Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 23:10

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Dec 2012, 10:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Levandovski potpisuje za Mančester Junajted

Čelnici kluba sa "Old Traforda" i Borusije iz Dortmunda, navodno, su postigli dogovor za transfer poljskog reprezentativca za cenu od 22 miliona evra

Slika

Napadač šampiona Bundeslige Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski blizu je potpisivanja ugovora sa Mančester Junajtedom, preneli su mediji u Nemačkoj.

Čelnici kluba sa "Old Traforda" i Borusije, navodno, su postigli dogovor za transfer poljskog reprezentativca za cenu od 22 miliona evra.

Dvadesetčetvorogodišnji Levandovski je ove sezone odigrao 16 mečeva i postigao je deset golova.

Godišnja plata Levandovskom na "Old Trafordu" će iznositi oko 5 miliona evura, a čeka se još samo zvanična potvrda ovog transfera.

Engleski gigant je prošlog leta iz Borusije doveo i japanskog reprezentativca Šinđija Kagavu.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Dec 2012, 10:25
Korisnikov avatar
rang
rang

Mersin kupuje Stojkovića!

Golman Partizana je navodno već dogovorio svoje uslove trogodišnje saradnje sa turskim klubom, ostalo je još da Mersin i crno-beli pronađu zajednički jezik

Slika

TURSKI prvoligaš Mersin je ozbiljno zagrizao za golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

Iskusni čuvar mreže je navodno već dogovorio svoje uslove trogodišnje saradnje sa ovim klubom, ostalo je još da Mersin i Partizan pronađu zajednički jezik.

U Humskoj su nedavno najavili da su spremni za razgovore sa Stojkovićem o nastavku saradnje (ugovor mu ističe u leto 2014), ali mu u slučaju konkretne ponude Mersina verovatno neće praviti probleme.

Već neko vreme kao prva alternativa za gol Partizana figurira golman Spartaka Branislav Aleksić.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Dec 2012, 10:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Medojević: Povratak u Vojvodinu nije u planu

U Volfsburg je došao novi trener i posle priprema u Turskoj znaću na čemu sam – kaže vezni fudbaler nemačkog kluba, koji ne razmišlja o povratku na „Karađorđe“

Slika

NAPREDAK je očigledan, ali klupa i dalje žulja. Slobodan Medojević (22), doskorašnji kapiten mlade reprezentacije Srbije i igrač novosadskog superligaša, nije se naigrao u dresu nemačkog Vilfsburga. Trenutno, odmor provodi u rodnom Novom Sadu, gde će i dočekati Novu godinu u krugu porodice i prijatelja, a već 3. januara mora da se javi na prozivku.

- Gužva je blaga reč jer imam milion stvari da obavim, da se vidim sa svima, da popričam, da posetim rodbinu... - kaže Medojević. - Već 3. januara imamo zakazan trening u 14 časova, a odmah zatim krećemo na pripreme u Tursku. Nisam igrao jesenas, nasedeo sam se na klupi, ali ide nabolje, došao je novi trener i znaću kakva je situacija kada se završe pripreme u Turskoj. Ja se mnogo ne pitam jer imam ugovor na još dve i po godine i moje je da radim, što i poštujem.

Ništa ne može da zameni utakmice?

- Mnogo je teško kad ne igraš. Treniram redovno, dajem maksimum i pored svega pozitivno razmišljam. Jer, put kojim idem nije baš utaban i ne može sve glatko da prođe. Naravno, ima prepreka, ali one nisu nepremostive. Krenulo je sve bajno i sjajno, ali ni u ovim trenucima ne padam u bedak, već gledam sve kroz pozitivne okvire i uveren sam da ću izaći još jači i spremniji. Svakako, u svemu tome je najvažnije da me povrede zaobiđu.

Postojala je mogućnost da se vratite u Vojvodinu?

- To sam čitao u novinama. Međutim, u ovom trenutku je to nerealna opcija. Vojvodina jeste moj klub i imam sjajan odnos sa svima, od predsednika Butorovića pa nadalje, i znam da su mi vrata na fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ uvek otvorena. Međutim, i ja imam druge planove i želju da se dokažem u Bundesligi, jer zašto bih menjao sredinu ako nemam ambicija - zaključio je Medojević.

DALEKO OD REPREZENTACIJE
MEDOJEVIĆ je završio ciklus sa mladom reprezentacijom Srbije, a kada se povede reč o „A“ selekciji, razmišlja zrelo i realno.
- Svima nama je san igranje za nacionalni tim. Međutim, sada je potrebno biti realan i naglasiti da u ovom trenutku nije moguće da dobijem poziv. Kada zaigram u dresu Volfsburga i kada se dokažem, možemo pričati na tu temu - kaže Medojević.

POTPISAO MILINKOVIĆ SAVIĆ
PRVI profesionalni ugovor na tri godine sa Novosađanima je potpisao Sergej Milinković Savić (17), uzdanica omladinske ekipe i reprezentativac Srbije do 18 godina.
Momak rođen 1995. godine, dete je kluba, prve fudbalske korake načinio je kod trenera Spasoja Jelačića. Ofanzivni vezista visok 192 centimetra, prefinjene tehnike i osećaja za igru.

Novosti

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Dec 2012, 11:16
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Tošić: Ferguson se konsultuje sa mnom o drugim igračima

Trener CSKA Leonid Sucki rekao je da je Zoran Tošić dva meseca igrao povređen i uz jake bolove, dok se nije otkrilo zbog čega. Uprkos tome, srpski reprezentativac je svoj posao obavljao savesno i bez želje da pauzira, a sada sa odmara u Dubaiju i poručuje da se oporavlja.

Slika

ZDRAVLJE - Tošić je s porodicom otputovao u Emirate i biće spreman za nastavak sezone u ruskoj ligi.

- Bio sam u odličnoj formi, imao sam bolnu povredu kolena, ali sam trpeo i, u dogovoru s doktorom i trenerom, igrao dok nije bilo krajnje nesnosno. Uz injekcije sam izdržao neko vreme, ali sam, ipak, morao da pauziram poslednja tri kola. Bitno je da nije potrebna operacija, terapije su pomogle, ojačaću koleno, redovno treniram i spremno ću dočekati nove izazove - kaže Bambi Tošić za „24 sata“.

„Armejci“ pet godina čekaju šampionsku titulu u Rusiji, i veruju da je došao taj dan.

- Dobro smo završili jesenji deo, a imaćemo velike rivale u Zenitu i Anžiju. Njihovi budžeti su ogromni, maltene neograničeni, ali se nadam da ćemo pobediti jaku konkurenciju.

Slika

Velika borba desiće se i u Ligi šampiona, što Tošić s pažnjom prati, jer je u osmini finala i njegov bivši klub Mančester junajted.

- Finale pre finala je duel Mančestera i Reala, biće krajnje neizvesno. Naravno, navijaću za Mančester, koji ima vrsnog stručnjaka, a Vidić je veoma bitna karika u njihovom timu. Barselona je siguran favorit, a verovatno i Bajern u meču sa Arsenalom.

Tošić je ostao u izuzetno dobrim odnosima sa igračima iz Junajteda, a ponekad se čuje telefonom i sa Aleksom Fergusonom.

- Drago mi je kada se čujem s tako velikim stručnjakom i čovekom. U nekoliko navrata je sa mnom kontaktirao i interesovao se za kvelitet pojedinih ruskih igrača.
Za Bambija je reprezentacija uvek zanimljiva tema.

- Kao što smo na nekim mečevima možda razočarali, moramo se koncentrisati i protiv jake Hrvatske napraviti dobar rezultat i ostati u igri za Brazil. Raduje dobra forma mojih kolega, a izbor Baneta Ivanovića za najboljeg u 2012. potpuno je realan. On je blistao u dresu Čelsija - dodao je Tošić.

24 Sata

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 28 Dec 2012, 15:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Holtbi odlučio da napusti Šalke

Nemački fudbaler Luis Holtbi odlučio je da napusti Šalke kada mu na kraju sezone istekne ugovor.

Slika

Šalke je objavio da je Holtbi odbio da potpiše predložen produžetak ugovora.

Još je nepoznato gde će Holtbi nastaviti karijeru, a njegova odluka došla je samo nekoliko dana pošto je napadač Šalkea Klas-Jan Huntelar produžio ugovor do 2015. godine.

Holtbi je profesionalnu karijeru počeo u Alemaniji iz Ahena, odakle je 2009. došao u Šalke, koji ga je potom slao na pozajmice u Bohum i Majnc.

On je za ekipu iz Gelzenkirhena odigrao 53 bundesligaške utakmice, dok je za reprezentaciju Nemačke nastupio tri puta.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 29 Dec 2012, 12:09
Korisnikov avatar
rang
rang

Maradona: Murinja svi poštuju

Dijego Maradona rekao je da je Portugalac Žoze Murinjo jedan od najboljih trenera na svetu i istakao da je oduševljen njegovim sistemom rada.

Slika

"Rezultati govore o njegovim kvalitetima. Video sam kako Murinjo vodi treninge. On poklanja mnogo pažnje svim svojim igračima, od prvog do poslednjeg."

"Bio sam igrač koji je želeo da postane slavan, ali dobro je kada trener ne obraća pažnju samo na vas. Saigrači su važni jer su oni ti koji će vam pomoći na terenu."

"Murinjo zaslužuje poštovanje jer uvek sam bira ekipu", kazao je Maradona na sportskoj konferenciji u Dubaiju.

Slavni Argentinac sada nema trenerski angažman, a ranije ove godine otišao je sa klupe Al Vasla. Pre toga vodio je Argentinu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

"Gaučosi" su tada stigli do četvrtfinala, a tamo ih je deklasirala Nemačka (4:0).

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 30 Dec 2012, 09:51
Korisnikov avatar
rang
rang

FIFA tim godine: Ramos pre Ivanovića

Holandski mediji tvrde da su od štopera Čelsija više glasova imali defanzivac Real Madrida Serhio Ramos i kapiten Mančester sitija Venasan Kompani

Slika

HOLANDSKI mediji su otkrili i FIFA - FIFpro tim za 2012. godinu i u njemu nema Branislava Ivanovića.

Glasanjem 55.000 profesionalnih fudbalera iz celog sveta, više poena od štopera Čelsija imali su defanzivac Real Madrida Serhio Ramos (46 odsto) i kapiten Mančester sitija Venasan Kompani (43 odsto). Koliko je jedini igrač iz Srbije među 55 nominovanih igrača dobio glasova saznaćemo 7. janaura 2013. na gala svečanosti u Cirihu.

Ako je verovati Holanđanima, na golu je Iker Kasiljas (53 odsto), bekovski par čine Dani Alveš (37 odsto) i Filip Lam (40 odsto), dok su u veznom redu Ćavi (62 odsto), Pirlo (48 odsto) i Inijesta (54 odsto).

Napadački trio sačinjavaju Mesi (90 odsto), Ibrahimović (48 odsto) i Kristijano Ronaldo (73 odsto).

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 30 Dec 2012, 09:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Đuričić: Mislim da mogu da pomognem, Mihajlović je na potezu

Nadam se da ću imati priliku da to i dokažem – priča srpski golgeter o sjajnoj efikasnosti u 2012, Norveškoj, Švedskoj, odlasku u nemački Goojter Firt...

Slika

NIKOLA Đurđić nema vremena da sumira za njega fenomenalnu 2012. godinu jer već 2. januara mora da se javi na prozivku u novom klubu, Grojter Firtu. Rođeni Piroćanac ove sezone nije bio cicija kad su golovi u pitanju, jer je sa 22 pogotka na 25 mečeva u norveškom Haugesundu i švedskom Helsingborgu u proseku osmi strelac po statistici “IFFHS”, što mu je na kraju i donelo transfer u Bundesligu.

- Golovi i jesu bili jedina moja preporuka, jer me je Grojter Firt uočio na mečevima Lige Evrope protiv Hanovera i kupio me za najveći transfer u istoriji kluba. Sve se odigralo brzo, a mene je vodila samo jedna misao: da idem tamo gde me žele kako bih nastavio standardno da igram - pričao je u redakciji “Novosti” Nikola.

Kad smo već kod golova, Šveđani su izračunali da je naš napadač iz tri šansi davao dva gola, pa i ne čudi da je na 19 susreta 14 puta tresao mrežu rivala, od toga četiri puta u Ligi Evrope.

- Kad vratim film, sećam se samo jedne velike šanse koju sam promašio igrajući u Švedskoj. I to protiv Hanovera. Ostao sam posle kornera sam “kao duh” na pet metara, šutirao glavom, a golman je mahinalno u padu zakačio loptu koja je otišla preko prečke. Za 22 gola ove godine trebalo mi je jedno 30 šansi, ne više od toga. Bio sam efikasan kao nikad do sada, davao sam golove na razne načine i čime god sam stigao: levom nogom, desnom, glavom. Kad bi se ovako nastavilo i u Bundesligi...

A, debi u Nemačkoj za njega će biti nikad lakši, ili nikad teži. Sve zavisi iz kog ugla se gleda meč protiv Bajerna na “Alijans areni”.

- Ne znam da li da se radujem ili da strahujem. Bajern je gigant, čeka nas pakao, ali u takvoj utakmici nemamo šta da izgubimo. Možemo samo da dobijemo. Videćemo, znam samo da sam se sit naigrao protiv Hanovera i zato verujem da sam dolaskom u Bundesligu napravio značajn iskorak u karijeri. Nadam se da ću pomoći Grojter Firtu da obezbedi opstanak - nada se Đurđić.

MIHAJLOVIĆ NA POTEZU
NIKOLA je dobio poziv selektora Siniše Mihajlovića za meč protiv Čilea, ali je u poslednjem času otpao sa šireg spiska. Mihajlović je najavio da će Đurđića sigurno dobiti šansu na prijateljskoj utakmici u februaru.
- Selektor je na potezu, ja sam uvek spreman da se odazovem. Nije mi bilo svejedno što sam otpao za meč sa Čileom, prosto to je prirodno. Međutim, zaista mislim da mogu da pomognem “orlovima” i nadam se da ću imati priliku da to i dokažem.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 01 Jan 2013, 12:49
Korisnikov avatar
rang
rang

Fergi: Ovo sa Rendžersom je sramota

Menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson rekao je da je situacija u kojoj se trenutno nalazi Rendžers velika sramota za škotski fudbal.

Slika

Rendžers je prošlog leta izbačen u četvrti rang škotskog fudbala, Treću diviziju, zbog finansijskih problema u najtrofejnijem klubu Škotske, koji su doveli do njegove likvidacije.

“To što se desilo tako velikom klubu je sramota. To je prava katastrofa”, rekao je Ferguson.

Ferguson je pohvalio menadžera Alija Mekojsta, koji se prihvatio posla u najturbulentnijem period u istoriji kluba.

“Posao koji je Ali odradio je fantastičan. Nije mogao da se nađe na većem ispitu kao menadžer Rendžersa od tog izbacivanja u Treću diviziju. Ostao je bez svih igrača, ali su i dalje na čelu tabele. Ima sjajan tim mladih igrača i nekolicinu koje je doveo iz Hatsa. Odradio je fantastičan posao, ali mu niko ne daje pohvale za to”, rekao je Ferguson, koji je proveo dve godine u Rendžersu tokom igračke karijere.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 02 Jan 2013, 11:03
Korisnikov avatar
rang
rang

Venger: Nema šanse da Anri dođe

Menadžer Arsenala Arsen Venger i definitivno je odbacio mogućnost da legenda kluba Tijeri Anri po treći put obuče dres 'tobdžija'.

Slika

35-godišnji napadač Njujork Red Bulsa trenirao je sa ekipom Arsenala kako bi održao formu za početak nove sezone u američkoj MLS ligi, koja startuje u martu.

Anri je u isto vreme prošle godine po drugi put zaigrao za tim u kojem je proveo najbolje dane svoje karijere, i na radost svih fanova tima iz Londona uspeo da pomogne klubu u borbi za Ligu šampiona.

Odigrao je ukupno četiri utakmice i produžio rekordni niz postignutih golova, pošto je ukupno postigao 228 pogodaka na 377 mečeva.

Iskusni francuski stručnjak izjavio je da, iako postoji obostrana želja da Anri ponovo obuče crveni dres, u ovom trenutku to nije moguće jer je bivši reprezentativac Francuske tek od skoro počeo sa treninzima, pošto je bio na zasluženom odmoru od duge sezone u SAD.

"Tijeri još uvek nije spreman. Do skoro je bio na odmoru, i svakako ne postoji mogućnost da sada obuče dres Arsenala", rekao je Venger.

Potez koji je obeležio Anrijev povratak u Englesku jeste gol koji je postigao u meču trećeg kola FA kupa protiv Lidsa, kada je posle samo 10 minuta provedenih na terenu postigao jedini gol na meču i oduševio sve navijače Arsenala.

Francuz je bio strelac i pobedonosnog gola u susretu sa Sanderlendom u poslednjem meču pred odlazak u SAD, gde je kasnije postigao 15 pogodaka na 25 utakmica.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu