Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 13 Jul 2025, 07:07

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 08 Dec 2012, 16:12
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Miha tuži menadžera zbog Faljija

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović podneo je tužbu protiv FIFA fudbalskog menadžera Zorana Đurića, zbog duševnog bola visokog intenziteta.

Slika

Đurić je u emisiji SOS kanala "Total soker" na pitanje voditelja da li menadžeri Falji Ramadani i Serđo Berti utiču na sastav Srbije odgovorio: "Da, sigurno, sigurno".

Mihajlović je podneo tužbu jer su mu Đurićeve reči povredile ugled, čast i nanele "duševnu bol visokog intenziteta koji još uvek traje", za šta je podneo i lekarsko uverenje.

"Tužba je bez osnova. Ovim potezom Mihajlović želi da pošalje poruku da će biti tužen svako ko iznese drugačije mišljenje od njegovog", rekao je povodom optužbe Đurić, a onda istakao šta mu je zasmetalo u Mihajlovićevom izboru reprezentativaca.

"Direktno sam ugrožen. Ne znam koji je kriterijum po kojem se zaslužuje poziv u reprezentaciju. Boško Janković je kapiten Đenoe, kluba iz Serije A, svi dobro znaju u kakvoj se formi nalazi, a nema mesta u reprezentaciji. To mi nikako nije jasno".

Mihajlović navodno na ime odštete zahteva 1.500.000 dinara. Kako piše u tužbi, novac dobijen od spora Mihajlović se uplatiti Dečjem selu u Sremskoj kamenici.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 10 Dec 2012, 09:19
Korisnikov avatar
rang
rang

Neverovatni Mesi oborio rekord Gerda Milera!

Fudbaler Barselone se za 25 minuta duela sa Betisom dva puta upisao u strelce i sa ukupno 86 golova u 2012. srušio je rekord legendarnog Nemca

Slika

Neverovatni Lionel Mesi je u još jednom statističkom parametru upisao svoje ime u istoriju. Fudbaler Barselone je za 25 minuta meča 15. kola španskog šampionata postigao dva gola i sa ukupno 86 pogodaka u 2012. srušio rekord Gerda Milera iz 1972. Legendarni Nemac je u toj kalendarskoj godini 85 puta bio strelac.

Argentinski reprezentativac je počeo meč u Sevilji u startnoj postavi iako se pre samo nekoliko dana činilo da je pred njim duža pauza. Mesi je, podsetimo, povredio koleno u duelu Lige šampiona, međutim, ekspresno se oporavio i obradovao sve one koji su navijači da obori još jedan rekord.

Prvi gol protiv Betisa postigao je u 16, a drugi u 25. minutu.

Mesi je za sada postigao 74 gola za Barselonu, a 12 u dresu nacionalne reprezentacije Argentine.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 10 Dec 2012, 19:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Tores: Zbog crtaća sa bavim fubalom

Napadač Čelsija Fernando Tores rekao je da je počeo da se bavi fudbalom zbog japanskog crtanog filma - "Kapetan Cubasa".

Slika

'El Ninjo' se trenutno nalazi, upravo, u Japanu gde ga u četvrtak očekuje prvi meč na Svetskom klupskom prvenstvu.

"Sećam se kada sam bio klinac da su svi pričali o nekom crtaču o fudbalu, koji potiče iz Japana. Nismo mogli da uhvatimo dobar signal na televizoru, ali je uprkos tome nismo propuštali", rekao je Tores novinarima u Japanu.

"Serijal se zvao Oliver i Bendži u Španiji, dok se u Japanu zvala Kapetan Cubasa. Priča se odvijala oko dva mlada igrača koji su ušli u nacionalni tim, zatim osvojili Svetsko prventsvo, da bi onda prešli u Barselonu i Bajern iz Minhena, bilo je kao san", rekao je Tores.

Bivši napadač Atletika i Liverpula dodao je da je to umnogome uticalo na njegovu želju da se bavi fudbalom.

"Zbog serije sam i počeo da se bavim fudbalom, i zbog toga što me je mlađi brat naterao, a i obožavao sam taj crtani. Hteo sam da budem Oliver, pošto je on igrao u polju, dok je Bendži bio golman. Tada sam prvi put saznao za Japan", zaključio je on.

Čelsi u četvrtak u polufinalu u Jokohami igra protiv meksičkog Montereja, a trener 'plavaca Rafael Benites smatra da njegova ekipa može do trofeja.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 11 Dec 2012, 22:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Ovo je najbolji navijač na svetu!

Fudbaleri Udinezea slavili su u ponedeljak veče slavili su u Đenovi, a protiv Sampdorije bodrio ih je samo jedan navijač.

Slika

"Tek kad sam ušao na stadion shvatio sam da sam jedini. Hteli su da me prebace na tribinu sa drugim navijačima, ali sam insistirao da budem na gostujućoj. Navijači Sampdorije su mi aplaudirali, a posle meča su mi prišle vođe navijača i čestitali mi na strasti. Dobio sam i dres na poklon od direktora markentinga Sampdorije. Bio sam ponosan", rekao je 37-godišnji Arigo Brovedani.

"Počeo sam da idem na utakmice kada sam imao deset godina. Obožavam da budem na tribinama sa ultrasima, jer je podrška neverovatna sa njima. Obožavam miris baklji, razmenivanje šalova", rekao je definitivno najbolji navijač Udinezea.

Njegov put od 1.000 kilometara (od Udina do Đenoe i nazad) se na kraju isplatio, n je imao zadovoljstvo da se raduje u Đenovi pobedi od 2:0, i odbranjenom penalu Željka Brkića.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 13 Dec 2012, 09:39
Korisnikov avatar
rang
rang

“Puma” poslala Zvezdi ponudu!

Čuveni nemački proizvođač sportske opreme želi da ponovo sarađuje s najtrofejnijim srpskim klubom, koji je u dresovima ove kompanije ostvario najveći uspeh u istoriji - osvajanje titule prvaka Evrope

Slika

U CRVENU zvezdu je stigla zvanična ponuda “Pume” za tehničko sponzorstvo, saznaju “Novosti”.

Čuveni nemački proizvođač sportske opreme želi da ponovo sarađuje s najtrofejnijim srpskim klubom, koji je u dresovima ove kompanije ostvario najveći uspeh u istoriji - osvajanje titule prvaka Evrope 1991. godine.

Na “Marakani” već dugo vlada nezadovoljstvo odnosom “Leđea” za koju kažu da je od letos prekršila nekoliko odredbi ugovora, pre svega vezanih za dostavu opreme za prvi tim, omladinske selekcije, ali i za potrebe prodaje.

Novosti

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 14 Dec 2012, 09:51
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Stojić: Zvezdi sam doneo zaradu od 20 miliona evra

Glavni finansijer Rada, Ranko Stojić, prokomentarisao je kritike na njegov račun zbog saradnje sa bivšom upravom Crvene zvezde.

Slika

Stojić pažljivo bira reči kada je u pitanju saradnja sa Crvenom zvezdom i ističe da je klubu sa "Marakane" doneo veliku finansijsku dobit.

- Navodno mi se zamera saradnja sa prethodnim upravama crveno-belih. A tom klubu sam pre tri godine doneo 20 miliona evra. Biševac i Kovačević koštali su 7.1, Tomović i Filip Đorđević po dva miliona - izjavio je Stojić, a prenosi Sportski žurnal.

Međutim, tu nije kraj.

- Za Milovanovića, šest meseci do isteka ugovora, imali su ponudu od 800.000, a na kraju sam uspeo da napravim posao od tri miliona evra - dodao je Stojić.

S Media

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 14 Dec 2012, 09:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Transeksualac igrao košarku i kao žena i kao muškarac

Pedesetogodišnja Gabrijela Ludvig (Gabrielle Ludwig) izazvala je pometnju u krugovima košarke po lokalnim koledžima u SAD, ali ne zbog njenih godina već zato što je igrala i kao muškarac i kao žena.

Slika

Gabrijela Ludvig je postala prvi tranšeksualac koja je igrala košarku u muškim i ženskim ekipama na lokalnim utakmicama u Santa Klari, američkoj državi Kaliforniji.

Ona je poslednji put igrala na koledžu pre 30 godina u muškom timu zajednice koledža u Njujorku. Međutim, ona je posle trenirala mlade košarkaše pre i posle hirurške intervencije kada je 2007. godine postala žena.

Neki sportski komentatori su rekli da njena velika visina i građa predstavljaju za nju prednost za košarsku, ali njen trener i saigrači kažu da je sjajan dodatak za tim ali daleko da je jedan od najboljih igrača,odnosno igračica.

24 Sata

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 14 Dec 2012, 11:06
Korisnikov avatar
rang
rang

Bodi Miler povredio suprugu

Američki skijaš Bodi Miler povredio je svoju suprugu Morgan igrajući golf, zbog čega je ona završila u bolnici.

Slika

Miler trenutno ne razmišlja o povratku na skijaške staze, pošto se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede kolena, pa je zato u poslednjih nekoliko meseci odlučio da se okuša u golfu. Da to nije bilo toliko pametno pokazuje incident koji se desio u sredu, kada je suprugu pogodio lopticom pravo u oko.

“Imao sam prvi veliki incident na golfu. Detalje ću objaviti kasnije, sada idemo pravo u bolnicu”, napisao je prvo Miler, a potom dodao, “Pogodio sam suprugu golf lopticom u glavu. Ovo je najgori osećaj ikada”.

Nekoliko sati kasnije, Morgan, koja je inače odbojkašica, je sa svojim fanovima podelila sliku povrede, uz poruku da i dalje voli svog supruga.

“Trenutno se ne osećam baš privlačno. Pogođena sam u glavu golf lopticom od strane mog predivnog supruga. Još uvek ga volim, ali boli”, napisala je Morgan.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 15 Dec 2012, 10:18
Korisnikov avatar
rang
rang

Ko se sve penzionisao u 2012?

Tokom 2012. godin nekoliko zvučnih imena u svetu sporta okončalo je svoje profesionalne karijere.

Slika

Najzvučnije ime je svakako 18-struki olimpijski šampion u plivanju Majkl Felps, dok su Mihael Šumaher i Kim Klajsters po drugi put otišli u penziju.

Karijeru je završio i legendarni Filipo Inzagi, te Endi Rodik. Povukao se i jedan najboljih raninbekova u NFL-u tokom protekle decenije LaDenijen Tomlinson, hokej se oprostio od Šveđanina Niklasa Lidstroma, a od košarke Entoni Parker.

Majkl Felps (SAD, plivanje) – Felps je još 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu postao najbolji plivač svih vremena osvojivši čak 8 zlatnih medalja. Na Igrama u Londonu je stigao do ukupno 22 medalje (18 zlatnih, po dve srebrne i bronzane)po čemu je takođe postao rekorder OI. Iako je rekao da je odluka definitivna, mnogi očekuju da će učestvovati i u Rio de Žaneiru 2016. godine. Višestruki je svetski šampion i vlasnik nekoliko rekorda.

Mihael Šumaher (Nemačka, Formula 1) – Legendarni Nemac je drugi put otišao u penziju. Za razliku od prvog puta kada je otišao kao sedmostruki šampion, ovaj put se povukao posle blede tri godine u najbržem cirkusu. Šumaher je tokom karijere nastupio u 302 trke, ostvario 91 pobedz uz 155 podijuma, skupio 1.560 bodova, imao 68 pol pozicija i izvozio 77 najbržih krugova. Nastupao je za Beneton i Ferari u prvom "mandatu", a po povratku za Mercedes. Šampion je bio 1994, 1995, 2001, 2001, 2002, 2003. i 2004. godine.

Slika

Filipo Inzagi (Italija, fudbal) – "Superpipo" je godinama tresao mreže u dresovima Juventusa i Milana. Jedan od najboljih golgetera u Evropi svih vremena (288 golova na 623 utakmice) bio je tri puta šampion Italije, osvojio je i dve Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, kao i Svetsko klupsko prvenstvo. Sa Italijom je osvojio Mundijal 2006. godine.

Niklas Lidstrom (Švedska, hokej) – Lidstrom je osvojio četiri Stenli kupa (NHL titula), sedam puta je bio najbolji odbrambeni igrač lige, a bio je i olimpijski šampion.

Endi Rodik (SAD, tenis) – Rodik se penzionisao na svoj 30. rođendan, posle eliminacije sa US Opena. Njegov najveći uspeh u karijeri bila je upravo titula na “Flašing Medouzu“ 2003. godine, kada je stigao do prvog mesta na ATP listi.

Kim Klajsters (Belgija, tenis) – Klajstersova je tokom karijere osvojila četiri Gren slema, US Open (2005, 2009 i 2010), te Australijen open (2011). Ona se već povlačila iz tenisa 2007. godine kada je rodila ćerku, ali se vratila dve godine kasnije. 2003. je prvi put postala teniserka broj 1.

Slika

Entoni Parker (SAD, košarka) – Amerikanac koji je ostavio jedan od najvećih pečata u evropskoj košarci. Dominirao je sa Makabijem početkom veka, osvojivši tri Evrolige, dve titule MVP-ja sezone, te jednu Fajnal fora EL. Izabran je i u tim decenije (2001-2010) Evrolige, a devet sezona nastpao je u NBA ligi.

LaDenijen Tomlinson (SAD, američki fudbal) – Tomlinson je bio jedan od najdominantnijih raninbekova u NFL-u. Dominirao je u dresu San Dijego Čardžersa, ali nije uspeo da stigne do Superboula. 2006. godine bio je MVP lige istrčavši 1.815 jardi i rekord NFL-a sa 31 postignutim tačdaunom. Tokom karijere je istrčao 13.684 jarde po čemu je peti na večnoj listi.

Hajns Vord (SAD, američki fudbal) – Vord je bio jedan od najboljih hvatača u protekloj deceniji. Osvojio je dva Superboula sa Pitsburg Stilersima, a bio je i MVP na Superboulu XL 2006. godine. Karijeru je završio sa tačno 1.000 hvatanja u regularnoj sezoni, 12.083 jarde i 85 tačdauna.

Eduardo Nahera (Meksiko, košarka) – Nahera je postao prvi Meksikanac koji je zaigrao u NBA ligi, kada su ga 2000. izabrali Hjuston Roketsi. Odigrao je 12 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a u košarci je ostao kao trener u razvojnoj NBA ligi.

B92

Vrh
UtherPendragon
Post  Tema posta: Re: Zanimljivosti iz sveta sporta  |  Poslato: 15 Dec 2012, 10:41
Korisnikov avatar
Razarač
Razarač

Pridružio se: 10 Okt 2012, 20:36

sta je ovde zanimljivo ?

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu