Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 23 Feb 2020, 13:03


Autoru Poruka
Astra
Post  Tema posta: Humanost na delu  |  Poslato: 08 Dec 2012, 00:51
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10701

OffLine
Poznati pružaju podršku humanitarnoj akciji Vidim da ne vidim

Poznate ličnosti, ali i redovni gosti kafane Ona moja, u nedelju, 9. decembra od 22 časa pokazaće svoju humanost tako što će dobrovoljnim prilozima, kupovinom narukvica izrađenim za ovu priliku, ali i svojim prisustvom podržati akciju Vidim da ne vidim, Udruženja porodica stradalih u saobraćaju U čast palih anđela i fondacije Ana i Vlade Divac.

Slika

Sva sredstva od prodatih narukvica biće uložena u sprovođenje inicijative, tokom koje će se obići završni razredi srednjih škola. Tom prilikom će se budućim vozačima, skrenuti pažnja na posledice vožnje u pijanom stanju i maturanti će pomoću pijanih naočara imati priliku da trezni vide kako izgleda pogled pijane osobe. Reč je o specijalnim naočarima iz Amerike koje simuliraju vid osobe sa određenim procentom alkohola u krvi.

Stvarno važne narukvice izrađene su u pet boja, i na njima su ispisane reči: ljubav, prijateljstvo, hrabrost, sloboda i optimizam.

Pristuni će dobrovoljnim prilozima pomoći Udruženju da se izvrši edukacija u srednjim školama na temu uticaja alkohola tokom vožnje. Osnivač udruženja U čast palih anđela je Snežana Tripković, majka mladića Ognjena koji je poginuo prošle godine, greškom pijanog vozača, a inicijatori ove akcije su Ognjenovi prijatelji.

Ukoliko želite da pomognete udruženju
U čast palih anđela, a sprečeni ste da prisustvujete ovom događaju, svoje donacije možete uplatiti na žiro-račun 180170121003784985 (Alfa banka).


Story

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Humanost na delu  |  Poslato: 08 Dec 2012, 01:06
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10701

OffLine
Poznati pevaju na Novogodišnjem humanitarnom koncertu MMI Rok akademije

U utorak, 11. decembar 2012. U 20 sati, na velikoj sceni Ustanove kulture Palilula, polaznici MMI Rok akademije sviraće zajedno sa Bajagom, Đuletom (Van Gogh), Nevernim bebama i Čuturom Novogodišnji humanitarni koncert.

Slika

Svesni da se različitim pristupima pojam humanitarnog prilično pohabao, Rok akademija rešila je da svoju društvenu odgovornost ostvari kroz povezivanje dece sa muzikom.

- Ove godine plan je da deci koja se leče od malignih I teških bolesti, a dugo vreme teških I napornih terapija provode van svojih kuća, poklonimo instrumente. Želja nam je da ih i sami koriste i da budu na raspolaganju i gostima koji dolaze da se sa njima druže. Instrumenti će biti poklonjeni udruženjima NURDOR i Zvončica, a sama akcija će biti kompletno dokumentovana i potpuno transparentna.

MMI tako ispunjava deo svoje misije, koja, sem muzičkog obrazovanja mladih, podrazumeva i uključivanje sve dece u svet muzike, posebno one kojoj je to pravo i zadovoljstvo ugroženo životnim okolnostima. Polaznici Akademije ne uče samo da sviraju, već i da budu ljudi koji će umeti da podele dobro sa onima kojima je najpotrebnije - kaže se u saopštenju Akademije.

MMI je prva Rok akademija na ovim prostorima, osnovana u septembru 2011. Potvrda da dobre ideje okupljaju najkvalitetnije ljude su predavači Saša Ranđelović Ranđa, Aleksandar Lokner, Dušan Duda Bezuha, Čeda Macura, Ljilja Ranđelović. Od januara 2012. predavačkom timu pridružio se i Dado Topić. MMI vode dekan Miroslav Cvetković i direktor Ivan Ristić.

Za đake i predavače na Akademiji veliko je zadovoljstvo što su najveće zvezde domaće rok muzike prihvatile poziv za ovaj koncert I što će svoje hitove svirati I pevati zajedno sa mladim muzičarima. Probe koje se održavaju ovih dana potvrđuju da je njihovo poverenje u mlade kolege bilo opravdano. Uz njihove, na program su i pesme najvećih svetskih majstora roka – Hendriksa, Kleptona, Tine Tarner, Arete Frenklin, Vondera, Almana, Henkoka I mnogih drugih.

Ulaznice će plaćati odrasli, dok je, kao i za ostale koncerte MMI, za decu ulaz besplatan.


Story

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Humanost na delu  |  Poslato: 19 Dec 2012, 11:53
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10701

OffLine
Aukcija za malu Milicu

Autor Vladan Micić daruje sliku inspirisanu životom jedinog srpskog deteta-đaka u Prizrenu. Prihod od prodaje dar devojčici za Novu godinu. Telefonsko nadmetanje sledeće srede

Slika

MALA Milica je pošla u prvi razred. Jedini je đak u hramu Svetog Đorđa u Prizrenu.

Ova vest je 1. septembra ove godine preko crkvenog radija Slovoljublja zatekla akademskog slikara Vladana Micića Micka u Antverpenu u Belgiji. Prvi put je tada Micko čuo za jedino srpsko dete i jedinog srpskog đaka u carskom gradu.

Vest ga je, kaže, potresla. Preko noći je u njegovom ateljeu nastala slika "Milica jedini đak". Na talasu snažnih i humanih osećanja, rodila se ideja da ova bude ponuđena na akuciji, a da novac za koji slika bude prodata bude poklonjen maloj Milici Đorđević za Novu godinu. Autor je poželeo da akcija bude organizovana preko "Večernjih novosti" koje su, kako se kasnije upoznao, od početka pratile život i odrastanje, jedinog srpskog deteta u Prizrenu.


- Dirnula me je sudbina devojčice koja detinjstvo prolazi bez vršnjaka, bez najbolje drugarice, ili prve simpatije -ispričao nam je slikar.

U trenu je sve što je radio ostavio po strani.

- Nisam mogao da se smirim. Razumeo sam da ta osećanja moram da prenesem na način na koji jedino umem - rekao nam Vladan Micić.

On je na platnu koje poklanja maloj Milici vizualizovao i svoje sećanje na crkvu Bogorodica Ljeviška u Prizrenu, koji je pre 40 godina, kao student, obišao. Oko crkve su simboli anđeli Božji, kralj Milutin, vitezovi. U gornjem delu slike, u krugu se nalazi Milica za školskom klupom.

U aukciju se uključila i galerija "Beli anđeo" iz Beograda, koji sa slikarom sarađuju dugi niz godina.

TELEFONSKA AUKCIJA

TELEFONSKA aukcija za sliku održaće se u sredu (26. decembra) od 16 do 19 časova. Svi zainteresovani za kupovinu slike "Milica jedini đak" čija je početna cena 50.000 dinara, mogu se javiti na telefon naše redakcije: 011/3398-339.


- Posle aukcije ćemo Milicu, njenu majku i deku Adema dovesti u Beogradu. Želimo da devojčici u "Večernjim novostima" uručimo novogdišnji poklon - kažu iz ove galerije.

A u Prizrenu je sve po starom. Mala Milica, kažu, brzo uči.

Iako je jedini đak u učionici isturenog odeljenja osnovne škole "Dositej Obradović" iz Orahovca koja se nalazi u prostorijama sabornog hrama Setog Đorđa, Milici nije dosadno. Radoznala, željna znanja i novih impresija dočekala je raširenih očiju i ruku učitelja Vuka Danilovića. Rodom iz okoline Dečana, ovaj penzionisani profesor filozofije i sociologije, koji je iz Velike Hoče svaki dan putuje i ulazi u razred u kome ga čeka samo jedan dečji osmeh, otvorio je devojčici vrata jednog novog sveta.

- Milica odlično čita i piše, lepo crta, ali joj i matematika takođe dobro ide - oduševljen je učitelj Vuko.

S ponosom objašnjava da je Milica naučila štampana i da sada uči pisana slova, hvali njenu zainteresovanost, pamćenje, brzinu kojom uči i recituje pesmice...

- Sada su nam problem subota i nedelja. Jer ona bi svaki dan da ide u školu - kroz osmeh priča majka Evica. Ona i deda Adem, Prizrenac koji se o devojčici brine od rođenja, prate je svakog dana do škole i nazad. Rade to jer brinu, jer ne zaboravimo, Milica je jedino srpsko dete u Prizrenu i nema oko nje mnogo prijatelja. Zato je ta škola za Evicu i za deda Adema i velika radost. S ponosom pričaju da je učionica veoma lepo sređena, da je krase slike Vuka Karadžića, ikone Svetog Save i Belog anđela, da je Milica dobila i tablu, ali i zvono...

- Iako nema druge dece u razredu, učitelj Vuk zvonom označi vreme za odmor. Tada on i Milica izlaze u crkveno dvorište, gde uglavnom sreće učenike okolne Bogoslovije koji dolaze u crkvu Svetog Đorđa na liturgije... Milica se trudi da im se približi. Sa njima o praznicima sluša liturgije, a oni se šale na njen račun jer navija za Crvenu zvezdu, a oni uglavnom za Partizan - priča majka Evica. Uz osmeh nam dodaje da trčkara za bogoslovima na posluženja u crkvi, ali i da su je nedavno poveli sa sobom u obilazak manastira Dečani.

PRIZNATI AUTOR

Slika

SLIKAR Vladan Micić rođen je 8. marta 1945. godine u Višnjici, Beograd. Završio je Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije u Beogradu u klasi profesora Boška Karanovića. Specijalizivao je grafiku u Belgiji u Antverpenu.Dobitnik je nagrada Oktobarski salon, nosilac je nagrade Akademije za likovne umetnosti "Đorđe Andrejević-Kun" i mnogih drugih. Ččlan je Kraljevskog udruženja slikara-grafičara u Londonu. Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Humanost na delu  |  Poslato: 17 Jan 2013, 20:32
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10701

OffLine
Đoković pomaže predškolskoj deci

Fondacija našeg tenisera potpisala je ugovor o saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju u cilju stvaranja i primene obrazovnih programa namenjenih predškolskoj deci

Slika
Jelena Ristić i Novak Đoković

FONDACIJA Novaka Đokovića potpisala je ugovor o saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju u cilju stvaranja i primene obrazovnih programa namenjenih predškolskoj deci.

- Fondacija ima velike planove za rad sa decom u Srbiji, zbog čega su nam potrebni stručnjaci sa velikim iskustvom. Pred nama su brojni susreti sa ljudima iz unutrašnjosti kako bismo najbolje razumeli šta je potrebno deci u nerazvijenim delovima zemlje - rekla je direktor Fondacije Jelena Ristić.


Ona je naglasila da je neophodno obezbediti deci adekvatne uslove za odrastanje i obrazovanje.

- Nadamo se da će unapređivanje života dece kod nas postati nacionalni prioritet - istakla je direktor Fondacije Novak Đoković.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Humanost na delu  |  Poslato: 25 Jan 2013, 11:33
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10701

OffLine
HUMANO: Zvezde pomažu bivšem sportisti!

Folkeri pevali u Novom Sadu pred više od 2.000 ljudi na humanitarnom koncertu za Branka Grbića iz Nove Varoši, koji boluje od leukemije

Slika

Za pohvalu.
Aco Pejović, Dženan Lončarević, Milan Topalović Topalko, Rada Manojlović, Bane Mojićević, Aleksa Radenković, Slobodan Rakić, Amikus bend i mnogi drugi preksinoć su nastupili na velikom humanitarnom koncertu „Pesmom za život“, koji je održan u hali „Spens“ u Novom Sadu. Prihod s koncerta namenjen je za lečenje bivšeg sportiste Branka Grbića (35) iz Nove Varoši, kome je pre pola godine dijagnostikovana akutna leukemija.

Njemu je početkom oktobra na Univerzitetskoj klinici u Minhenu obavljena transplantacija koštane srži. Branko nije prisustvovao događaju u „Spensu“ pošto je u inostranstvu na kontroli.Program je vodila Bojana Lekić, a više od 2.000 ljudi uživalo je u čuvenim hitovima srpske estrade. Cela akcija je zapravo potekla od Topalka, koji je na ovaj način želeo da pomogne svom sugrađaninu.


Kurir

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Humanost na delu  |  Poslato: 16 Mar 2013, 03:57
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10701

OffLine
Srce za decu: Saša Đorđević obradovao porodicu Dinić!

Slika

Radost na licima porodice Dinić iz Kraljeva nije mogla da se sakrije kada im je na vrata pozvonio Aleksandar Đorđević, legenda srpske košarke. Majka Dragana je, nakon što su obezbeđeni hrana i kreveti, samo kratko prozborila: „Ja sam u šoku!“ Srpski proslavljeni košarkaš Aleksandar Đorđević i „Blic fondacija“ posetili su dom porodice Dinić i uručili im pomoć. Četvoro dece – Stefan, Slavomir, Filip i Anđela zahvaljujući pomoći više neće spavati u jednom krevetu. Sada u sobi imaju krevete na sprat koje su dobili od firme „Forma ideale“, ali ono što je najvažnije neko vreme više neće biti gladni jer su zahvaljujući „Frikomu“, ali i drugim donatorima koji su pomogli, dobili hranu.

Slika

“Sada imam puno slatkiša i sokova. Dobila sam i lutke i bojanke, a čak su mi doneli i jednu tortu”, rekla je malena Anđela dok je razgovarala sa Sašom Đorđevićem. Đorđević kod Dinića došao je ispred osiguranja “Unika” koje je ovoj porodici doniralo 100.000 dinara. On kaže da je akcija koju je pokrenuo “Blic” odličan primer kako kompanije mogu da se uključe u akciju pomoći siromašnoj deci. “Samo malo je potrebno izdvojiti da bi neko imao mnogo više. Zato pozivam sve u Srbiji koji mogu da pomognu siromašnoj deci da to učine”, rekao je Đorđević.
Dragana i Dejan Dinić su još 90-ih ostali bez stalnog posla, pokatkad su nadničili. Nikad nisu imali svoj stan, a deca su se rađala. Pre tri godine Centar za socijalni rad im je u Beranovcu dodelio stan od 30 kvadrata. Svu socijalnu pomoć, a koja iznosi svega 15.000 dinara do sada su davali na stan i komunalije, tako da im ništa nije preostajalo za hranu i odeću.
“‘Blic fondacija’ će podmiriti sve račune koje imaju za stanarinu i komunalije, ali glavni cilj je da se za porodicu Dinić iz Kraljeva pronađe trajno rešenje, a to je novi dom, koji bi bio njihov. Pregovaramo sa gradom Kraljevom oko placa i ostalih stvari koje su potrebne da bi se izgradio neki objekat koji smo već dogovorili sa kompanijom “Comtrade”, tako da računam da će vrlo brzo porodica Dinić da se useli u svoj novi dom. Nakon toga neće morati da brinu da li će ih neko iseliti iz stana”, kaže Nada Stamatović iz “Blic fondacije” i dodaje da je danas stekla novu prijateljicu, a to je Anđela.

Slika

Dugokosi osmak Filip oduševljen je kompjuterom, kao i njegov brat Slavomir jer će, kažu, sada moći bolje da uče. “Probaćemo da se povežemo na internet jer bi nam to puno značilo da imamo. Sada upisujem najverovatnije Ekonomsku školu pa će mi puno značiti, a Slavimir završava pa će mu trebati internet da nađe posao, kao i Stefanu. Anđela bi mogla da nauči da igra igrice”, kaže Filip. Urednik akcije „Srce za decu“ Velimir Perović kaže da četvoro dece Dinića zaista zaslužuje da oseti svu sreću i radost detinjstva, bez obzira na to što to ne mogu da im priušte roditelji. “‘Srce za decu’ učiniće sve da ova porodica, gde inače vlada neizmerna ljubav, uskoro dobije dom kako bi se stvorili svi uslovi za normalan život”, kaže Velimir Perović.
Dinići sada mogu pred svojih drugarima da se pohvale sa novim cipelama ili odećom koju će moći češće da menjaju, što dosad nisu mogli. Moći će i da pozovu svoje drugare u svoju sobu koja sada izgleda kao prava dečija. Moći će i da ih posluže čašom soka, nekim slatkišom, ili da ih čak i pozovu da ostanu kod njih na ručak ili večeru. Ali, ukoliko se ne pronađe trajno rešenje za njih, a to znači da neko iz porodice dobije posao, sve ove radosti koje sada imaju postaće samo nešto prolazno.

Slika


Svet

_________________
Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker