavaju u petak, a finalom u nedelju".

Poslednjih pet godina, finala su, uključujući ovogodišnji meč između Britanca Endija Mareja i Srbina Novaka Đokovića, zbog lošeg vremena i kiše, igrana u ponedeljak.

Ipak, ATP pozdravlja povećani nagradni fond koji će iduće godine iznositi 29,5 miliona dolara.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 18 Dec 2012, 09:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Janko: Vratićemo salataru!

Tipsarević pun samopouzdanja dočekuje početak takmičenja u Dejvis kupu. Ove godine imamo sjajan tim na okupu i siguran sam da možemo da stignemo skroz do kraja i ponovo osvojimo titulu – kaže srpski teniser

Slika

TANDEM Đoković - Tipsarević pobednički je temelj na kom Dejvis kup reprezentacija Srbije gradi šampionske snove u ovom takmičenju.

Posle godinu i po dana okupljen je najjači tim, svi igrači su obećali da će igrati za nacionalni tim u 2013, a ni motivacija ne manjka našim asovima u želji da vrate pobednički pehar u trofejnu salu Teniskog saveza Srbije.

- Nikad nije lako izgubiti u Dejvis kupu. Posebno za momka kao što sam ja, jer sve doživljavam emotivno. Ipak, ove godine imamo sjajan tim na okupu i siguran sam da možemo da stignemo skroz do kraja i ponovo osvojimo titulu, kao što smo učinili 2010 - rekao je Janko Tipsarević za indijske medije, osvrćući se na poraz od Češke iz četvrtfinala ove godine.

Upravo će u ovoj azijskoj zemlji naš teniser započeti sledeću sezonu, turnirom u Čenaju.

- Napredovao sam u igri u svim aspektima, ali najveća promena se desila unutar mog mentalnog sklopa. Bolje uspevam da se nosim sa konstantnim pritiskom, što se vidi i po mom stavu na terenu. To želim da iskoristim kako bih ovog puta postao šampion Čenaja. Igrao sam nekoliko godina ovde i vreme je za krunu u singlu.

Druženje sa Novakom pomoglo je Janku da postane bolji igrač.

- Pomaže to što za prijatelja imate najboljeg tenisera sveta, i koji je uz vas kad vam je potreban. Družimo se, idemo zajedno na odmore i u odličnim smo odnosima. O njegovim teniskim kvalitetima je već mnogo toga rečeno, a samo bih dodao da je sa punim razlogom Đoković najbolji teniser sveta već dve godine zaredom - ističe Tipsarević.

Srbija prvi meč u Dejvis kupu igra protiv Belgije u gostima od 1. do 3. februara.

BROJE DANE DO MUBADALE
PRVI naredni meč Tipsarević igra protiv Endija Mareja na otvaranju egzibicionog "Mubadala šampionata" u Abu Dabiju, 27. decembra. Đoković igra na istom takmičenju, i to dan kasnije protiv Rafaela Nadala, koji se vraća na teren posle šest meseci pauze. Janko potom ide u Čenaj, a Novak na Hopman kup.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 18 Dec 2012, 09:38
Korisnikov avatar
rang
rang

"Rodžere, što si prevrtljiv?"

Stanislas Vavrinka izjavio je da razume odluku Rodžera Federera da ne igra u Dejvis kupu, ali da je razočaran zbog toga.

Slika

Federer neće igrati za Švajcarsku u prvom kolu Svetske grupe 2013. protiv Češke.

“Rodžer godinama govori da želi da igra za Dejvis kup selekciju i da je to važno, ali očigledno da to ipak nije baš tako”, rekao je Vavrinka.

“On uvek stvari prilagođava sopstvenom mišljenju. Dejvis kup nije prioritet za njega u ovom trenutku”, dodao je Stanislas.

Federer je u godini koja je na izmaku odigrao dva duela Dejvis kupa protiv SAD u prvom kolu Svetske grupe i protiv Holandije u borbi za opstanak u elitnoj grupi.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 19 Dec 2012, 09:52
Korisnikov avatar
rang
rang

FED kup selekcija pred promenama u 2013: Odlazi Vraneš?

Strateg našeg nacionalnog tima nalazi se pred odlaskom sa klupe reprezentacije Srbije, uprkos odličnim rezultatima koje je do sada ostvario

Slika

FINALISTKINjE Fed kupa takmičenje naredne sezone mogle bi da započnu ne samo bez Ane Ivanović i Jelene Janković, nego i selektora Dejana Vraneša.

Kako „Novosti“ saznaju, strateg našeg nacionalnog tima nalazi se pred odlaskom sa klupe reprezentacije Srbije, uprkos odličnim rezultatima koje je do sada ostvario.

Jedini i najveći problem koji može da mu se zameri jeste taj što dugo vremena nije uspevao da napravi pravu hemiju u ekipi, posebno između prve dve zvezde, Ane i Jelene, i da ih uklopi u tim, zbog čega je povremeno trpela i cela reprezentacija.

Ipak, uprkos svim preprekama, mečevima u gostima, povredama teniserki i teškoći da privoli igračice da svaki put usklade obaveze u FED kupu i na VTA turu, došao je sa ovim sastavom na korak do titule, što je najveći uspeh jednog našeg trenera u ženskom tenisu. Ali, trofej nije osvojen, pa je, možda, došlo vreme za oproštaj od sastava koji očekuju promene i na igračkom planu u 2013.

OBRADOVIĆ SIGURAN
SASTAV Dejvis kupa neće trpeti bilo kakve promene, već će u 2013. okupiti šampionski tim. Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Nenada Zimonjića, uz Lajovića, Milojevića, Đerea i druge talente koji čekaju na svoju šansu, i naredne sezone predvodiće savezni kapiten Bogdan Obradović, koji i dalje uživa potpuno poverenje i podršku igrača. Mušku ekipu čeka Belgija u prvom kolu Svetske grupe, početkom februara, u gostima.
Kao naslednici Vraneša, ukoliko zaista i dođe do prekida saradnje, već se pominju dvojica mladih stručnjaka, oprobanih u radu sa teniserkama. Prvi potencijalni kandidat mogao bi da bude Dejan Petrović, Dejvis kup selektor naše zemlje od 2005. do 2007, i nekadašnji trener Novaka Đokovića (2004-2005), radio je i sa Jankovićevom (2006), odnosno sa više mlađih igrača i igračica iz Australije i Srbije.

U profesionalnoj karijeri, predsednik i osnivač TK Puma, bio je učesnik svih grend slem turnira, igrao je za reprezentaciju SCG 2003. i 2004, a najbolji plasman bilo mu je 157. mesto u singlu i 116. u dublu.

Kao drugi kandidat za mesto saveznog kapitena figurira Petar Popović, trener naše teniserke Andree Petković, koja igra pod nemačkom zastavom. Reč je o igračici kojoj je pomogao da dođe do devetog mesta na VTA listi (10. oktobar, 2011) i osvoji dve titule. Trenutno je 126, usled ozbiljne povrede koja ju je na duže vreme bila odvojila od terena. Novosađanin Popović je uspešno radio i sa Hrvatom Ivom Karlovićem.

Problem sa njim mogao bi da bude manjak vremena usled obaveza koje ima prema Andrei tokom sezone, ali i prednost, jer bi na turnirima širom sveta bio u stalnom kontaktu sa našim najboljim teniserkama.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu