Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 24 Okt 2020, 05:36


Autoru Poruka
Ophisaurus
Post  Tema posta: Moje zablude  |  Poslato: 12 Feb 2015, 22:16
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47
Postovi: 2943

OffLine
Slika


Oni levo i desno,
ja gore i dole;
ni po Mojsiju, ni po Marksu,
al' ipak pravo.

_________________
Mr. G


Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Moje zablude  |  Poslato: 13 Feb 2015, 00:05
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47
Postovi: 2943

OffLine
Slika


Vesna Pusić,ćerka visokog,od Pavelića odlikovanog,ustaškog funkcionera,Eugena Pusića, aktuelna Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova, potvrdila je da ima hrvatskih državljana koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovnoj ukrajinskoj vojsci.

"Po mojim saznanjima, ima hrvatskih vojnika u Ukrajini, koji su se priključili ukrajinskoj vojsci.“, rekla je Pusić odgovarajući na novinarska pitanja pre sednice vlade.
"To prati Bezbednosno-obaveštajna agencija, zasad nema priključivanja paravojnim jedinicama, a sve vreme smo u komunikaciji sa agencijom".

Kako je naglasila, Hrvati se bore isključivo na ukrajinskoj strani i isključivo u redovnoj vojsci, ali nije precizirala koliko ih ima. Ovo je verovatno prijateljsko vraćanje usluge na bazi reciprociteta jer, setimo se, Ukrajinci su '95. klali Srbe po Srpskoj Krajini. Verovatno je i sada, kao i tada, nalog stigao iz Vatikana- ili je ovo moja zabluda.

Hrvatski mediji prethodnih dana pisali su da se nekoliko desetina Hrvata priključilo Azovskom bataljonu, dobrovoljačkoj paravojnoj formaciji sa sedištem u Mariupolju.
Ta jedinica odgovara Ministarstvu unutrašnjih poslova, a povezana je s ukrajinskom krajnjom desnicom. Pola sastava Azovskog bataljona čine stranci.

Istorija se, dakle, ponavlja. To isto je uradila ustaška država 1941 kada je poslala jednu Bojnu pod komandom Bojnika Marka Mesića strica potonjeg šefa države.

I bludeći tako učini mi se da Rusi dobiše zvanično priznanje od Pusićke da NATO kroz Hrvate učestvuje u NACI-FAŠISTIČKOM ratu protiv Rusa.

Ishod i ovih ratova je unapred poznat jer istorija nam je više puta pokazala kada se to hrvatska vojska borila na pravoj strani.

Mene, zapravo, brine jedna mnogo veća sopstvena zabluda a to je da je NACIZAM OSNOVNA „EVROPSKA VREDNOST“!

_________________
Mr. G


Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Moje zablude  |  Poslato: 14 Feb 2015, 01:05
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47
Postovi: 2943

OffLine
Genocid je, kažu stručnjaci, zločin koji je najteže dokazati.

Moderna sudska praksa navodi na još jedan zaključak – genocid je i zločin koji je najteže definisati.


Kako bi inače bilo moguće da progon više stotina hiljada ljudi, nasumično ubijanje staraca i žena, ne budu genocid, a da to bude zločin počinjen isključivo nad vojno sposobnim muškarcima?


Kada je 19. septembra 1993. godine obilazio područje Medačkog džepa, nakon operacije hrvatskih snaga, komandant UNPROFOR-a, francuski general Žan Kot rekao je: „Nisam našao znakove života, ni ljudi ni životinja, u nekoliko sela kroz koja smo prošli. Razaranje je potpuno, sistematsko i namerno.“

Ako se delo koje odgovara ovom opisu ne može svrstati u genocid, pitanje je onda šta može.


Koliko god bila grozna dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine, u tom istočnobosanskom gradiću je bilo znakova života i posle dolaska srpskih snaga, pa ipak, ovaj zločin je proglašen za genocid iako niko nikada nije tvrdio da je postojala namera da se potpuno i sistematski uništi sve muslimansko stanovništvo ove enklave. Ako je razlika u broju žrtava, zbog toga što je u operaciji Medački džep ubijeno „samo“ 88 ljudi, među kojima 26 osoba starijih od 60 godina uključujući i 17 žena, a u Srebrenici, kako se tvrdi, deset puta više, koji je onda to broj ubijenih i masakriranih donja granica za genocid?U definiciji genocida – u drugom članu Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida, koju je 1948. godine usvojila Generalna skupština UN ne pominje se nikakva brojka, nego je akcenat na nameri.

„U ovoj konvenciji pod genocidom se podrazumeva bilo koje od sledećih dela, počinjenih s namerom da se potpuno ili delimično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili verska grupa: ubistvo članova grupe (naroda); uzrokovanje teških telesnih ili mentalnih povreda članovima grupe (pripadnici određenog naroda); namerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji dovode do njenog potpunog ili delimičnog fizičkog uništenja; uspostavljanje mjera s namerom sprečavanja rađanja u okviru grupe (naroda); prinudno premeštanje dece iz jedne grupe u drugu“, piše u Konvenciji UN.

Prema svedočenju francuskog generala, u Medačkom džepu razaranje je bilo potpuno, sistematsko i namerno. Zašto onda nijedan sud, ni Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, ni Međunarodni sud pravde, nisu ovaj zločin proglasili genocidom, za razliku od Srebrenice? Dakle, ako nije problem u broju, onda mora biti u rodu (ne želim reći poreklu žrtava).

Ako je problem u rodu, onda je odluka da jedno bude genocid, dok drugo to nije, čisto politička.

Ali, sud ne bi trebalo da donosi političke odluke.


_________________
Mr. G


Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Moje zablude  |  Poslato: 25 Feb 2015, 22:19
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47
Postovi: 2943

OffLine
Komšija ovde, komšija onde...


Lav Tolstoj je u svom romanu „Rat i mir” napisao „da je uoči 1812. godine došlo do koncentrisanja zapadnoevropskih snaga koje su krenule sa Zapada na Istok, ka granicama Rusije”.

Javnost u Rusiji ovih je dana iznenađena pojavom građana Hrvatske na strani armije Kijeva, Desnog sektora i Nacionalne garde Ukrajine.

Iznenađeni su samo oni koji ne poznaju istoriju. Vojnici iz Nezavisne države Hrvatske borili su se u Drugom svetskom ratu na strani Hitlera pod Staljingradom. Nezavisna Država Hrvatska je na Istočni front poslala i svoju avijaciju, general Franjo Džal je bio jedan od pilota koji je obarao sovjetske avione.

I u bivšoj SFRJ Hrvatska je imala odlične odnose s Ukrajinom, Srbija sa Rusijom. Koliko je tu i vera uticala, (u Ukrajini ima katolika i unijata) duža je priča. Uglavnom, Hrvati su stali uz Kijev, Srbi sudeći po dobrovoljcima, uz Donbas, dakle- nastavljamo tamo gde se stalo 1945.

Ne znam šta bi rekao veliki pisac i mislilac da može danas da baci pogled na Evropu s početka 21. veka, ali kao da je još tada predvideo „natoizaciju” Evrope, opkoljavanje Rusije i političko-psihološke pritiske na neutralne države da se priključe NATO paktu.

_________________
Mr. G


Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Moje zablude  |  Poslato: 03 Mar 2015, 23:17
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47
Postovi: 2943

OffLine
Čudni su putevi uma...


Mićo je bio dobar momak. Bio je "kliker" a imao je i petlju. Ostao je poslednji iz te ekipe ...

Njegovi su pravili odličnu dunjevaču- melem, za tri klase bolju od ove s kojom mu odajem pozdrav prisećajući se ...

Od antičkih vremena važi ona poznata bojazan: „ko će nas čuvati od čuvara“. Međutim, „čuvari“ moraju imati, kako određenu slobodu delovanja, tako i čvrstu veru da, braneći i štiteći državu, neće od same te države jednog trenutka biti napušteni i ostavljeni na cedilu. To je od ogromne važnosti, jer državi i građanima nisu potrebne slabe, zbunjene, uplašene ili demoralisane službe bezbednosti. U našoj istoriji, nažalost, ima i takvih tužnih primera.

Čuveni KOS nekadašnje JNA nije uspeo da sačuva Jugoslaviju, niti da uvek dovoljno efikasno zaštiti tadašnju vojsku, ali su mnogi njegovi pripadnici u veoma teškim okolnostima učinili sve što su mogli, a neki su to i glavom platili.

Setimo se one briljantne akcije kontraobaveštajaca JNA, koji uspevaju da tajno snime penzionisanog generala JNA Martina Špegelja, koji poput najgoreg povampirenog ustaše zajapureno objašnjava kako će se nova Hrvatska, sveže naoružana „mađarskim kalašnjikovima“, beskrupulozno i krvavo obračunati sa oficirima JNA i večitim „remetilačkim faktorom“, u vidu „nelojalnih“ Srba.

Bizarni epilog velikog profesionalnog uspeha veštih, hrabrih i patriotski nastrojenih oficira KOS-a bilo je otužno televizijsko emitovanje snimka krvožednog generala, nevešti i bestidni demantiji hrvatske vlasti, neodlučnost i nesposobnost vrha JNA i tadašnje savezne države, tako da, konačno, Špegelju, kao ni njegovim proustaškim saradnicima, izuzimajući nekoliko hapšenja, tada, nažalost, nije zafalila ni dlaka sa glave.

KOS je tada dokazao svoju sposobnost, ali to ipak nije spasilo državu koja je ubrzo zatim skliznula u građanski rat, a Srbi u Hrvatskoj su nakon svega nekoliko godina od tog događaja dočekali tužnu i krvavu sudbinu kakvu im je namenio penzionisani general JNA, novopečeni „časnik“ Tuđmanove Hrvatske, koja je, a ne smemo to nikada da zaboravimo, po rečima svog „oca“, bila svojevrsni „nastavak“ tzv. NDH, kao „izraza povjesnih težnji hrvatskog naroda“.

Mićo je tada postavio tu kameru, nadam se da neko za njega noćas postavlja putokaz.

U svetlost, prijatelju, gledaj u svetlost i pođi slobodno. Cilj je vredan puta.

_________________
Mr. G


Vrh
Ophisaurus
Post  Tema posta: Re: Moje zablude  |  Poslato: 27 Avg 2015, 22:19
Korisnikov avatar
Mr. G
Mr. G

Pridružio se: 10 Feb 2014, 23:47
Postovi: 2943

OffLine
Slika


Oprostiti možemo, ali zaboraviti nećemo i ne smemo.


Valja napomenuti da je praštanje prevashodno lični čin onoga nad kojim je zločin počinjen. Ne može se praštati u tuđe ime. Žrtvi se to može samo preporučiti. Pogotovo je to problematično kada je reč o praštanju počiniocima produženog zločina koji se nastavlja i traje kao što je to slučaj u dobrosusetskoj (do juče "bratskoj") Hrvatskoj. Teško je i nemoguće oprostiti nekome kod koga nema ni traga kajanja, naprotiv.

Današnja Hrvatska paradira i glasno se diči i ponosi svojim zločinima. Zvanična i nezvanična Hrvatska masovno ne pokazuje ni jedan jedini relevantni znak kajanja za počinjen zločin etničkog čišćenja 250.000 Srba pre dvadeset godina. Bukvalno, 1941, 1991, 1995. – su godine koje se vraćaju. Posle dužeg mirovanja, Hrvatska se poslednjih godina velikim koracima vraća netrpeljivosti prema manjinama, pre svega srpskoj, da ne kažem ustaštvu, Ona i danas, i to sasvim otvoreno, insistira na svom endehazijskom kontinuitetu prihvatajući tako i sve „zasluge“ za jasenovački genocid.

Zanimljivo je to da je ova bivša jugoslovenska republika uvek kada je bila pod nečijim visokim pokroviteljstvom, ili deo novog evropskog poretka, prosto isijavala nacizmom i fašizmom. Tako je bilo pod Hitlerom i silama Osovine, tako je i sada kada je postala članica EU pa tako i čimbenik novog evropskog poretka, iako su se Hrvati u fazi pristupanja EU poprilično primirili i pritajili ali su u punom sjaju, ustašoidno olujno, bljesnuli kada im je Brisel postao formalna prestonica a Nemačka i direktni pokrovitelj.

Vatikan se, valjda, podrazumeva...

_________________
Mr. G


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker