|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
"Nolemanija" stigla i u Belgiju Oko 300 dečaka i devojčica dočekalo je u Šarlroi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Đoković je tri dana pošto je četvrti put osvojio Australian Open stigao u valonski grad, pre meč Dejvis kupa Belgija – Srbija.
U dvorani “Spirudom”, u kojoj će se od petka do nedelje odigrati meč, oko 300 dece sačekalo je prvog igrača sveta uz skandiranje “Novak, Novak”. Srpski as proveo je zatim 15 minuta sa njima, slikajući se i deleći autograme.
Prvi reket sveta je zatim otišao na zagrevanje i odradio prvi trening na šljakastom terenu dvorane "Spirudom". B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Đoković prvi na listi zarada Najbolji teniser sveta Novak Đoković vodi na listi zarada koja je objavljena u ponedeljak, sa prihodom od turnira u 2013. godini od 2.559.519 dolara. Na drugom mestu je Britanac Endi Mari sa 1.358.559, dok je treći Španac David Ferer sa 656.430 dolara.
Na listi od 50 nalazi se još jedan teniser iz Srbije, Janko Tipsarević koji zauzima 12. mesto sa 201.162 dolara.
U konkurenciji teniserki vodi Viktorija Azarenka iz Belorusije sa 2.477.651 dolara, druga je Kineskinja Li Na sa 1.365.879, a treća mlada Amerikanka Sloan Stivens sa 537.826 dolara.
Od teniserki iz Srbije za sada je najviše zaradila Bojana Jovanovski. Ona je trenutno na 20. mestu sa 147.215 dolara, iza nje je Ana Ivanović - 24. sa 127.689, dok je Jelena Janković 37. sa prihodom od 97.572 dolara.
Novaku ključevi "Andrićgrada"  Novak Đoković posetiće ove nedelje "Andrićgrad" u Višegradu i pružiti podršku projektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica.
Kusturica će šestostrukom Gren slem šampionu dodeliti ključeve "Andrićgrada" kao počasnom građaninu grada od kamena, posvećenog čuvenom srpskom piscu i dobitniku Nobelove nagrade.
Istovremeno, planirano je da Đoković poseti i Drvengrad na Mokroj Gori.
Takođe, ove nedelje Đoković će otići u posetu đacima specijalne Osnovne škole za decu ometenu u razvoju "Anton Skala" u Beogradu. Ova škola uključena je u akciju Novakove humanitarne fondacije preko koje će joj biti obezbeđena značajna sredstva kako bi se toj deci obezbedili što bolji uslovi za razvoj. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Novak: Za deset godina otac Novak Đoković je svetska ikona, jedan je od omiljenih sportista u Kini, gde je odgovarao na razna pitanja fanova putem tamo populrne društvene QQ mreže.  Najbolji teniser sveta je početkom januara otvorio i svoj nalog na kineskoj društvenoj mreži Weibo. U nepunih mesec dana Novak ima blizu 200 hiljada fanova.
Među interesantnim pitanjima bila su da li je razmišljao o Federerodom rekordu od 17 Gren slem titula, njemu i Mariju kao naslednicima rivalstva Švajcarca i Nadala, njegovim prioritetima u 2013. godini…
Pitanje: Da li si ikada razmišljao o obaranju Federerovog rekorda od 17 osvojenih Gren slem titula?
Novak: Nisam razmišljao o tom rekordu, ali definitivno želim da osvojim još mnogo GS turnira.
Pitanje: Vladalo je veliko interesovanje za finalni meč koji si igrao protiv Marija, da li misliš da bi duel tebe i Marija mogao da zameni duel Federera i Nadala?
Novak: Možda, ali ne mora da ga zameni, rivalitet mene i Marija je sasvim drugačije od rivaliteta Rodžera i Rafe. Naši mečevi su još jedno interesantno rivalstvo na turu.
Pitanje: Zahvaljujući tebi, naučio sam mnogo o tenisu i životu, pravi si uzor. Da li možeš da mi kažeš kako prevazilaziš poteškoće i savladavaš izazove u životu i karijeri?
Novak: Hvala! To je zaista inspirativno čuti. Nije lako kada se nađete u teškoj situaciji, uvek se trudim da budem pozitivan i verujem da mogu sve da prevaziđem. Nažalost, ne postoji recept za to.
Pitanje: Nole, koji GS ti je prioritet ove godine? AO, Vimbldon ili Rolan Garos?
Novak: Rolan Garos definitivno! Ali, ne bih imao ništa protiv da osvojim sva 3
Pitanje: Kako se opuštaš kada si umoran? Kako se motivišeš?
Novak: Opuštam se u društvu devojke i prijatelja. Šetamo u prirodi, čitamo, kuvamo. Veoma mi je važno da sam okružen ljudima koji me vole, uz njih povratim energiju kada sam umoran ili neraspoložen.
Pitanje: Zdravo, Nole. Želim ti da osvojiš Gren slem u Melburnu. Kako vidiš sebe kroz 10 godina?
Novak: Hvala! Kroz 10 godina? Hmm, vidim sebe u ulozi oca
Pitanje: Da li ti dizajniraš Uniqlo majice koje nosiš ili biraš od već postojećih?
Novak: Radimo zajedno, oni mi predlože nekoliko opcija, ja im kažem koja mi se najviše dopada i onda rade na tome. Zaista fantastično rade! Da li ti se sviđa oprema u kojoj igram?
Pitanje: Dragi Nole! Da li umeš da plivaš? Koji ti je omiljeni stil: prsno, kraul, leptir ili leđno?
Novak: Naučio sam da plivam još kao mali i plivam sve stilove. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Đoković donirao 5,5 miliona dinara Novak Đoković posetio je osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama "Anton Skala" u Beogradu i uručio donaciju vrednu 5,5 miliona dinara.  Zahvaljujući donaciji prvog tenisera sveta biće uređeno školsko dvorište.
"Zadovoljstvo mi je što kao predsednik fondacije mogu da pomognem na realizaciji projekta koji je još 2008. na konkursu UNESKO proglašen za najbolji u svetu. Drago mi je što će deca imati priliku da se igraju i razvijaju u novom dvorištu, ali i da se druže pošto u ovom kraju ima mnogo škola".
Đoković je u društvu devojke Jelene i majke Dijane iskoristio priliku da se druži s mališanima koji su u njegovu čast organizovali posebnu priredbu.
"Osećam se vrlo ispunjeno, jer je cilj današnje posete obezbedjivanja sredstava za osnovnu školu, da deca imaju bezbedno igralište, gde kroz igru i edukaciju mogu da se usavršavaju i mogu da odrastaju u boljim i lepšim okolnostima nego što su to do sad imali prilike. Projekat škole "Anton Skala" bio je na međunarodnom takmičenju u Pekingu pre pet godina i mislim da to dovoljno govori koliko ova škola ima potencijala za doniranje i obezbedjivanje boljih uslova za mališane. Meni je ispunjeno srce što sam imao priliku da ih vidim sa velikim osmehom i sa puno radosti", rekao je Đoković novinarima.
Direktor škole Igor Raičević zahvalio je najboljem teniseru sveta i na slikovit način opisao značaj njegove posete.
"Donacija kojom ste nam pomogli je merljiva, ali zadovoljstvo i značaj druženja sa decom nije moguće izmeriti i od srca vam zahvaljujem", rekao je Raičević.
Đoković će u četvrtak posetiti "Andrićgrad" u Višegradu i pružiti podršku projektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski reditelj Emir Kusturica. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Novak i Jelena spavaju u krevetu Monike Beluči u Drvengradu Prvi reket sveta i njegova lepša polovina na Mećavnik stižu u četvrtak, kada će Nole simbolično otvoriti jednu od drvengradskih ulica koja već pet godina nosi njegovo ime.
- Najbolji zaslužuju najbolje. Novak i Jelena noćiće u apartmanu 215, koji je, ispade, pored svih zvanica koje su tu boravile, proslavila Monika Beluči. Od kada je lepa Italijanka, moja drugarica, otputovala 22. januara, velika je tražnja za tim apartmanom. Bio je pun non-stop. Jeste najskuplji, ali je tražen. Preko noći se naglo izdvojio od ostalog smeštaja na Mećavniku - kaže Kusturica.
Nole u Mokru Goru stiže porodično, u pratnji će mu biti roditelji, kojima je namenjen drugi apartman, ništa manje komforan.  Unutrašnjost aparmana od jelovine u Drvengradu na Mećavniku - Konačno će nam se ostvariti davnašnja želja da se sretnemo i uživamo. Noć ćemo provesti u druženju - dodaje Kusturica.
O detetu...
Odgovarajući na pitanja obožavalaca Novak je rekao da sebe za 10 godina vidi kao oca kao i da se najbolje opušta uz devojku. „Šetamo u prirodi, čitamo, kuvamo. Veoma mi je važno da sam okružen ljudima koji me vole“. Blic
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Novak može da osvoji sva četiri GS Novak Đoković može da osvoji sva četiri Gren slema ove godine ako je suditi po anketi koju je napravio sajt Bleacherreport.  Čak 65% od preko 1.600 ljudi smatra da srpski teniser može da nakon titule u Melburnu slavi i u Parizu, Londonu i Njujorku.
Poslednji čovek kojem je to uspelo bio je Rod Lejver 1969. godine. Mnogi su nakon toga pokušali da osvoje ’teniski sveti gral’ ali niko nije uspeo.
Novak je jedan od samo trojice igrača koji su u ’Open eri’ uspevali da u jednoj godini osvoje tri Gren slema (Federer, Sampras, Nadal). Srpski teniser je dakle već osvojio Vimbldon i US open i sa dosta samopouzdanja će igrati na tim turnirima.
Najveći ispit Novak će imati na Rolan Garosu, jedinom Gren slemu koji još uvek nije osvojio. Rafael Nadal je čovek zbog kojeg Đoković još uvek nema sva četiri osvojena Gren slema. Španski ’kralj šljake’ zaustavio ga je prošle godine u finalu, ali Nadal se prethodne nedelje u Čileu vratio nakon sedmomesečne pauze zbog povrede i pitanje je u kakvom će stanju dočekati drugi Gren slem sezone.
Koliko je teško osvojiti sva četiri Gren slema u jednoj godini dovoljno govori podatak da se to poslednji put dogodilo pre 44 godine, ali ako neko ima šanse da to uradi ove ali i narednih godina, onda je to bez dileme Nole.
Šta mislite, kakve su Novakove šanse da napravi ovakav podvig? B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
|

rang

|
Nole: "Maratonci pre Troje" Najbolji teniser sveta Novak Đoković iskoristio je slobodno vreme da ćaska sa svojim obožavaocima i odgovara na neka od njihovih pitanja.  Novak se preko strima "Nole for You" obraća svojim fanovima, što postaje neka vrsta prakse, a oni mogu da mu postavljaju pitanja na njegovim Tviter i Fejsbuk nalozima.
Srbin ima višemilionski auditorijum koji ga 'prati' i želi da zna što više o njemu, a ovoga puta najzanimljivija pitanja bila su vezana muziku, film 'Plaćenike' i broj jezika na kojima Novak može da komunicira.
Seriju pitanja otvorila je Maja, koju je zanimalo da li, i kakvu, muziku sluša Novak pre mečeva?
Novak: "Naravno, slušam muziku pre meča, nemam uobičajenu muziku, zavisi od raspoložneja. Ako sam nervozan slusam klasiku, na promer Bočelija, a ako želim da se naoštrim i živnem tu je uglavno rok ili haus muzika".
Sara Grasijoli: Nole, kakav si bio u školi i koji ti je bio omiljeni predmet?
Novak: "Bio sam dobar, solidan, ali ne i najbolji. Nije da se nisam trudio, nego je jednostavno tako. Omiljeni predmeti su mi bili geografija i svi strani jezici"
Miljan Mladenović: Da li si ikad razmišljao da napustiš tenis i baviš se nečim drugim?
NovaK: "Iskreno, nisam. Tenis mi je prva ljubav i pružio mi je sve što mi je potrebno u životu, i više. Ja i sada stižem da radi puno toga pored tenisa. U životu je bitno da ne bude sve jednolično, zato tome i težim".
Novaku je društvo pravio i njegov najmlađi brat Đorđe, koji mu je pomagao da odgovara na pitanja, ali ga i zadirkivao s vremena na vreme.
Radenko - Kragujevac: Koji su ti omiljeni filmovi?
Novak: "Uglavnom su to domaći filmovi - "Maratonci", "Ko to tamo peva", "Ivkova slava"...ali, naravno, volim i strane filmove. Omiljeni su mi "300" i "Troja".
Tada se uključio Đorđe, pitajući ga šta misli o "Plaćenicima 2", aludirajući na Novakovu izbrisanu scenu.iz pomenutog filma.
Novak: "Mislim da je film dobar, ali da je bilo moje scene bio bi odličan. (smeh). Nedavno smo kupili cd filma i želim da vas obavestim da moju scenu možete pogledati pod obrisanim scenama (smeh)" B92
|
|
|
|
|
Astra
|
|

Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58 Postovi: 10711
|
Đoković miran na betonu
Novak do sezone na travi brani 4.120, a najveća pretnja da uzdrma vrh ima Britanac Endi Marej, koji u narednom periodu ima samo 1.540 poena

I dok Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal smišljaju taktiku i planove kako da se približe Novaku Đokoviću bar na korak na ATP listi, naš as mirno spava i priprema se za nastavak sezone na beotnu u društvu braće u Monte Karlu. Srpski teniser koji sledeće nedelje napada četvrtu krunu u Dubaiju, trenutno je u plusu 3.105 poena u odnosu na prvog pratioca Federera, odnosno 4.625 bodova Mareja koji će u narednom periodu imati pune ruke posla u želji da dostignu Srbina.
Vladaru sveta koji je upisao 69 nedelju na liderskoj poziciji, posle Dubaija sledi američka turneja na betonu, a onda i pokazivanje na evropskoj sceni tokom sezone na šljaci, gde ukupno brani 4.120 poena.
Iako je pred Novakom težak zadatak svetski „broj 1” ne mora da brine, jer i u slučaju najgorih rezultata po njega u sledećim nedeljama (što je prosto nemoguće) on će mirno da uživa na vrhu i do početka turnira na zemlji. Jer Švajcarac koji brani krune u Dubaiju, Indijan Velsu, Madridu, odnosno 4.125 poena uprkos svim pobedama na narednim turnirima ne može da prestigne Novaka, jer je odbio odlazak u Majami, gde je mogao da zaradi velike poene, pošto je prošle sezone uzeo 45.
Najveća pretnja Đokoviću, ali i Federeru mogli bi da budu Marej koji do sezone na travi brane tričavih 1.540, odnosno Ferer sa 1.995 bodova. Britanac koji je od finala na Vimbldonu eksplodirao očekuje se da ove sezone bude još dominantniji.
Španac Rafael Nadal u narednom periodu imaće najviše posla, jer je pred njim vrtoglavih 5.310 poena, samo na šljaci 4.500 koje mora da opravda. Ipak obzirom na njegovo trenutno zdravstveno stanje i formu, pošto se još uvek oporavlja od povrede kolena teško je očekivati da će peti teniser sveta pre biti u u stanju da opravda ove bodove.
ĐOKOVIĆ FEDERER MAREJ FERER NADAL Dubai 180 500 300 0 0 Akapulko 0 0 0 500 0 Indijan Vels 360 1.000 10 45 360 Majami 1.000 45 600 180 360 Barselona 0 0 90 300 500 Monte Karlo 600 0 180 1.000 Rim 600 360 90 360 1.000 Madrid 180 1.000 0 180 90 Rolan Garos 1.200 720 360 720 2.000 Novosti
|
|
Astra
|
|

Administrator

|
Novak: Najveći cilj u 2013. pehar na Rolan Garosu
Mentalno se osećam opuštenijim nego sto sma bio na početku prošle sezone. Naučio sam lekciju i sada sam spreman za nove izazove – kaže najbolji teniser sveta

Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je uoči starta ATP turnira u Dubaiju, gde je do sada tri puta pobeđivao, da se ove sezone oseća mentalno jačim nego početkom 2012.
- Mentalno se osećam opuštenijim nego sto sma bio na početku prošle sezone, kada sam pred sobom imao velike zadatke - da odbranim tri gren slem titule i prvo mesto na ATP listi", rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio šest gren slem titula - četiri Australijen Opena, Vimbldon i US Open.
On je dodao da se potpuno oporavio za naredne izazove.
- Naučio sam lekciju i shvatio kroz kakvo sam iskustvo, u stvari, prošao i sada sam spreman za nove izazove - rekao je Đoković.
Najbolji srpski teniser smatra da su mu Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal pođednako opasni protivnici.
- Ne mogu posebno da izdvojim nijednog od njih. Sva trojica su mi veliki rivali - rekao je Đoković.
On je naglasio da je bio impresioniuran izdanjem Nadala na turniru u Brazilu, gde je Španac osvojio prvu titulu otkako se ovog meseca vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena.
- On i dalje igra veoma, veoma dobro na šljaci, a od njega nisam ni očekivao slabiju igru. Inače, ne mogu da tvrdim kako se on zaista fizički oseća, ali rezultati govore sami po sebi - Nadal igra u finalima, osvojio je titulu, iako se radi o turniru iz serije 250, u kojima on godinama nije učestvovao - rekao je Đoković i dodao da će najnoviji uspesi Nadalu poslužiti za povećanje samopouzdanja.
Srpski teniser ne krije da mu je najveći cilj u 2013. osvajanje titule na Rolan Garosu, jedinog gren slema čiji pehar nema u vitrini. Novosti
|
|
Astra
|
|

Administrator

|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|