Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 09 Jul 2025, 03:44

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 24 Maj 2013, 12:53
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

Dragosavljeviću snovi postali stvarnost

Nisam očekivao zlato u K-1 200. Nisam ni znao da sam prvi prošao kroz cilj. Sve se desilo brzo, kaže srpski osvajač tri medalje na Svetskom kupu

Slika

Iako ima tek 19 godina i ovo mu je debitantska sezona u seniorskoj konkurenciji, Bačkoplalančanin Marko Dragosavljević vesla i osvaja medalje kao da se radi o prekaljenom asu. Sa Svetskih kupova u Segedinu i Račicama doneo je tri medalje, zlata u K-1 200 i K-2 500 i bronzu u istoj disciplini. U mlađim kategorijama je osvojio sve što se moglo osvojiti, pa mu samopouzdanje uopšte ne manjka.

Ipak, kako je moguće da uopšte nema ni trunčicu treme kada stane na crtu daleko iskusnijim takmičarima, olimpijskim, svetskim i evropskim šampionima?

- Prevazišao sam to još dok sam bio junior. Srećan sam što uopšte mogu da stanem pored takvih veličina, da ih vidim i što se takmičim sa njima - kaže Dragosavljević.

I onda bude bolji od njih?

- Pa dobro - smeje se Marko.

Prisetio se ipak jednog trenutka kada je imao tremu.

- Bilo je to nedavno, na Kupu Srbije, kada sam pobedio evropskog šampiona Marka Novakovića. Mislio sam da ću biti zadovoljan samo da mogu da mu priđem, da izveslam neko vreme približno njegovom. Pobedio sam ga, ali sam se malo razočarao kasnije, kada nam je rečeno da će trka biti ponovljena za nekoliko dana. Ali tada sam ga baš „razbio”, bio sam za čamac i po brži od njega.Bio je to samo nagoveštaj u fenomenalni početak sezone za mladog Dragosavljevića.

- Uopšte nisam očekivao sve te medalje u Segedinu i Račicama. Ma, nisam mogao ni da sanjam. Cilj mi je bio plasman u A finala. Međutim, kroz kvalifikacije i polufinala sam uvideo da mogu da se takmičim sa svima, pa i da mogu do neke medalje.

Nešto je ipak bilo iznenađujuče čak i njemu samom.

- Nisam očekivao zlato u K-1 200. Nisam ni znao da sam prvi prošao kroz cilj. Sve je bilo jako brzo i neizvesno, razlika je bila 0.007. Mislio sam da sam drugi i da je super što imam medalju. Čak je i Ekvadorac De Cezar mislio da je on prvi, a ja drugi. Pravi plasman sam saznao tek kada sam čuo zvanične rezultate. Bio bih srećan sa bilo kojom medaljom, a osvojio sam najsjajniju.

Samo 20 minuta kasnije, veslao je finale u dvosedu, sa najboljim drugom Simom Boltićem.

- Odmah posle jednoseda sam uskočio u drugi čamac i otišao na trku. Bili smo šesti, nisam mogao više.. Pobedili smo naš tandem Grujić-Mitjev, ali će oni ipak na EP veslati tu disciplinu, jer su na Kupu bili bolji.

Treće finale u danu, sat vremena posle prvog.

- Došao sam do daha posle druge trke. Legao sam na ponton, uspavao se do treće trke... Stigli smo do bronze, ali smo u Segedinu pokazali koliko stvarno možemo.

Koja disciplina Dragosavljeviću najviše leži?

- Najviše volim da veslam jednosed na 200, a dvosed na 500 nam baš leži - ističe Dragosavljević.

Kako god, pljuštaće medalje u svim tim disciplinama. Ovo je tek početak.

ZADOVOLjNI REZULTATIMA
Nerazdvojni tandem u čamcu i van njnjega već godinama su Simo Boltić i Marko Dragosavljević. Utiske o uspesima u minule dve nedelje izneo je i Simo Boltić.
- Zadovoljni smo, mada smo u Račicama bili umorni i zato smo osvojili „samo” bronzu. Marko je veslao tri trke taj dan. Odmorili smo se od takmičenja, puta, slegli su se utisci. Još nam zvone telefoni, stižu poruke, prilaze nam ljudi, iznenađeni su ovim rezultatima. Prija sve ovo, zaista - kaže Boltić.

EKSPERIMENTI OD MALIH NOGU
Dragosavljević neodoljiva podseća na fudbalskog superstara Balotelija. Otkuda ideje za te neobične frizure?
- Od malih nogu eksperimentišem sa frizurama. Volim to da radim. Dobio sam ideju da za svako veliko takmičenje menjam boje, farbam se u žuto, plavo, crveno... Prepoznatljiv sam po tome, a i sada za EP u Portugaliji spremam novi friz, ofarbaću se u boju čamca u kome sam osvojio zlato u jednosedu u Račicama - kaže Dragosavljević.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 24 Maj 2013, 12:55
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Bez Ivane Španović na mitingu Dijamantske lige u Njujorku

Srpska atletičarka, iako je bilo najavljivano, neće učestvovati odlukom organizatora. Kolašinac i Terzićeva očekuju dobre rezultate

Slika

Srpski atletičari Asmir Kolašinac i Amela Terzić poručili su da očekuju dobre rezultate na predstojećem mitingu Dijamantske lige u Njujorku.

- Očekujem da budem na nivou od preko 20 metara, što će biti dovoljno po planu za ovaj deo sezone. Konkurencija mi je baš jaka, biće četiri svetska šampiona, kao i olimpijski šampion Majevski. Ali, ja se jedino bojim kiše, koju su najavili - izjavio je evropski šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac.

Amela Terzić takmičiće se u trci na 1.500 metara.

- Osećam se dobro, velika mi je čast da se takmičim sa najboljim atletičarima sveta. Početak je sezone i daću sve od sebe - rekla je Terzićeva.

Iako je ranije najavljivano, Ivana Španović neće nastupati na Mitingu, zbog odluke organizatora.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 24 Maj 2013, 12:59
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Điro D'Italija prekinuo sneg

Etapa od Ponte di Lenja do Val Martela otkazana zbog velikih snežnih padavina i niskih temperatura. I finalna brdska etapa je pod znakom pitanja

Slika

Organizatori biciklističke trke Điro D'italija saopštili su danas da je 19. etapa od Ponte di Lenja do Val Martela otkazana zbog velikih snežnih padavina i niskih temperatura.
Sudbina finalne brdske etape od Silandra do Tre Cime di Lavareda takođe je pod znakom pitanja i organizatori će o njoj odlučiti u toku dana ili sutra ujutro.

Trka se završava u nedelju u Breši ravničarskom etapom u dužini od 197 kilometara.

U generalnom plasmanu vodi Italijan Vićenco Nibali, koji ima četiri minuta prednosti od Australijanca Kadela Evansa i Kolumbijca Rigoberta Urana.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 25 Maj 2013, 10:50
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Dijamantska liga: Na sceni Amela i Asmir

Na prestižnom mitingu Dijamantske lige u Njujorku, večeras (19.00 - Arenasport 2) će nastupiti Asmir Kolašinac u bacanju kugle i Amela Terzić, koja trči 1.500 metara

Slika

SRPSKI tandem napada Veliku jabuku.

Na prestižnom mitingu Dijamantske lige u Njujorku, večeras (19.00 - Arenasport 2) će nastupiti Asmir Kolašinac u bacanju kugle i Amela Terzić, koja trči 1.500 metara.

- Osećam se dobro, velika mi je čast što ću se takmičiti sa najboljim atletičarima sveta. Početak je sezone, ali ja ću dati sve od sebe - istakla je mlada atletičarka iz Novog Pazara.

Evropski šampion u dvorani imaće veoma težak zadatak, jer tek počinje da podiže formu, a konkurenti su mu sve sami olimpijski pobednici i svetski prvaci.

- Jedino se bojim kiše - poručuje Kolašinac.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 26 Maj 2013, 10:44
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Konjički sport: Blenk Monk favorit na 79. "Trajal stejks"

Na Beogradskom hipodromu nadmeću se trogodi galoperi. Za današnji klasik na stazi od 1.600 metara prijavljeno je sedam grla

Slika

NA Beogradskom hipodromu je danas (nedelja) na programu 79. "Trajal stejks", prvo od tri nadmetanja trogodih galopera derbista za najveće odličje u konjičkom sportu - Triplu krunu.

Početkom jula održaće se Srpski derbi, a na jesen i Sent Ledžer. "Trajal stejks" je prvi put u Beogradu istrčan 1932. godine.

Za današnji klasik na stazi od 1.600 metara prijavljeno je sedam grla. Među njima je Blek Monk, vlasništvo KK "Perjanik" sa džokejom Goranom Mešetovićem u sedlu.

Kupljen jesenas u Engleskoj, ove sezone je osvojio trofej "Ribnikar" i nedavno u treningu odradio žestok galop, koji daje nadu za najbolji rezultat. Zbog toga slovi za favorita. No, imaće dostojne protivnike u preostalim učesnicima.

Raskoljnikov i Big Ben, sopstvenika Bojana Šendekovića, sa šabačkog trkališta, već imaju pobede na prestoničkom hipodromu. Prednost ima Raskoljnikov, jer Big Benu više leže kraće distance.

Trener Dušan Pajić u vatru ubacuje Toni Montanu i Kanonadu, pobednicu trke omica "Tina", dok je Singidunum, sada vlasništvo Ive Serdara iz Hrvatske, lako prvi prošao kroz cilj u jednoj trci na 1.600 metara, ali u slabijem društvu.

Tu je još i Miloš d Grejt, takođe sa pobedom na Carevoj ćupriji. Rekorder "Trajal stejksa" je Soni Santino sa vremenom 1.38,4 iz 2006. godine.

Na programu je ukupno osam trka. Početak je u 15.30 časova.

PROGNOZA NOVOSTI
Trka "Likar" (2.200): Botoni MK, Emila, Anđels Glori
Trka "Koloseum" (1.800): Silni Vuk, Gracija a la Vida, Kamena
Trka "Lucibel" (2.200): Faustina, Džajan Foto, Tulip d Abemon
Trka "S. Santino" (1.700): Perido, Monteverest, Samodiva
Trka "Šampionat 3-15 god. (1.600): Grućone, Amazon Benker, Aba
Trka "Trajal stejks" (1.600): Blek Monk, Raskoljnikov, Singidunum
Trka "D. Popov" (1.600): Isuri de Žerbero, Favonija, Dubio di Mar
Trka "Justina" (1.300): Nimbl Fajter, Vasilo, Erikson

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 26 Maj 2013, 10:47
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Kolašinac sedmi u Njujorku

Srpski bacač kugle je na mitingu Dijamantske lige zabeležio rezultat od 19,68 metara u trećoj seriji, a prvo mesto osvojio je Amerikanac Rajan Vajting sa hicem od 21,27 metara

Slika

Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je sedmo mesto u bacanju kugle na mitingu Dijamantske lige u Njujorku.

On je zabeležio rezultat od 19,68 metara u trećoj seriji, a prvo mesto osvojio je Amerikanac Rajan Vajting sa hicem od 21,27 metara.

Drugo mesto pripalo je osvajaču bronze sa Olimpijskih igara u Londonu, Amerikancu Risu Hofi (20,69), dok je treći bio njegov zemljak Kori Martin (20,60).

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 27 Maj 2013, 10:46
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Zlatiću medalja u Minhenu

Reprezentativac Srbije bio je najbolji u gađanju MK pištoljem na trećem Svetskom kupu u Nemčkoj i osvojio prvu medalju za zemlju na takmičenju

Slika

ANDRIJA Zlatić, reprezentativac Srbije, osvojio je zlatnu medalju u gađanju MK pištoljem na trećem Svetskom kupu u Minhenu sa 186,7 krugova, ubedljivo pretekavši Jua Jue Maja iz Kine 195,1 i bronzanog Pabla Kareru (Španija) 175,1. Damir Mikec i Dimitrije Grgić nisu prošla u finale. Mikec je 21. sa 553 kruga, a Grgić 43. sa 544 kruga. Ukupno je gađalo 70 strelaca.

U karijeri Zlatić je osvojio šest medalja na SK: tri zlata 2011. u Čangvonu (vazdušni pištolj), 2013. u Fort Beningu (MK pištolj) i 2013. u Minhenu (MK pištolj), dva srebra 2011. u Minhenu (MK i vazdušni pištolj) i jednu bronzu 2011. u Fort Beningu.

Srbiji je ovo prva medalja u Minhenu. Prvog dana je Andrea Arsović bila sedma u finalu vazdušnom puškom.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 28 Maj 2013, 10:49
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Golf: Gudelj i Čefi osvojili „Memorijal knez Pavle“

Branimir i Piter ostvarili su pobede na devetom tradicionalnom „Memorijalu knez Pavle“, drugom Masters turniru u sezoni koji je održan na terenima „Golf kluba Beograd“

Slika

Branimir Gudelj i Piter Čefi ostvarili su pobede na devetom tradicionalnom „Memorijalu knez Pavle“, drugom Masters turniru u sezoni koji je održan na terenima „Golf kluba Beograd“ na Adi Ciganliji.

Gudelj je bio bruto najbolji sa 149 poena, dok je Čefi u neto računanju ostvario 141 bod.

Dvodnevno takmičenje koje je započelo 72 golfera, odigrano je u dve runde na 18 rupa. Iako je oba dana bilo jakih padavina s vremena na vreme, golferi su imali priliku da igraju na veoma dobro pripremljenom terenu. U A kategoriji drugu poziciju zauzeo je Aleksandar Helc, a iza njega su se plasirali Andrej Stanarević, Krešimir Gudelj, Aleksandar Stojiljković i Goran Stanarević.

U B kategoriji bruto pobednik je Lazar Pantelić, dok je neto titula pripala Gordani Šolak. Odmah iza plasirali su se Marko Đorđević, Aleksandar Đorđević, Vladimir Stojković, Miloš Aleksić i Ivica Suturović.

U C kategoriji slavio je Aleksandar Flanđunis sa 29 bruto poena, dok je u neto bodovanju najuspešniji bio Kosta Ginić sa 83 boda.

Pojedinačne nagrade dobili su koji i Dragana Raković i Branimir Gudelj koji su izveli najduže udarce, dok je Krešimir Gudelj imao udarac iz prve najbliži rupi.

Nagrade najboljim golferima dodelili su princeza Jelisaveta Karađorđević i predsednik Golf asocijacije Srbije Dragan Šolak.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 30 Maj 2013, 11:37
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Mirosavljev osvojio zlato na SK

Srpski reprezentativac u streljaštvu osvojio je najsjajnije odličje na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini MK puška trostav sa rezultatom od 454, 5 krugova

Srpski reprezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev osvojio je danas zlatnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini MK puška trostav sa rezultatom od 454, 5 krugova.

Drugo mesto pripalo je Norvežaninu Ole Kristijanu Brinu sa 453, 9 krugova, dok je bronzanu medalju osvojio Švajcarac Marselo Buerže sa 441, 6 krugova.

Prethodno je na takmičenju u MInhenu Andrija Zlatić osvojio dve medalje - zlatnu i srebrnu.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Atletika, biciklizam i ostali sportovi  |  Poslato: 02 Jun 2013, 13:34
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Stojić i Bedjik prvaci Evrope

Srpski reprezentativci bili su ubedljivi u finalnoj trci i trijumfovali sa vremenom 7:02,59, ispred posada Poljske (7:04,78) i Holandije (7:08,27).

Slika

Srpski dvojac bez kormilara Nenad Bedjik i Nikola Stojić osvojili su danas titulu prvaka Evrope na šampionatu koje se održava u Sevilji. Srpski reprezentativci bili su ubedljivi u finalnoj trci i trijumfovali sa vremenom 7:02,59, ispred posada Poljske (7:04,78) i Holandije (7:08,27).

Ovo je prvo evropsko zlato za srpsko veslanje posle šest godina i trijumfa Stojića i Gorana Jagara na šampionatu u Poljskoj 2007.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu