Drage moje zene...SRETAN VAM OVAJ DANASNJI DAN...
Citam danas kako mnogi pisu,da je isfolirano,pljuju, kao svaki dan treba da je ovakav dan i da se svi odnose prema zenama kao danas i bla bla bla,..pa naravno, nije uopce vrijedno spomena sve to...Poanta je da se danas prisjecamo dana kada je krenula borba za zenska prava ( i ne govorim o feministickom pokretu da ne bi bilo zabune )...i da ona jos uvijek traje. Danas je dan kada se to obiljezava i danas je dan zena.
Kao sto je i na dan nezavisnosti, ili dan zdravlja, dan srece, ... pa cijelu godinu zelimo da je zdravlje oko nas, da se nezavisnost i demokracija osjete na svakom koraku, da vlada sreca...ali jedan dan u godini se tome pridaje poseban znacaj i jedan dan se to obiljezava,...i nezavisnost, i zdravlje, i sreca...i dan zena!Naravno da svaki dan u godini zelimo da se osjecamo zene i da nas svi tretiraju damski i onako kako zene zasluzuju...ali danas se o tome prica...8.marta ...
Nisam nesto ekstremno opterecena, svaka zena svaki dan se bori za sebe, tj svaki covjek...ali ne treba i ovaj dan izokrenuti i poceti ga dozivljavati kao neki klise...Volim sto sam zena majke mi hehe...svih 365 dana u godini, a danas se to obiljezava u cijelom svijetu!..
SRETAN 8. MART!
![[pusicica.gif] [pusicica.gif]](./images/smilies/pusicica.gif)