Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 23:10

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 17 Jan 2013, 11:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Kuzmanović: Želim nazad u Italiju

Srpski internacionalac Zdravko Kuzmanović istakao je da želi da se vrati u Italiju, nada se na kraju sezone.

Slika

Kuzmanović je već mesecima tema spekulacija o interesovanju timova iz Serije A, a poslednji se pominjao Lacio.

On, ipak, ne propušta dešavnja u bivšem klubu Fiorentini, i očekuje da će po isteku ugovora napustiti Štutgart i Bundesligu.

"Želim da se vratim u Italiju. Odnosi sa Štutgartom su dobri, ali ugovor mi ističe, a nismo razgovarali o novom. Imam ideju šta želim u budućnosti, želim ponovo da igram u Italiji iz više razloga. Znam jezik, igrao sam dve godine i odgovara mi taj stil igre. Moja želja je Serija A, ali nikad se ne zna u fudbalu", rekao je Kuzmanović.

Srpski fudbaler je navodno želja Lacija, ali se pominju i Inter, Sevilja, Vest Hem, moskovska Lokomotiva.

"O Laciju sam čitao u novinama, ništa više od toga ne znam. Mogu samo reći da sa zadovoljstvom pratim Fiorentinu. Čini mi se da je odličan stručni štab oko (Vičenco) Montele. Đuzepe Rosi i Stevan Jovetić će biti odličan tandem. Mislim da je Juventus favorit za titulu, Milan nešto teže", rekao je Kuzmanović.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 17 Jan 2013, 11:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Gvardiola od leta u Bajernu!

Bivši trener Barselone Pep Gvardiola od leta će preuzeti minhenski Bajern, objavio je nemački klub na svom Tviter profilu.

Slika

Gvardiola je na kraju prošle sezone napustio klupu Barselone, a prethodnih godinu dana nije imao posao.

Spekulisalo će Španac skoro sigurno karijeru nastaviti u Engleskoj, interesovanje su pokazivali Čelsi, Mančester siti i Arsenal, ali on je šokirao sve i potpisao je trogodišnji ugovor sa Bajernom.

"Drago nam je što smo uspeli u ovoj misiji, pobedili smo nekoliko klubova koji su bili u trci za Gvardiolin potpis. Radi se o jednom od najboljih trenera na svetu i verujemo da će on dati mnogo, ne samo Bajernu, već i celom nemačkom fudbalu", rekao je direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Gvardiola je sa Barselonom osvojio tri Primere i dve Lige šampiona, a u Bajernu će zameniti Jupa Hajnkesa.

„Jup Hajnkes će završiti svoju uspešnu karijeru na kraju ove sezone. Pep Gvardiola će od jula preuzeti FK Bajern“, stoji na Tviter profilu bavarskog kluba.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 17 Jan 2013, 20:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Bastos u Šalkeu?

Krilni igrač Olimpika iz Liona Mišel Bastos mogao bi, narednih dana, da postane član Šalkea, navode francuski mediji.

Slika

Bundesligaš se u tekućem prelaznom roku pojačao Brazilcem Rafaelom, koji bi trebalo da zameni povređenog Ibrahima Afelaja, ali žele da svom timu pridodaju još jednog ofanzivnog vezistu.

Kako će Luis Holtbi preći u Totenhem na kraju sezone, Šalke je najavio dovođenje Bastosa. Prema navodima francuskih medija, Nemci su spremni da ponude 7 miliona evra za igrača koji ima još dve i po godine ugovora sa Olimpikom.

Predsednik francuskog tima Žan-Mišel Ola je ranije izjavio da se može desiti da klub proda nekoliko najboljih fudbalera, a u tu grupu spada i Mišel Bastos.

Brazilac je evropsku karijeru počeo u mlađim selekcijama Fejenorda, u domovini je nastupao za Atletiko Paranaense, Gremio i Figuirense.

U francuski fudbal stigao je 2006. godine, najpre je igrao za Lil, da bi tri godine kasnije prešao u Lion, za koji je odigrao 92 utakmica i postigao 24 gola.

Za nacionalni tim nastupio je 10 puta i jednom se upisao u listu strelaca.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 17 Jan 2013, 20:38
Korisnikov avatar
rang
rang

Zaneti želi dva trofeja

Kapiten Intera Havijer Zaneti izjavio je da želi trofeje u Kupu Italije i Ligi Evrope.

Slika

Tim Andree Stramaćonija se plasirao u polufinale domaćeg Kupa, pobedom u produžetku nad Bolonjom od 3:2, a u nokaut fazi evropskog takmičenja sastaje se sa rumunskim Klužom.

Zaneti je uveren da je Inter u mogućnosti da osvoji oba trofeja i da ostvari što bolji plasman u Seriji A.

„Znamo da možemo to da uradimo. Tim je obnovljen, mnogo novih igrača je stiglo prošlog leta i na početku nismo uspeli da uhvatimo zajednički pravac. Imali smo obaveze na više frontova, a da možemo da odigramo dobro pokazala je utakmica sa Juventusom“, naveo je Zaneti.

Inter je četvrti na tabeli italijanske lige, a u sledećem kolu gostuje šestoplasiranoj Romi.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 17 Jan 2013, 20:40
Korisnikov avatar
rang
rang

SAF: Ne oslanjamo se na van Persija

Ser Aleks Ferguson izjavio je da Mančester Junajted nije postao čovek-tim posle dolaska Robina van Persija.

Slika

Holandski reprezentativac je prošlog leta stigao u Fergusonov tim iz Arsenala i trenutno je vodeći strelac Premijer lige sa 17 golova.

Ipak menadžer Junajteda negira da se ekipa oslanja na učinak van Persija, koji je golovima dodao i šest asistencija u 22 utakmica.

„Prošlo je vreme kada je jedan fudbaler mogao da bude nosilac igre. To je nekada bio Erik Kantona, ali je u današnjem fudbalu to mnogo drugačije. Recimo, Čičarito je postigao 12 golova, a Vejn Runi devet“, objašnjava Ferguson.

Legendarni Škot je naveo da su i dvojica defanzivaca, Džoni Evans i Patris Evra učestvovali u napadačkim akcijama i zajedno dodali osam golova, što doprinosi tvrdnji da se igra Junajteda ne zasniva samo na van Persiju.

„On ima pobednički mentalitet, pravi je igrač u pravom klubu u pravo vreme. Daje ekipi kvalitet koji je neophodan za uspeh na više frontova“, rekao je Ferguson.

Junajted je vodeći tim Premijer lige, a u sledećem kolu gostuje Totenhemu.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 17 Jan 2013, 21:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Rodžers: Suares neka se stidi

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je priznanje Luisa Suaresa za simuliranje neprihvatljivo i da će stvar biti rešena unutar kluba.

Slika

Suares je u razgovoru za južnoameričke medije priznao da je simulirao faul da bi izborio penal na meču sa Stouk Sitijem u oktobru.

Zbog tog incidenta, potpredsednik FIFA Džim Bojsi je simuliranje nazvao ’rakom’ fudbala, pre nego što je Rodžers stao u odbranu svog igrača. Ipak, menadžer Liverpula je promenio priču u četvrtak.

„Mislim da je to neprihvatljivo. Razgovarao sam sa Luisom i sve ćemo rešiti unutar kluba. Simuliranje nije nešto što mi zagovaramo i protivimo se tome. On je u potpunosti razumeo moj stav kao menadžera kluba. Ono što je rekao je pogrešno, shvatio je i idemo dalje“, rekao je Rodžers.

Najbolji strelac Liverpula ove sezone, koji je postigao 15 golova u Premijer ligi do sada, rekao je da obično ne simulira, ali da je protiv Stouka morao da smisli nešto.

„Ponekad na terenu dođete u situaciju da sebe zapitate šta sada treba da uradite. Kritikovali su me da sam protiv Stouka iscenirao faul, i jeste, uradio sam to. Biću iskren, uradio sam to zato što nam nije išlo dobro i morao sam da smislim nešto“, rekao je Suares.

Duel Stouka i Liverpula završen je bez golova.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Jan 2013, 01:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Atletiko sa plus dva čeka revanš

Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su Betis sa 2:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja na svom terenu.

Slika

Atletiko je do trijumfa došao bez većih problema, golovima Falkaa u 11. i Felipea u 23. minutu, i tako opravdao epitet favorita.

Preostala tri meča četvrtfinala odigrana su u prethodna dva dana, a pobedu je zabeležio samo Real, koji je sa 2:0 slavio protiv Valensije. Duel Saragose i Sevilje završen je bez golova, dok je Barselona iznenađujuće igrala 2:2 sa Malagom.

Revanš mečevi četvrtfinala igraju se 23. i 24. januara.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Jan 2013, 10:45
Korisnikov avatar
rang
rang

Ramadani: Lazar ne ide u Benfiku

Fudbalski menadžer Fali Ramadani demantovao je pisanja pojedinih medija da će napadač Partizana Lazar Marković preći u portugalsku Benfiku.

Slika

"Tuto sport" i "O žogo" istovremeno su preneli vest o navodnom dolasku Partizanovog napadača u Lisabon, na potpis ugovora sa lokalnim velikanom.

Italijani su za Lazara napisali da je posle dvomeča u Ligi Evrope bio interesantan Interu, dok su Portugalci podsetili na interesovanje Čelsija, i dobre odnose londonskog tima sa Benfikom koja bi Markovića dovela na pozajmicu.

"Gluposti. Lazar je u Beogradu", kratko je rekao Ramadaniji, kao i sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković: "Lazar Marković ne ide u Benfiku".

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Jan 2013, 16:24
Korisnikov avatar
rang
rang

Valdes napušta Barselonu

Golman Barselone Viktor Valdes i zvanično će napustiti klub u junu ove godine, po isteku ugovora.

Slika

“Barselona je obaveštena o neopozivoj odluci Valdesa da ne produži ugovor”, kaže se u saopštenju menadžera Hinesa Karvahala.

Član španske reprezentacije je u Barseloni od 2002. godine, a njegove stranice na društvenim mrežama preplavljene su komentarima navijača koji mole Valdesa da ostane u katalonskom klubu. Kako navode španski mediji, Valdes je dobio ponude od Liverpula i Arsenala.

Barselona je na liderskoj poziciji u Primeri sa 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Atletikom iz Madrida, dok je Real Madrid treći sa čak 18 bodova zaostatka.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 18 Jan 2013, 23:26
Korisnikov avatar
rang
rang

Sautempton: Šokantna smena Edkinsa

Premijerligaški klub Sautempton šokirao je javnost otpustivši u petak menadžera Najdžela Edkinsa.

Slika

Edkins je ekipu za dve sezone doveo klub sa južne engleske obale iz trećeg ranga u Premijer ligu.

Sa izuzetnom mladom postavom “Sveci” su se remijem protiv Čelsija probili na petnaesto mesto sa 22 boda iz 22 meča, tri boda više od klubova u zoni ispadanja. Edkinsa će zameniti Argentinac Maurisio Poketino.

"Ova odluka doneta je u skladu sa dugoročnim ambicijama kluba", naveo je u saopštenju presednik Sautemptona Nikola Korteze.

“Cenimo Najdželov učinak u klubu tokom prethodne dve sezone, ali nam je za dalji napredak potrebna promena. Poketino je iskusan i kvalitetan trener, koji je poznat po taktičkom znanju i odličnom radu sa igračima”.

Pre boda osvojenog na Stamford Bridžu posle 0:2 na startu meča crveno-beli su kao gosti pobedili direktnog rivala Aston Vilu 1:0.

Poketino će ekipu preuzeti na subotnjem treningu, a prvi meč imaće u ponedeljak protiv Evertona.

Argentinac (40) prethodno je tri godine vodio Espanjol, a posle neuspešnog starta sezone napustio je u novembru ekipu Espanjola. U dresu Argentine odigrao je 20 mečeva, a na SP 2002. njegov penal nad Ovenom omogućio je Englezima pobedu , koja je na kraju koštala favorite Argentince ispadanja u grupi.

Poketino je u 146 mečeva na klupi Espanjola zabeležio 49 pobeda. Edkinsov učinak u Sautemptonu bio je odličan: 67 pobeda i 32 poraza u 124 meča. Ovu sezonu “Sveci” su počeli sa 5 bodova iz prvih 11 kola (tri protiv Vile u prvom delu sezone), ali su u narednih 11 mečeva osvojili čak 17, uz samo dva poraza. Poslednji izgubljeni ligaški meč zabeležili su 22. decembra protiv Sanderlenda, posle čega su remizirali sa Arsenalom, Čelsijem, Fulamom i Stoukom (tri u gostima) i dobili Vilu.

Pred sobom Poketino ima jednu od najtalentovanijih ekipa u zemlji, sa Adamom Lalanom kao kapitenom, supertalentovanim Natanijelom Klajnom, Lukasom Šoom i Ričardom Vord-Prausom. Škola kluba stalno izbacuje mlade talente (Bejl, Volkot, Okslejd-Čemberlejn), a u startnoj postavi više od polovine čine momci mlađi od 24 godine, uključujući i najskuplja pojačanja prošlog leta Gastona Ramiresa i Džeja Rodrigeza.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu