Srbija Forum
http://srbija-forum.com/

Nešto je trulo …
http://srbija-forum.com/viewtopic.php?f=260&t=6825
Stranica 1 od 1

Autoru:  Nikita [ 15 Apr 2015, 09:18 ]
Tema posta:  Nešto je trulo …

Nešto je trulo …

Shakespear je davno lepo napisao , „Nešto je trulo u državi Danskoj“ … Kao epidemija se raširila i zahvatio trulež maltene celu planetu…
Trulo je i … a da , ja večita optimista uhvatim sebe kako paničarim , jer ne vidim izlaz više nigde. Trulež je zahvatio previše, kao ukleti čim se dohvatimo nečeg trenutno se osuši . Ima li kraja svemu ovome ? Izlaza ? Još uvek ima onih koji žive daleko od svakodnevnih mračnih tunela, zaraza i truleži. A mi zaraženi , napaćeni , izgubljeni trčkaramo kao zatrovani pacovi koji grizu sve oko sebe , plivamo u fekalijama onih koji su nas ugurali u kanalizacije. Za rad opstanka se penjemo na slamke, grebemo prljavim kandžama po bližnjima, penjemo se jedni na druge ne gledajući da s tim davimo možda čak i nedužne…. Za rad opstanka!
Postali smo pacovi , paraziti, gamad koji gmiže ulicama sa besom , gnevom u očima. Izbezumljeni, gladni tražeći izlaz neki tračak svetlosti u mračnim hodnicima lavirinta koji nas proždire, skuplja svoje zidove, zatvara izlaze …..
Zamorčići , nebitni degenerici kojima su dani odbrojani , halapljivo grabimo sebi svoje, tuđe, nečije …nije više ni bitno … Za rad opstanka!
Ponekima se i posreći , nađu neki krivudavi put , sa zrnom odsjaja nalik svetlosti , pomahnitao tako trči, trči … ni sam ne zna kud, bitno da ide , što dalje od ovog ludila … trči , trči ne zna jadni bednik da je to većinom samo fatamorgana kako se približava tako se ono malo zrno udaljava. Ne odustaje , možda , da sad možda i uspe da se isčupa iz ovog blata … Budala ne vidi da je ovo đavolji začaran krug bez početka i kraja , ako si upao nikad izlaza nema … Ali ljudska priroda je čudna , ako treba prodaće i ostatak duše koji mu ostao za rad oslobođenja, jer misli da ako izađe život će mu biti pesma, nešto što je sanjao u svojim isprekidanim košmarima … Nažalost mesto Pvarotija čut će samo orgulje kako neko demonskim osmehom na licu svira skripeći krezavim zubima. Ali šta ćes? Ljudska potreba je to … ejjjj …potreba , borba!
Dok se koprca prema cilju shvati da je ceo život prošao ni sam ne zna kuda , ali da nikad nije bio svoj , nije imao svoje ciljeve ako ih ikad i crtao sebi, dolazili su ljigavci i dok je glavu okrenu za njim linije njegove brisali . Nije smeo da sanja , da digne glavu , da udahne punim plućima jer tu su drugi bili uvek da ga proguraju na dole , udare po glavi i zalepe mu usta lepljivim ljigavim flasterima.
Predao se ? Varate se! Nikad nije ! Čovek je to , izdržljivo đubre! Nikad se nije dao olako , dokazivao je da može dublje da tone, da mu iskidana koža na leđima zadnji krik mode , eeeee pa čovek je to !
Možda je smrdljiva budala … jeste , sa protrulim nogama … taj je ! Ali ponosna budala … i izroni iz blata, u letu ugrize , ogrebe dok nazad pada , u očima zasija seta, tuga , zloba i inat …. Sve to za rad opstanka!
Tako sve deblji tepih truleži leži pod nogama … jer , sve je trulije u … hodnicima bez izlaza …

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 2 sata
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/