Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 07 Jul 2025, 15:07

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 12 Jan 2013, 23:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

SP: Slavila cela SFRJ sem Crne Gore

Rukometaši Slovenije pobedili su Saudijsku Arabiju sa 32:22 u grupi C prvog kola Svetskog prvenstva u Španiji.

Slika

Gašper Marguč predvodio je pobednike sa šest golova, a pet su dali Dolenec i Žvižej. U toj grupi je i Srbija, koja je dobila Južnu Koreju, a u poslednjem meču Poljska je bila bolja od Belorusije 24:22. Crna Gora je jedina ekipa iz bivše SFRJ koja je poražena, bolji od Crnogoraca u okviru grupe A bili su Argentinci sa 28:26.

Koban za ‘sokolove’ bio je Dijego Simonet sa sedam golova, a Fernandes i Pablo Simonet upisali su po pet. Najefikasniji u timu Crne Gore bili su Roganović sa šest i Ševaljević sa pet golova.

Nemci su u istoj grupi rutinski izašli na kraju sa Brazilom 33:23, Francuska se 55 minuta mučila sa Tunisom, ali je ipak pobedila (30:27).

U grupi B Makedonija je na jedvite jade savladala Čile 30:28, najefikasniji je očekivano bio Kiril Lazarov sa osam golova, a Manaskov je postigao šest.

U meču sa mnogo preokreta Rusija je dobila Island sa 30:25. Ruse je predvodio Gorbok sa šest golova, Ćipurin je dao pet golova iz sedmerca, a Žitnikov i Atman postigli su po četiri.

Kod Islanđana su najbolji bili Sigurdson sa sedam i Palmarson sa šest golova, a Danska je deklasirala Katar 41:27.

Hrvatska je trijumfalno započela SP, u pobedi nad Australijom 37:14 najefikasniji je bio Horvat sa osam golova, Čupić je dao sedam, a Vuković i Kopljar po četiri gola.

Mađarska je u D grupi dobila Egipat sa 33:23, a najefikasniji na meču bio je novi rukometaš PSŽ-a Gabor Časar sa osam golova.

Haršanji je dao sedam, a briljirao je i golman Mikler sa 20 odbrana. Za Egipat je Mostafa dao pet golova, a u prvom meču gruepe D Španija je još u utorak dobila Alžir.

Grupa A:
Nemačka – Brazil 33:23
Argentina – Crna Gora 28:26
Francuska – Tunis 30:27

Grupa B:
Makedonija – Čile 30:28
Rusija – Island 30:25
Danska – Katar 41:27

Grupa C:
Srbija – Južna Koreja 31:22
Slovenija – Saudijska Arabija 32:22
Poljska – Belorusija 24:22

Grupa D:
petak Španija – Alžir 27:14
Hrvatska – Australija 37:14
Mađarska – Egipat 32:23

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 14 Jan 2013, 12:52
Korisnikov avatar
rang
rang

SP: Sa Belorusijom za osminu finala

Rukometna reprezentacija Srbije igra u ponedeljak protiv Belorusije (18:00) meč drugog kola Svetskog šampionata u Španiji.

Slika

Srbija je nastup u Saragosi otvorila laganom pobedom nad Južnom Korejom 31:22, dok je Belorusija namučila Poljsku koja je jedva slavila 24:22.

Selektor Veselin Vuković smatra da je duel sa Belorusijom šansa da “Beli orlovi“ već posle dva meča obezbede plasman u drugu fazu SP.

"Posle korektno otvorenog šampionata došli smo u situaciju da već posle druge utakmice praktično izborimo plasman u osminu finala. Ostali mečevi će odrediti sa koje pozicije iz grupe bismo išli. Zbog toga je utakmica s Belorusijom veoma važna", rekao je Vuković.

On je dodao da Belorusija ima ekipu koja se apsolutno ne predaje i da se to videlo u njihovom prvom meču na Svetskom prvenstvu s Poljskom.

"Oni su gubili sa sedam, osam golova, vratili su se u igru i na kraju ispromašivali četiri, pet zicera kojima su mogli da ugroze Poljake. Mislim da su relativno sveži za naš sutrašnji okršaj. Kod njih se sve vrti oko Sergeja Rutenke, medjutim, videli smo da ipak nije sam i da ima pomoć ostalih saigrača", rekao je Vuković.

Slika

Prema njegovim rečima, utakmica s Belorusijom mora da se shvati veoma ozbiljno.

"Svaki sledeći protivnik je najteži mogući, pa je tako i naš naredni mec najteži", zaključio je Vuković.

Golman Srbije Darko Stanić izjavio je da njegova ekipa nema kvalitet da može da taktizira ili rutinski odradi posao, već da protiv svih ekipa mora da igra maksimalno angažovano.

"Bio sam nervozan protiv Južne Koreje, jer mi je stalo do pobede, naročito posle serije loših rezultata u pripremnom periodu. Naravno da emocije 'prorade'. Svi smo bili nervozni i na terenu i na klupi. Stalo mi je bilo da počnemo takmičenje s jednom pravom ubedljivom pobedom", rekao je Stanić.

Srbija je u prvom meču savladala Južnu Koreju sa 31:22.

"Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan. Nije naša igra bila savršena, kao ni moje odbrane, ali je bio dobar početak. Očekujem da bude sve bolje i bolje", istakao je Stanić koji je briljirao na premijeri SP.

Na pitanje da li je gledao meč izmedju Belorusije i Poljske i šta može da se očekuje od sledećeg protivnika, on je odgovorio:

"Belorusija je pružila dobar otpor, čak je imala velike šanse da uzme i bod ili dva. Pokazali su da nisu naivna ekipa. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo toj utakmici. Nemamo kvalitet da možemo da taktiziramo i da neke utakmice rutinski odradimo. I ta utakmica i sve ostale zahtevaju maksimalnu koncentraciju. Sve od sebe moramo da damo", rekao je Stanić.

Slika

Reprezentativac Žarko Šešum izjavio je da Srbija ide na pobedu sutrra protiv Belorusije.

"Nema više vremena da se misli o prošloj utakmici. Gledali smo narednog protivnika i analizirali. Imamo trening posle podne i pokušaćemo da se pripremimo za Belorusiju. Mislim da smo kvalitetniji i da treba da idemo na pobedu. Neće biti lako, jer su oni fizički dosta jaki", rekao je Šešum.

On je objasnio da sve u ekipi Belorusije počinje od Sergeja Rutenke, ali da on ipak nije ceo tim.

"Rutenka završava najviše akcija u njihovom napadu. Ostali njihovi igrači su izuzetno šuterski jaki i koriste to što se protivnička odbrana koncentriše na Rutenku. On uvek da svojih sedam, osam, 10 golova, ali ni ostale ne treba potceniti", rekao je Šešum.

Prema njegovim rečima, ekipa mora da odigra dobro u odbrani i da ne misli samo na njega.

"Sigurno da nam igra Belorusije više odgovara od Južne Koreje, jer smo češće igrali protiv klasične 6:0 odbrane. Juče smo ih gledali, pa ćemo pokušati u narednom meču da ih nadigramo", rekao je Šešum.

Svetsko prvenstvo održava se od 11. do 27. januara u Španiji.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 14 Jan 2013, 20:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Naši preko Belorusije do 1/8 finala

Reprezentacija Srbije savladala je Belorusiju 34:28 (20:13) u meču drugog kola na prvenstvu sveta u Španiji.

Slika

Izabranici Veselina Vukovića su ovom pobedom već obezbedili plasman među najboljih 16, a sledeći meč igraju protiv Saudijske Arabije u sredu od 18 časova.

Posle izjednačenog starta naši igrači su u potpunosti preuzeli kontrolu i rutinski rešili meč u svoju korist. Nenadić i Vujin postigli su po pet golova, dok je Momir Ilić postigao gol manje. Kod Belorusa najbolji je bio Rutenka sa 12 pogodaka.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu...

Belorusi su sredinom drugog minuta postigli prvi gol zahvaljujući Žiloviču, ali je odmah uzvratio Rajko Prodanović.

Hala u Saragosi je prilično prazna, ima znatno ispod hiljadu gledalaca, a obe reprezentacije imaju po stotinak vatrenih navijača.

Serhij Rutenka je prvu priliku sa sedmerca dobio u trećem minutu, ovog puta nije probao svoj čuveni felš i bio je precizan.

Gol za gol nastavilo se do 3:3.

Belorusi su prekinuli igru gol za gol i sa dva uzastopna pogotka stigli do prednosti od 5:3.

Nisu naši iskoristili igrača više da smanje rezultat, ali su ,posle dve dobre odbrane, golovima Prodanovića i Nikčevića stigli do 5:5.

Naši su odigrali dva jako loša napada, što su Belorusi iskoristili i stigli opet do dva gola razlike - 7:5:

Nikčević je u narednom napadu smanjio na 7:6, da bi posle fenomenalne akcije Momir Ilić, popularnim cepelinom izjednačio na 7:7.

Naš kapiten je uhvatio zalet. Prvo je sa sedam metara doneo prvu prednost Srbiji, da bi u narednom napadu doneo dva gola prednosti.

Rutenka sam drži svoju reprezentaciju u igri, ali i naši igraju sve bolje i preko Nenadića održavaju prednost od dva gola - 11:9.

Obe reprezentacije su imale nekoliko neefikasnih napada. Uspeli su Belorusi da priđu na samo gol prednosti, ali su nači zaigrali čvršće u odbrani i serijom 4:0 stigli do maksimalnih +5 - 15:10.

Belorusi su zaigrali nešto agresivnije, ali su 'orlovi' odgovorili još boljom odbranom i nisu im dozvolili da se rezultatski vrate u meč.

Nemaju Belorusi odgovor za naše šuteve iz daljine, iz kojih Nenadić i Ilić prosto terorišu protivničkog golmana.

Srbija je krunisala odlično prvo poluvreme novim golom Ilića za konačnih +7 na poluvremenu - 20:13.

Nastavili su naši sa odličnom igromm i u nastavku. Nenadić, Vujin i Ilić nastavljaju da rešetaju gol Belorusa van linije od devet metara.

Rutenka nastavlja, kao i u prvom delu igre, da drži svoju reprezentaciju koliko toliko, postigao je do sada devet golova, ali jednostavno ne može sam - 26:17.

Naši su se malo opustili i pokušali atraktivnije da završavaju akcije, ali Belorusi nisu uspeli to da iskoriste i vrate se u meč. Selektor Vuković je rešio da odmori neke od standardnih igrača i dao šansu mladim igračima u našoj selekciji. Na golu je Gagić, dok su u polju Dragaš i Mitrović.

Mladi igrači su se dobro snašli, podpomognuti nekim iskusnijim igračima, i uspeli da održe razliku na velikih +8 - 30:22.

Igra se gol za gol na početku meča. Naša reprezentacija sigurno čuva prednost i ide ka drugoj pobedi na šampionatu. Obe ekipe igraju dosta opušteno, jer su i Belorusi i sami svesni da su jako blizu poraza.

Srbiju i dalje čini veliki broj mladih igrača, koji su dobrom igrom doveli naš tim na +9, ali su Belorusi iskoristili mali pad u igri 'orlova' i stigli do -6 - 34:28.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 15 Jan 2013, 11:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Rukometaši: Samo da ovako nastavimo

Rukometaš Srbije Rajko Prodanović izjavio je posle pobede nad Belorusijom da se nada da će naš tim nastaviti sa dobrim igrama na ovom takmičenju.

Slika

"Nadam se da ćemo ovako da nastavimo i protiv Saudijske Arabije koja je realno najslabiji protivnik u našoj grupi. Od prvog minuta moramo da ginemo i pokažemo koliko želimo da pobedimo", rekao je Prodanović.

Srbija je savladala Belorusiju sa 34:28 (20:13), u drugom kolu tamičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu.

On je dodao da je ovo "nova ekipa" u kojoj ima devet novih igrača i tek treba da pokaže koliko može na ovom takmičenju.

Rukometaš Srbije Nenad Vučković istakao je da je njegov tim pobedio jer je našao način da odigra odbranu protiv Belorusije.

"Prvih desetak minuta primili smo dosta lakih golova kako smo ulazili u ritam, napad se popravio, a Darko Stanić se razbranio", rekao je
Vučković.

Prema njegovim rečima, ekipa se potrošila malo više nego protiv Južne Koreje i zbog toga treba maksimalno ući u naredni meč sa Saudijskom Arabijom i pokazati joj da nema šta da traži.

Reprezentativac Srbije Petar Nenadić ocenio je da je meč sa Belorusijom odlučen još u prvom poluvremenu.

"Važno je da smo svi zdravi i da podižemo formu iz dana u dan i idemo ka našem cilju", rekao je Nenadić,

On je dodao da Srbiju očekuje nezgodan meč sa Saudijskom Arabijom, jer je atipična reprezentacija.

"Oni ne igraju evropski rukomet. Neće biti lako da se prilagodimo na to. Mislim da bi trebalo da pobedimo. Ako nastavimo ovako sigurno nećemo imati problema", rekao je Nenadić.

Na pitanje da li mu je bilo lako da igra, s obzirom da mu se supruga (odbojkašica Jelena Nikolić) u toku jutra porodila u Beogradu, on je odgovorio.

"Nije mi bilo svejedno. Mnogo je bilo emocija, ali dobro... Hvala drugarima na pobedi. Dobio sam sina i sve je prošlo kako treba."

Nenadić je dodao da ne želi da remeti mir u ekipi, jer se zna zbog čega je u Saragosi, ali da će biti i vremena za slavlje.

Srbija će u utorak od 18.00 igrati sa Saudijskom Arabijom, meč trećeg kola takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Vuković zadovoljan, ali i ljut

Slika

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je zadovoljan pobedom u meču sa Belorusijom, ali da je ljut na nekoliko mlađih i starijih igrača koji nisu maksimalno angažovano uradili svoj deo posla.

"Kada smo bolje odigrali odbranu popravili smo i napad. Mislim da smo na dobrom putu. Malo sam ljut na nekoliko mlađih i starijih igrača, jer nisu iskoristili maksimalno svaki minut na terenu. Znam da nije lako igrati kada se vodi sa devet ili deset golova razlike, ali očekujem makar da se vidi želja", rekao je Vuković novinarima posle meča.

On je dodao da očekuje snažan otpor Saudijske Arabije, ali da je dobro što nije forsiran ni jedan igrač.

"Protiv Saudijske Arabije očekuje nas duboka odbrana. Dobro je što danas nismo nikoga potrošili previše. Kvalitet bi morao da dođe do
izražaja. Znam da će trebati dosta vremena da se slomi otpor. Zovu ih "sinovi pustinje", jer su ponosan narod koji je navikao na teškoće", rekao je Vuković.

On je naglasio da zna da je njihov selektor, bivši hrvatski reprezentativac, Nenad Kljajić obećao pobedu protiv Srbije, a onda je pogledao u okupljene novinare i dodao: "Ili ste me ložili".

Selektor Belorusije Vladimir Žuk čestitao je na konferenciji za novinare pobedu Srbiji.

"Srbija je bila bolja od nas i zasluženo je pobedila. Želim Srbiji puno sreće u nastavku takmičenja", rekao je Žuk.

Najbolji rukometaš Belorusije Sergej Rutenka, koji je postigao 11 golova, ocenio je da njegov tim još nema dovoljno iskustva i da mora mnogo da radi kako bi mogao ravnopravno da se suprotstavi ekipa kao što je Srbija.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 15 Jan 2013, 11:25
Korisnikov avatar
rang
rang

Opet slavlje SFRJ, opet poraz CG

I u drugom kolu rukometnog prvenstva Sveta u Španiji uspešne su bile četiri zemlje bivše SFRJ, dok je Crna Gora upisala i drugi poraz.

Slika

Slovenija je bila bolja od Koreje 34:27, Makedonija od Katara 34:30, Hrvatska od Alžira 31:20, a Srbija od Belorusije 34:28.

Crna gora je, očekivano, poražena od namilosrdnih Francuza 32:20. U duelu dve velika rivala iz Južne Amerike Brazil je bio bolji od Argentine 24:20, dok je Island bio ubedljiv protiv nejakog Čilea sa 38:22.

Španija je savladala Egipat 29:24, Poljska dvostrukom razlikom, 28:14, dobila Saudijsku Arabiju, a Mađarska "rasturila" Australiju 43:13. U jednom od derbija kola Danska je bila bolja od Rusije 31:27, a Tunis je sa 25:23 pobedio Nemačku.

U grupi A vodi Francuska, koja jedina ima dve pobede, slede Nemačka, Tunis, Brazil i Argentina sa po dva boda, Crna Gora je bez bodova.

U grupi B Danska i Makedonija imaju po četiri boda, Rusija i Island po dva, Katar i Čile su bez bodova.

U grupi C Slovenija, Srbija i Poljska imaju po četiri boda, Saudijska Arabija, Belorusija i Južna i Koreja su bez bodova.

Ista situacija je i u grupi D gde du se izdvojile Hrvatska, Španija i Mađarska, a za četvrto mesto će se boriti Egipat, Alžir i Australija.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 15 Jan 2013, 20:59
Korisnikov avatar
rang
rang

SP: Srbija tri od tri!

Rukometaši teže nego što se očekivalo slomili otpor Saudijske Arabije u trećem kolu Svetskog prvenstva - 30:20 (12:10). U četvrtak (20.00) sa Poljskom

Slika

EGZOTIČNI deo prve faze Svetskog prvenstva je gotov, sad sledi ono pravo. Rukometaši Srbije zadržali su se u oazi mira C grupe, ali “sinovi pustinje” gnjavili su ih dobrih pola sata igre. Piše se samo treća uzastopna pobeda, a bitno je samo da niko nije povređen u slalomima kroz nesnosno dosadnu, duboku odbranu autsajdera turnira. Svaki vojnik je bitan pred dva odlučujuća okršaja za prvo mesto u grupi, u četvrtak (20.00) protiv Poljske i u subotu protiv Slovenije. Još dva trijumfa donela bi “orlovima” lakšeg protivnika u osmini finala – 30:20 (12:10).

Čak 17. minuta je bilo potrebno Srbiji da povede, a 24. da teškom mukom stekne plus dva, pogotkom debitanta Zelenovića. Selektor Vuković nervozno je presavijao karton za tajm-aut tokom prve četvrtine utakmice, u kojoj su puleni hrvatskog trenera Kljajića vodili dva razlike.

Duboka odbrana gostiju oterala je Vujina i ostale bekove skoro do polovine terena, a korpulentnog golmana borbenih autsajdera teško je bilo savladati i iz zicera, kamoli sa 11-12 metara.

Nijedan igrač Saudijske Arabije u prva dva kola nije imao procenat šuta veći od 50 odsto, a večeras su Alhabib, Alsalem, Alabdulali i ostali zadali dosta problema Gajiću, koji je neočekivano razmrdao sve mišiće tela.

Dva gola prednosti na pauzi i serija od 3:0 za tri minuta drugog poluvremena promenili su sliku na terenu. Konačno su zaigrali favorit i autsajder, mačka i miš.

- Šta vam je sa tim faulovima za isključenje? Ne tucite ih rukama bre, igraj odbranu nogama, gušće to malo – povisio je Vuković ton na Dragaša.

Sevala su dva prsta prema našim igračima, ali ni konstantna brojčana prednost nije pomogla Saudijcima, koji su digli ruke od jurenja dvorifrenog vođstva Srbije.

U nastavku je Gajić popravljao svoj učinak, a ostali su se razigravali za Poljake i Slovence. Ali i odlučujuću bitku u osmini finala.

RADIVOJEVIĆ: NISAM ZNAO GDE SAM
MALER Bogdana Radivojevića. Mlado desno krilo ima hematon na gluteusu i neće moći da pomogne “orlovima” nekoliko dana.
- Gledao sam snimak nekoliko puta i i dalje mi nije jasno kako sam pao. Poleteo sam visoko i nisam znao gde se nalazim, ni kako da se dočekam. Doktor mi je rekao da imam hematom i da ne mogu da igram, jer postoji rizik da se povreda pogorša. Hematom se smanjio, ali boli me noga i vrat. Ne mogu da verujem šta me je snašlo, mnogo mi je žao – očajan je bio Radivojević.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 16 Jan 2013, 11:24
Korisnikov avatar
rang
rang

Vuković: Teško protiv mnogo lošijih

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je u Saragosi da nije lako igrati protiv protivnika koji je mnogo lošiji.

Slika

i čestitao svojim Selektor je čestitao igračima na zalaganju i požrtvovanosti u meču sa Saudijskom Arabijom.

"Ovakve utakmice prave ekipe baš ne vole da igraju. Mislim da su momci u drugom poluvremenu shvatili da ovakvi mečevi mogu da posluže kao priprema za ono što nas očekuje. Oni su korektno odradili posao. Možda su nas sudije malo izbacile iz ritma", rekao je Vuković.

Srbija je savladala Saudijsku Arabiju sa 30:20 (12:10), u trećem kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Prema njegovim rečima, rukometaši Srbije su u prvom poluvremenu promašili previše dobrih šansi.

"Važno je da smo dobro odigrali odbranu. Čak je bilo i korektnih napada iako smo puno rotirali i svi su igrali", rekao je Vuković.

Na konferenciji za novinare on je čestitao Saudijskoj Arabiji na fer utakmici i ocenio da nije lako igrati protiv protivnika od koga se zna "da ste mnogo bolji".

Rukometaš Srbije Petar Nenadić smatra da je njegov tim bio mnogo bolji u drugom poluvrmenu, kada je za prvih 10 minuta napravio značajnu razliku.

"Srećni smo što smo pobedili i što igramo sve bolje i bolje", rekao je Nenadić.

"Bilo je pitanje sa koliko ćemo golova razlike da dobijemo meč sa Saudijskom Arabijom. Mislim da smo odradili jako dobro drugo poluvreme. Ostvarili smo zacrtani cilj i sada posle dana odmora treba da se što bolje spremimo za Poljsku i Sloveniju", rekao je Vujin.

Slika

Golman Darko Stanić ocenio je da je njegova ekipa u utakmici sa Saudijskom Arabijom odradila "ono što su oni i javnost" očekivala.

"Do sada smo relativno lagano dobili sve tri utakmice. Napravili smo dobru osnovu za Poljsku i Slveniju, koje su nam najvažnije utakmice u grupi. Možemo da budemo zadovoljni i da sa još više samopouzdanja dočekamo naredne protivnike", rekao je Stanić, koga je na ovom meču menjao Gajić, dok se prvi čuvar mreže odmarao za mečeve koji slede.

On je istakao da Srbija, Poljska i Slovenija konkurišu za prvo i drugo mesto u grupi i da će zbog toga biti neizvesne utakmice do samog kraja takmičenja u Saragosi.

Reprezentativac Srbije Ivan Nikčević rekao je da se znalo da će utakmica biti teška.

"Uvek moraš da budeš maksimalno koncentrisan i spreman na sve i svašta. Možda nismo otvorili utakmicu kako smo hteli, ali je na kraju ispalo sve kako treba. Mislim da smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Možemo da budemo zadovoljni", rekao je Nikčević.

Prema njegovim rečima, selekcija Poljske je jedna od najjačih na svetu.

"Bili su na svim velikim takmičenjima poslednjih godina. Imaju izvanrednu reprezentaciju", rekao je Nikčević koji igra za poljsku
Vislu i dodao da će on na toj utakmici dati sve od sebe, jer ne pravi razliku protiv koje reprezentacije igra - svi su mu isti.

Selektor Saudijske Arabije Nenad Kljajić čestitao je Srbiji na pobedi i ocenio da je Srbija u drugom poluvremenu pokazala koliko je bolja i dodao da njegov tim može da traži šansu protiv ekipa kao što je Južna Koreja, a ne protiv Srbije, Poljske ili Slovenije.

Srbija će naredni meč igrti 17. januara u 20.15 sa Poljskom.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 16 Jan 2013, 11:26
Korisnikov avatar
rang
rang

Pobeda Slovenije, Španija na +40

Rukometaši Slovenije dobili su u prvom derbiju grupe C Svetskog prvenstva selekciju Poljske 26:24, pa sa Srbijom deli prvo mesto sa po tri pobede.

Novi poraz doživela je Crna Gora, od Tunis sa 27:25. Maksimalan učinak zadržala je i Francuska sa 27:22 protiv Brazila, dok je Makedonija poražena od Islanda 23:19.

Najubedljivije pobede u trećem kolu ostvarile su domaća Španija, koja je deklasirala Australiju sa 51:11, te Danska koja je razbila Čile 43:24. Hrvatske je bila ubedljiva protiv Mađarske sa 30:21.

U derbiju naše grupe Poljska je sjajno počela protiv Slovenije i stekla tri gola prednosti na poluvremenu (14:11). Međutim, Slovenci su u prvih šest minuta nastavka napravili seriju 5:0 i prekrenuli u svoju korist.

Nakon što je Poljska konačno odgovorila za 16:15, Slovenija je postigla još tri gola za četiri pogotka prednosti. Poljaci se vraćaju i smanjuju na 20:19, deset minuta pre kraja, ali goloviam Doleneca i Gajića Slovenija potvrđuje pobedu.

Mačkovsek Borut je bio najefikasniji u Sloveniji sa osam golova, dok su Dragan Gajić i Jure Dolenec postigli po 7. Slamovim Žmal je sa 9 bio najbolji u selekciji Poljske.

Crna Gora je doživela treći poraz na Svetskom prvenstvu, bolji je bio Tunis sa 27:25. Crnogorci i dalje imaju šansu da se plasiraju u osminu finala, ali u poslednjem kolu moraju da pobede Brazil sa tri gola razlike, pod uslovom da Karioke i Argentina izgube poslednja dva meča. CG u sredu igra sa Nemačkom od koje je bila bolja u kvalifikacijama za EP 31:27, pre nekoliko meseci.

Međutim, igra u prva tri kola, naročito u odbrani, ne daje previše razloga za optimizam južnim susedima. Protiv Tunisa je najbolji bio Melić sa šest, dok je Ševaljević postigao pet golova.

Grupa A:
Nemačka – Argentina 31:27
Tunis – Crna Gora 27:25
Francuska – Brazil 27:22

Tabela:
Francuska 3 0 0
Nemačka 2 0 1
Tunis 2 0 1
Argentina 1 0 2
Brazil 1 0 2
Crna Gora 0 0 0 3

Grupa B:
Makedonija – Island 19:23
Katar – Rusija 22:29
Danska - Čile 43:24

Tabela:
Danska 3 0 0
Island 2 0 1
Rusija 2 0 1
Makedonija 2 0 1
Katar 0 0 3
Čile 0 0 3

Grupa C:
Srbija – Saudijska Arabija 30:20
Južna Koreja - Belorusija 20:26
Slovenija – Poljska 26:24

Tabela:
Srbija 3 0 0
Slovenija 3 0 0
Poljska 2 0 1
Belorusija 1 0 2
Južna Koreja 0 0 3
Saudijska Arabija 0 0 3

Grupa D:
Španija – Australija 51:11
Alžir - Egipat 24:24
Hrvatska – Mađarska 30:21

Tabela:
Španija 3 0 0
Hrvatska 3 0 0
Mađarska 2 0 1
Egipat 0 1 2
Alžir 0 1 2
Australija 0 0 3

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 16 Jan 2013, 19:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Vuković: Možemo do dve pobede

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je cilj pobeda nad Poljskom kako bi se osiguralo jedno od prva dva mesta u Grupi C.

Slika

Utakmica se igra u četvrtak u 20.15, a Srbija je u prethodnim mečevima savladala je Južnu Koreju, Belorusiju i Saudijsku Arabiju.

"Pripremamo se za meč sa Poljskom kao i za svaki drugi. Od Slovenije su poraženi su jer su rotirali malo igrača i mislim da su umorni ušli u završnicu. Nasa šansa je u visokom ritmu tokom celog meča i najčvršća moguća odbrana."

"Imamo dve utakmice u kojima ćemo odrediti svoj plasman i budućeg protivnika u osmini finala. Mislim da imamo šanse da dobijemo oba duela. Ne bi spalo u domen nerealnog da se desi nesto drugacije, ali nasa je želja je da obe utakmice dobijemo i sa prve pozicije odemo u osminu finala", rekao je Vuković.

Selektor je zadvoljan zalaganjem tima u dosadašnjem toku takmičenja.

"Zadovoljan sam sto svaku utakmicu ulazimo sa vrhunskom ambicijom i pristupom. Mislim da su momci bez obzira na greske tokom turnira imali dobar pristup. To je ono sto raduje i na tome cemo se bazirati i dalje. Zelja je bila prisutna, i pored losih odbrana i greskica. Samo tako da nastavimo", istakao je Vuković.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Rukomet  |  Poslato: 17 Jan 2013, 12:00
Korisnikov avatar
rang
rang

"Da iskoristimo oscilacije Poljaka"

Rukometni reprezentativac Srbije Petar Nenadić izjavio je u Saragosi da utakmica protiv Poljske neće biti laka.

Slika

On je dodao da njegova ekipa treba da iskoristi oscilacije u igri protivnika, naročito u drugom poluvremenu.

Srbija u četvrtak u 20.15 igra sa Poljskom meč četvrtog kola u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji.

"Poljska ima stvarno vrhunske igrače, ali mi znamo svoj cilj i idemo ka njemu", rekao je agenciji Beta Nenadić, koji igra u Visli iz Plocka.

On je dodao da je Poljska poslednjih 10 godina medju osam najboljih evropskih reprezentacija.

"Sigurno da neće biti lako. Mi smo svesni toga, ali i naših kvaliteta. Vidmo naše šanse i verujemo u to što radimo. Nadamo se najboljem rezultatu", rekao je Nenadić.

Prema njegovim rečima, deo taktike će biti da se poljska reprezentacija "slomi ritmom".

"Golman Poljske Slavomir Šmal je bio najbolji na svetu, a mi imamo Darka Stanića najboljeg u Evropi i Ivana Gajića, koji brani odlično. To su faktori koji mogu da prelome utakmicu. Onaj ko bude koncentrisaniji i bude napravio manje tehničkih grešaka ima veće šanse za boljim rezultatom", rekao je Nenadić.

Rukometaš Srbije naglasio je da je Poljska u dosadašnjem takmičenju na Svetskom prvenstvu pokazala da ima velike padove u igri, pogotovo u drugom poluvremenu.

"Mi to treba da iskoristimo. Ako se budemo držali naših zadataka mislim da možemo da pobedimo", rekao je Nenadić.

On je objasnio da 90 odsto igrača iz poljske reprezentacije igra u domaćem prvenstvu, u dva kluba u Kilceu i Plocku.

"Sve su to dobri, vrhunski igrači, nema govora...ali kao što sam rekao imaju oscilacije u igri i mi to moramo da iskoristimo", rekao je Nenadić.

Svetsko prvenstvo održava se od 11. do 27. januara u Španiji.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu