Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 18 Jul 2025, 15:31

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 15 Maj 2013, 12:13
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

Pajović: Odbranom do titule

Crveno-beli imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera pored Daude i naša igra mora da bude timska, kako bismo ih neutralisali – istakao je defanzivac Partizana

Slika

Od odbrane sve polazi - govorio je svojevremno Miroslav Đukić, kada je na zaprepašćenje svih po preuzimanju trenerske palice u Partizanu fanatično počeo da uigrava poslednju liniju tima.

Ispostavilo se kasnije da je danas već uspešni stručnjak Valjadolida postavio temelj igre crno-belih, na kome su „građene” titule.

Sličnim receptom se vodi i Vuk Rašović, koji je od prvog dana u Humskoj počeo sinhronizaciju defanzivaca, a dokle je stigao videće se već u subotu, kada tim iz Humske očekuje prelomni ispit sezone.

„Šraf” u Rašovićevoj mašineriji poslednje linije - Tomislav Pajović spremno očekuje duel sa najvećim rivalom.

- Ne treba mnogo mudrosti da bismo shvatili da je utakmica sa Crvenom zvezdom najbitnija u sezoni i da odlučuje o prvaku. Zato očekujem da budemo na najvišem mogućem nivou u trenutku kada je neophodno staviti pečat na sezonu, usrećiti navijače i ceo klub – kaže za “Sport" Tomislav Pajović, kome će predstojeći 144. derbi biti debitantski, iako je u Humskoj stasao kao fudbaler, u mlađim kategorijama. - Nikada ne znate šta da očekujete od derbija, dueli sa Crvenom zvezdom su oduvek bili posebni, priča za sebe i nema favorita. Zato moramo dobro da se pripremimo.

Bez obzira što će mu utakmica sa Crvenom zvezdom biti prva u karijeri kao senioru, Pajović ne zazire od presije, važnosti meča.

- Gledam na utakmicu kao na sve ostale u sezoni i tako ću i da se pripremam do subote. Jedina je razlika što ću verovatno pomalo da se izolujem od gradskih priča i pričica, kako bih ostao fokusiran na meč i obaveze koje me očekuju.

Javnost je složna u mišljenju da će međusobni okršaj Partizana i Crvene zvezde odlučiti pobednika, dok pojedini čelnici ipak ostavljaju rezervu da se i posle derbija dogode promene.

- Smatram da će derbi rešiti pitanje prvaka države - to je jasno. Potrudićemo se zbog toga da odgovorimo izazovu i na taj način stignemo do pehara šampiona. Poštujem rivala, međutim, uveren sam da im nećemo dozvoliti da se razmahnu, već da trofej ostaje u našim vitrinama.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović se pribojava Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića, u Humskoj, najviše razmišljaju o Abioli Daudi.

- Gledao sam Daudu na nekoliko utammica. Radi se o odličnom fudbaleru, ali nije on jedini koji će pretiti iz Crvene zvezde. Imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera i naša igra mora da bude timska, kako bismo ih neutralisali. Istina, na poslednjih nekoliko utakmica nisu prikazali mnogo toga na terenu, ali sam uveren da to nije parametar njihovih vrednosti. Sigurno će izgledati znatno bolje u derbiju i imati mnogo više motiva. Neće nas to uplašiti, imamo jasno zacrtan cilj, a to je titula - jasan je Tomislav Pajović.

Novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 15 Maj 2013, 22:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Slika

1/0

Slika

1/1

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 15 Maj 2013, 23:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Slika

2/1

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 16 Maj 2013, 11:19
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Ivanović: Sada je vreme slavlja

Osećaj posle svega je zaista neverovatan. Ova ekipa je zaslužila trofej. Imali smo veoma tešku sezonu, odigrali smo mnogo utakmica – istakao je junak Čelsija

Slika

Strelac pobedonosnog gola za Čelsi u finalu Lige Evrope Branislav Ivanović rekao je da je ekipa imala tešku sezonu, ali da je zasluženo stigla do trofeja i prilike da slavi.

- Osećaj posle svega je zaista neverovatan. Ova ekipa je zaslužila trofej. Imali smo veoma tešku sezonu, odigrali smo mnogo utakmica. Sada je vreme za slavlje - rekao je Ivanović odmah posle utakmice.

On je u trećem minutu sudijske nadoknade, posle kornera sa desne strane, udarcem glavom zatresao mrežu Benfike za pobedu Čelsija od 2:1.

Prethodno je Fernando Tores u 60. minutu doveo Čelsi u vođstvo, a osam minuta kasnije izjednačio je Oskar Kardoso iz penala.

- Imali smo težak put ka finalu u Amsterdamu, a u finalnom meču smo odigrali zaista tešku utakmicu. U prvom poluvremenu smo igrali loše. U nastavku smo morali da promenimo pristup i razlika se videla na terenu - izjavio je Tores.

Čelsi je osvajanjem Lige Evrope postao prvi tim koji je zaredom osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope. Ujedno, "plavci" su postali tek četvrti klub koji je osvojio sva tri najveća evropska takmičenja pod okriljem UEFA.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Maj 2013, 10:27
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Stevanović: Ključ je kod Saše Ilića

Gledajući po linijama, vezni red i napad Partizana su jači, oni prave razliku, rekao je pred večiti derbi nekadašnji trener crno-belog tima

Slika

PARTIZANU je dosta i bod, ali najjače karike su mu u - napadu! Nekadašnji trener crno-belih Goran Stevanović, koji je sa igračem manje na „Marakani“ odveo „parni valjak“ do pobede u 137. derbiju (2:1), veruje da će upravo ofanzivni potencijal šampiona prelomiti utakmicu, a samim tim i prvenstvenu trku.

- Gledajući po linijama, vezni red i napad Partizana su jači, oni prave razliku. Pre svega, tu mislim na Sašu Ilića, koji je odigrao bezbroj ovako važnih mečeva i čije iskustvo bi moglo da presudi. I dalje se sve u igri crno-belih vrti oko njega - ističe Goran Stevanović.

Nezaobilazan je i tandem mladih napadača, koji svi apostrofiraju kao najveće adute Partizana.

- Lazar Marković i Aleksandar Mitrović imaju izuzetan potencijal, sve što je potrebno da bi presudili na večitom derbiju. Partizan je u prednosti jer mu je i remi dovoljan da sačuva prvo mesto, igra na svom terenu...

Ne potcenjuje Stevanović ni Zvezdine prednosti.

- Crveno-beli su pobedili četiri poslednja derbija. Imaju tu psihološku prednost, dodatno obogaćenu činjenicom da su sa „minus 11“ došli u poziciju da sami odluče svoje sudbinu. Dvojica igrača koji se izdvajaju u njihovom timu su Darko Lazović i Filip Kasalica, koji su bili najbolji na ta četiri uspešna derbija za Zvezdu.

Sve kada se stavi na talon, Stevanović pak ne očekuje da će večeras biti utakmica „za pamćenje“.

- Ogroman je pritisak, tenzija, veliki ulog na talonu. Oba tima su u jako lošoj formi, tako da mislim da će biti mršav sadržaj. Jedna greška ili trenutak inspiracije odlučiće pobednika - smatra Goran Stevanović.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Maj 2013, 10:37
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Tuluz hoće Uroša Spajića!

Prema saznanjima "Novosti", na "Marakanu" je stigla ponuda za Uroša vredna milion evra. Na derbiju će biti i emisari Bešiktaša, Anderlehta, Napolija...

Slika

KOLIKO god srpski fudbal nezaustavljivo padao naniže s grane na granu, njegovi neposredni akteri uvek će biti mamac na udicama za mnogo krupnije ribe iz Evrope. Kao i pred svaki večiti derbi, uoči 144. duela Partizana i Crvene zvezde priprema se najezda delegacija inostranih klubova, raznih skauta, menadžera i posrednika koji će iz lože vrebati dobar, a jeftin plen.

Prvi koji se našao na "udaru" pred ovaj okršaj u Humskoj je, možda i neočekivano, Uroš Spajić. Mladi štoper Crvene zvezde je tokom prolećne polusezone privukao pažnju ljudi iz Tuluza i Francuzi su već povukli prvi potez. Prema saznanjima "Novosti", na "Marakanu" je već stigla ponuda za Spajića vredna milion evra i emisari Tuluza ponovo će pratiti igru 20-godišnjeg defanzivca na derbiju.

Tim trenera Alana Kazanove ove sezone je izuzetno deficitiran sa štoperima i ovu poziciju želi da reši na vreme, kako im ubuduće ne bi vezni igrači igrali na pozicijama centralnog defanzivca. Inače, Tuluz i Zvezda su prvu poslovnu saradnju imali pre dve godine, kada je tadašnji kapiten Beograđana Pavle Ninkov za 1,8 miliona evra otišao u Francusku.

Poslednji sud o potencijalnim pojačanjima danas treba da donese i Samet Ajbaba, trener turskog Bešiktaša, čiji su pikovi već duže vreme Luka Milivojević i Nikola Maksimović. Zbog istih fudbalera dolaze i izaslanici Anderlehta, ali je pitanje da li će ih obojicu videti na terenu: vezistu sigurno hoće, dok učešće visokog štopera nije toliko izgledno.

Dolazak u Beograd najavili su i iz nemačkog Volfsburga, francuskog Valensijana, ruskog Zenita, a nema sumnje da će ih biti i iz drugih klubova, koji će derbi pratiti inkognito. Na meti će se naći i Marko Vešović, Darko Lazović i Nikola Mikić iz Crvene zvezde, kao i Vladimir Stojković, Aleksandar Miljković i Marko Šćepović iz Partizana.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 19 Maj 2013, 10:16
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Junak Jojić: Imao sam neki osećaj

Junaci derbija se večno pamte, posebno kada utakmica ima značaj kao što je bio slučaj sa 144. okršajem, pa će Miloš Jojić ostati upamćen kao junak Partizana.

Slika

Mladi vezni igrač ušao je kao rezerva u drugom poluvremenu, a onda sjajnim udarcem u 89. minutu doneo pobedu i verovatno titulu "crno-belima".

"Ne mogu da opišem kako se osećam. Presrećan sam što smo nadomak titule i što sam ja odlučio pobednika derbija. Delovali smo kao tim, poštovali sve dogovore, a šteta je što gol nije došao ranije", rekao je Jojić.

Kada je sudija Milorad Mažić svirao faul na 20-ak metara od gola Bobana Bajkovića, Jojić je brzo zgrabio loptu i preduhitrio saigrača Sašu Markovića.

"Trebalo je da počnem utakmicu, ali je trener odlučio da uđem sa klupe. Tada sam preuzeo izvođenje svih prekida u napadu i kada je sudija svirao faul, prošlo mi je kroz glavu da ću ga dati. Uzeo sam loptu i to uradio. Imao sam neki osećaj", rekao je junak 144. večitog derbija Miloš Jojić.

phpBB [media]

B92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 20 Maj 2013, 10:52
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

I Mitrović u Fiorentini?

Imajući u vidu neka ranija iskustva crno-belih sa “ljubičastima” i odlaske Jovetića, Nastasića i Gulana u Firencu nije teško pretpostaviti ko će imati prednost u pregovorima

Slika

STARA boljka srpskog fudbala, prodaja golobradih mladića, dobiće ovog leta novi pečat. Lazar Marković posle svega dve odigrane sezone odlazi iz srpskog fudbala, i to je nešto što se već podrazumeva kao sasvim normalna pojava.

Ipak, najava da je sledeći u redu za prodaju Aleksandar Mitrović, koji završava prvu sezonu u seniorskom pogonu crno-belih, je nešto što svakako teško može da se opravda potrebom za finansijskom konsolidacijom kluba.

I pre derbija je bilo jasno da bi robusni centarfor, iako jedva punoletan, već ovog leta mogao da postane internacionalac, a posle odlične partije u odlučujućem meču sezone nije teško pretpostaviti da će najezda zainteresovanih biti još veća.

Kako “Novosti” saznaju, u akciju angažovanja Mitrovića se ozbiljno uključila Fiorentina. Imajući u vidu neka ranija iskustva crno-belih sa “ljubičastima” i odlaske Jovetića, Nastasića i Gulana u Firencu nije teško pretpostaviti ko će imati prednost u pregovorima i pored činjenice da je Napoli odavno bacio “mamac”.

Eventualni odlazak Mitrovića već ovog leta predstavljao bi veliki udarac za Partizan, posebno ako se ima u vidu nekoliko izvesnih rastanaka sa momcima koji su predstavljali osovine tima. Lazar Marković se i u izjavi odmah posle derbija oprostio od Humske, kao i Vladimir Stojković, Ivanov čeka pravu ponudu, a jasno je da dobra ponuda neće moći da spreči ni rastanak sa Vladimirom Volkovom.

Jasno je da će u Humskoj morati ozbiljno da se poradi na prestrojavanju igračkog kadra ukoliko pomenuta petorka napusti Partizan, a crno-beli trenutno nemaju ni sportskog direktora...

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 20 Maj 2013, 11:01
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Jojić: Sanjao sam ovaj gol!

Mladi vezista matirao Crvenu zvezdu i doveo Partizan na korak do nove titule. Miloš: Cele nedelje sam pričao prijateljima da ću pogoditi, to sam rekao i Saši Markoviću

Slika

DERBI rađa junake. Da li je zaista tako? Pitajte Miloša Jojića, momka kojem je dvadesetak minuta provedenih na terenu bilo sasvim dovoljno da ostvari nešto što će se dugo prepričavati.

Da zatrese mrežu i donesu pobedu svom timu, kojom je praktično obezbedio šampionsko slavlje. Na taj način je i ispunio obećanje dato prijateljima u danima koji su prethodili derbiju.

- Cele nedelje sam sa prijateljima razgovarao o derbiju i u svakom tom razgovoru sam naglašavao da ću dati gol, da imam takav osećaj. Obećao sam im, morao sam da ispunim obećanje - uz osmeh počinje priču heroj crno-belog dela Srbije Miloš Jojić.Ni izostanak iz startne postave nije obeshrabrio mladog fudbalera.

- Dok sam se zagrevao, priželjkivao sam samo jednu priliku, jedan šut. Kada smo došli do tog slobodnog udarca, znao sam da moram ja da uzmem odgovornost. Tu smo bili Saša Marković i ja, objasnio sam mu da bi trebalo da ja šutnem, jer ću pogoditi.

Kratak flešbek u glavi pred samo izvođenje je pomogao da lopta ode baš tamo gde je Jojić želeo.

- U trenutku pred šut u glavi mi se pojavila slika iz meča sa Radničkim iz Niša, dok sam igrao za Teleoptik. Tada se lopta na identičan način odbila od prečke. Gađao sam i molio Boga samo da pređe živi zid. Dalje ste videli, a ja iskreno u tom trenutku eksplozije emocija nisam znao ni kako da se radujem, gde da trčim, kome da idem u zagrljaj.

Uvertira u derbi, koja je dozvoljavala sve vrste “udaraca”, dodatno je motivisala fudbalere Partizana.

- Cela ta negativna euforija koja nas je dopratila do derbija me jako nervirala. Ne znam kako su to ljudi mislili da je moguće namestiti derbi. Uspeli smo sve to da ostavimo po strani i da se koncentrišemo na obaveze na terenu. U velikoj meri su nam pomogle i reči trenera Rašovića, da pritisak koji nosi derbi moramo da prihvatimo, a ne samo odbacimo kako nam se ne bi vratilo na neželjeni način.Večiti rival, osim većeg poseda lopte u prvih 45 minuta, praktično ništa nije pokazao.

- Sami smo sebi zakomplikovali situaciju slabijim rezultatima u poslednje vreme i znali smo da samo mi možemo da se izvadimo iz toga, da smo mi ti koji se u derbiju pitaju. Dobro smo ih izanalizirali i videli da su igrali dosta bledo u poslednje vreme. Fudbal možda nije bio lep za oko, ali smo definitivno bili zreliji i opasniji po gol. Žao mi je što nismo rešili ranije pitanje pobednika, ipak, dobro je i ovako - zaključio je uz osmeh Jojić.

MINIMALCI KAO SUDBINA
TRI derbija odluke, tri puta po 1:0 i sva tri su otišla u korist crno-bele strane Topčiderskog brda. Crvena zvezda će izvesno ostati bez titule i šestu godinu zaredom, a interesantno je da su fudbaleri kluba iz Ljutice Bogdana u tri navrata imali sudbinu prvenstva u svojim rukama.

Najpre ih je u sezoni 2009/2010. Radosav Petrović ostavio u neverici golom sa tridesetak metara u 73. minutu. Sledeće sezone je crno-bele ka tituli usmerio Tejgo golom u 62. minutu derbija, a poslednji Zvezdin “dželat” u ovom nizu je Miloš Jojić (90).

KAD JE MOGAO KADU...
JUNAK 144. derbija je apostrofirao i jedan interesantan detalj, koji na najbolji način potvrđuje tezu da je fudbal nepredvidiva igra: - Pre samo godinu dana sam prvenstveni derbi u Humskoj odgledao u jednom kafiću u Inđiji, u društvu sadašnjeg prvotimca Zvezde Pantića. Onaj u kojem je Kadu doneo pobedu Zvezdi u nadoknadi. Normalno, pomislio sam da bih i ja mogao jednog dana. Šest meseci kasnije igrao sam prvi derbi pred 45.000 ljudi, a sada sam doživeo i ovo. Sve je kao u najlepšem snu.

ČESTITKE
FUDBALERI Partizana u nedelju su dobili slobodan dan, ali to nije značilo da je bilo mnogo lakše doći do kreatora Partizanove pobede u derbiju. - Telefon ne prestaje da mi zvoni. Stižu pozivi sa svih strana, mnogo njih i iz inostranstva, poruke, gomila čestitki. Ne stižem svima ni da se javim, zahvalim. A ja još, iskreno, nisam ni svestan šta sam uradio.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 21 Maj 2013, 09:46
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Marković se na derbiju oprostio od dresa Partizana?

Lazar je na meču sa Crvenom zvezdom zaradio žuti karton zbog kojeg propušta gostovanje u Smederevu. Pitanje da li će igrati protiv Spartaka

Slika

NIJE Lazar Marković uspeo da se oprosti od crno-belog dresa golom u derbiju, ali je, svakako, dao značajan doprinos velikoj pobedi, posebno igrom u drugom poluvremenu.

Duel sa Crvenom zvezdom bi mogao lako da bude njegov poslednji u dresu Partizana pred odlazak u inostranstvo, pošto je na derbiju zaradio žuti karton.

To mu je četvrti zbog kojeg će propustiti gostovanje u Smederevu, a pitanje je ukoliko se očekivano osvoji jedan bod za titulu u sredu u kom sastavu će crno-beli izaći na teren na poslednjem meču sezone, kada u Humsku stiže Spartak.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu