Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 17 Jul 2025, 22:08

Autoru Poruka
casual
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 11:22
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

LŠ (kvalifikacije): Biće mrak ako ne padne Širak

Zahvaljujući golu u smiraj meča "za zaborav" u Jermeniji, fudbaleri Partizana neće biti pod presijom da srljaju protiv Širaka u Humskoj, u revanš meču drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona (20.45).
To, naravno, ne znači da će crno-beli braniti prednost gola postignutog u gostima pred svojim navijačima, koji očekuju od igrača Vuka Rašovića da odigraju u skladu sa potencijalom i renomeom, i bez drame se plasiraju u naredni krug takmičenja. Posle mučenja u Gjumriju i izbegnute veće blamaže, situacija se u međuvremenu preokrenula u korist crno-belih. "Odlazeći" Ivan Ivanov ipak je ostao u klubu, a ekipi se pridružio i iskusni štoper Milan Obradović, s tim što, naravno, samo Bugarin ima pravo da konkuriše za sastav tima protiv Jermena.
U svetlu ovih prijatnih vesti, očekuje se i da će navijači Partizana ispuniti tribine stadiona i dati doprinos uspehu kluba.
Dakle, ispunjeni su svi uslovi da srpski šampion u sredu uveče demonstrira kvalitetnu partiju, prođe dalje, i u tom slučaju sa mnogo više samopouzdanja dočeka daleko veći izazov na sledećem stepeniku - Slovan ili Ludogorec.
Trener Partizana Vuk Rašović je u najavi meča rekao da je duel u Jermeniji bio dobra škola za njegove igrače. - Dobili smo šamar na vreme, mislim da smo izvukli pouke. Obećavam u ime igrača da se pristup meču kao u Jermeniji neće ponoviti. Da crno-beli neće previše kalkulisati na terenu, svedoče i reči trenera. - Ne bih se zadovoljio rezultatom 0:0, igraćemo za gol više i zato moramo da budemo mnogo probojiniji nego što smo bili u prvoj utakmici. Želim da pokažemo navijačima šta smo radili tokom priprema i prijateljskih utakmica - objasnio je Rašović. Partizan - Širak (20.45)

specijalno za srbija forum kopirao casual.

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 11:54
Korisnikov avatar
N
N

Pridružio se: 05 Apr 2013, 20:20

Zvezda konačno stigla na Island

Fudbaleri Crvene zvezde posle celodnevnog putovanja u utorak, rano ujutro u sredu po srednjeevropskom vremenu stigli su na Island, tačnije u Rejkjavik.

Slika

Ipak, tu nije kraj puta za ’crveno-bele’, pošto će tokom prepodneva nastaviti put do Vestmaneje, gde u četvrtak uveče igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa ekipom IBV. Posle prvog susreta, koji je odigran prošlog četvrtka na „Marakani“, izabranici Slaviše Stojanovića imaju prednost od 2:0.

Ekspedicija Zvezde, koja broji 32 člana, krenula je u utorak oko 8 časova iz Beograd u Berlin, da bi u nemačkoj prestonici provela desetak sati u hotelu, gde je čekala na konekciju. Tek oko 22.20 krenuli su za Keflavik, a zatim isto veče autobusom za Rejkjavik, gde su stigli oko 2 časa posle ponoći po našem vremenu.

’Crveno-beli’ su prenoćili u glavnom gradu islanda, a u sredu prepodne avionom idu u Vestmaneju. Tamo će odraditi jedan trening, a posle utakmice sledi, ništa manje komplikovan povratak kući.

Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između IBV-a i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20.30 po srednjeevropskom vremenu.

B92

ja sam rodjen naopako!

˙ɐɾ ı oıq ɥıq ǝu oʇsɐz ɐd 'oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 11:58
Korisnikov avatar
N
N

Liverpul ne dâ Suaresa ni za 45 mil

Fudbalski klub Liverpul odbio je ponudu Arsenala od preko 45 miliona evra za napadača Luisa Suaresa, prenose engleske medije.

Slika

’Tobdžije’ su poslale zvaničnu ponudu Liverpulu od tačno 40 miliona i jednu funtu da bi pokrenuli klauzulu u ugovoru urugvajskog fudbalera.

Po ugovoru koji je Suares potpisao u avgustu prošle godine, Liverpul bi o svakoj ponudi iznad 40 miliona funti morao da obavesti igrača, ali i da je razmotri.

Ponuda koju je Arsenal poslao u utorak je druga koju je Liverpul odbio. U klubu sa „Enfilda“ veruju da Suares vredi više, a menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je prošle nedelje da smatra da zaslužuje da njegov transfer bude plaćen bar jednako kao onaj Edisona Kavanija iz Napolija u Pari Sen Žermen. ’Sveci’ su Kavanija platio 55 miliona funti.

Prošle sezone, Suares je postigao 30 golova na 44 meča, ali je takođe i zaradio suspenziju na deset mečeva zato što je na utakmici sa Čelsijem ugrizao Branislava Ivanovića. Do sada je propustio četiri meča zbog te suspenzije, a ostatak će ’odraditi’ u novoj sezoni.

Od kada je dobio tu kaznu, u aprilu, 26-godišnji Urugvajac je više puta istakao da bi voleo da karijeru nastavi van Engleske zbog odnosa kakav prema njemu imaju mediji u toj zemlji, kao i Fudbalska asocijacija. Za njegove usluge, pored Arsenala, bio je zainteresovan i Real, ali ’kraljevski klub’ nije poslao zvaničnu ponudu.

Suares se pridružio svojim saigračima na turneji u Australiji početkom ove nedelje, pošto je dobio malo duži odmor zbog učešća na Kupu konfederacija. Engleski mediji su objavili da će imati razgovor sa Rodžersom u sredu i da će tada biti obavešten o ponudi Arsenala. Posle toga, na Suaresu će biti da odluči da li želi da se preseli u London.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 12:00
Korisnikov avatar
N
N

Ronaldo slomio zglob dečaku

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo slomio je ručni zglob 11-godišnjem dečaku posle slobodnog udaraca na meču sa engleskim drugoligašem Bornmutom.

Slika

Real Madrid i Bornmut odigrali su u nedelju prijateljsku utakmicu u Engleskoj, a ’kraljevski klub’ pobedio je sa 6:0.

Ronaldo je u šestom minutu utakmice sa oko 30 metara izveo slobodan udarac, ali je lopta proletela pored gola i pogodila u ruku 11-godišnjeg Čarlija Silvervuda koji je sedeo na tribini iza gola.

Britanski mediji naveli su da je, uprkos povredi, Čarli do kraja gledao utakmicu i tek tada otišao u bolnicu gde je ustanovljeno da mu je zglob slomljen na dva mesta. Operisan je i gips će morati da nosi šest nedelja.

„Bilo je veoma bolno. Rekao sam drugarima, ali nisu mogli da poveruju. Ronaldo je najskuplji fudbaler sveta i slomio mi je ruku. Video sam da lopta ide ka meni. Prošla je pored stative i pogodila bi me u lice da se nisam zaštitio rukom. Moj otac je sedeo pored mene i izmakao se, pa me je lopta pogodila svom snagom“, rekao je Čarli za list „San“.

Posle utakmice čelnici Bornmuta poklonili su Čarliju loptu i dres Reala sa potpisom svih igrača španskog kluba.

Portparol Real Madrida Huan Kamilo Andrade rekao je listu „San“ da će klub poslati suvenir Čarliju.

Ronaldo je bio dvostruki strelac na utakmici, jedan gol postigao je iz slobodnog udaraca, a među strelce upisali su se i Sami Kedira, Gonzalo Iguain, Anhel Di Marija i Kasemiro.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 12:03
Korisnikov avatar
N
N

Juventus najviše zaradio u LŠ

Fudbalski klub Juventus zaradio je najviše u Ligi šampiona prošle sezone u odnosu na ostale klubove, čak i osvajača, minhenskog Bajerna.

Slika

Šampion Italije je poražen od Bajerna u četvrtfinalu elitnog takmičenja, ali je zaradio 65,3 miliona evra, dok je novi šampion Evrope svoj bankovni saldo uvećao za 55 miliona evra.

Razlog zašto se ’stara dama’ našla na prvom mestu su televizijska prava, tačnije zbog toga što ona više vrede u Italiji, nego u Nemačkoj.

Po sistemu Evropske fudbalske unije za distribuciju novca zarađenog u Ligi šampiona, sume variraju od zemlje do zemlje i zavise od rezultata svih timova koji predstavljaju određenu državu.

Bajern, koji je protekle sezone osvojio istorijsku ’triplu krunu’, zaradio je manje zato što je Borusija iz Dortmunda bila njegov protivnik u finalu na „Vembliju“. Tim Jirgena Klopa zaradio je 54,16 miliona, posebno zahvaljujući pobedama u četiri meča u grupnoj fazi, što im je donelo milion po trijumfu.

Milan je zaradio 51,3 miliona, Real 48,4, a Barselona 45,5 miliona. Mančester Junajted, koji je poražen od Reala u osmini finala, najviše je zaradio od svih timova iz Premijer lige i to 35,5 miliona evra. Kada se uporedi, Čelsi je prošle godine, kada je osvojio Ligu šampiona, zaradio 60 miliona evra.

Ukupno, 904,6 miliona su podelila 32 kluba, dok je fond za Ligu Evrope bio 209 miliona. Najviše je zaradio Fenerbahče, 11,18 miliona, dok je Čelsi dobio 10,7 miliona. Ipak, ’plavci’ su zaradili i 30,5 miliona zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

b92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 18:34
Korisnikov avatar
N
N

LŠ: Partizan na popravnom (20:45)

Fudbaleri Partizana igraju u sredu (20:45) revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv jermenskog Širaka.

Slika

U prvom duelu u Gjumriju bilo je 1:1, a Partizan se izvukao golom u nadoknadi vremena. "Crno-beli" će u revanšu biti jači za svog najboljeg defanzivca Ivana Ivanova.

Iz redova srpskog šampiona smatraju da su na vreme opomenuti, te da će u revanšu biti potpuno druga priča u duelu ova dva tima.

Trener Vuk Rašović istakao da su ’crno-beli’ ostali dužni navijačima zbog loše igre u prvom meču, kada su u samom finišu stigli do remija.

U utorak su se u kvalifikacijama dogodila dva iznenađenja, a u sredu nastupaju i potencijalni rivali Partizana, Ludogorec i Slovan.

Liga šampiona, 2. kolo:
19:30 Ludogorec - Slovan (prvi meč 1:2)
20:00 Maribor - Birkirkara (0:0)
20:45 Legija - Nju Sejnts (3:1)
20:45 Partizan - Širak (1:1)

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
vuja kojic
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Jul 2013, 23:23
Korisnikov avatar
SIROTINJA RAJA

Pridružio se: 06 Dec 2012, 23:15

Naredni protivnik crno-belih biće bugarski Ludogorec koji je u Razgradu slavio sa 3:0 nad Slovanom. Rašović je u Bugarsku poslao svoje izaslanike koji će mu pribaviti materijal za pripremu dvomeča u kome očekuje veliku borbu.

"Mi smo poslali u Bugarsku svoje ljude i oni će nam doneti materijal sa meča Ludogoreca i Slovana. Evidentno je da Ludogorec igra odlično i moraćemo dobro da se pripremimo za taj dvomeč" zaključio je Rašović.

Partizan i Ludogorec prvi meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ igraju naredne srede u Razgradu a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

grobari već prežaljeni,bolje da ne idu tamo izgubiće samo sa 3:0

Vrh
casual
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Jul 2013, 10:10
Korisnikov avatar
*
*

Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:31

necu kopitari tekstove bio sam na stadionu sinoc Partizan odigrao katastrofalno lose. prosli smo dalje uz losu igru.
ali bice bolje.
neka se spreme bugari...

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Jul 2013, 11:00
Korisnikov avatar
N
N

Igrači Zvezde umorni, ali spremni

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 20.30h po srednjoevropskom vremenu revanš 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slika

Zvezdin rival je islandski IB iz Vestmaneje do koje je ekspedicija crveno-belih putovala dva dana.
Posle noćenja u Rejkjaviku crveno-bele je u ranim popodnevnim satima čekao let koji traje samo 20 minuta u avionu Falkon 500 u kojem su jedini putnici bili naši igrači i članovi stručnog štaba.

Slika

Na ostrvu na kojem živi 5.400 žitelja, crveno-bela ekspedicija se smestila u dva različita objekta, oba su hosteli odnosno „gest haus“ kako ih ovde nazivaju domaćini, ali svakako nisu ni nalik hotelima.

Slaviša Stojanović na raspolaganju ima sve prvotimci koji su stigli na Island, a tim će odrediti pred utakmicu.

Slika

“Spremni smo iako je iza nas dalek put. Teren je dobar. Čuli smo da su sve karte prodate pa se radujemo igranju u koliko toliko fudbalskom ambijentu, posebno jer na meč dolaze i naši navijači. Uveren sam da če ekipa IBV-a igrati otvorenije nego u prvom meču jer kod kuće sigurno žele da pokušaju da dođu do gola. To će nama stvoriti više prostora”, kaže kapiten Nenad Milijaš.

Slika

Najvažnije je, po mišljenju kapitena, da ekipa Crvene zvezde ima strpljenja ali i da Islanđanima jednakom merom odgovori na njihovu sigurnu borbenost.

“Oni će „izginuti“, tu nema dileme. Mi ne smemo to da gledamo već da budemo jednako požrtvovani i borbeni, a uz to kvalitetniji jer to jesmo sigurno. Takođe, nema jurnjave već strpljivo i šansa će doći jer ekipa IBV-a neće moći da zadrži koncentraciju svih 90 minuta", jasan je Milijaš.

Crveno-beli se odmah posle meča vraćaju u Beograd, i u prestonici se očekuju u petak oko 12,30.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Naopak
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Jul 2013, 11:16
Korisnikov avatar
N
N

Partizan prošao posle očajne igre

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, posle meča bez golova sa jermenskim Širakom.

Slika

U prvom meču u Gjumriju rezultat je bio 1:1, a crno-beli su izjednačili u nadoknadi vremena golom Vladimira Volkova, koji se ispostavio odlučujućim.

Partizan je u revanšu igrao još slabije nego na prvoj utakmici, a posle isključenja Volkova u poslednjih pola sata je igrao potpuno defanzivno. U narednoj rundi crno-bele očekuje dvomeč sa Ludogorecom.

Partizan je u prvom poluvremenu propustio dve odlične prilike, najpre Volkov, zatim i četiri igrača u istom napadu, ali je na odmor ispraćen zvižducima, jer je Širak delovao ozbiljnije i u tom periodu, a Fofana nije iskoristio šansu utakmice, kada je predriblao Lukača, pre nego što mu je Aksentijević izbio loptu pred praznom mrežom.

Malo ko je očekivao kako će izgledati drugi deo - Jermeni su na startu propustili još jednu odličnu priliku, a u 55. minutu Volkov je dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača. Od tog trenutka domaćin je igrao sve defanzvnije, u poslednjih 15 minuta i pravi bunker, ali je upravo na taj način zatvorio prolaze kroz inače vrlo nesigurnu odbranu, pa Širak sa igračem više nije imao nijednu šansu.

U poslednjih desetak minuta utakmicu su pratili povici "Uprava napolje" sa većeg dela stadiona. Posle meča Volkov i Rašović bili su složni u oceni da je najbitnije da je Partizan prošao.

Partizan: Lukač, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Marković, Ilić, Jojić, Luka, Malbašić, Šćepović.
Širak: Harutjunijan, Kadio, Kjere, Hofhanisijan, Davitijan, Hakobijan, Aleksanijan, Muradijan, Diop, Fofana, Barikijan.

Pred meč crno-beli su prezentirali svoja dva ovonedeljna pojačanja - Erika Đemba-Đembu i Milana Obradovića, a ovacije je dobio i Ivan Ivanov, koji nije igrao u prvom meču.

Na tribinama je oko 15 hiljada navijača, među njima je i Vladimir Stojković, smešten na istočnu tribinu.

Tok meča

Utakmica je počela u laganom ritmu, Partizanu odgovara 0:0, pa će jermenski klub pre ili kasnije morati da krene napred.

Partizan je u šestom minutu prvi put došao u blizinu protivničkog šesnaesterca, ali Saša Ilić nije prošao kroz trojicu.

Prvi šut je dva minuta kasnije uputio ponovo kapiten, koji igra 98. put u evrokupovima.

Drugi šut je u 12. minutu uputio Jojić, iz odbitka i ponovo daleko preko gola. U dosadašnjem toku nismo videli ništa od fudbala.

U narednih desetak minuta nije se desilo ništa važnije. Gosti prete iz prekida, a Partizan izgleda prilično nepovezano.

Konačno su usledila prva uzbuđenja - u 26. minutu Širak je kao u Gjumriju serijom pasova na prvu izbacio celu odbranu rivala ali je prijem Diopa bio loš i omogućio Lukaču da pokupi loptu.

Dva minuta kasnije kontra Partizana, odličan udarac Malbašića, na odbitak naleće Volkov i šalje ga pored dalje stative.

U 34. minutu pred golom Harutjunijana dogodio se potpuni haos - četiri igrača Partizana su u istom napadu uputila pet udaraca iz izglednih pozicija, od njih je Saša Ilić bio u najboljoj poziciji, kolenom nije prebacio liniju sa pola metra..

Pet minuta pred odlazak na odmor Aksentijević je heroj Partizana: još jednom je cela odbrana ispala na pâs u prostor, Fofana je uleteo u 16m, obišao Lukača i kada se spremao da ubaci loptu u praznu mrežu uklizao je bek crno-belih i izbacio je loptu u korner.

Tri minuta kasnije Volkov još jednom potvrđuje da je najopasniji igrač Partizana ovog leta, ali ne uspeva da uputi udarac.

Dva i po minuta nadoknade je prošlo, ekipe će u svlačionicu, a prate ih zvižduci razočarane publike.

Na poluvremenu Vuk Rašović je izvršio dve izmene - umesto Malbašića na terenu je Kojić, a Stanković je zamenio Ostojića.

U uvodnim minutima drugog poluvremena Partizan pokušava po desnoj strani, ali bez mnogo uspeha.

U 52. minutu još jednom Lukač održava crno-bele u životu: odbrana je dozvolila igračima Širaka da se bukvalno ušetaju u šesnaesterac, Diop je naletzeo na loptu, ali je četvrti put u dva meča dojučerašnji golman OFK dobio 1 na 1 sa njim.

Saša Ilić i dalje igra ključnu ulogu, a njegov centaršut na glavu Kojića u korner izbija jermenski golman.

Dok su se svi spremali za korner Volkov se sukobio sa Fofanom, udario ga i dobio crveni karton. Fofana je kažnjen žutim kartonom.

Saša Ilić je popunjavao mesto levog beka dok nije izvršena izmena, Saša Ivković debituje u Evropi umesto Luke. U poslednjih pola sata Partizan nema više izmena.

Hakobjan je ustupio mesto Džordžu Odijambu, to je prva promena u jermenskom timu.

Petnaest minuta do kraja Partizan se sasvim povukao, Pćepović je sâm na protivničkoj polovini, ali odbrana zatvara puteve ka Lukaču. Džejkob Apau iz Gane zamenio je Barikjana.

U 78. minutu Partiyan je konačno zapretio posle jednog prekida, a u 80. minutu mnogima na stadionu zastao je dah kada se Fofana prošetao kroz odbranu i pao u šesnaestercu, srećom je Kipranin Anastasiju bio dobro postavljen i video je da prekršaja nema.

Dvostruki crno-beli zid naterao je fudbalere gostujućeg tima na udarce sa distance, a posle tri vrlo slaba pokušaja Muradijan je u 83. minutu gađao prilično blizu stative.

Sa istočne tribine krenuli su povici "Uprava napolje".

Srećom po Partizan, fudbaleri Širaka su nervozni, pa su nekoliko solidnih napada upropastili udarcima sa distance.

Nadoknada je trajala tri minuta, Partizan je izdržao i ići će na Ludogorec.

B92

ja sam rodjen naopako!

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu