Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 16 Jun 2025, 10:01

Autoru Poruka
MeGi
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 10 Apr 2014, 23:41
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Bradpresto Pitt je napisao:
Kad nemam prave domacice i seks,imam Domacice keks,,,buahhaahah

[zenskismeh.gif]

Vrh
Anja
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 11 Apr 2014, 00:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Mar 2014, 02:03

Molena je napisala

E bata Zex…pa jel ti mislis da takvih stvari nema kod nas nevezano za MMF i Svjetsku banku..pa mi smo majstori u zaobilazenju procedura i malverzacija. To je moj teritorij, i to kapiram jako dobro…to mi je specijalnost. Imas ti i nasih banaka ili financijskih institucija koje su na rubu i koje su propale upravo radi navedenog i kako si ti to opisao.
Velike private korporacije politicara su uzimale kredite bez pokrica ili s pokricem upravo kako si naveo i kada ih zadesi problem, direktori banaka koji su politicki potkovani pokusavaju zataskati jer su realno krivi i prolongirati problem u nadi da ce se nest o rjesiti, ovi ne vracaju kredite a hipoteka ne vrijedi ni petinu vrijednosti kredita. Znamo mi to raditi jako dobro i majstori smo u takvim stvarima…Tebi kao direktoru banke je u interesu dovuci neku veliku firmu, koja ce ti napraviti dobar promet, kojoj ces prodati veliki kredit, oni ce polagati depozite na racun ti ces uduplati taj novac i njegovu vrijednost..sve je to divan scenarijo ali u prosperitetnim zemljama gdje zakonski sve mozes istrpiti do kraja bez posljedica.
Takav primjer imas u Hypo banci u BiH, izmedju te banke i Lijanovica mesne industrije koji imaju politicku stranku ‘Radom za boljitak’ i ciji je jedan od vlasnika i na ministarskoj poziciji u vladi.
Niko ne odgovara, on je na sudu, i on sam opstruira proces, dok je banka svedena ne minimalan broj zaposlenik, jer su njegova zaduzenja bila tolika i dovela su do ogromnog gubitka i nemogucnosti odrzavanja poslovanja banke sa tolikim brojem zapslenika.
Kapitalisti..nista drugo. Sudarili se kapitalisti, a ispastaju obicni ljudi.
Imas jedan dokumentarac na yt zove se OVERDOSE the next financial crisis-pogledaj.

Inace ovo oko Ukrajine postaje zanimljivo i svakim danom sve gore i gore.
Fasisti jacaju na sve strane trenutno….kazu ocajnici im se pridruzuju, tj oni ljudi koje je sadasnja vlast dovela do prosjackog stapa…Citam jucer prvo predsjednika Ceske koji poziva NATO da reaguje u Ukrajini, prvi predsjednik jedne drzave clanice NATO-a koji je javno progovorio o tome…Ustrtala se i Ceska iako mi se cini da je on na platnoj listi NATO-a ;) U Madjarskoj na izborima 20 % stanovnista glasalo za fasite…svi su iznenadjeni tim rezultatima. … odakle ih u pm....Kod nas nije nista bolja situacija, ali mi smo navikli...a mozda smo i bili jedini glasni u ovom dijelu Europe, dok su se u drugim zemljama pritajeno razvijali. Nista gore od fasizma i nacionalizma.
Ne zaboravi šta se desilo u drugom svjetskom ratu i kako su Rusi potpisali pakt sa Njemcima!!!
Kad oslabi Amerika, dolazi nam Njemačka da hara svijetom na najbrutalniji način, do sada neviđen…odmah se sjetim one slike na FB koja je jedno vrijeme harala gdje mala djevojcica sjedi u krilu Hitlera i ispod komenatr ‘Angela, ako ja ne zavrsim posao ti ga odradi do kraja’ hehe.
Putin od sankcija pravi profit, jer i ne gleda na njih, vec se skoncentrirao dalje da oslabi "sankcioniere"" haha, dobar potez i stvarno treba izvuci pouku iz ovoga..( to je oovo oko odbijanja dolara). Sta ce ti Partner koji te ucjenjuje, nema veze o cemu se radi!! Msm ja se slazem s njim u dosta stvari iako nisam podrzavala nikada politiku koju on provodi. Ima on u svojoj zemlji dosta nezadovoljnog i siromasnog stanovnista..ima on problema i u svojoj kuci ( Amerika ih ima million puta vise pa je vise skoncentrirana na svijet nego na svoju zemlju).
NATO je zelio da se siri na istok i izmedju ostalog zelio je i u Rusiji da instalira neko svoje oruzje za pracenje, neki q palac…ne razumijem se u to najbolje. I Rusija je rekla ok, ali hocemo i mi da budemo dio projekta i da vidimo sta vi to instalirate u nasoj kuci .. ovi nisu pristali, on ih odjebao. S pravom je reagirao kako je reagirao.Nije Rusija Iran, Libija...a ni Japan.
To je onaj generalni problem i to je razlog ljutnje vecine stanovnista koje ne voli politiku USA i NATO, jer dolaze u tudje kuce i naredjuju kako ces se ponasati i sta ces raditi…Rusi su odradili suprotno i time dobili postovanje veceg djela populacije sirom svijeta.
"Ruski je predsjednik koristio džudo strategiju prema kojoj neprijatelj u napadu stvara idealnu situaciju za obrambeni potez koji će svu napadačku silu sa sebe preusmjeriti na samog napadača", slikovito je Putinovu odluku opisao talijanski analitičar Umberto Pascali…hahaha, nije li Putin osoba koja trenira judo :D
Ono sto me nasmijalo ali ne i iznenadilo je clanak koji sam jucer procitala gdje kazu, da amerikanci zele da USA djeluje i vojno reagira u Ukrajini, a provedena anketa kaze da sestina populacije i anketiranih nemaju pojma gdje se Ukrajina nalazi…mnogi su rekli da je jedna od americkih drzava ili da je negdje u Aziji... Ali sto kaze moj prijatelj : boli njih q, imaju sve, hrana jeftina, gorivo jeftino, sta on ima da se zamara gdje je tamo neka Ukrajina, a kaze ni 60 % mostaraca ne znam na karti locirati Cile, boli ih briga za Cile i neke probleme u Cileu..zdra'o :D

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 11 Apr 2014, 00:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

i sve to da zapamtimo
ma daaaj

Vrh
Anja
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 12 Apr 2014, 00:21
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 11 Mar 2014, 02:03

Trile je napisao:
i sve to da zapamtimo
ma daaaj

ko te tera da pamtis [kez.gif]

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 12 Apr 2014, 01:23
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

casual je napisao:
meni sex nije zanimljiv.

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 05 Jun 2014, 12:21
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

SHE je napisao:
**bem ti coveka sa lepim cipelama
i slamom koja mu viri iz guzice

[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]

Vrh
Trile
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 05 Jun 2014, 12:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05

ja nemam cipele te
ali slamu imam, jbg
gde sad ja spadam

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 06 Jun 2014, 00:00
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

nije uopste slucajno sto se forum zove srbija forum , hmmm
oslikava pravu sliku srbije danas
velike ribe jedu male i tako...
samo je ovde pitanje dal je ribica izmastala da je kit
a neee
nemojte reci da nisam u pravu
jasno je meni to
al slobodno upisite i to onim najvecim slovima
nije na odmet procitati jos jedanput
ma koga bre briga da razmislja o potezu unapred
pa sah se igra kad odes u penziju
fala bogu i ja cu za 20 god,ako Bog da
dotle...
penzioneri samo vi rkajte,drkajte ko do sada
kod mene je u zivotu sve spontano
pa se i zarke zelje istope
i samo se probudis i ahahaha
pitas,kakve to veze ima sa tobom
elem...
sve ovo apropo kupacih kostima
skajpova,...e ne mogu da se setim vise cega
uglavnom ,sigurno je nesto glupo
zivot je lep...
kad mu oprostis promasaje
kad napravis promaju,pa ga provetris malo
kada i dalje volis ono sto odlazi i ono sto ce doci
molena tvoj poslednji upis na spomenaru je fantastican
taman toliko da nas podseti
da postoje mora u kojima i male ribe mogu plivati sa velikim
pa taman to bio imperativ

Vrh
Picard
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 06 Jun 2014, 00:01
Korisnikov avatar
P
P

Pridružio se: 15 Maj 2012, 19:58

znači, za 20 joj penzija
blago njoj, meni za 40

Vrh
SHE
Post  Tema posta: Re: Postovi za pamćenje  |  Poslato: 08 Jun 2014, 00:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 00:12

Bradpresto Pitt je napisao:
Kad se uzme u obzir,da je recimo ljubav i mrznja jedan krug,onda kad nekog volis,pa volis,pa jos vise,pa volis ga u p.m.,e onda zapravo ljubav prijelazi u neku vrstu mrznje,ma nije to ona prava mrznja,nego ljubav pokrivena prašinom!

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu