Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 18:56

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Dec 2012, 00:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Marselj pobedom do deobe 1. mesta

Fudbaleri Marselja savladali su Sent Etjen minimalnim rezultatom 1:0 u poslednjem meču 19. kola francuske Lige 1:

Slika

Jedini gol na velikom derbiju francuskog šampionata postigao je Andre Aju u poslednjem minutu prvog poluvremena, na asistenciju Fanija.

U mečevima odigranim nešto ranije, Valensijen je sa 2:1 bio bolji od ekipe Evijana, dok je Tuluz sa 2:0 savladao Sošo. Golove za Valensijen postigli su Pujol i Saes, a jedini gol za goste delo je Kalife. Pobedu Tuluzu doneli su Regatin i Rivije.

Marselj se ovom pobedom izjednačio na prvom mestu sa Lionon i PSŽ. Valensijen se pobedom probio do šestog mesta, dok je Tuluz ostao 12.

Tabela: Pari Sen Žermen, Olimpik Lion i Olimpik Marsej po 38 bodova, Ren 32, Lorijen 31, Valensijen, Bordo, Lil i Nica po 29, Sent Etjen 27, itd.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Dec 2012, 10:01
Korisnikov avatar
rang
rang

Matić neće na “Enfild”

Nemanja želi da odigra barem dve godine na visokom nivou u Benfiki pre nego što ode u neki novi klub - kaže menadžer Dejan Mitrović, koji zastupa našeg internacionalca

Slika

LIVERPUL želi Nemanju Matića, ali Nemanja Matić ne želi u Liverpul! Zasad. Ali, ako se “crveni” jave za dve godine...

Brojni engleski mediji su objavili da klub sa “Enfild rouda” želi da dovede u januarskom prelaznom roku srpskog reprezentativnog vezistu koji igra izvanredno u Benfiki od početka sezone, međutim, od tog posla po svemu sudeći neće biti ništa.

Velikan iz Portugala je spremio novi ugovor Matiću, a ako se može zaključivati po raspoloženju našeg asa i njegovih menadžera, najrealnije je da ostane na “La Lušu” još neku godinu.

- Nemanja želi da odigra barem dve godine na visokom nivou u Benfiki pre nego što ode u neki novi klub - kaže menadžer Dejan Mitrović, koji zastupa našeg internacionalca.

Znači, u Portugalu mogu mirno da spavaju, pošto će Matić ostati još neko vreme u Lisabonu. Odlazak u Englesku je, izgleda, ipak suđen našem internacionalcu, jer je jednu sezonu proveo u Čelsiju (2009/10), koji ga je potom poslao u Vitese na pozajmicu, da bi mu pre godinu i po dao odrešene ruke da pronađe novi klub.

Najbrže je reagovala Benfika, kojoj se taj potez već isplatio, a sigurno će i mnogo više kada odluči da proda Matića u neki naredni klub.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Dec 2012, 11:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Antić menja Bilića na klupi Lokomotive?

Eks selektor Srbije najbliži je poslu u ruskom klubu koji je nezadovoljan Bilićevim rezultatima i lošem osmom mestu posle prvog dela i gotovo nikakvim šansama da se umeša u borbu za titulu

Slika

EKS selektor Srbije na korak je da zameni eks selektora Hrvatske na klupi moskovske Lokomotive!

Radomir Antić najbliži je poslu u ruskom klubu koji je nezadovoljan Bilićevim rezultatima i lošem osmom mestu posle prvog dela i gotovo nikakvim šansama da se umeša u borbu za titulu.

Iako Bilić ima čvrst ugovor na tri godine, čelnici "železničara" već duže vreme traže novog trenera i "zagrizli" su za Antića koji nije radio od kad je smenjen sa klupe selekcije Srbije 2010. godine.

Nekadašnji trener Reala, Atletiko Madrida i Barselone načelno je pristao da pregovara oko uslova, ali tek kad klub iz Moskve bude rešio status sa Bilićem.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 24 Dec 2012, 22:36
Korisnikov avatar
rang
rang

Gael Žive razmišlja o odlasku

Bivši francuski reprezentativac Gael Žive mogao bi u januaru da napusti Blekburn i da se vrati u domovinu.

Slika

Za njegove usluge zainteresovan je Evian, član Lige 1, koji bi mogao da mu ponudi dvogodišnji ugovor.

Iskusni 31-godišnji defanzivac koji je odigrao preko 100 utakmica za ’Roverse’ do sada, razmišlja da napusti ’Ivud Park’.

"Ništa još nije odlučeno ali moj ugovor ističe u junu 2013. godine. Još mi nije ponuđen novi ugovor tako da ćemo sačekati i videti", ističe Žive.

Žive je u Blekburn stigao iz Marseja 2008. godine. Prethodno je nastupao i za Monako. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 13 utakmica.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Dec 2012, 00:15
Korisnikov avatar
rang
rang

"Prednost Barse nije dobra za igru"

Legenda Barselone, Holanđanin Johan Krojf, ocenio je da je velika bodovna prednost Barse nad najvećim rivalom, Realom iz Madrida, zabrinjavajuća za Primeru.

Slika

Katalonci su na zimsku pauzu otišli sa čak 16 bodova viška, nakon što je "kraljevski klub" u subotu poražen na gostovanju u Malagi (3:2).

Primera je često kritikovana zbog činjenice da su samo dva kluba sposobna da osvoje titulu, a dominacija Barselone nad Realom ove sezone zabrinjavajuća je za ligu, smatra Krojf.

"To je previše, to je strašna razlika. Možda su pristalice Barselone srećne, ali je istina da to nije dobro za ligu. Šampionat se ceni ako postoje neizvesnost i uzbuđenje koje stvara takmičenje", izjavio je Krojf za alžirski sportski magazin "L'Butur".

"Ovde neizvesnosti više nema", zaključio je legendarni Holandjanin.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Dec 2012, 10:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Murinjo sve bliže izlaznim vratima Reala

Pojedini dnevni listovi u Madridu tvrde da je Portugalac odlukom da Kasiljasa ostavi na klupi i kasnije porazom od Malage izgubio Perezovu podršku i da je pitanje dana kada će ostati bez posla

Slika

Predsednik fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Perez bio je zatečen odlukom trenera Žozea Murinja koji je u meču protiv Malage golmana Ikera Kasiljasa zamenio Adanom Garidom, preneli su španski mediji.

Pojedini dnevni listovi u Madridu tvrde da je Murinjo ovim potezom i kasnije porazom od Malage (3:2) izgubio Perezovu podršku i da je pitanje dana kada će ostati bez posla u Realu.

Murinjo je Kasiljasa o svojoj odluci obavestio tek nekoliko minuta pre početka utakmice.

- Izabrao sam Adana jer je trenutno u boljoj formi od Kasiljasa - rekao je Murinjo.

Ovaj argument nije bio dovoljan za navijače Reala. Među njima je sprovedena anketa koja pokazuje da 82 procenta od 100.000 koji su učestvovali želi da Murinjo ode iz kluba.

Bivši golman Reala Cezar Sančez kazao je da se ni on ne slaže sa odlukom Murinja.

- Kasiljasa ne bi trebalo kažnjavati da bi on igrao bolje, to nije dobra motivacija. Ovo je samo dovelo do još većih sukoba u Real Madridu - objasnio je Sančez.

Kasiljas je dan posle utakmice u Malagi rekao kako mu trener nije naveo razlog za sedenje na klupi.

- Nisam navikao da budem zamena, ali tim je bitniji od pojedinca. Nastaviću sa treninzima i daću sve od sebe da se vratim u prvu postavu - rekao je veteran.

Od dolaska u Madrid, Murinjo je prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, a godinu dana ranije i Kup kralja.

Fudbaleri Reala posle prvog dela sezone u Primeri imaju čak 16 bodova manje od vodeće Barselone.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Dec 2012, 10:30
Korisnikov avatar
rang
rang

Drakulić sportski direktor Vojvodine?

Čuo sam priče da sam već viđen na mestu sportskog direktora, ali, verujte, ja najmanje znam o tome jer ni sa kim iz kluba nisam razgovarao na tu temu – kaže nekadašnji napadač „lala“

Slika

SAŠA Drakulić (41), nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde, sa bogatom igračkom i internacionalnom karijerom, figurira za fotelju sportskog direktora novosadskog superligaša.

On je pre tri godine okačio kopačke o klin, ali je sve vreme u fudbalu i stalno uz Novosađane.

- Novi Sad je moj grad, Vojvodina moj klub i naravno da sam tu - kaže Drakulić. - Svakako, navijač sam Vojvodine i interes mi je da se u tom klubu napravi uvek nešto bolje. Čuo sam priče da sam već viđen na mestu sportskog direktora, ali, verujte, ja najmanje znam o tome jer ni sa kim iz kluba nisam razgovarao na tu temu niti me je iko pozvao da pričamo o tome.

Ako usledi poziv...

- Potrebno je najpre videti planove, programe, ambicije, želje... I da li bih se ja tu našao i snašao. Ne bih razgovarao unapred, šta bi bilo kad bi bilo. Lično sam zainteresovan da se sva pitanja vezana za klub što pre reše na najbolji mogući način - kaže Drakulić.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Dec 2012, 10:35
Korisnikov avatar
rang
rang

„Orlovi“ - Brazil je viša matematika!

Siniša Mihajlović, selektor Srbije, smišlja taktiku za bolju i srećniju 2013. godinu. Reprezentativcima će u sledećoj godini biti potrebno dosta sreće ali i zdravlja

Slika

JEDAN i jedan su uvek bili - dva! Da je fudbalska reprezentacija Srbije imala malo više sreće i hrabrosti od trenutka kada je na njeno kormilo došao Siniša Mihajlović, u smiraj 2012. godine bi pogled ka Mundijalu u Brazilu možda bio jasniji.

Ovako, zamaglilo nam se od trenutka kada smo na mečevima sa Škotskom, Belgijom i Makedonijom bili na korak do ambisa i kada nam je na putu za zemlju sambe ostalo da se držimo još za slamku spasa.

Jedan i jedan su dva! Baš to je u ponedeljak oko 11 sati radio Siniša Mihajlović kada smo ga pronašli u porodičnom domu u Rimu. Sa najmlađim sinom Nikolasom, đakom prvakom, vežbao je matematiku.

- Uh, nekako nam ide, izdržaćemo valjda - uzdahnuo je Mihajlović kojeg je poziv iz “Novosti” izgleda “spasao” u poslednji čas.

ZVEZDA NA NOGAMA
DEŠAVANjA u Zvezdi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim?
- Dragan Džajić se vratio na mesto predsednika kluba. On je vrlo pogodan za tu funkciju. Sada ipak i drugi treba da pokažu zrelost. Ne može da se samo veliki sponzor pojavi sa brdom para i da se misli da je sve završeno - kaže Mihajlović.
Šalu na stranu... Od februara više nema šale. “Orlovi” će tada odigrati dugo najavljivani prijateljski meč. Za sada se još ne zna ni gde ni protiv koga, ali...

- U opticaju su dve varijante. Sa Kolumbijom u Majamiju ili sa Irakom u Kataru. Videćemo. Možda dođe u međuvremenu još neka ponuda - napominje Mihajlović.

Ispraćamo 2012. godinu, šta su želje u 2013?

- Da svi budemo zdravi. Da nas sreća prati malo više nego od trenutka kada sam ja preuzeo reprezentaciju i da nam ta sreća u važnim utakmicama bude saigrač. Vrlo dobro sam u karijeri naučio da i sreću treba zaslužiti. Mislim da smo nekim partijama u kvalifikacijama, ne računajući onu u Skoplju, zaslužili da i nas Talija pogleda - kaže Mihajlović.

Selektor Hrvatske reče nedavno da je često u Beogradu. Hoćete li i vi u Zagreb pre marta i “Maksimira”?

PORODIČNO U KORTINU
KUDA na odmor?
- Idemo u Kortinu D’ Ampeco, na 1.224 metra nadmorske visine, čeka nas pravi zimski odmor. Bežimo malo iz gužve. Da budemo po ceo dan zajedno. Naravno, neće manjkati u Kortini ni fudbalskih tema - kaže Mihajlović.
- Neću. A zašto bih ja išao u Zagreb. Pa, Štimac nije dolazio u Beograd zbog mene. Ja nemam šta da tražim i radim u Zagrebu do marta. Ali zato 22. marta na “Maksimiru” moja ekipa i ja imamo neka mnogo važna posla!

Predlažete da, kada se bude intonirala hrvatska himna, vaši izabranici aplaudiraju?

- To je predlog. Ja sam tako rekao, kao kada sam pričao i o pevanju srpske himne. Čekajte... Pa, moraćemo da se rukujemo sa njima na terenu, je l’ tako? Za mene je to rukovanje mnogo veći “izazov” nego aplaudiranje tuđoj himni - u svom stilu će Mihajlović.

Da li će nam do tog 22. marta trebati i viša matematika da se uspravimo?

- Ako pobedimo u Zagrebu opet smo u igri. Tu je računica bar jasna. Zato ćemo pokušati sve da se dobro spremimo, da na pripreme svi dođu zdravi i da pokušamo ono što je za mnoge u ovom trenutku nemoguća misija - zaključuje Siniša Mihajlović.

DEDA MRAZE...
ISPOD jelke u domu Mihajlovića i ove godine je mnogo poklona, a od želja?

- Privatno, mogu samo da poželim da je sve kao i sada. Svi smo zdravi, na okupu i volimo se. Profesionalno, da mene i moje igrače posluže sreća i zdravlje. Samo zdravi i srećni možemo da izguramo ove kvalifikacije onako kako želi svaki navijač u Srbiji.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Dec 2012, 10:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Ivanović: Reprezentacija ima potencijal, potrebno nam je vreme

Svakom mladom stručnjaku je potrebno određeno vreme da ekipa prihvati njegovu ideju, pa mislim da bi to mogao da bude slučaj i sa Srbijom – kaže najbolji srpski fudbaler u 2012.

Slika

Najbolji srpski fudbaler za 2012. godinu Branislav Ivanović rekao je da je svakom plodu potrebno vreme da sazri i da to pravilo važi i za podmađenu reprezentaciju Srbije na čelu sa selektorom Sinišom Mihajlovićem.

- Svakom mladom stručnjaku je potrebno određeno vreme da ekipa prihvati njegovu ideju, pa mislim da bi to mogao da bude slučaj i sa našom reprezentacijom. Imamo veliki potencijal i uveren sam da uz dobar rad i kvalitetno vođeni možemo da ostvarimo dobre rezultate - rekao je Ivanović novinarima posle svečanosti u hotelu „Metropol“.

On je ponovio da uoči meča sa Makedonijom kada je MIhajlović odlučio da ga ostavi na klupi za rezerve nije došlo do sukoba između njega i Mihajlovića.

- Bili smo u teškom i delikatnom trenutku i taj problem, mada ja kažem da ga nije ni bilo, ostao je daleko od nas. Sada je najvažnije da se okrenemo budućnost, da damo sve od sebe i nadam se da ćemo da budemo ponosni na ono što ćemo da uradimo - poručio je on.

Defanzivac šampiona Evrope Čelsija istakao je da veliku zahvalnost duguje saigračima, jer je fudbal kolektivan sport.

- Napravili smo veliki, istorijski uspeh osvajanjem Lige šampiona. Međutim, trenutno smo u lošem momentu, gubili smo neke bodove, ali ne treba zaboraviti da je ekipa dosta podmađena. Sve to urađeno je svesno, nešto slično kao i sa našom reprezentacijom. Nismo odustali od borbe za titulu, ali trenutno je neophodno da dobijemo dva naredna meča, jer je ovo deo prvenstva u kojem se mnogo odlučuje - zaključio je Ivanović.

Ivanović je karijeru počeo u Sremu, a preko OFK Beograda i Lokomotive iz Moskve stigao je do dresa Čelsija.

Za državni tim odigrao je 57 utakmica i postigao sedam golova.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Fudbal  |  Poslato: 25 Dec 2012, 10:58
Korisnikov avatar
rang
rang

Sport: Arapi sponzorišu Zvezdu?

Kako saznaje „Sport“, kompanija iz Abu Dabija „Al Dahra“ zainteresovana je da postane član sponzorskog tima Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Slika

Kako se navodi, preliminarni kontakti između dve strane su ostvareni i čeka se početak pregovora.

Al Dahra je firma koja se bavi proizvodnjom i distribucijom poljoprivrednih proizvoda, a u Srbiji je postala poznata kao potencijalni kupac gazdinstva „7. juli“ iz Surčina, dela Poljoprivrednog kombinata Beograda (PKB).

Polovinom oktobra Vlada Srbije je potpisala Memoranduma o razumevanju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o saradnji u oblasti poljoprivrede.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu