Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 09 Jul 2025, 22:28

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 17 Jan 2013, 20:35
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Novak sparingovao sa Milojevićem

Prvi teniser sveta Novak Đoković trenirao je u Melburnu sa najboljim juniorom sveta, sunarodnikom Nikolom Milojevićem.

Slika

"Sparingovao sam danas sa najboljim juniorom sveta Nikolom Milojevićem."

"U Melburnu je danas bilo baš vrelo - 40 stepeni celzijusovih, ali spreman sam za sutrašnji meč", napisao je Đoković na Fejsbuku.

Đoković je inače prvi favorit za titulu i po britanskoj kladionici "Vilijam Hil".

Kvota za trostrukog osvajača Austalijen Opena iznosi 1,91 dok su šanse Britanca Endija Mareja skoro duplo manje - 3,75. Treće mesto po sansama za osvajanje titule zauzima Švajcarac Rodžer Federer koji po oceni kladioničara ima tri i po puta manje šanse od srpskog tenisera za pobedu - 6,50.

Prvi reket Srbije igraće za mesto u osmini finala protiv Čha Radeka Stepaneka posle pet časova ujutro po našem vremenu.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 18 Jan 2013, 12:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Novak i Sampras na egzibiciji u LA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće četvrtog marta na egzibicionom turniru u Los Anđelesu.

Slika

Novak će u dublu sa Pitom Samprasom igrati protiv Boba i Majka Brajana, a planirano je i da srpski teniser igra u singlu sa Mardijem Fišom.

Revijalni turnir nazvan je „Los Angeles Tennis Challenge“, a organizuju ga Fiš i nekadašnji teniser Džastin Gimelstob.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 21 Jan 2013, 21:48
Korisnikov avatar
rang
rang

Sampras: Novak jak kao stena

Legendarni Pit Sampras je u intervjuu za portal "The Tennis Space" rekao da je impresioniran Novakom Đokovićem i istakao da će on još dugo biti u vrhu.

Slika

"Provodio sam vreme sa Novakom i mislim da je veoma dobar momak. Bio sam na večeri u Los Anđelesu sa njim prošle godine i želeo je da zna kako sam upseo da ostanem na vrhu toliko dugo. Bio je veoma radoznao. Rekao sam mu da sam o svemu razmišljao veoma jednostavno. Želeo sam da se fokusiram na igru i da oko sebe imam samo dobre ljude", rekao je Sampras.

On je nakon toga istakao da je Novak psihički dosta ojačao u odnosu na prethodne godine i dodao da će srpski teniser još dugo biti u vrhu.

"Sa te večere sam otišao veoma impresioniram njime. Mislim da Novak ne igra samo za sebe, već predstavlja ceo svoj narod i želi da im donese nadu u nešto bolje. Preživeo je rat i prljavštinu. Biće u vrhu naredne tri ili četiri godine. On je na prvom mestu. Psihički je sada jak kao stena. Možda je pre tri godine dopuštao da ga neke situacije dotaknu, ali to se više ne dešava. Psihička promena je bila njegova najveća promena, ali je takođe popravio i servis i druge segmente igre."

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 23 Jan 2013, 10:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Đoković najbolji sportista Balkana

Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu Balkana drugu godinu zaredom u izboru bugarske novinske agencije BTA.

Slika

U glasanju učestvuju novinari iz Srbije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunije i Turske.

Drugo mesto zauzela je atletičarka Asli Cakir Alptekin, koja je na olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju na 1.500 metara. Na trećoj poziciji našla se hrvatska bacačica diska Sandra Peković koja je takođe stigla do zlata na igrama u Londonu.

Đoković je dobio 94 boda. Srpski teniser je prošle godine, između ostalog, osvojio Otvoreno prvenstvo Australije i 2012. završio na prvom mestu ATP liste.

Prošle godine srpski teniser je pobedio ispred skijaša Ivice Kostelića.

B92

Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 27 Jan 2013, 14:45
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58

ISTORIJA: Novakov het-trik u Australiji

Novak Đoković treći put uzastopno pobedio na Australijan openu. Marej poveo 1:0, ali Novak potom preokrenuo - 3:1 (6:7, 7:6, 6:3, 6:2).

Slika

Slika

Slika

Slika

Prvi teniser koji je tri puta u nizu slavio na Australijan openu zove se Novak Đoković!!!

On je iz Srbije.

Posle tri sata i 41 minut, Novak Đoković je pobedio Endija Mareja 3:1 u setovima (6:7, 7:6, 6:3, 6:2).

Tri prsta u vis, malo đuskanja, reket u vis... Novak je kralj! Ovo je njegova šesta grend-slem titula u karijeri, četvrta na Australijan openu i izjednačio se sa Andre Agasijem i Rodžerom Federerom.
TOK MEČA

- PRVI SET -

U prva četiri gema gotovo bez uzbuđenja. Obojica sigurni na svojim servisima. Marej je oba gema na svoj servis dobio bez izgubljenog poena. Ali, u petom gemu, na servis Đokovića, bilo je 40:40. Srećom po srpskog tenisera, Marej je promašio forhend, a onda je usledio spektakularan poen za gem za Srbina. Marej je bio u ofanzivi, Novak se sjajno branio i uspeo je da osvoji gem posle istrčavanja i teške loptice. Aplauzi sa tirbina stadiona u Melburnu i od predsednika OKS Vlade Divca.

Propale su četiri brejk šanse za Novaka! Marej je prva dva gema osvojio bez izgubljenog poena, ali je najbolji srpski teniser "pritegao" Škotlanđanina, kao da se zagrejao i ubacio u brzinu. Imao je Novak dve brejk lopte (40:15), ali je najpre loše odigrao forhend (slabo je zahvatio lopticu), a onda je pogodio mrežu. Imao je Novak još dve šanse, ali je Novak sam kriv što nije ostvario prednost.

Ha, ha, ha, ludnica! Novak je u padu, kao golman koji pravi paradu, vratio lopticu, ustao, "provalio" gde će Marej da hitne lopticu i poentirao je. Ovacije publike, Novak se smeškao... Bio je to početak sedmog gema. Na krilima tog poena, lagano je dobio ovaj gem.

Nova brejk šansa za Novaka, ali ponovo se Marej iščupao. Bila je to peta brejk šansa za Srbina. Novo izjednačenje u gemovima. Naredni gem Novak dobija bez većih problema, Marej se drži za kuk... Škot je potom servirao za ostanak u prvom setu. I ostao je. Novak je još jednom bez većih problema dobio gem na svoj servis, za 6:5.

Igraće se taj-brejk u prvom setu. Do sada su njih dvojica igrali sedam taj-brejkova. Marej za sada vodi 5-2 u tom elementu igre u međusobnim duelima. Marej je prethodno, opet uz dosta muka, sačuvao svoj servis. Bilo je 30:15 za Novaka, ali je Britanac nekako uspeo da se izvuče i veže tri poena.

Taj-brejk: Odmah dupla servis greška Novaka! Mini-brejk za Mareja. Škot je potom pritisnuo Novaka i poveo 2:0, a posle nove neiznuđene Novakove greške i 3:0! Škot je dominirao u ovom, tzv. 13 gemu. Dobio ga je 7-2.

Dakle, prvi set Mareju - 7:6 (7-2). Prvi set je trajao jedan sam i osam minuta. Da sumiramo: Novak je imao pet brejk prilika, nijednu nije iskoristio. A onda, dupla servis greška na početku taj-brejka bila je uvod u ono što se dogodilo...

- DRUGI SET -

Škotlanđanin nastavlja u istom ritmu. Prvi gem u drugom setu dobio je bez izgubljenog poena. Od poslednjih 15 Đoković je osvojio samo dva poena. Marej je u naletu, ima li kraja tome?

Izgleda da nema!

Marej je mnogo bolji, a Nole ređa greške (uglavnom neiznuđene). Tek posle sedam vezanih poena Endija, Nole je uspeo da osvoji poen i da spasi prvu brejk loptu. I treći teniser sveta zna da pogreši... Propala mu je i druga prilika da oduzme servis Srbinu. Konačno i jedan lepo izgrađen poen Đokovića za 40:40, pa savršena forhend paralela! Izvukao se Novak, ali je morao mnogo truda da uloži da bi izjednačio u gemovima.

Škotlanđanin je lagano dobio treći gem, vodi 2:1 u drugom setu. Razigrao se, nije psihički pao posle velike šanse u drugom gemu... Đoković je potom servirao sa novim lopticama. Od laganog servis-gema, došlo se do izjednačenja 40:40. Uspeo je Srbin dobrim servisom da izjednači na 2:2.

Opet akrobacija Đokovića, ovog puta fudbalska! Razmenjivali su udarce on i Marej, a onda je Novak udario lopticu malo jače, iza aut-linije. Marej je instiktivno vratio u polje Đokovića, koji je lopticu dočekao nogom, na volej, što se dopalo publici. Ali, to je bio znak nervoze Srbina. Ne ide kako je zamislio... Marej je šestim asom poveo 3:2 u drugom setu.

I dalje bez brejka u ovom meču (ne računajući one u taj-brejku). Novo izjednačenje - 3:3. Bez problema, Marej dolazi do novog vođstva 4:3. Doduše, napravio je u sedmom gemu prvu duplu servis grešku (tek treću od početka turnira).

Marej pogađa linije, kao da su u rodu! Srećom po Novaka, ume Škot i da pogreši (recimo, da laganu loptu šibne u mrežu). Da je bilo 0:30, bilo bi čupavo. Ovako, Novak se pribrao i volej udarcima i forhendima stigne do novog izjednačenja. Po dobijanju gema, Novak je ispustio urlik!

Na 40:0 u narednom gemu, Marej je ponovo napravio duplu servis-grešku. Zanimljivo... Ali, bio je to trenutak slabosti. Škot vodi 5:4, a Đoković servira za ostanak u setu. Usledio je vrlo dobar gem Novaka, za 5:5.

Ne dozvoljava Marej ni gram nade Đokoviću na svoj servis. Pogotovo na prvi. Marej je poveo 6:5. Retern, jedno od najjačih oružja Đokovića, ne ide...

Još jedan taj-brejk!

Ha! Nova dupla servis greška Mareja! Mini-brejk za Novaka - 3:2. Potom neiznuđena greška Mareja (loptu je poslao u aut), a Novak je poveo 4:2, a potom i 5:2, zahvaljujući odličnom servisu. Sada je Novak taj koji diktira tempo u taj-brejku, 6:3! Pa 7:3!

Sada je 1:1 u setovima.

Drugi set je trajao jedan sat i šest minuta.

- TREĆI SET -

Zanimljivost: Mareju su svi prsti izlepljeni flasterima i bandažirani (žuljevi, naravno). Ima i dva para čarapa. Dok mu se pružala lekarska pomoć, odnosno dok mu se previjala niga, Novak se istezao.

Početak trećeg seta u znaku Novaka. Dobio je prvi gem. Marej je odmah izjednačio. Kako je krenulo, izgleda da nećemo gledati uopšte brejk danas!!! Pa, da, ide opet ka taj-brejku, mada je tek početak trećeg seta. Sada je 2:1 za Novaka.

Novi gem koji Marej dobija "sa nulom". To je treći gem ukupno na meču, koji je dobio tako ubedljivo. Sećate se? Prva dva u duelu je dobio tako.

Novak odmah uzvraća - 3:2. Glupo je i prepričavati poene... Ovaj duel izgleda tako kao da će pre da padne kiša u Melburnu (realno, nema šanse), nego što će neko da napravi brejk! Imao je Marej 40:0, potom je bilo 40:30, ali usledio je dobar servis. Sada je 3:3.

Ništa se krupno i bitnije ne menja na terenu. Teniseri gube jedan, ventualno dva poena na svoj servis. Novak vodi 4:3.

BREEEJK!!! PRVI OD POČETKA MEČA

Malo su nas Novak i Endi "uspavali", ali početak osmog gema obećava! Bio je to 200. poen u meču i najduži, razmenili su 36 udaraca. Novak je poveo 15:0, pa 40:0 na servis Mareja! Imao je Srbin nove tri brejk šanse i uspeo je da iskoristi treću, za 5:3!!!

I onda, ubedljivo do drugog seta i preokreta! Sada je 2:1 za Novaka u setovima.

- ČETVRTI SET -

Iako je Marej dobio prvi gem četvrtog seta, evidentno je da je Novak preuzeo kontrolu u ovom meču i da stvari idu kako on planira.

Hm, pogrešna procena! Marej je došao do brejk-šanse, prve od prvog seta!. Bilo je 30:0 za Mareja, potom 30:30, da bi Škot bio u prilici da oduzme servis Srbinu. Međutim,odlični servisi, Novaku donose olakšanje.

BREEEJK!!!

Možda, ipak, nismo pogrešili u oceni da Novak u poslednjih sat vremena navodi stvari na svoju vodenicu. Imao je dve prilike za brejk, iskoristio je drugu! Đoković je poveo 2:1 u četvrtom setu i na servisu je!

Sačuvao je Đoković brejk prednost i ide ka trećoj uzastopnoj titulu na AO. Ali, da ne prejudiciramo. Sad je 3:1.

BREEEEJK!!!

Marej ide iz greške u grešku. Pao je na psihološkom planu, bez sumnje. Novak je "osetio krv" i izgleda rešen da se ovo što pre završi. Ostvario je 30:0 na servis protivnika, da bi Marej vezao tri poena i preokrenuo. Ali, Đoković je uspeo da dođe do nove brejk lopte. Pojedine lopte Đokovića delovale su frustrirajuće na Mareja, pogotovo kada je vratio jedan težak udarac, a loptica je pala na samu liniju. Videlo se da Đoković ima sve više sampuzdanja, udarci su mu jači, telo opuštenije... Marej je napravio novu duplu servis grešku. Velika prednost za Novaka!

Posle 0:30 za Mareja, Novak je opustio ruku i vezao tri poena. 5:1! Smanjio je Marej na 2:5.

- STATISTIKA -

Novak Đoković je blizu ispisivanja istorije na grend slem turniru koji, možda, i najviše voli. Ako pobedi Endija Mareja postaće prvi teniser koji je tri puta u nizu slavio na Australijan openu.

Njima dvojici je ovo 18. susret, Novak vodi 10:7 u pobedama.

Mondo

Vrh
*Twilight*
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 27 Jan 2013, 20:18
Korisnikov avatar
Laprdalo i tuturutka

Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07

Slika

Dragi moji prijatelji, evo me najzad u krevetu posle nekoliko ludih sati. Imao sam brdo intervjua za TV i novine, ali još nisam stigao vama lično da se obratim. Ne brinite, nikako vas nisam zaboravio. A i nekako vama moram posebno da se obratim - ipak se mi najbolje razumemo, na našem jeziku :) Prvo da vam čestitam svima Svetog Savu, našu školsku slavu. Verujem da su mnoge škole ovih dana pripremile lepe priredbe za roditelje i porodice. Sveti Sava je danas bio uz mene, sve do pobede!

Još uvek me drži uzbuđenje i verujem da će to trajati danima. Voleo bih da imam malo više vremena da se opustim i dozvolim sebi da uživam u ovom uspehu, ali tenis je vrlo brz sport kako na terenu, tako i van njega. Odmah pakujem torbe i moram da idem dalje... Sledeća stanica je Belgija i Dejvis kup. I verujte mi, jedva čekam!

A do tada, da se malo osvrnem na proteklih par nedelja i sumiram utiske kako vama, tako i sebi.

Iako sam bio jako daleko, čak u Australiji, nisam se osećao ni malo usamljenim. Imao sam tim koji je uvek bio uz mene i pomagao mi da budem spreman za mečeve, a imao sam i vas i vašu podršku od početka do kraja. Hvala vam što ste dolazili u tolikom broju da me gledate! Znam da večeras nije bilo dovoljno karata da svi uđete na stadion i pratite meč, i hvala vam što ste uprkos tome bili ispred i navijali. Čuo sam vas i puno mi je značila vaša podrška! I srećan sam što me je tenis povezao sa milionima ljudi širom sveta, što mogu da ih inspirišem da počnu da se bave sportom i bore se za svoje snove. Lepo je što nas sve spaja ljubav prema tenisu, a zajedno možemo da učinimo divne stvari! Da širimo ljubav, motivišemo ljude da budu bolji, da rade, uče, bave se sportom... Imamo veliku moć :)

Jos jednom bih želeo da vam se svima zahvalim na neprospavanim noćima, na velikoj podršci i ljubavi koju mi šaljete. Znam da vas moji uspesi raduju i inspirišu, pa mi je to dodatna motivacija da budem još bolji. A ova godina je tek počila, velike stvari nam tek predstoje... već od sutra ujutru :)

Vidimo se!

Facebook

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 28 Jan 2013, 10:06
Korisnikov avatar
rang
rang

"Sanjao sam da budem najbolji"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle četvrtog trijumfa na Australijan Openu da je presrećan što je opet podigao trofej u Melburnu.

Slika

Đoković je treću godinu zaredom osvojio prvi Gren slem sezone, pobedom nad Endijem Marijem u četiri seta, i tako je postao prvi teniser kojem je to pošlo za rukom u Open Eri.

Prvi reket sveta je trofej primio iz ruku Andrea Agasija sa kojim se izjednačio po broju titula u Melburnu, a isto toliko ih ima i Federer.

„Ovaj rezultat pokazuje kakve emocije osećam kada igram na „Rod Lejver“ areni. Mislio sam sve što sam rekao, obožavam ovaj turnir“, rekao je Đoković.

Đoković se posebno osvrnuo na duel sa Marijem u kojem je do trijumfa došao posle preokreta.

„Bio je ovo neverovatan meč, kao što smo i očekivali. Jedan drugoga smo gurali do samih granica. Pokušavao sam da se koncentrišem na sebe. Imao sam malu fizičku krizu posle prve prvog seta. Bilo je dosta tenzija“, naglasio je Đoković.

Na pitanje šta misli o trenutku kada je jedno pero palo na teren ispred Marija, koji je potom napravio dvostruku servis grešku, Novak je rekao:

„Endi će reći da li mu je pero odvuklo pažnju. Mislim da jeste, pošto je napravio tu ključnu dvostruku servis grešku“.

Novak je posebno istakao kakve emocije oseća posle nove titule u Melburnu.

„Osećam veliku radost. Veoma sam srećan i blagosloven što mogu da igram ovaj sport koji volim najviše na svetu. Posvetio sam svu svoju unutrašnju snagu, strast i ljubav ovom sportu. Oduvek sam sanjao da budem najbolji u onome što radim. Šta više mogu da kažem?“, istakao je Novak.

Novinare je zanimalo da l i Novak vidi neku sličnost sa čovekom koji mu je predao pehar - Andreom Agasijem.

"Možda najviše to što se slično oblačimo, i on i ja volimo boje, pogotovo jarke", našalio se Novak."Ima neke sličnosti između naše ige, ali je on ipak jedna od ikona ovog sporta. Postigao je sve u karijeri, osvojio je zlato na Olimpijadi, Gren Slemove, apsolutno sve. Njegov učinak se ne vidi samo na samom terenu, već i u načinu na koji ljudi posmatraju tenis. Što se same igre tiče, i tu je doneo dosta novih stvari. Ponajviše promenu stila.Pre njega su skoro svi igrači forsirali servis-volej igru, da bi on prvi počeo da udara jako sa osnovne linije. Tu možda i najviše ličimo", zaključio je Srbin.

Đokoviću je po ko zna koji put ušao u istoriju belog sporta, ali mu i dalje nedostaje Rolan Garos za popularni 'Gren Slem'.

"Za sada nemam nikakve prioritete i želje. Ustvari želje imam, želim samo da uživam u pobedi. Nemate puno prilika u životu da osvojite Gren Slem, ali ja se ne zadovoljavam ovime što sam postigao. Sada ću nekoliko dana odmarati i uživati sa najbližima, da bi posle nastavio sa treninzima".

Predstavnici sedme sile su nakon 'ozbiljnih' pitanja, nastavili konferenciju u nešto opuštenijem stilu. Prvo ga je jedan novinar pitao da li misli da je najsmešniji igrač na Turu, na šta je Novak odgovorio uz veliki osmeh - "Ne znam, šta ti misliš?". Da bi usledilo pitanje, koja je Novakova 'filozofija za humor"?

"Pokušaću da nađem racionalan odgovor na to pitanje. Pokušavam da uživam u svakom deliću svog života, koji je kao blagoslov. Ima toliko tenisera širom sveta, tenis je rasprostranjen po celom svetu, a svi žele jedno - da uspeju i budu na vrhu. Ja imam sreću da sam to uspeo i da ostvarim. Naravno, ne smejem se ni ja svaki dan, uhvati i mene 'žuta minuta', ali to je sve normalno".

Prvi teniser sveta se nakon toga izvinio predstavnicima medija, jer već narednog jutra napušta Melburn i neće moći da bude na tradicionalnom druženju sa njima. Novak je dobio posebnu dozvolu da napusti Australiju dan ranije, kako bi počeo da se sprema za Dejvis Kup meč naše zemlje sa Belgijom.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 28 Jan 2013, 23:12
Korisnikov avatar
rang
rang

Novak: Hoću da idem do kraja na RG

Nakon istorijskog trijumfa na Australijan openu, najbolji teniser sveta Novak Đoković okreće se sledećem cilju, Rolan Garosu.

Slika

To je jedini Gren slem koji nedostaje u Đokovićevoj kolekciji, a srpski teniser veruje da ove godine može korak dalje u odnosu na prethodnu, do titule.

“Naravno, hoću da idem do kraja u Parizu. Prošle godine sam igrao finale i sjajan meč protiv Rafe. On je uvek favorit na šljaci, ali ako nastavim ovako da igram i ostanem zdrav, verujem da imam šansu”, rekao je Đoković.

Novak je posle osvajanja trećeg Ozi opena i čeka od 2,5 miliona dolara požurio u Srbiju kako bi se spremio za predstojeći Dejvis kup meč. Rival je Belgija, a podloga je upravo šljaka.

"Biće veoma zanimljiv vikend, da vidim kako ću se prilagoditi šljaki u zatvorenim uslovima, što je uvek nezgodno. Ali moje misli su usmerene ka tom trofeju, uživaću koliko mogu. Nadam se da ću imati vremena da se oporavim i spremim za duele”, rekao je prvi reket sveta.

Novak je trofej u Melburnu dobio od Andrea Agasija, još jednog četvorostrukog šampiona Australijan opena, koji je tokom karijere osvojio svaki od četiri Gren slema. Amerikanac je rekao da je Đoković podigao sport na novi nivo.

"Vama ostavljam da sudite o tome da li se igra promenila ili ne. Ja se samo trudim da je igram sa 100% posvećenosti, ljubavi, strasti i zabave. Imam 25 godina, a osvojio sam šest Gren slem titular, imam mnogo trofeja. To je neverovatno. Trudim se da uhvatim svaki trenutak i da uživam koliko god mogu. Videćemo gde će me odvesti sutra”, zaključio je Novak.

Iako već dve godine dominira svetskim tenisom, Đoković je i dalje oduševljen svakim novim uspehom, što je podelio i sa svojim obožavaocima na tviteru.

"Moji dragi prijatelji, ležim u krevetu i razmišljam: 'Novače, ti si četvorostruki šampion Australijan opena. To je velika stvar, zar ne?' Moram da ponavljam to sebi neko vremen kako bi shvatio da je stvarno. Ovo je samo početak godine. Još mnogo stvari je ispred nas, počevši od sutra ujutru", napisao je Đoković na tviteru.

Novak je otkazao pres konferenciju predviđeno za ponedeljak kako bi što pre stigao u Evropu i spremio se za Dejvis kup, a kao izvinjenje novinarima je posle meča ponovo delio čokoladice.

"Molim vas, uzmite i dve. Vidim, niko nije na nekoj dijeti", šalio se Novak sa predstavnicima sedme sile.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 28 Jan 2013, 23:13
Korisnikov avatar
rang
rang

Lendl: Novak igra kao pravi broj 1

Trener Endija Marija Ivan Lendl rekao je da je Novak Đoković u finalu Australijan Opena igrao baš kako prvi reket sveta treba da igra.

Slika

Đoković je u finalu pobedio Marija u četiri seta, a Lendl je istakao da je srpski teniser igrao sve bolje kako je meč odmicao i tako značajno otežao posao olimpijskom šampionu u želji da dođe do preokreta.

„Novak je imao odlične udarce baš kada mu je to bilo potrebno. Igrao je sve bolje kako je meč odmicao. Igrao je baš kao što bi najbolji teniser sveta i trebalo da igra“, istakao je Lendl.

Iako Mari nije uspeo da osvoji prvi Gren slem sezone i tako i sam ispiše nove stranice istorije, Lend ističe da je zadovoljan izdanjem britanskog tenisera u Melburnu.

„Mislim da Endi iza sebe ima odličan turnir. Igrao je težak meč sa Rodžerom, još jedan takav sa Novakom, a takođe je bio i veoma dobar u prvih pet mečeva. Razočaravajuće je što nije osvojio titulu, ali mora da se bori da dolazi do takvih prilika i doći će i njegovih pet minuta. Kao što sam rekao u Njujorku, nijanse su odlučivale. Da je Endi došao do brejka za 2:0 u drugom setu, ko zna šta bi se desilo. Mogao je da ode do kraja“, rekao je Lendl, „Upravo zbog toga ne želim da pričam o strategijama i slabostima, i nikada to neću raditi. Dva ili tri poena su odlučila. Gledao sam ko je koliko poena osvojio i Novak je imao 13 više od Endija, to nije ništa“.

Lendl je, takođe, uveren da Muri može još više da napreduje.

„Mislim da može da ide samo napred i tako će biti sve do kraja njegove karijere. Sve je bolji. Kada se izuzme finale sa Novakom 2011. godine ovde, uvek je igrao protiv najboljeg tenisera na svetu u finalu Gren slemova i teško je doći do pobeda u takvim mečevima. Agasi je pobedio Rajnera Šitlera, ja sam pobedio Miroslava Mečira. Ne kažem da su oni loši igrači, ali nisu bili najbolji na svetu kada su igrali ta finala. Ali, u ovoj eri je tako, najbolja četvorica su bolji od ostalih. Ne dospeva sedmi teniser sveta u finale. Endi nije igrao nijedno takvo do sada. Ali, kada dođe do takvog meča, morate i to da iskoristite, teška je ovo era tenisa, kao što stalno i ponavljamo. Samo se nadam da će Endi imati još ovakvih prilika i doći će i njegovo vreme“, naglasio je Lendl.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Novak Đoković  |  Poslato: 30 Jan 2013, 10:11
Korisnikov avatar
rang
rang

Viktorija Bekam ne zna ko je Novak

Viktorija Bekam ne zna ko je Novak Đoković.

Slika

Srpski teniser stekao je planetarnu slavu, osvojio je šest Gren slem titula, prvi je igrač sveta, ima više od milion i po ’pratilaca’ na Tviteru, ali sve to nije dovoljno čak ni da žena Dejvida Bekama zna ko je Novak.

Kada je gostovala na televiziji „E!“, voditelj joj je postavio pitanje ko je osvojio Vimbldon prošle godine, a ponuđeni odgovori bili su Rodžer Federer, Endi Mari i Novak Đoković.

„Mislim da Endi nije pobedio jer bi u tom slučaju o tome brujala sva štampa na Ostvru, verovatno je u pitanju Federer, pošto za ovog trećeg nikada nisam ni čula“, odgovorila je Viktorija na zaprepašćenje voditelja.

Tada je Bekamova supruga pokušala da se „opere“, ali kako to obično biva, samo se još više ’ukopala’.

„Da, sad se sećam kako izgleda, visok i crn, zar ne? Ali ne pamtim imena, posebno ta teška ruska“.

Novak se sigurno neće zabrinuti zbog ove informacije...

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu